Nenošení roušky - astma a podobné pohádky

Rychle, stručně a snad můj dotaz pochopíte a snad mi tu nebude psát Vjaceslav s jeho ultrapravicovými nacistickými kecy. To ani nejsou kecy, to jsou hovna.
Dle vládního nařízení mají lidé s psychickými, genetickými a dýchacími problémy výjimku z nošení roušek (asi jsem problémy nazval špatně, ale chápete...).
No, člověka s nějakou poruchou intelektu asi většina lidí pozná, ale co když má někdo astma a nenosí roušku. Musí mít lékařské potvrzení - chápu to správně?
Ale to přeci nikomu nemusí ukazovat, ne? Ani Policii ČR, nebo ano? Včera jsme se na tohle téma bavili s kamarády, ale k závěru jsme nedošli.
Dle vládního nařízení mají lidé s psychickými, genetickými a dýchacími problémy výjimku z nošení roušek (asi jsem problémy nazval špatně, ale chápete...).
No, člověka s nějakou poruchou intelektu asi většina lidí pozná, ale co když má někdo astma a nenosí roušku. Musí mít lékařské potvrzení - chápu to správně?
Ale to přeci nikomu nemusí ukazovat, ne? Ani Policii ČR, nebo ano? Včera jsme se na tohle téma bavili s kamarády, ale k závěru jsme nedošli.

Ukazovat policistům papíry od lékaře NEMUSÍŠ.. a oni ti na oplátku NEMUSÍ věřit, že máš astma. Nemusíš nic, jen se pak nesmíš divit přicházejícím sankcím.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Vždycky tomu, kdo hlídá plnění pravidel a zákonů. Policie, revizor, průvodčí nebo sekuriťáci (i když u těchle bych si dával bacha, protože to jsou někdy samodosazení vykonavatelé spravedlnosti).
Prakticky vzato tohle může tohle kontrolovat jen policie, každý z těch si ale může policii zavolat a ta to bude muset řešit.
Prakticky vzato tohle může tohle kontrolovat jen policie, každý z těch si ale může policii zavolat a ta to bude muset řešit.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit

To právě to jsem si taky myslel...
Jako já astma nemám, spíš mě to zajímá. Právě jsem dneska zase viděl video, jak si frigidní píčka stěžuje, že nemůže dýchat, a proto v lékarně nemá roušku, tak jsem si to zase po včerejšku začal hledat a nikde jsem se k odpovědi nedostal.
Jako já astma nemám, spíš mě to zajímá. Právě jsem dneska zase viděl video, jak si frigidní píčka stěžuje, že nemůže dýchat, a proto v lékarně nemá roušku, tak jsem si to zase po včerejšku začal hledat a nikde jsem se k odpovědi nedostal.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

No ale Invicte/tusi, nebo jak se to skloňuje, ale zase na druhou stranu ani policie nemá právo vidět tvou lékařskou zprávu ne? Nebo v tomhle případě jo?
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Jako asi tak, když tě chytí bez roušky a bez papírů od doktora, vypíše ti bloček jedině policie (ve smyslu, že jedině policie tohle může).
Nikdo jiný nic neudělá. Revizor tě vykáže z vozidla, sekuriťák ti může zabránit ve vstupu do obchodu třeba zamčením dveří.
Jestliže máš výjimku ze zákona, musíš dokázat, že ji máš ty. Když tě policie požádá o nasazení roušky, buď nasadíš roušku nebo řekneš, že máš ze zákona výjimku a dokážeš papírem.
Teda aspoň to si myslím.
Nikdo jiný nic neudělá. Revizor tě vykáže z vozidla, sekuriťák ti může zabránit ve vstupu do obchodu třeba zamčením dveří.
Jestliže máš výjimku ze zákona, musíš dokázat, že ji máš ty. Když tě policie požádá o nasazení roušky, buď nasadíš roušku nebo řekneš, že máš ze zákona výjimku a dokážeš papírem.
Teda aspoň to si myslím.
Nahlásit

MalDoran (19/176/95): Astmástka a alergie jsou v tvojí bábovkový generaci velmi populární. Člověk co nemá nic z toho si připadá až hendikepovanej. By mě zajímalo, jak se nedá dýchat přes sotva 1mm tlustou látku. Celej den v protiplynový masce by tyhle máčky vyškolilo !
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 7
Nahlásit

Vajco je drsoň, na sobě uplý elesťáky zařezaný do p***le, na xichtě gumovou plynovou masku... tomu bysem se nechtěl dostat do pracek 8)
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tak ať si dají na hlavu takový ten plexisklový štít.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

https://www.mix24.cz/…ni-pravnici/?… Asi takhle, problém vyřešen.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Sledovat nařízení kolem koronaviru, je jako sledovat počasí v Británii. 4 změny za den nejsou nic výjimečného, takže já bych se nezabýval tím, co se mě přímo netýká.
Nahlásit

Nesouhlasím s tím, že tento koronavir je vymyšlený. Ale mohu souhlasit s celosvětovým spiknutím, protože česká vláda tuto situaci zneužila ve svůj prospěch. Domnívám se, že to slouží jako zbraň proti malým podnikatelům a určité nadvlády nad občany naší země. A tohle celoplošné nařízení roušek je hloupý přešlap, ale důvod to má jasný, omezit šíření viru mezi lidmi. Jen b***c věří v neexistenci viru nebo že virus je smrtelně nebezpečný.
Prostě nasaďte roušku a tuto krizi přežijeme s hadrem na obličeji. Jinak z tohohle ohledu je potřeba u výjimek ukázat pouze policii alespoň potvrzení od lékaře, že nemůže nosit roušku a dál bych to neřešil.
Prostě nasaďte roušku a tuto krizi přežijeme s hadrem na obličeji. Jinak z tohohle ohledu je potřeba u výjimek ukázat pouze policii alespoň potvrzení od lékaře, že nemůže nosit roušku a dál bych to neřešil.
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Szarik95: Nikde v EU nemají nařízené roušky, že je jedná o spiknutí jen a pouze české vlády?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Rakousko není součást EU, Vjaceslave?
Nahlásit

Invictus: V Rakousku všude bez roušek? To bych rád viděl.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Nikde v EU nemají nařízené roušky? Přečteš si svou reakci, nebo ti ji mám citovat. Nosí se povinně v Rakousku za určitých podmínek.
Nahlásit

Gejmre, nejvetsi dira v CR je na Morave .. nejak Brno se tomu rika ... stejna dira, jako Brna na Korcule, kde jsem to musel onehda v bource zapichnout a rano mi bylo fakt zle, protoze nas tam mistni rybari vozrali. Holt kdyz do takovy kysely p***le prijedou luftaci, je to svatek :-)
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.