Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Teorie homosexuality.

08. 12. 2020 v 15:11Off-line Anonym
Vážení, je spousta teorií vzniku homosexuality. Když jsem tak nad tím přemýšlel, napadlo mě, že se může jednat o pozůstatek pradávného evolučního přízpůsobení z dob, kdy ještě lidé žili v tlupách v hlubokém pravěku. Vysvětlím zde svou teorii. Pračlověk žijící v tlupách byl existenčně závislý na skupině tedy tlupě, zvláště pokud šlo o pračlověka lovce. Taková tlupa pravděpodobně měla jen omezený počet členů a patrně vždy převažoval počet mužů nad počtem žen, stejně jako dnes. Ženy si tak vybíraly k páření pouze silné a zdravé lovce, tím vznikl nedostatek žen pro zbylé členy tlupy, kdy zde byli slabší muži, kteří nebyli schopni si najít partnerku a pak ti, na které již žena nezbyla. Vzniknul tím nepoměr, tlupa ale musela jako společenství fungovat a navíc muži i ženy žili odděleně od sebe po většinu času. Ženy v jeskyni se staraly o děti, muži byli na lovu. Mezi muži tak mohlo vznikat silní pouto, kdy se jeden musel spolehnout na druhého a zároveň zde byla situace nedostatku žen. Je tedy možné, že homosexualita je právě evoluční vývoj, kdy se druh v určitém vývojovém stádiu byl nucen takto přizpůsobit, aby přežil. I slabší jedinec byl nucen být součástí tlupy, aby mohl přežít. Muselo zde tedy vzniknout něco, co nutilo silnější a nezadané lovce ochraňovat ty slabší a zároveň ty slabší najít si náhradu za nedostatek žen a přizpůsobit se svou rolí, aby přežili. Našli si tedy partnera a vzniknul homosexuální vztah. Je možné, že to příroda prostě takto zařídila a vznikly geny homosexuality, které si pak lidé po další generace předávaly i v dobách, kdy již homosexualita z evolučnáího hlediska přežití nehrála žádnou roli, geny však zůstaly. Když se to tak vezme, má to svou logiku a navíc se podivejme na rozdělení homosexuálnáních rolí. Značná část homosexuálních mužů jsou lehce nebo více zžensštilí, je zde hodně velmi hubených a fyzicky slabých jedinců (většinou bývají pasivové), pak jsou zde zase naopak poměrne muskulaturní aktivové, kteří se vzájemně předhánějí, kdo má větší a vyrýsovanější svaly. No přesně to zapadá do mě teorie vzniku homosexuality v dávném pravěku.
08. 12. 2020 v 15:19Off-line KXY  (102/185/78)
Sú psychosociálne (veľmi komplikované, ktorým, našťastie, rozumiem po pár rokoch) a veľmi zjednodušené biologické, ktoré sú dodnes iba hypotézami, to znamená - nie sú dokázateľné.
V mojom prípade platia tie psychosociálne.
08. 12. 2020 v 15:38Off-line Mitchalek  (19/178/54)
1. Tě chválím za gramatiku (anonymové jsou tady většinou neschopní napsat normálně vetu bez chyby)
2. (Už k tématu) Podle tvé teorie ale není zcela zřejmé, že mezi nimi byl přímo i sexuální vztah, a ten u homosexuálů je. Možná tam bylo něco ve smyslu ochraňování slabších za určitý obchod (protože jak jsi psal, tak ti slabší nechodili ani na lov, ale nějak se museli přece zapojit do tlupy, tak nevím, mohli chodit aspoň na rybolov? A za tu ochranu, která ovšem byla poskytnutá celé smečce, jim dali ten výrobek nebo něco jiného). Ale osobně si nemyslím, že za tím bylo něco jiného, například aby těm silnějším dělali dobře. Jen teda odbočka k tomu, co jsi psal, ne všichni pasivové jsou zženštilí a ne všichni aktivové mají svaly, to opravdu ne :D Ale chápu, jak jsi to myslel, pouze na to poukazuju. Ale říkám, moc s tvou teorií nesouhlasím. Hezký den :’)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 12. 2020 v 15:43Off-line igni  (36/192/130)
KXY: ja si uplne nemyslim, ze jsou gayove, co se tak nenarodili. Spis se tak narodili, ale spolecenskosocialni okolnosti je presvedcili o opaku. Resp. se pak dostavame ke Kinseyho skale, ktera vychazi z toho, ze drtiva vetsina lidi je od prirody bisexualnich (s vetsim ci mensim priklonem k homosexualite), ale toto je silne pokriveno prostredim, ve kterem clovek vyrusta.

Co se tyce anonyma, tezko rict, ve zvireci risi se homosexualita objevuje taky casto, ale porad nikdo z zadnym definitivnim dukazem neprisel. :) Takze vsechno jsou fakt jen teorie, a to nepodlozene :D
08. 12. 2020 v 17:52Off-line igy  (38/173/81)
"Když jsem tak nad tím přemýšlel" ... nechci být zlý, ale to přemýšlení ti moc nejde. ALe jen tak dál, trénuj ho. Ale příště zkus taky studovat více faktů a více teorií odborníků, než se pustíš do těchto romantických představ vzniku. To je vhodné tak maximálně pro děti, jak jim vysvětlit výhody.

Z čeho vychází tvá představa o nedostatku žen? Ano, asi nějaké při porodu umírali, ale muži zas umírali při tom lovu.
Kde bereš nějaké teorie o chování silnějších ke slabším? V té době platilo víc než cokoliv jiného "Silnější přežije".
...

Pokud jde o nějaké teorie kolem primitivnějších lidí a homosexualitě, koukni na netu na Two-Spi*** u indiánů, jaký měl význam, jak se s k němu chovali a podobně.
Pokud jde o prapůvod, nejvíc se mi líbí teorie, že gen homosexuality mužů je shodný s genem hyperplodnosti žen, a účelem je prostě jen zajistit bezdětsné strýčky, kteří pomohou s výchovou.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 12. 2020 v 18:11Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Příspěvek od samozvaného "15 letého" "francouzkého" "psychologa" za 3, 2, 1...
08. 12. 2020 v 18:57Off-line Invictus  (23/182/100)
Jak můžou vzniknout geny homosexuality jen tak z ničeho nic? A jak se můžou upevnit, když nejsou předávány na potomky?

Nejlepší je část, příroda to tak zařídila, a proto to je pravda. Nevím proč to tak je, jak to vzniklo, ale můžu spekulovat, jak to vzniklo a proč to vzniklo, ale je to protože příroda to tak zařídila.
08. 12. 2020 v 18:58Off-line igni  (36/192/130)
Invictus: Jasne, buh to tak chtel :D
08. 12. 2020 v 19:02Off-line Invictus  (23/182/100)
Igni: To je právě to, mám teorii, ale zařídila to vše příroda. Něco, co je nad námi, a stejně jako bůh je i to nějaká vyšší moc.
Vlastně autor nevysvětlili nic, a jeho teorie není teorie, ale spíš jen přehazování na někoho jiného
08. 12. 2020 v 21:06Off-line i8051  (53/184/97)
Teorie jsou sice fajn, ale ja se drzim praxe ... :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload