Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kdo vládne v Rusku?

29. 11. 2022 v 10:19Off-line Anonym
Každý den čteme ve zprávách, že Rusko ostřelovalo elektrárny, rozvodny na Ukrajině. Tím nasírá místní obyvatelstvo, které pak doma nemá elektřinu. Proč to Putin dělá? Protože je zoufalec a nic jiného nemůže dělat. Ve skutečnosti mají moc v Rusku oligarchové. A tito super boháči i přes sankce stále obchodují s celým světem, i se Západem. Oligarchové potřebují k obchodu prostupné dopravní sítě, zejména železnici. Takže železnice na Ukrajině je netknutá po celou dobu války. Ovšem po železnici se dopravuje nejen zboží oligarchů, ale i všechna vojenská pomoc ze Západu. Zejména přes Polsko. Ty železnice dále vedou do vnitrozemí Ukrajiny, až k řece Dněpr. Po té železnici i některých silnicích se dopravují konvoje s pomocí. Tzn. plně naložené vlaky se západními raketomety, děly, houfnicemi, někdy i tanky. Pomocí těchto zbraní jsou pak zabíjeni ruští vojáci a Putin před ruskými matkami předstírá, jak moc ho to mrzí. Ukrajina by už dávno musela kapitulovat, kdyby mohl Putin rozstřílet železnice a silnice na Ukrajině. Jenže nesmí. Ruští oligarchové, často židovského původu, mu to nedovolí. Dovolí mu jen takovou válku, která jim nezabrání v jejich obchodech. Toto není konspirace, ale prostý fakt, který se dá dočíst přímo uvnitř ruského internetu. Putinova moc je omezena a je to spíše ubožák, který se pustil do válečného dobrodružství, jenže má přitom svázané ruce.
29. 11. 2022 v 11:05Off-line BussterX  (103/130/150)
To má anonym pravdu, kromě toho obchodovat potřebují nejen oligarchové ale i rusko jako stát, proto jsou železnice a struktura na dopravu ropy a plynu netknuté na ukraině... proto taky je jasný, že plynovod nord stream nevyhodili do vzduchu rusové ale nějaký neznámý padouch :D mimoto z tranzitu surovin přes ukrajinu mají zisk ruští oligarchové jak správně anonym říká, ale aji oligarchové ukrajinští... a zelenina nemá stamilionový konta z ničeho, že, fakt mi vrtá v palici kde k těm prachům přišel pan neznámý herec :D takže elita se pakuje na všech stranách a obyčejní lidi umírají taky na všech stranách a západ tam cpe zbraně... jako neřikám že je špatně podporovat zemi která byla napadená, ale až to skončí tak by měli být pohnaní k odpovědnosti všichni kteří za ten konflikt můžou... a neni to jen vina ruska, ale i západní politici selhali ve své roli diplomaticky a politicky zabránit konfliktu který tam doutná od roku 2014, že...
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 11. 2022 v 11:08Off-line i8051  (53/184/97)
Anonym koukam objevil Ameriku, vlastne Rusko. Skoda jen, ze o tomhle uz se psalo nekdy zkraje leta (viz co pise Buss) ... :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2022 v 12:30On-line power  (23/180/65)
Kdo vládne v Rusku?
--------------

Pevná ruka.....:-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
29. 11. 2022 v 16:00On-line Richard33  (44/185/80)
Kdo vládne v Rusku? Dolary :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 11. 2022 v 16:18Off-line tatrman  (27/-/-)
Ty ruský železnice nejsou netknutý kvůli oligarchům, ale kvůli válečné logistice rusů, která je na železnici postavená. A jelikož měli a asi stále mají v plánu obsadit (denacifikovat:))Ukr. celou, tak si nebudou vyhazovat do vzduchu dopravní cesty,což by jejich postup zpomalilo o roky.
Proto taky tak běsnili,když jim ukr. vyhodili do vzduchu kerčskej železniční most. Nato přišlo masívní bombardování tepláren a dětských hříšť.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 11. 2022 v 16:45Off-line Anonym
Mýlíš se. Putin má od svých oligarchů zakázáno rozstřílet i ty dopravní uzly u hranic s Polskem, Slovenskem, Maďarskem, které neměly sloužit pro ruskou armádu. Má ten zákaz kvůli jejich soukromým byznys operacím. Pro ruskou armádu by to byla spása, kdyby tudy přestala proudit západní vojenská pomoc ukrajinské armádě. Ale Putin toto nemůže udělat. Proto to taky nikdy neudělá. Nemá absolutní kontrolu nad Ruskem. U nás v médiích je přitom takto líčen. Jako všemocný diktátor. To se naše média velice pletou. Putin může dělat jen omezené kroky. Ani mobilizaci nemůže provést nad rámec, jaký mu oligarchové dovolí.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 11. 2022 v 16:52Off-line Titan24  (30/168/56)
Rusové útočí i na železnici, takže to není pravda. Bohužel pro Rusy, existují dokumenty, které dokládají, jak Ukrajici umíé rychle tu železnici po útoku opravit.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
29. 11. 2022 v 16:55Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
No ono to je trochu složitější. občas nějakej útok na železnici je, obzvlášť na začátku invaze tuším. Ale oni nemají moc smysl, aspoň z mého amatérského pohledu.
Zkus zničit železniční síť. Koleje opravíš do pár dní maximálně (když by se jo snažily, asi by zvládly i hodin, ale nevím) za předpokladu že máš poblíž náhradní díly a lidi a dáš tomu prio***u, koleje nejsou zas tak složitá technologie, takže za cenu rakety (kterých maj málo) získají velký kuloví. Takže jsi odkázán na ničení jen pár míst v dopravní infrastruktuře kde to k něčemu je, tak z hlavy mě nenapadá nic jiného než mosty, teď je otázka, jak hustá je dopravní síť? To je podstatný, když zničí most, jak snadno to jde objet byť za cenu vyššího zatížení no zbylých trasách, kde můžeš prio***izovat armádní dopravu. Mě se z přiložené mapy zdá hustá dost. Most sice nejde postavit zas tak rychle jako samotný koleje, ale většinou půjde objet a část míst by bylo možno rychle provizorně opravit, takže zas minimální dopad na výsledek války.

http://www.bueker.net/…/ukraine.gif

Tak a teď, co znamená útok na energetickou infrastrukturu. No překvapivě to znamená i útok na dopravní infrastrukturu. Všimni si že páteřní spoje jsou elektrifikované (o řízení dopravy nemluvím, to jde nouzově řešit náhradními zdroji). Co se lokomotiv co má/měla ukrajina k dispozici tak z wiki mám čísla:
Number of locomotives – 1,944 (electric - 1,627, diesel - 301). Až bude v zimě mrznout, lidi budou umírat, co asi tak ukrajina upřednostní? Armádní dopravu, nebo přežití civilistů? Oprava elektráren je hodně závislá na škodách a klidně se může stát že oprava by trvala jako výstavba nový, každá vyřazená elektrárna má dopad na celou síť (zas můžeš prio***izovat, ale energii v zimě potřebuješ v dnešních městech k přežití civilistů), zároveň tím poškozují ukrajinský průmysl a do nějaké míry i zlepšují svoji finanční situaci. Pokud vyřadí ukrajinskou elektrárnu, evropa se bude snažit pomoct, to znamená větší spotřeba energie, což ovlivní celí trh s energetickými surovinami což se rusku hodí.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 11. 2022 v 16:59Off-line Anonym
Rusové na dopravní uzly, zejména železnici útočí jen výjimečně. Stalo se to za celou dobu jen na dvou místech. Putin má skutečně zákaz. A dá se to dokázat například tím, jak volně a kdykoli cestují západní delegace, západní politici do Kyjeva za Zelenským. Cestují tak volně, jako by tam ani válka nebyla. To v normálních válkách není možné. Putin má svázané ruce. Je bezmocný.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
29. 11. 2022 v 17:03Off-line Titan24  (30/168/56)
A nedařilo se ruským oligarchům před válkou líp? Teď si ani do Evropy nezaletí, protože sankce, ceny všeho jdou nahoru....já myslím, že oligarchové si tou válkou stejně dost pohoršili....tak nechápu, proč by jim válka se Západem byla k užitku.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2022 v 17:14Off-line Anonym
Však oligarchové byli proti válce. Proto taky Putin neměl od roku 2014 dovoleno podnikat po Krymu už nic dalšího. Přitom na Donbase ho žádali o pomoc celé ty roky. Ale nemohl jim vyhovět. Až letos dostal svolení na omezenou vojenskou operaci. Proto taky jen 180 000 vojáků. S tak malým počtem vojáků se ovšem válka nedá vyhrát.

Putin by musel zabavit majetek oligarchům, musel by znárodňovat, musel by změnit režim na ten, co tam byl dříve. A na to nemá sílu a prostředky. Proto bude dělat jen to, co mu oligarchové dovolí. Je to přetahovaná o moc. Přičemž Putin tahá za kratší konec.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 11. 2022 v 17:59Off-line tatrman  (27/-/-)
Jedno je jisté,Ukrajina v této válce tahá za kratší konec,protože si nemůže dovolit to, co dělá Rusko jí, tzn. bombardovat ruská města hlavně teplárny a elektrárny teď v zimě. To by pak ta válka vypadala úplně jinak. Jenže to jim západní země v rámci humanismu nedovolí, opačně to ale Ukrajina musí snášet. Ukr. má v provozu cca 10% elektráren. Ostatní Rusové vyhodili v rámci denacifikace do vzduchu...
29. 11. 2022 v 18:39Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Tatrman: nemáš někde přehledný soupis stavu elektráren? Že by v provozu bylo jen 10% se mi nezdá, ale je to možný... zas tak moc to nesleduju.
29. 11. 2022 v 19:02Off-line kluk590  (37/187/80)
25. května 1999 se zeptali na tiskovce mluvčího NATO, po zničení 70% energetické infrastruktury Jugoslávie, jestli se nejedná o civilní cíle, když je na elektřině závislé třeba i zásobování vodou a další k***icky důležité věci.
Víte, co odpověděl?
Bohužel, elektřiny je třeba i na velení a řízení armády.
Jestli Miloševič chce zajistit elektřinu pro lidi, musí přistoupit na podmínky NATO a my obratem zastavíme útoky. Pokud tak neučiní útoky budou pokračovat a jestli to bude znamenat, že elektřinu nebudou mít i občané, je to Miloševičův problém.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 11. 2022 v 20:40Off-line bombakul  (29/176/75)
Anonyme co máš s těma zákazama? Asi máš nějaký spešl informace tak se o ně poděl protože to co Puňťa dělá teď má celkem logiku a vlastně asi půl roku dělá dobrou strategii. Teda ne že bych fandil tomu armagedonu ale s tímhle přístupem co má teď rozsračkuje celou Evropu celkem spolehlivě takže spokojenost bude na obou stranách. Jak na straně Ameriky tak na straně českých rusobijců a tatrmane oni do vzduchu nevyhodili skoro nic a drtivá většina je provozuschopná ale třeba jaderka se odstaví sama i když několik kilometrů od ní bouchne raketa protože si myslí že je zemětřesení ale je fakt že nevím jak moc složitý je znovu ju nahodit a kluk 590 to napsal hezky. Amerika dělala to stejný ale to nikomu nevadilo i když mrtvých má na svědomí násobně víc
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 11. 2022 v 20:43Off-line Titan24  (30/168/56)
Že je anonym budoucí advokát....ten by asi obhájil i toho Hitlera, když se tady snaží obhajovat Putina.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2022 v 20:47Off-line bombakul  (29/176/75)
Kde přesně ho obhajuje?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 11. 2022 v 20:49Off-line 1H1  (74/-/-)
Tak mne baví, jak řešíte z hlediska Česka nepodstatné věci. Docela by mne zajímalo, jaký názor máte na tvrzení Fialy a spol, že až se bude obnovovat Ukrajina, že se nám všechna naše pomoc Ukrajině vrátí v podobě zakázek na obnovu Ukrajiny.
Musím se tomu smát, protože kdo jen trochu zná mentalitu Ukrajinců, ale i Rusů, tak ví, že Ti vždy chtějí jen to nejjjj. To znamená, že jen stěží budou dávat zakázky naší zubožené zemičce, když ji ve své kvalitě, rychlosti atd. předčí drtivá většina západních zemí. Dají nám jen drobky, které západ nebude chtít!
Ta naivita a krátkozrakost našich politiků mne ale naprosto nepřekvapuje.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2022 v 20:50Off-line bombakul  (29/176/75)
1h1 šak stačí že to zaplatíme ne?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
29. 11. 2022 v 21:24Off-line 1H1  (74/-/-)
No já už zaplaťpánbůh stěží, ale ti bezmozci, co jsou tak naivní (za mne blbí) ať si v tom pochodí, jsem přející :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2022 v 21:27Off-line Anonym
Titan24 (29/170/50) NOVÉ
Že je anonym budoucí advokát....ten by asi obhájil i toho Hitlera, když se tady snaží obhajovat Putina.

Já že obhajuji Putina? Když píšu, že je Putin ubožák, který podniká zoufalé kroky - to je obhajoba? Víš, co slovo advokát nebo obhájce znamená?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 11. 2022 v 21:56Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Bombakul: Jaderka se odstaví když je nestabilita v síti. Potřebuje záložní zdroj energie pro případ průseru, tak se začíná automaticky odstavovat když je problém v síti.

kluk590: Jako je to prohlášení které si dokážu představit, ale máš nějaký důvěryhodný zdroj?
29. 11. 2022 v 22:06Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
Téda, anonym... skvelý stratég, špión, majster vojenskej rozviedky, priam generalissimus anonymus. Super múdrosti... úžasné, skláňam sa pred tvojím intelektom a deduktívnymi schopnosťami.
Mohol by si pracovať pre spravodajské služby.
Alebo aj obmedziť telku a menej abúzovať počítačové hry.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 11. 2022 v 22:51Off-line plemenik  (48/183/98)
Tento příspěvek byl skryt, protože nebyl přínosný, nebo se významně odchyloval od tématu diskuze:

Rusi bombardují trafostanice proto, že bez elektřiny neteče voda ani nejde plyn. Generál Surovikin zvolil strategii vymrznutí proto, že Evropa v zájmu USA posílá na ukrajinu zbraně. Ale elektřinu ani plyn poslat nemohou, když sami mají málo. A tak Evropa nechává Ukrajinu na holičkách. Kvůli přijímací politice začnou z Ukrajiny odcházet i choří a staří, protože v Česku dostanou zdravotní péči. Jestli se Rusku nepodaří Ukrajinu denacifikovat, tak nas zaplaví milion Ukrajinců, pobiratelů dávek.
Počátkem roku bude v Česku vyhlášen vojenský stav a nový prezident se stane vojenským selitelem s neomezenými pravomocemi. Začnou rekvírovat lidem nevyužité byty a posílat je na vojnu.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
29. 11. 2022 v 22:59Off-line BussterX  (103/130/150)
A na to se napijem
https://1884403144.rsc.cdn77.org/…/3862226.jpg?…

teda ti noví uprchlíci sem přijdou možná, to je asi pravděpodobné až uhodí mrazy atd, k tomu se vyjadřovali experti už, ale ten zbytek - posílání na vojnu a rekvírování bytů, to nemá chybu, to zní jako šíření poplašné zprávy 8)
29. 11. 2022 v 23:04Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
Plemenik : Hele... co se děje za nouzového stavu by sis mohl ještě pamatovat, když tu byl nedávno... já mám zatraceně dost velkej pocit že prezident nebyl neomezenej vládce...
29. 11. 2022 v 23:46Off-line MysiakPipo  (102/176/60)
To sú bomby toto :D generál Anonymus, ktorý si predstavuje vojnu asi tak ako Hurvínek a Plemenik, ktorý je asi taký prognostik ako baba Vanga.
30. 11. 2022 v 03:33On-line Richard33  (44/185/80)
Anonym: "Putin by musel zabavit majetek oligarchům, musel by znárodňovat..."

Nástroj zařízen: https://www.novinky.cz/…uma-40399530

"...musel by změnit režim..."

Netřeba: https://cs.wikipedia.org/wiki/Putinismus
30. 11. 2022 v 11:18Off-line i8051  (53/184/97)
Plemenik (48/183/98)
Počátkem roku bude v Česku vyhlášen vojenský stav a nový prezident se stane vojenským selitelem s neomezenými pravomocemi. Začnou rekvírovat lidem nevyužité byty a posílat je na vojnu.
-------------------
Tvl nevim, co beres, ale chci to taky ... :-)
30. 11. 2022 v 11:38Off-line BussterX  (103/130/150)
Takový sračky šíří ten svolovatel demonstrací vrabel co má 20 exekucí a schovává se v srbsku před soudem a kterýmu lidi už část exekucí zřejmě zaplatili těma příspěvkama na demonstrace :D:D já myslím, že ta inspirace tam bude... poslední výplod jeho chorýho mozku je če šesko bude kupovat f-35 protože na rozdíl od gripena může nosit jadernou munici a to je teda argument... :D
30. 11. 2022 v 13:29Off-line Artenkotorer  (36/180/84)
I8051: Obávám se že bere opakované upadnutí na hlavičku v dětství... to bys asi nechtěl :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload