Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kolik z vás si udělá asi čas a přečte si tento názor

09. 03. 2021 v 22:16Off-line 1H1  (74/-/-)
VELMI DOBŘE NAPSANÝ NÁZOR-opravdu stojí za přečtení, nejen pro neustále naříkající podnikatele
Vlastimil Vondruška: Každá bouřka vyčistí nebe a přijde zase slunce.

Jsem znechucen z toho, co se v posledních dnech děje. Světem se šíří zákeřná nemoc. Už samotné diskuse, jestli je hodně nebo málo zákeřná, jsou směšné. Je to nemoc a tečka, píše Vlastimil Vondruška na svém blogu.

Za virus (samozřejmě pokud nebyl vyroben uměle) nemůže nikdo. Ale i pokud byl vyroben uměle, rozhodně za něj nemůže naše vláda. Za to, co se děje, také nemůže vláda, ale virus. Jenže my rádi hledáme viníky, rádi někoho pronásledujeme a urážíme. Je zoufalství číst nebo poslouchat donekonečna se opakující komentáře těch politiků, lékařů, umělců a novinářů, kteří si často hojí spíše své ego a mindráky, než aby se pokoušeli hledat rozumná slova. Většina z nich nechce někomu pomáhat, ale mantrou je „já to přece říkal už dávno“ a „vláda to celé dělá špatně“. Druhá poloha podobných vystoupení je fňukání. Úplně jako živá voda na mne zapůsobil rozhovor s jakýmsi obchodníkem zjevně s vietnamskými kořeny, který konstatoval, že se mu opravdu nedaří, nemá příjmy, ale nějak to musí vydržet. Pak následovalo padesát českých podnikatelů a umělců, kteří houfem vysvětlovali, že jim vláda musí pomoci, jinak zkrachují. Ekonomika je složitá a finanční toky povedou ke krachu mnoha podnikatelů, jenže to je přece normální. Kdo nestojí na pevných nohách, nemá rezervy a žije jen okamžikem, ten prostě bude mít problémy. Firmy vznikají a zanikají, lidé se rodí a umírají, katastrofy přicházejí a odcházejí.

V k***ických situacích má člověk zatnout zuby, zmobilizovat síly a rezervy, a snažit se přežít. Myslet na budoucnost, přemýšlet, co mohu odvrátit a co ne, a co budu dělat, až se situace zlepší. Ohlížet se dozadu a spekulovat o tom, kdo za to může, je totální hloupost. Kdo může za povodně, viry či klimatické změny? Mocná příroda. A my musíme dělat vše pro to, aby nás nesmetla, a ne mezi sebou hledat viníky.

Jsme neuvěřitelní. Na jednu stranu chceme vybít skot, nahradit automobily se spalovacími motory všestranně komplikovanějšími elektromobily (a jak se zdá, zdaleka ne tak šetrnými k životnímu prostředí, jak aktivisti doufají) a zaplavit Evropu miliony nekvalifikovaných a těžko přizpůsobivých lidí. To nám nevadí a tváříme se, že nás to nijak nebude omezovat. Pak ale přijde virus a my se hroutíme, pokud nám zavřou bary, divadla a nebudeme moci jet na dovolenou k moři. Ochotně ničíme tradice a odvěký řád naší evropské civilizace, ale nepřežijeme měsíc v karanténě doma.

Místo rozumu čekáme na to, co nám kdo nařídí, co kdo za nás udělá, co nám řeknou v ČT. Pod tlakem nás, lidí, se před létem uvolnila opatření, jak zabránit dalšímu šíření viru. Uvolnila se proto, že bychom asi povstali, pokud by nás nepustili na dovolenou do Chorvatska, pokud bychom nemohli sedět v barech a opíjet se, pokud bychom se nemohli zfetovat na technoparty. Ti hloupější okázale slavili konec koronakrize. Vždyť to přece řekli naši politici (a zasloužila se o to samozřejmě opozice) a hlásili to v ČT. Ti chytřejší, kteří vědí, že se nedá věřit ani politikům, ani ČT, se dál chovali opatrně. V situaci, jako je tahle, je totiž jedinou možností být odpovědný dobrovolně.

Nic z toho současná společnost, nebo alespoň ta hlasitá, viditelná a přemoudřelá menšina, nechápe. Každý má samozřejmě právo na svůj názor a právo ho vyslovit, ale my nemáme povinnost to poslouchat. Teď vás napadne, že jsem nějaký moc přemoudřelý a dělám totéž, co sám k***izuju. Já to ale dělám účelově, protože se na svém blogu už diskuzemi o koronaviru zabývat nebudu. Kdo chápe, poradí si i bez moudrých rad, a kdo nechápe, tomu holt není pomoci.

Je otázka, zda se vůbec dá pomoci naší zjemnělé, zlenivělé, poblouzněné a nesamostatné moderní civilizaci. Jenže je pravda, že podobné krize oddělí zrno od plev, protože každá bouřka vyčistí nebe a přijde zase slunce. A bude svítit hlavně těm, kdo se nehroutí a umí se o sebe postarat sami.

Vlastimil Vondruška je český historik, publicista a spisovatel...
09. 03. 2021 v 22:22Off-line i8051  (53/184/97)
Tvl tady se to fakt zacina stavat semenistem prekopirovanejch clanku a odkazu ... achjo
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 03. 2021 v 22:27On-line Frederic  (27/178/70)
Nechceš-li, aby se někdo zabýval tvým emailem, napiš ho na tři stránky xdd
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 03. 2021 v 22:30Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Tak on je Vondruška politicky pomýlený člověk...a podle toho vypadá, co z něj leze

a "nejen pro neustále naříkající podnikatele"
- já sice podnikatel nejsem (i když si na sebe vydělat musím), ale dostat se do situace, kdy bych rok de facto nemohl fungovat...no, nebylo by mi zrovna dvakrát do zpěvu
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 03. 2021 v 23:05Off-line 1H1  (74/-/-)
I8051: říkej si co chceš, ale je to tvrdá realita, většina toho, co pojmenoval, vidím to podobně.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
09. 03. 2021 v 23:09Off-line 1H1  (74/-/-)
Frederic: sice nemám tucha o čem to píšeš, ale že jsi retard, tak už vím nějakou dobu :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
09. 03. 2021 v 23:40On-line Frederic  (27/178/70)
1h1: ano dědo. ještě něco? pivko nebo ponožky?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 03. 2021 v 23:46Off-line 1H1  (74/-/-)
Frederic: tak teď opravdu nevím, jestli se nestal zázrak, tolik slušností od ještě nedávno drzého fracka bych fakt nečekal :) Že Ty se snažíš mlžit :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 03. 2021 v 10:07Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Mno, názor předpokládá, že množina "Ochotně ničíme tradice a odvěký řád naší evropské civilizace" je totožná s množinou "nepřežijeme měsíc v karanténě doma". Překvapivě, společnost není homogení.

A ne, češi by nepovstaly. Udělaly by něco řádově horšího. Nehodily by to ve volbách burešovi.

Celí princip demokracie není postaven na řešení problémů a pomáhání lidem. Demokracie je postavena na tom přesvjetčit lidi, že pro ně je daný politik nejlepší volbou. Z toho vyplívají zcela odlišné incentivy! Problém tedy není vláda, nejsou to ale ani lidi, ale sama demokracie, protože její vítěznou strategií je populismus.

bureš prostě bude dělat co může aby se zavděčil lidem, pokud mu to jeho PR tým po vyhodnocení průzkumů doporučí, pokud by nedělal, zhorší si postavení po dalších volbách. Ale netýká se to jen čr. Pokud by teď třeba němci byly zásadně proti očkování, tak se v německu neočkuje, protože by politici nechtěly přijít o voliče.

Od takového systému předpokládat rozumné vládnutí nikdo nemůže...
10. 03. 2021 v 19:12Off-line kloudik  (38/182/80)
Za současnej stav bych vinil hlavně občany. Dovolený především v Chorvatsku se povolili hlavně kvůli jejich ekonomice to je pravda, ale jen b***i tam jeli a jen b***i se účastní garážových párty, nedodržují základní hygienu atd. Přitom v blízkém okolí vím o několika případech, kdy tihle chytrolínci na podobné akci něco chytili, dotáhli dom a jeden z rodičů je i díky tomu pod zemí. To je opravdu všem lhostejnej život příbuzných? Dokážou se ti lidi podívat do zrcadla? Jako jo, mohlo by se říct, že dřív nebo pozdějc by se stejně nakazili, ale průběh i výsledek by ale mohl být jinej. Byl bych pro pořádný pokuty a žádný domluvy. I když díky tomu třeba budem dřív promoření
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
10. 03. 2021 v 21:52Off-line 1H1  (74/-/-)
Kloudik: tak fakt díky za tvůj názor, jsi jeden z mála, co to vidí podobně, jako já. Můžou zavírat kde co a je to k ničemu, když jsou plné garáže pitomců, co si říkají, že si v demokracii můžou dělat co chtějí. Jasně,chlast v garážích a nadávat na vládu, jak je neschopná, to jim jde opravdu skvěle. Fakt mne docela trápí, že my Češi jsme takoví i***ti, že se na náš úkor už baví celý svět!
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 03. 2021 v 22:04Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
1H1: Jistě, jistě, může za to to že češi jsou i***ti a vůbec za to nemůže to, že máme systém kterej podporuje populismus politiků, vedení není vůbec motivováno dělat správné a efektivní řešení (pokud to náhodou není ve shodě s názory cílových voličů).
Vůbec to není tím, že když lidi vidí že stát který si od nich nejdřív vzal zodpovědnost v tom že to za ně přece všechno magicky vyřeší pak dělá naprosto chaotická opatření které nikdo nemůže brát vážně,...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
10. 03. 2021 v 22:28Off-line nobody  (39/183/62)
Po celodenní práci je to na mě moc dlouhý :-D Někdy si to přečtu, třeba na dovolené :-D

Jenom bych chtěl dodat, že žádné extra analýzy nejsou potřeba. Vše u nás vypadá tak jak vypadá z toho důvodu, že veškerá politická reprezentace jak vládnoucí tak ta z opozice nepředvádí nic jiného než soustavnou policistkou kampaň která už běží v kuse bez přerušení rok a půl, tedy od doby kdy se u nás o covidu začalo mluvit.

Nejde jim o nás, jenom o korýtka. Oni dobře vědí, že bez práce a bez znalostí by v této rozkradené zemi stěží nalezly tak kvalitní odměnu v soukromém sektoru jako mají z peněz daňových poplatníků. Nic víc v tom hledat není třeba.

Babiš sice peníze už zas tak moc nepotřebuje, ale ten zbytek bandy ano. Babiš zase neumí prohrávat a rád by aby se na něj vzpomínalo jako na schopného státníka. Hodnotit jestli jim je a nebo není může každý sám za sebe.

Jediné co z toho pro mě plyne je to, že naši papaláši dobře vědí jaký systém u nás vybudovali a ani náhodou se jim do něho nechce.

Taky to mám dlouhé, se jdu picnout :-D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 03. 2021 v 22:38On-line iglw  (48/172/77)
Jen letmo jsem si přečetl názor,přidám jen jediný,doplňující,který jsem osobně slyšel z rozhlase,od jedné opravdové odbornice----Covid vznikl mutací v netopýrech a Čínani je jedli,špatně tepelně upravené, a tak začala celosvětová katastrofa,tečka!!
10. 03. 2021 v 22:45On-line Frederic  (27/178/70)
Kloudíku, už zase ten rozšířenej blábol, že si za to můžeme sami? jako jsme nejhorší nejen v evropě, ale i na světě? státy, ve kterých to mají lidé mnohem víc na salámu? opravdu si myslíš, že si za to můžeme sami?

většina lidí všechna opatření dodržují, to je přece vidět.

tohle je vládou šířená a živená ohromná nestydatá lež, aby zakryla, že to všechno pojebali. neskutečně! dokáže se z**d babiš podívat do zrcadla, co tu způsobil? dokáže se podívat pozůstalým do očí?

co udělali za rok? jako vůbec nic! ani teď nemají plán! ochráníme nejslabší, důchodce, zdravotníky = ani náhodou! prej chytrá karanténa = 0. prej trasování = 0. prej očkování = velký howno! co asi řeknou po 3 nedělích? milí blbečci, vydržte, ještě další 3 týdny! chachá, oni ani netuší, kdy a jak to skončí, nemají plán, nemají nic.

na co ta trojce sáhla (estébák, od financí klíče, dali pěkný p**e a trojjediný ministr všeho) úplně pojebali! ti tři úplně rozvrátili stát, státní instituce.

ale ano, jdu si za roh dát facku, že sem dneska na zahradě neměl skafandr. xdd
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
11. 03. 2021 v 09:39Off-line 1H1  (74/-/-)
Frederic: Jejda, zase si zhulený, z které garáže jsi se nám to vrátil :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
11. 03. 2021 v 14:33On-line Frederic  (27/178/70)
Jejda, há jedničko, koblihu?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
11. 03. 2021 v 14:35Off-line i8051  (53/184/97)
Ja prosim spis chlebicky ... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 03. 2021 v 14:37On-line Frederic  (27/178/70)
1h1, ano dědo. pouč mě, prosím. je tam něco, co říkám špatně? třeba že to naše vládla vzorně zvládla? nebo mají plán? nebo chránili nějak tvou ohroženou skupinu? estébák všechno zařídil? předražené čínské roušky, rozesla osobně respirátory, dohlédl na očkování? funguje registrace k očkování zrovna pro tebe? ano? žiju někde jinde?
myslím, že je ta sračka, co tu předváděj, vidět i z naší garáže, kde samozřejmě obden kalíme! jak jsi to uhádnul? ;-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
11. 03. 2021 v 14:44Off-line i8051  (53/184/97)
Na co Bába sahne, to posere :-)
11. 03. 2021 v 17:55Off-line Lukrecius.01  (52/172/78)
Dokáže se z**d babiš podívat do zrcadla, co tu způsobil? dokáže se podívat pozůstalým do očí?

Dokáže.
11. 03. 2021 v 18:04Off-line kloudik  (38/182/80)
Frederiku většina lidí to dodržovala loni na jaře a to sme byli na tom jako jedni z nejlepších na světě. Posledních několik měsíců nevidím roušky v autobuse, v obchodě ani nikde tak jak jako že většina lidí všechno dodržuje? Zkus někdy vyjít ven a podívat se na realitu. A vládě se ani nedivím že už neví kudy kam když střílet nás nesmí. Jako jo, Babišovy firmy bohatnou, ale logika mi furt říká, že nemám chodit kde mě není potřeba a hele, du psovi koupit obojek a tam před akvarkem stojí celá rodina a čumí na rybičky. Nechcou si nic koupit, jen tam prostě stojí a čumí a zbytečně opatlává všechno v obchodě a tohle je pro tebe dodržování něčeho? Na rybičky máj čumět v přírodě v rybníku
11. 03. 2021 v 18:08Off-line i8051  (53/184/97)
A co si teprv maj myslet ty rybicky v akvarku, kdyz cumej na tu rodinu z druhy strany a nevedi, co bude dal? ... :-)
11. 03. 2021 v 18:14Off-line kloudik  (38/182/80)
No jo, chudáci rybičkové oni sou zavřený v kleci, před nima rodina obrovských koroňáků a nemaj před něma kam utýct :)
11. 03. 2021 v 18:50Off-line 1H1  (74/-/-)
Frederic: odpovím Ti asi takto: stále omíláš jedno a to samé, jsi jako papoušek, tvé naprosto nic neřešící kecy už od Tebe dobře znám. Mne by ale spíš zajímalo, jak to vidíš Ty osobně do budoucnosti, jak se konkrétně zapojíš to toho, aby jste se pokusili dostat se po Covidu zpět do života. Přemýšlel jsi vůbec někdy o tom? To nehrozí, že jo, čekáš, až Tě zase někdo nasměruje a ty budeš dále jen papouškovat, co Ti jiní nakukají. Nic jiného jsi se totiž nestihl naučit a už jen těžko to budeš dohánět.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
11. 03. 2021 v 20:02On-line Frederic  (27/178/70)
Lukrecie, ano. věřím. ten se jim do očí podívá, ani nemrkne :) to jsem jen opakoval za kloudíka o pár řádků nade mnou
11. 03. 2021 v 20:16On-line Frederic  (27/178/70)
Jasně, dědo. však ano. bude mi 25, mám vlastní názor. v mým věku lidi dělaj doktoráty, ale jinak jsme úplně blbí.

nic neomílám, jsi zřejmě v koncích, pze používáš diskuzní fauly: jsem mladej, blbej, nic jsem se nenaučil, jak já se zapojím... dost typické.

takže pane, buď se držte diskuze a zkuste věcně argumentovat. nebo to nekomentujte. úplně vás vidím: opozice jenom křičí, že je všechno špatně, co proto udělala, aby bylo líp? já vám to řeknu: vůbec nic! to je jasné, pze oni nedrží kormidlo. řídí to naprostej morální odpad a proto to vypadá, jak to je. zkuste opustit svou koblihářskou bublinu a rozhlédnout se okolo. zkuste to, budete překvapen!

a budoucnost vidím celkem růžově, těším se! ještě se toho můžu hodně naučit, na rozdíl od vás. co jsem udělal? s kamarády třeba každý rok 5 let ročně vysázíme stovku stromů, aby se nám tu líp žilo.

a co vy, milý pane? co vy?
11. 03. 2021 v 20:18Off-line i8051  (53/184/97)
Freedo, Freedo! jak tak koukám, jsou tady na tebe stížnosti! přestaň tady 1H1 zlobit. nebo nebo ... xxddd
11. 03. 2021 v 20:25On-line Frederic  (27/178/70)
Íčko, tak tady budou pořááádný stížnosti. už čekám, jak si to slíznu xdd chtěl jsem pána vyvézt ze tmy na světlo, ale on se brání zuby nehty! xxddd
11. 03. 2021 v 21:26Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Frederic: Z Platonovy jeskyně se nikomu nechce no :-D
11. 03. 2021 v 22:30Off-line 1H1  (74/-/-)
Frederic: tak přiznám se, že nemám ani tu nejmenší chuť s Tebou vést jakoukoliv další diskuzi, protože ač píši jen a jen o Tobě a tvém chování, Ty stále zatahuješ jako rukojmí i další tvé vrstevníky, o kterých zde není řeč. Je to zbabělé a Tobě podobné. Nepřekvapuje mne to.
A pokud bych měl odpovědět na tvoji opravdu stupidní otázku, co že jsem udělal já, když Ty jsi zasadil 100 stromů, 5 let po sobě, musím se jen smát. Ale budíš, aspoň něco.
Jsi trubka, protože já za svůj život opravdu cosi udělal a to nejen v Česku, ale nemám potřebu se zde trapně prsatit, jako Ty.
Tvůj oblíbený a hlavně ne tvůj trapný nápad s tou koblihou je víc než trapný, i to ukazuje na tvoji inteligenci, nemyslíš???
Takže to ukončím asi takto: U nás na Moravě říkáme Tobě podobným šušeň, no a to u mne opravdu jsi, navíc neslušný spratek, ale za to až tolik nemůžeš.
Děti nemohou za výchovu svých rodičů a Ti mohou mít x titulů před i za jménem a přesto to dopadne kolikrát jako s Tebou, že jo?
Takže o mne neměj péči, já jsem opravdu v pohodě a pokud jde o tvou drzost, tak jsem nad věcí, nijak moc jsi mne nerozhodil. Víš, s blbostí se nedá bojovat, to si zapamatuj :)
Jen Ti prorokuji, že Ti život dá ještě mnohokrát přes čumák, než Ti docvakne, že to není jen o dělání chytrolína u pc a myslet si, jaký že já to jsem geňa!
Věřím ale, že nejsi ztracený, život už srovnal spoustu Tobě podobných :D
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload