Kolik je potřeba spánku?

09. 06. 2022 v 20:04
Anonym

Ahoj mám dotaz, kolik hodin potřebuje člověk naspat, aby byl v pohodě? Někde píšou že průměr je 8 hodin. Ale že klidně stačí i 3 hodiny, že si tělo zvykne a adaptuje se. Je to pravda nebo to naopak škodí? Zkoušel to někdo z vás? Zkrátit dobu spaní třeba na 3-5 hodin dlouhodobě? jak to dopadlo? Jak jste se cítili? Neměli jste pocit slabosti nebo ztráty koncentrace, výpadky paměti?
Já osobně spím 9 hodin. Ale zdá se mi to hodně, chtěl bych to zkrátit, ale být vyspanej a svěží jako po těch 9 hod. Jde to nějak udělat?
Já osobně spím 9 hodin. Ale zdá se mi to hodně, chtěl bych to zkrátit, ale být vyspanej a svěží jako po těch 9 hod. Jde to nějak udělat?

2-3 hodinky bohatě stačí
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit

Při delším spánku sem unavenej a všechno mě bolí. Max po třech hodinách budíček a trochu si zaběhat ať se člověk rozhýbe a může normálně fungovat
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Mám to tak asi od 13 let protože na spánek prostě nebyl čas. Po pár týdnech nebo měsících sice hybernuju ale to taky nespím. Prostě jen čumím do blba
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Bruh, vy spíte?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Me je celkem jedno, jak dlouho spim, staci vstavat v pul 10 a jsem vyspalej do ruzova. Pred 9 je dovoleno me budit jen za ucelem sexu. To pak ale musim zase dospat ... :-)
.. :-)
.. :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Boyik20 - co bys také chtěl od takového prasete.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Keď som s priateľom, tak sotva sedem hodín, aj menej a ja to neznášam dobre... plný program - pozrieť si film, spraviť niečo na záhrade, spoločná večera a beng ho... koľko je už hodín?!, nestíhame. Keď som sám, tak osem, potom je to ok. Napoleon tuším povedal niečo v tom zmysle, že ženy a deti môžu spať 6 hodín, chorí muži tak asi 5 a jemu stačia štyri :D Môj obľúbený spisovateľ a religionista Mircea Eliade, aby toho viac stihol prečítať a napísať, spávala len štyri hodiny a potom si privodil vážne zdravotné ťažkosti...
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Když jsi v pohodě a můžeš si dát po obědě siestu, tak asi 3-5h stačí. Když nejde siesta, tak odhaduju 6-7 hodin, když tě práce psychicky vysiluje tak 8h a když ti všechno padá na hlavu, tak 12h+ spánku a víc jak 3 dny pro kompletní odrelaxování.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Wille ty si ale fakt p**a
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.