Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Práce v zahraničí

14. 12. 2022 v 12:57Off-line FinMich  (31/174/-)
Ahoj.

Obracím se pro radu.
Nemáte prosím někdo zkušenost s prací v zahraničí? Někdo kdo by mě nasměroval, poradil, řekl co a jak...

Rozhodl jsem se odcestovat do zahraničí. Kvůli penězům.

Důvody, kvůli kterým jsem pracoval čistě z domu na home office pominuly a já potřebuji začít řešit svou situaci.
Pracovat v ČR by bylo super, ale nevím o jediné práci v Ostravě kde by člověk měl aspoň více jak 20 000 Kč a hlavně, insolvenční srážka je příliš vysoká.
Dnes mi z výplaty 24 000 čistého v které byly započteny prémie za prodej + nemocenská + přesčasy přišlo na účet 12 900 Kč. Zbytek je na srážky insolvence.

Napadlo mě odejít do zahraničí, tam to je prý tak, že člověku pak exekutor srážky provádět nemůže.
A doplatil bych dluh normální cestou.

Absolutně nevím co bych dělal.
Veškeré své práce v životě jsem měl celé roky po dobu starosti o rodiče na call centru a nebo po vystudování oboru v školství do doby než jsem musel nastoupit na home office.
Do školství se vrátit nechci.

Je pravda, že jsem manuálně naprosto d***lní a od malička se mi všichni smáli, že neumím poznat rozdíl mezi kladivem a vrtačkou a když mám přibít hřebík do zdi, tak si u toho zlomím aspoň 4 prsty... Na druhou stranu si myslím, že se dokážu hecnout.

Mohl bych někde umývat nádobí, uklízet, čistit hajzly nebo nevím co.
Jen prostě za lepší peníze, než tady v ČR.

A ano, jsem zoufalý člověk, který nemá kamarády, známé, nikoho. Nemám ani FB a proto se ptám tady. Nemám se kde jinde obrátit o radu.

Na netu jsem našel milion informací a nějak nevím jakým stylem si je utřídit. Bylo by fajn si napsat s někým kdo už má obdobnou zkušenost a řekl by mi, kam se obrátit, jak postupovat, přes jakou agenturu co kde řešit a tak...

Děkuji.
14. 12. 2022 v 13:04Off-line i8051  (53/184/97)
Hele nechci bejt hnusnej, ale reknu ti to uprimne. Pokud pro tebe je posledni spojeni s nabidkou prace v zahranici tato buzni poradna, tak to uz je hodne zoufaly. Na netu mas tisice nabidek prace a fakt nejsi schopen si neco najit a potrebujes k tomu vest za rucicku? To jsi vystudoval skolstvi, ktery ma naopak vest k samostatnosti deti, kdyz jsi sam nesamostatny? Vazne?

V zahranici si najdes prace 6 pulek, ale musis neco umet. Nepotrebujou tam dalsi zevly, kterejch maj dost svejch. Nejvic tam vydelas hlavou a rukama. Ale to plati o v Ostrave, na to nemusis cestovat. Prace se plati dobre vsude, ale musis nejakou umet. Pokud se cejtis max na myti hajzlu a nadobi, tak nejdriv zacni makat na sobe, nekam se posun, neco se nauc a stan se prodejnej. Mit takhle nastavenej cil v zivote je proste uchylnej masochismus. Za to ti nikdo platit vic nebude, to je realita.

Proste si nejdriv uvedom, ze sis pos*al zivot tim, ze nemas kamose, zazemi a mas hafo dluhu nevim z ceho. Muzes si za vsechno sam. Mas uplne pitomej mindset, to uz ti tu spousta lidi psalo. A ti, co te chlacholili, na ne se vykasli, tem jsi u ***u a nikam te to neposune. S timhle se musis smi*** a priznat si to. Pak tlusta cara a zacni znova. Ne napul, ale naplno, zadny fnukani. Jo, nebude to zejtra, bude to za 10 let, ale na to mas jeste cas.

Takze zadny aby te nekdo nasmeroval. Nasmeruj se ted hned sam a hledej sam a za sebe. Udelej pro sebe neco, nabij si 3x hubu, ale ziskej zkusenosti a jistotu. Nebude te nikdo ve 29 letech vodit za ruku a rikat, co mas delat. Je to tvuj zivot, delej si ho sam. Hlavne se vys*r na nejaky agentury, delas na sebe, ne pro ne.

Takze jsem byl stejne asi hnusej ale ja umim fakt skvele pozitivne k***izovat ... :-)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:11Off-line R77  (47/-/-)
Věř, že umývat nádobí, nebo auta, uklízet, čistit hajzly….tím si žádné peníze nevyděláš a budeš s velkou pravděpodobností bydlet někde ilegálně v místnosti s pěti lidmi.

https://riba-prd-***ets.azureedge.net/…0x455jpg.jpg?…
14. 12. 2022 v 13:17Off-line FinMich  (31/174/-)
I8051: Tak když vím, že neumím žádnou technicky zdatnou práci, tak se na ní přeci nebudu hlásit a nabízet své služby, když bych dotyčnému mohl akorát uškodit. Jasně, můžu jít na stavbu, ale k čemu bych tam byl platný, když bych se tam do hodiny zmrzačil. Takového člověka opravdu nikdo nepotřebuje.

Ale omlouvám se. Už nic neříkám.
Neměl jsem to zde vkládat.

Seženu si vše sám na internetu.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:18Off-line FinMich  (31/174/-)
R77: Já nejsem naivní. Nečekám hotel. Zase tak hloupý nejsem.
Je mi jasné, že to budou nějaké ubytovny pochybné kvality.
Na druhou stranu, zůstanu-li tady v ČR tak při 13 000 měsíčně jsem na přelomu Únor/Březen na ulici. Takže pořád lepší to začít řešit s předstihem.

A je mi jasné, že jako nějaká pomocná síla někde v kuchyni nebo tak, nebude mít člověk 10 000 Kč, ale taky rozhodně víc jak 13 000 tady v ČR.
14. 12. 2022 v 13:23Off-line i8051  (53/184/97)
FinMich (29/174/-)
I8051: Tak když vím, že neumím žádnou technicky zdatnou práci, tak se na ní přeci nebudu hlásit a nabízet své služby, když bych dotyčnému mohl akorát uškodit. Jasně, můžu jít na stavbu, ale k čemu bych tam byl platný, když bych se tam do hodiny zmrzačil. Takového člověka opravdu nikdo nepotřebuje.
------------------
A tady jsem psal co? Makej na sobe, neco se nauc. Timhle okecavanim, ze nic neumis a ze jsi levej, se nikam neposunes. Spousta lidi se pres tohle dostala, jen musela chtit.

Seženu si vše sám na internetu.
-------------------
Pro zacatek slusny, cast z toho, co jsem psal, jsi teda pochopil :-)
14. 12. 2022 v 13:23Off-line R77  (47/-/-)
Mnoho let jsi se staral o rodiče … tak tuto skutečnost a práci by jsi měl zúročit… samosebou jazyky… předpokládám němčina by se hodila.
14. 12. 2022 v 13:27Off-line i8051  (53/184/97)
Jak pise Rko, pokud nezvladas jazyky alespon na zakladni urovni, tak to zahranici ani nezkousej, protoze tam s tebou vymetou jeste vic, nez v CR
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:33Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
Klidně mi napiš do SZ zprávu.
Předám ti číslo na rodiče.

Zkusí ti poradit co a jak. Oba pracovali jednu dobu v zahraničí, právě taky když měli několik exekucí.
14. 12. 2022 v 13:36Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
I8051: Můžeš jít i bez jazyka. Mamka ani taťka neuměli říct anglicky či německy ani ahoj.
Od toho je pro každou tu firmu přidělený agenturou koordinátor, který je z ČR a jazyk umí, takže ty nemusíš.
Jich bylo ve skupince 40 a z těch 40 uměl trochu německy 1 starší pán, jinak nikdo.
14. 12. 2022 v 13:42Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Jako sorry, ale fakt mi chceš tvrdit, že s vystudovanou VŠ nejseš schopnej najít něco aspoň trochu slušně placenýho a chceš jít radši někam za hranice umývat hajzly? Dělat tam práci, kterou bys v ČR v životě nedělal a žít v podmínkách, ve kterých bys v ČR nebyl ochotnej žít a být tam pro místní jen další póvl z východu? Tady ti dělá problém zatlouct hřebík a jinde bys chtěl dělat fyzickou práci, notabene tu nejhorší na kterou by ani ti zabydlení přistěhovalci nehrábli?

A ještě něco - on tam možná mají za to mytí nádobí nebo hajzlů v přepočtu na CZK nominálně víc peněz, ale i ty naklády budou úplně někde jinde. Bydlení, žrádlo, doprava, zdravotní péče... Vem si, kolik peněz bys potřeboval jen na to, aby ses někam vůbec dostal a sehnal si tam nějakej podnájem (+kauce). A agentura tě akorát skásne o další prachy, za který ti v lepším případě najde nějakou podřadnou práci a za mastný poplatky ti "zařídí" administrativu (založení účtu v bance, registrace na místních úřadech atd.), který si průměrně inteligentní, samostatnej a jazykově vybavenej člověk zařídí sám. V horším případě si vezme prachy a zařídí ti hovno. Plus celkově cizí prostředí, jazyková bariéra...

Btw, dvacet tisíc udělá i kdejakej jouda někde na vrátnici. A job v zahraničí fakt není nic pro lidi, kteří mají co dělat, aby se o sebe postarali v ČR, kde mají furt aspoň nějakej ten komfort a to "zázemí domova". Takových, co se pokorně vrátili do ČR se staženým vocasem, už jsem i já za svůj krátkej život pár poznal.

Sorry, ale fakt se na takový akce radši vyser, myslím to naprosto vážně. Radši zapřemýšlej, jak si zařídit důstojnější život tady. Pečený holuby lítající rovnou do huby nemají nikde.
14. 12. 2022 v 13:48Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
TommenBaratheon: Hele, já ho chápu.
Pokud zůstane tady, tak z toho nikdy nevyleze. Ty by jsi vyžil z 13 000 Kč? Pochybuji.
V tom zahraničí má aspoň šanci na to, si vydělat peníze.

Tady ne. Exekutoři jsou k***y a berou si strašné peníze.

Můžeš si říct, že jsem jen 15 letý k***t co o tom nic neví, ale zažil jsem to. Rodiče měli exekuce oba dva. Mamka 3 práce, táta 2 práce. A z každého platu jim zůstávalo pár korun. Zaplatili jsme nájem, elektriku, plyn, moji cestu do školy a zůstávalo nám ani ne 3 000 Kč na život na měsíc.

Kdyby tehdy oba neodcestovali do zahraničí, plácáme se v chudobě další x-y let.

Takže tomu naprosto rozumím.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:52Off-line i8051  (53/184/97)
TadyJeMistoProNick - cetl jsi poradne, co jsem psal ja nebo TM? Pokud ne, zkus to prosim jeste jednou :-)
14. 12. 2022 v 13:52Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:54Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
"taky rozhodně víc jak 13 000 tady v ČR."
A taky si zjisti, kolik v tý tvý vysněný lokalitě zaplatíš byť jen za blbej podnájem.

"Mamka ani taťka neuměli říct anglicky či německy"
No jo, ale kdy to bylo? Jo, jsou lidi co vyrazili, i když neuměli jinak než česky ani pozdravit, ale kolik jich uspělo? A možná neuměli jazyk, ale byli manuálně zruční nebo měli nějaký jiný žádaný dovednosti, který stály zaměstnavatelům/státu za to jim třeba zaplatit jazykový kurzy. Bude za to někomu stát on?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:58Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
TommenBaratheon: Je to 4 roky zpátky.
Neuměli jazyk. Táta je na tom stejně jako FinMich. Ten kdyby měl složit poličku z IKEA tak nad tím stráví týden a neposune se ani o kousek kupředu. A jediný kdo u nás umí používat kladivo či šroubovák, je mamka.

Ale tak oni šli do toho zahraničí makat do skladu a k pásu, tam jsou ti tyhle dovednosti k ničemu. To znamená, že i když to neumíš, tak tam můžeš jít pracovat.

A hlavně jde o ty peníze, které tam za to máš. To si tady můžeš nechat zdát.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
14. 12. 2022 v 13:58Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
I8051: Četl.
14. 12. 2022 v 13:59Off-line FinMich  (31/174/-)
TadyJeMistoProNick:
https://www.easy-prace.cz/…zyka-/408410

Dík za odkaz
14. 12. 2022 v 14:09Off-line i8051  (53/184/97)
Je fakt k zbliti cist, jak si spousta lidi lebedi v tom, nic neumet, nechtit umet a nechat se nejakou agenturou ridit. Hlavne nic nemuset delat, nepremejslet a obcas si postezovat. Skvela ukazka rezignace na svuj zivot ... :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 14:13Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
Těchto moralistů a motivátorů je plný internet a plné sociální sítě no.

Naopak klobouk dolů před každým,kdo nestrká hlavu do písku a chce tu situaci řešit. Ale tak to někdo, kdo v takových problémech nikdy nebyl, nikdy nepochopí.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 14:15Off-line FinMich  (31/174/-)
I8051: Kdyby chtěl člověk rezignovat a nic nemuset dělat, nesnaží se najít si práci v zahraničí a ze sraček v kterých je, se dostat.
Ale to je jedno. Jsem zvyklý, že cokoliv řeknu, je špatně. Jen do mě, je to normální.
14. 12. 2022 v 14:23On-line WileECoyote  (35/178/-)
Mohu ti poradit dvě věci:
1) musíš umět dobře anglicky
2) musíš mít co nabídnout, buť znalosti technické nebo sociální. U tebe spíš to druhé. Dělat stwarda na lodi, nebo něco takového.

Kamarád jel do africké země, dělá tam opravy všeho možného, zabezpečovačky, ajťáka, mechanika. Má penez, že by se už do ČR nevrátil. Tato informace je ti ale na prd, protože potřebuješ úplně jiný obor.
14. 12. 2022 v 14:23Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
No a máti+otec, krom toho že neuměli jazyk, byli taky na manuální práci nepoužitelní jako Fin (což ostatně sám přiznává)?

Jo, má šanci si vydělat, pokud bude něco kloudnýho umět. Ale koukni se na jeho přístup - když mu někdo nemaže med kolem huby a snaží se mu (byť ne úplně milým tónem) poukázat i na druhou stranu věci a možný negativa jeho nápadu, tak se urazí jak malej harant. S tímhle přístupem, jak dlouho si myslíš že vydrží někde za hranicema?

O fungování exekucí toho, bez urážky, vím mnohem víc než ty. O tom systému si myslím svoje a mám proti němu asi tak milión výhrad, ale realita je taková, že většina exekucí jede podle scénáře "měl něco zaplatit, ale sral na to". Současná práce při studiu mi dala možnost se na to podívat i z té druhé strany a tím, že mi ty spisy prochází pod rukama, se dozvím věci který se v médiích nepíšou.

Ne, tobě já nenadávám a chápu, že to myslíš dobře a chceš mu poradit. Ale já si prostě nemyslím, že na něj za hranicemi čeká nějaký štěstí - hlavně potom co jsem si od něj přečetl v jiných tématech.

A abych nezapomněl:
"Napadlo mě odejít do zahraničí, tam to je prý tak, že člověku pak exekutor srážky provádět nemůže. A doplatil bych dluh normální cestou."

Tak přemýšlím - má cenu mu vysvětlovat, že tohle je totální p**ovina, notabene vzhledem k tomu že má podle toho co píše probíhající insolvenci? Že nechápe ani rozdíl mezi insolvencí a exekucí, o tom ani nemluvím.
14. 12. 2022 v 14:29Off-line FinMich  (31/174/-)
TommenBaratheon: Nejsem d***l. Vím co je insolvence a co je exekuce :)
Tak ze mě prosím nedělej k***ta.

A neurážím se. Proč bych měl.
Jsem zvyklý, že cokoliv řeknu, je špatně. Napsal jsem pouze tohle. Nemá cenu cokoliv říkat. Vždy ví všichni všechno líp, než já. A přitom o mé situaci neví ani malíček :)

To je jedno.
Neměl jsem se tady ptát. Nevím co jsem čekal. Moje chyba.
14. 12. 2022 v 14:29Off-line i8051  (53/184/97)
FinMich (29/174/-)
I8051: Kdyby chtěl člověk rezignovat a nic nemuset dělat, nesnaží se najít si práci v zahraničí a ze sraček v kterých je, se dostat.
-------------------
Myslis, ze jako dostat se z toho tak, ze pujdes mejt hajzly do zahranici, je to reseni? No skoda, zes nepochopil, co ti tu rikame, ale to je fuk ... :-)
14. 12. 2022 v 14:33Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
TommenBaratheon: Na manuální práci naprosto nepoužitelní.
Hlavně otec. Ale tím, že chtěli pracovat spolu a ne každý jinde, tak hledali společně.
Ale tak nakonec dělali ve skladu a v pohodě.
14. 12. 2022 v 14:33Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Víš, pokud máš insolvenci, tak aby ti ji nezrušili, musíš mít furt příjem (mimo jiné). Takže i kdybys šel dělat někam za čáru, musel bys to nahlásit insolvenční správci a doložit příjem, a z toho by ti vypočítaly srážky stejně, jako z českýho platu. Takže si tím hovno pomůžeš, pokud ti jde o tohle.
A pokud ten příjem nedoložíš, tu insolvenci ti soud zruší a budeš v p***li už tuplem. Insolvence je pro tebe mnohem výhodnější než exekuce, protože stačí vydržet pět let a seš “čistej". Ale to ti snad insolvenční správce nebo ten, kdo ti podával návrh, vysvětlil...

No a zařídit exekuci na plat nebo účet v rámci EU není žádnej velkej problém. Je s tím trochu opruz a chvíli to trvá, ale nezdrhneš před tím, na to zapomeň a hodně rychle.
14. 12. 2022 v 14:34Off-line i8051  (53/184/97)
FinMich (29/174/-)
Jsem zvyklý, že cokoliv řeknu, je špatně.
-----------
S tihle mindsetem zacni neco delat, to uz jsem ti psal v uvodu

FinMich (29/174/-)
Nemá cenu cokoliv říkat. Vždy ví všichni všechno líp, než já. A přitom o mé situaci neví ani malíček :)
-----------
Tak proc se nas ptas, kdyz vis ty vse nejlip a nelip znas svou situaci? :-)
14. 12. 2022 v 14:34Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Evidentně nevíš, jinak bys nevymýšlel pitomosti a nedomníval se, že za hranicemi jsi nedosažitelnej.
14. 12. 2022 v 14:37Off-line FinMich  (31/174/-)
Děkuji všem za komentáře.

Mějte se hezky. Fajn den.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 14:38Off-line i8051  (53/184/97)
Dik snd, ze jsi ve 2 bodech napsal, co ja na 4 odstavce, vazim si toho, vazne ... :-)
14. 12. 2022 v 14:42Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
TadyJeMistoProNick:
Já se mu tu snažím vysvětlit, že pokud má schválenou insolvenci, tak nemá cenu vymýšlet mytí hajzlů za hranicemi, protože mu víc peněz nezbyde. Vypočítají mu to úplně stejně, jako by ty samý prachy měl v ČR a v CZK.
Takže výsledek bude, že nula s nulou pojde a bude na tom úplně stejně, ne-li hůř a ještě bude riskovat, že o tu možnost oddlužení přijde. A to se pak z těch exekucí nevyhrabe do smrti.
14. 12. 2022 v 14:47Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
No. A tady to máš. Když mu řekneš, že je to kravskej nápad a akorát cesta do větších sraček, tak tomu nechce rozumět ani to poslouchat.

Btw, v jiným tématu řešil nevyplacenou nemocenskou zaměstnavatelem. Tak jsem se mu pokoušel (a nejen já) trpělivě vysvětlovat, co s tím a že má v podstatě poukázku na dvě výplaty navíc relativně bez práce.

Myslíš, že poslouchal? Ani hovno, a tohle je to samý. A jestli jeho životní filosofie je zacpávat si uši před nepříjemnýma věcma a dobře míněnýma radama, tak se fakt nedivím, že je ve 29 letech po uši v dluzích.
14. 12. 2022 v 14:50Off-line FinMich  (31/174/-)
TommenBaratheon Nevím proč neustále mluvíš o insolvenci, když se jedná o exekuci.
14. 12. 2022 v 15:00Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
"a hlavně, insolvenční srážka je příliš vysoká"

Ale hlavně že víš, jaký je v tom rozdíl.
14. 12. 2022 v 15:05Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
No, ale to je f**k. Nemá cenu se v tom hnípat, nicméně na příjem ze státu EU ti exekutor skočí úplně v pohodě, pokud nebude úplně línej.
14. 12. 2022 v 15:20Off-line FinMich  (31/174/-)
Ok.
Díky za info.
14. 12. 2022 v 15:34Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Tvůj problém je, že absolutně odmítáš slyšet i ty míň příjemný věci.

Z toho, co jsme ti tu napsali, přečetl sis to aspoň a zapřemýšlel nad tím? Tzn.:

1) kolik by tě tam stálo bydlení, doprava, jídlo atd atd...?
2) kolik by ti po odečtení výše uvedenýho z toho zdánlivě úžasnýho západního platu zůstalo? Pokud budeš dělat nekvalifikovaný práce, tak minimální mzda je furt minimální mzda kdekoliv na světě a slouží čistě k pokrytí základních životních potřeb.
3) sám si evidentně nezajistíš nic, a kde vezmeš peníze na nějakou agenturu, kauci na bydlení, dopravu...?
4) budeš mít nějakou finanční rezervu pro případ, že bys zůstal bez práce? Na zaplacení dalšího nájmu, na případný léčebný výlohy (který nemusí krýt CZ pojištění), na cestu domů pokud by to bylo nutný...?
5) umíš nějakej jazyk na nějaký aspoň základní komunikační úrovni? Budeš mít eventuálně peníze na to zaplatit si nějaký doučování nebo jazykovej kurz?
6) dokážeš samostatně řešit případný komplikace v úplně cizím státě?

A takových otázek by se našlo.
14. 12. 2022 v 16:10Off-line FinMich  (31/174/-)
1) Kolik by mě stálo bydlení netuším. Věřím, že tak do 5-6 000 Kč bych snad něco našel.
Ohledně jídla jsem zvyklý nejíst i několik dní. Měli jsme pro 3 lidi kolem 2 000 Kč na měsíc. Takže pro mě žádná změna, omezit se v jídle.


2) Pokud bych měl alespoň 30 000 čistého tak by mi zůstávalo hodně. Tady mi nejen, že nic nezůstane, ale dokonce jsem v mínusu :)

3) Sám si zajistím vše. Problém je pravda to, že nemám žádné finance na letenku, nájem, kauce, poplatky, atd.

4) Žádnou rezervu nemám.

5) Jazyk neumím vůbec žádný.

6) Jestli jsem na vše sám tady v ČR, nebo v zahraničí, to vyjde na stejno.
14. 12. 2022 v 16:10Off-line Oldikk  (23/179/58)
Někdo mi kdysi vyprávěl, že kluci z Prahy, odjíždí do Švýcarska dělat společníky, ubytování mají zajištěné, a plat přes 200 tisíc, ovšem asi to není práce snů s rizikem nakažení, s drogy a bezpečnosti, prostě ta poslední možnost.
14. 12. 2022 v 16:11Off-line FinMich  (31/174/-)
Snd19: Pracuji od 18 let, takže pracovní návyky nejsou to, co by bylo problémem.
14. 12. 2022 v 16:15Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
Snd19: Člověk potřebuje práci kvůli penězům a dostane radu odjet na farmu žrát kořínky a za práci nedostat ani halíř.
Jo, to mu totiž opravdu pomůže vyřešit jeho situaci.
14. 12. 2022 v 16:20Off-line FinMich  (31/174/-)
Snd19: Je úplně jedno jestli práce na call centru nebo ta, kterou jsem dělal předtím. Pořád je to práce. A pracovní návyky máš vesměs stejný.
Ráno vstaneš, dojdeš do práce, máš 30 minutovou poradu, dostaneš úkoly na daný den, podle toho na kolik procent plníš či neplníš dostaneš buď plusové nebo mínusové body a pak děláš to, zač jsi placen. Tedy, pracuješ. Jestli dělat 8-hod. ve školství či 12-hod. na call centru... Vše má své pro a proti. Ve škole jsou aspoň přestávky. Na call centru jsem kolikrát neměl čas si ani zajít pro pití, natož tak se najíst. Na konci směny se necháš seřvat šéfem. Jednou týdně musíš na meetingu přednést v čem se zlepšíš a co uděláš proto aby jsi byl lepší a lépe plnil stanovené cíle a targety a hurá domů.
Práce jako práce.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 16:23Off-line TadyJeMistoProNick  (16/168/49)
Snd19: Přečti si pořádně, co psal.
Někdo kdo celý život maká, nepotřebuje získávat pracovní návyky.
A ano, potřebuje mít kde bydlet, to máš pravdu. Ale hlavně, hlavně potřebuje prachy a ne někde ztrácet čas zadarmo. To jeho situaci opravdu nevyřeší.

Víte pane exekutor, já tady mám aspoň 13 000 Kč, ale teď jsem se rozhodl odjet do pralesa do p***le kde nebudu mít ani korunu, tak mi tady prosím rok dva vyčkejte....To asi nebude to pravé.

FinMich: Až bude taťka doma, pošlu ti to číslo. Mohl by jsi odjet možná hned v Lednu.
14. 12. 2022 v 16:43Off-line R77  (47/-/-)
Snd19 mluví o práci kde se stojí, klečí, leze, šplhá…atd… kde máš puchýře a ruku samej mozol … tam žádné židle a stůl nejsou…


On chce aby jsi dělal klasickou fyzickou práci kde se dobře najíš 3-4 za den ale bude tě bolet každý centimetr těla… a po práci se budeš po 6 měsících cítit zocelený psychicky.

Snd19 to s tebou myslí dobře jenže bez jazyků a sebezapření to nejde.

Na Oldíkkovo Švýcarsko zapomeň rovnou. Tady není žádná cesta do rychlíku za bohactvím.
14. 12. 2022 v 16:47Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
"Věřím, že tak do 5-6 000 Kč"

Měsíčně? Tzn. cca 200-250 euro měsíčně? To si fakt myslíš?
14. 12. 2022 v 17:22Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
No a jestli si myslíš, že je to úplně jedno, jestli sedět se sluchátkama u komplu nebo od rána do večera dělat něco rukama, tak si to napřed zkus tady v ČR. Protože evidentně jsi žádnou MANUÁLNÍ práci v životě nedělal, jinak bys nemohl napsat takovou pitomost.
14. 12. 2022 v 17:30Off-line kloudik  (38/182/80)
FinMich: za bydlení budeš platit skoro polovinu výdělku tak si to spočítej sám. A v ČR si i jako podavač cihel vyděláš 25k+ za normální hodiny tak kam bys jezdil? A přes agenturu? Na to zrovna zapomeň a fakt to s tebou myslím dobře. Já taky dohromady nic neumím, ale práci mám furt a nijak nestrádám. Mimochodem v zahraničí sem pár let strávil a už mě fakt nic nedonutí znovu někam vyjet. A ještě dodatek: ty chceš odjet na základě toho, že tam je to "Prý" tak, že bla bla bla? Fakt nikam nejezdi....
14. 12. 2022 v 17:32Off-line kloudik  (38/182/80)
Ioslávku a TommenkuBaratheonku, pro jeho záchranu ste udělali maximum :-)
14. 12. 2022 v 18:03Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hm, to mně taky dojalo.

Jako já netvrdím, že to není práce a že to není nápor na palici, a nedělal bych to ani za zlatý prase. Ale že z nekvalifikovaný práce, kam vezmou každýho kdo umí mlít pantem a trochu klovat do klávesnice, dělá pomalu jadernou vědu...

On má jediný srovnání s tou školou. Nevím co tam dělal, ale furt to není manuální práce. Furt je v čistým kanclu/třídě, v čistých hadrech, netahá těžký věci, dohromady se nemusí pohybovat. Volna plná p***l.
Callcentrum? Again, furt sedí v suchu a teple na p***li u počítače s telefonem u ucha. A že ho šéf kontroluje a zjebe ho, když něco neudělá jak má? A že ráno dostane úkoly na den a podle toho, jak dobře je zvládá nebo nezvládá, dostává prémie? No tvl. Jinde je to snad jiný? A to je jen psychická náročnost, která je u každý práce. Když k tomu ještě přibude ta fyzická, na kterou on není absolutně zvyklej...
14. 12. 2022 v 18:06Off-line kloudik  (38/182/80)
A to se ještě nebavíme o nějaké zodpovědnosti že? :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
14. 12. 2022 v 18:47Off-line kloudik  (38/182/80)
A to si představ stavbu, kde tvá blbost ohrozí zdraví nebo život lidí.
14. 12. 2022 v 19:04Off-line kloudik  (38/182/80)
V zájmu naší bezpečnosti ať odjede někam hoooodně daleko :-)
14. 12. 2022 v 19:22Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Ehm, snd, stran té farmy... Já si třeba, když jdu na statek, nemusím ani tak dávat pozor na to, aby mi nechcípla koza nebo kráva (to není moc pravděpodobný), ale spíš na to, aby mě ta kráva nesmetla na zem a neprošla se po mně. Rozuměj, nezadupala mě do sraček.
Ono i takový blbý tele je schopný tě ze samý radosti dokopat jak mičudu, když si nedáš pozor.
14. 12. 2022 v 19:56Off-line i8051  (53/184/97)
Tak on je totiz velkej rozdil v pojmech prace a zamestnani ... :-)

Btw vitej po letech kloudiku, kdy zase dame pivo?
14. 12. 2022 v 20:19Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
FinMich: Napiš mi SZ.
14. 12. 2022 v 20:27Off-line R77  (47/-/-)
Upřímně to jsi mu mohl napsat rovnou… takto to, pro nás všechny, to má zvláštní pachuť … ale budeme Vám upřímně držet palce ;).
14. 12. 2022 v 20:33Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
FinMich: Poslal jsem ti do SZ kontakt.
Dle mého názoru by jsi se měl vysrat na práci v zahraničí, kterou by jsi si našel takhle rychle, bez zkušeností, na poslední chvíli, zbrkle.
Peníze si tam sic vyděláš, ale jsou tam velké náklady.
Mám známého, který dělá v Dánsku v kuchyni a má v přepočtu na naše kolem 95 000 Kč. Ale náklady extrémně vysoké, nemluvě o vysokých cenách potravin. Tam by jsi za 2 000 Kč na které jsi zvyklý, fakt chcípl hlady. I pokud jsi zvyklý několik dní nejíst.

Poslal jsem ti kontakt na firmu, která sepisuje lidem návrhy na insolvenci, které posléze podává na soud. Tohle je dle mého názoru cesta.
Máš-li vysoké dluhy z exekucí nikdy nevylezeš a budeš s v nich plácat víc a víc a víc. A mohou narůstat další a tak ti budou měsíc od měsíce brát více a více. Hlavně pokud půjde o nějakou přednostní, kterou jsi minule psal, že už teď jednu máš.

V insolvenci je důležité mít příjem na HPP.
V podstatě i kdyby jsi měl kolem 20 čistého nebo 90 čistého, ti bude pořád zůstávám okolo tuším 13 000 Kč (nevím přesně) a zbytek půjde na úhradu věřitelům. Velkým benefitem však je fakt, že jsi po 5 letech od zbývajících dluhů osvobozen.

Zkus se nad tím zamyslet, jestli tohle není lepší cesta.

I kdyby jsi zůstal v práci, v které jsi (z těch primitivních keců a názorů zde si nic nedělej), tak se ti to vyplatí víc, než odjet do zahraničí. Tím se problémy nevyřeší.

A těch nabídek ohledně krmení koz si nevšímej, to je zcela zcestné a mimo jakoukoliv úroveň, myslet tohle vážně.
To by jsi si totiž skutečně pomohl :-)
14. 12. 2022 v 20:58Off-line FinMich  (31/174/-)
Dominantni_Miki: Já jsem nad insolvencí přemýšlel.
Jenže se bojím, že bych to nezvládl.
Podle kalkulačky by mi zůstalo kolem 12 500 Kč.

Nájem: 6 000 Kč
Elektrika: 2 600 Kč
Plyn: 500 Kč.
Splátkový kalendář ČEZ: 1 000 Kč
Internet: 400 Kč
Telefon: 500 Kč
Léky: cca 3 500 Kč

Když vezmu jídlo aspoň ty 2 000 Kč na měsíc.

Tak to jsme celkem na 16 500 náklady.

Zůstávám mi bude méně, než potřebuji.

A to je to co mě odrazuje od insolvence, nevím jak bych to dělal.
14. 12. 2022 v 20:59Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Tak jako, neměl bych strach, že chcípne hlady, to není v tom mým prostředí moc reálný. To žrádlo by tam v nejhorším hodil někdo jinej.
Spíš jsem tím chtěl poukázat na to, že při manuální práci se ti může i něco stát. Narozdíl od call centra, kde tě maximálně pošle někdo po telefonu do p***le. To možná ublíží tvojí jemný dušičce, ale kdyby se ti taková kráva prošla po hrudníku nebo tě přirazila ke zdi, anebo tě kůň kopl do hlavy, tak to jaksi nevyřešíš tím, že si někomu postěžuješ na netu.
14. 12. 2022 v 21:04Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Nojo, jenže pokud přežiješ pět let insolvence, tak máš hotovo a můžeš začít s čistým štítem. Z ruky do huby žiješ už teď, tak co.
Když ti ta zahraniční anabáze nevyjde, tak ještě budeš v mínusu za to, co bys do toho nacpal. A to nemluvím o tom, že nájem za dvě stě euro je směrem na západ utopie.
14. 12. 2022 v 21:32Off-line FinMich  (31/174/-)
Snd19: Nevidím důvod, proč bych si dělal další dluhy.
Snad už v takové situaci člověk nikdy nebude.
14. 12. 2022 v 21:45Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hm... A prachy na poplatky nějaký tý úžasný agentuře+prachy na dopravu do zahraničí+prachy na kauci a minimálně první nájem dopředu, máš?

O nějaký rezervě pro případ problémů ani nemluvím.
14. 12. 2022 v 21:48Off-line FinMich  (31/174/-)
Snd19: Můžeš mi tady posílat co chceš, ale vím, kolik mě léky stojí.
Platím si je:)
14. 12. 2022 v 21:52Off-line FinMich  (31/174/-)
TommenBaratheon: Jak jsem psal výš. To je právě ten problém té práce v zahraničí. Že na to momentálně nemám.
Je mi jasné, že bych se nemohl sbalit z měsíce na měsíc. Ale odložit aspoň pár výplat.

Ale sám nevím jak to dopadne.

Třeba nakonec zůstanu opravdu tady a půjdu do insolvence.
Ale jak říkám, to nevím kde bych vzal ty chybějící peníze.

Musím to promyslet no.
14. 12. 2022 v 21:54Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hm, a jak chceš těch pár výplat odložit, když žiješ z ruky do huby a ještě seš rád že seš rád?

A najít si nějakou normální práci v ČR a nedělat otroka na mytí hajzlů za pár šupek, to tě nenapadlo? Máš výšku, k***a. No, sice blbej pajdák, ale i tak.
14. 12. 2022 v 21:56Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
FinMich: Napiš do té firmy a domluv se už s nimi. Oni ti to vysvětlí a řeknou co a jak. Platí co jsem řekl, podle mě je jediným tvým řešením právě ta insolvence.

Jsi zvyklý živořit a přežívat, takže těch 5 let nějak vydržíš.
A hlavně... Čas plyne jako voda. Uteče to docela rychle. A za 5 let se ti z 19 čistého bude dýchat mnohem lépe. Budeš bez dluhů a exekutorské hyeny na tebe nebudou mít již žádnou páku.


Pokud tvoje výdaje jsou takové, že by jsi je nepokryl z nezabavitelného minima, můžeš pak po schválení návrhu na oddlužení požádat správce insolvence tvého případu o minimální splátku, třeba ti to soud schválí.

To už ovšem neřešíš s tím, kdo ti ten návrh sepisuje a podává na soud, ale právě s přiřazeným správcem, v případě schválení návrhu.
14. 12. 2022 v 22:06Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Mikešku, být tebou tak se spíš zabývám trestním právem. Vzhledem k těm tvým "ceníkům" a nabídkám peněz nezletilým je pravděpodobný, že se ti to bude hodit.
14. 12. 2022 v 22:07Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Btw, na to, jak si honíš triko kolik máš peněz, toho o insolvencích víš nějak podezřele moc.
14. 12. 2022 v 22:13Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Víš kdo má dobrej přehled o fungování insolvence?

1) právníci a insolvenční správci
2) ti, kteří s ní mají osobní zkušenost

Jinak není moc důvod se o to zajímat.
14. 12. 2022 v 22:18Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
TommenBaratheon: Tomu se říká vzdělání a obecný přehled/rozhled :-)
14. 12. 2022 v 22:23Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
Snd19: Rád se lidem vnitřně vysmíváš za jejich nešťastný život?
To by mi tak k tobě na základě tvého chování, sedělo.
14. 12. 2022 v 22:23Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
No a Tommenovo sportovní okénko, zas cvičně za pětikilčo:

https://ctrlv.cz/IRtZ
14. 12. 2022 v 22:24Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Cos to říkal o tom čumění na fotbal?

No, ISIR: ten tak příležitostně, nicméně v rámci "praxe" chystám i takový blbosti jako návrhy na elektronický platební rozkazy, koncepty v podstatě nesporných žalob o zaplacení a kupodivu je ten scénář většinou úplně stejnej. Tzn. mám zaplatit a seru na to, ono to nějak dopadne.
14. 12. 2022 v 22:25Off-line FinMich  (31/174/-)
TommenBaratheon:
A najít si nějakou normální práci v ČR a nedělat otroka na mytí hajzlů za pár šupek, to tě nenapadlo? Máš výšku, k***a. No, sice blbej pajdák, ale i tak.
_________________
Ne, já jsem měl 3 práce jen tak, pro p***l, abych se nenudil, víš co.
14. 12. 2022 v 22:28Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hm... A co takhle mít místo třech sračkoidních jednu normální?

Tohle bych pochopil u nějaký lopaty se základkou, ale s výškou musíš vymetat tři práce naráz, abys vůbec přežil? Normální člověk má jednu.
14. 12. 2022 v 22:36Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
TommenBaratheon: VŠ není zárukou dobře placené práce.
Když jsem dělal při studiu na call centru, víš kolik tam bylo lidí z VŠ? Co byli rádi, že mají práci, protože ji nemohli i se svou VŠ sehnat? Možná tak 2/3 zaměstnanců.

Je pravdou, že mít VŠ v oboru pedagogiky, tak bych neřešil práci v zahraničí a vrátil se do školství. Znám ve svém okolí 5 učitelů a nikdo z nich nejde pod 40 000 Kč.
A pokud není přímo pedagog, ale pedagogický asistent, tak se hravě dostane na peníze okolo 30 000 Kč.

A to je pořád více, než mít z hlavní práce na HPP kolem 19 000 Kč.
14. 12. 2022 v 22:44Off-line R77  (47/-/-)
Mít papír (VŠ) pro práci ve školství, a být psychicky schopný (odolný) pracovat se studenty/ náctiletými … na to člověk potřebuje koule. To je úplně něco jiného než … mít zákazníka na druhém konci drátu.

Domů se rozhodně nechodí s čistou hlavou ale nosí se práce domů.
14. 12. 2022 v 22:53Off-line FinMich  (31/174/-)
R77: Jo, s tím souhlasím. Je to úplně jiná psychická zátěž, než na call centru. A člověk musí být svým způsobem splachovací.
Což já po 29 letech celoživotní šikany jsem víc než splachovací.

No, mějte se tu pro dnes hezky. Já mám od 00:00 brigádu v PNS, takže se již nemůžu dohadovat o tom jak dělám všechno špatně.
14. 12. 2022 v 22:53Off-line R77  (47/-/-)
Léky a cigarety!!!
14. 12. 2022 v 22:55Off-line R77  (47/-/-)
Já mám dojem, bohužel ty Micky splachovací nejsi…. Spíš extrovert…
14. 12. 2022 v 22:56Off-line FinMich  (31/174/-)
R77: Naopak. Právě, že totálně brutální introvert.
14. 12. 2022 v 22:57Off-line R77  (47/-/-)
Tak to se Mickovi OMLOUVÁM. :)
14. 12. 2022 v 23:03Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
Snd19: To nebude zase tak nereálná částka. Těžko říct, co vše bere. A pokud k tomu užívá i nějaké léky z volného prodeje, vitamíny, podpůrné prostředky. Není to zase tak nereálná částka.
Babi taky platila kolem 3 000 měsíčně a to už je to nějakých 6 let zpět. Když se to vše sečetlo, tak to tak vycházelo.
14. 12. 2022 v 23:05Off-line R77  (47/-/-)
Jo jojo máš pravdu, už nebudu psát dělám 101 jiných věcí a plácám hlouposti… dobrou noc :D
14. 12. 2022 v 23:09Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Normální VŠ obor zárukou slušně placené práce je. A pokud někdo se svou VŠ nemůže sehnat slušně placenou práci, tak je něco špatně.

No a ten obecnej přehled znamená, že sis náhodou přečetl, co se může stát když budeš nabízet nezletilým prachy za šukačku?

A vůbec. Přehazuješ statisíce vidlema a patnáctkám slibuješ hory doly, ale "během studia" - tzn. relativně nedávno - jsi dělal na posraným call centru? Za pár šupek jak kdejakej zoufalec? Tvl, Dominantní Miki z call centra, princ na bílým koni a největší pracháč široko daleko... Na co mě pozveš, na bezednej kelímek do káefcéčka?
14. 12. 2022 v 23:14Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
Jak tak koukám tak tobě a tomu zoufalci snd19 museli fakt někdy na call centru říct nějakou špatnou informaci, která Vás natolik zasáhla, že si tu frustraci nosíte do dnes v sobě a musíte tak urážet lidi, kteří na těchto pozicích pracují, jinak si to fakt neumím vysvětlit.
14. 12. 2022 v 23:54Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Víš, já nepotřebuju nějaký z*****ý call centrum k tomu, abych získal informace. Ty si obstarávám jinde a od věrohodných zdrojů. Fakt totiž nevím, jakou podstatnou informaci bych asi tak mohl získat od nějakýho zoufalce z call centra, co je po uši v dluzích a musí dělat takovou podřadnou práci, aby vůbec přežil.

Asi takhle. Nejdůležitější informace, jaký jsem kdy řešil s nějakým random tajtrlíkem z druhé strany telefonu byly zhruba ve smyslu "za jak dlouho bude ta pizza hotová" a "říkali jste půl hodiny, a pizzu furt nemám, tak kde to vázne".

Cokoliv intelektuálně náročnějšího řeším buď sám, nebo s jinýma lidma.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 12. 2022 v 00:04Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
"Co si myslíš o aktivních, dominantních a sexy mužích, třeba kolem 30 let... Kteří jsou úspěšní v životě, finančně zabezpečení a mají silnou potřebu hledat mladé kluky 15-16 let na sexuální aktivity? Nikoliv však na schůzky jen tak. Ale na rozmazlování, kapesné, dárky, vydržování. Myslíš si, že je to v pohodě ?:P Kdyby ti někdo nabídl něco takového, zaujalo by tě to? Měl by jsi zájem?:)

Já hledám kluka buď na jednorázovou zkušenost (sex) za finanční odměnu-kapesné:) A nebo na pravidelné schůzky (aspoň 2-3x týdně) za účelem sexu a za to větší odměnu (měsíční kapesné,dárky, možnost zajít třeba do kina, na koncert, na večeři, nebo jen tak na jídlo někam do mekáče).. .:)

Masáž já tebe kdy budeš jen v boxerkách - 2 000 Kč.
Masáž já tebe kdy budeš nahý - 4 000 Kč.
Líbání - 4 000 Kč.
Líbání a osahávání - 5 000 Kč.
Kouření ty mě - 10 000 Kč
Kouření ty mě s polknutím - 12 000 Kč
Kouření já tebe - 9 000 Kč
Lízání já tebe - 12 000 Kč
Anál já tebe - 20 000 Kč
Komplet full sex se vším - 50 000 Kč :P

Chci aby jsi měl u sebe někde v PC nebo mobilu schovaný tento ceník :P A kdykoliv budeš chtít peníze můžeš mi napsat a domluvíme se na schůzce:3 A těch schůzek může být neomezeně :P Je to na tobě. Můžeš získat tolik peněz, kolik sám budeš chtít :P Vždy mi jen řekneš, co vše bychom podnikli:3 A sejdeme se:) Třeba 1x za měsíc, třeba 2x, třeba 3x, třeba 15x ... :) Nechám to vše na tobě :P

Je to jen na tobě!"

Remember?
Už jen tahle sračka sama o sobě stačí na odsouzení, Mikešku. Tak být tebou, radši moc nedráždím hada bosou nohou.
15. 12. 2022 v 00:27Off-line Oldikk  (23/179/58)
Takový ceník jsem už někde viděl:D
15. 12. 2022 v 00:29Off-line FazulkaO  (20/177/73)
Jo, vyhrožujte si tady.
Twl, jak malé děcka jste, fakt.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
15. 12. 2022 v 00:30Off-line Dominantni_Miki  (27/178/75)
TommenBaratheon: Oj, pardon. Já zapomněl, že Vy ostatní urážet a ponižovat můžete, ale Vám se nic říct nesmí.
15. 12. 2022 v 00:37Off-line FazulkaO  (20/177/73)
Nikdo neuráží. Jen to vyhrožování je zbytečné.
Ty jsi k***t, jestli jsi takovou nabídku někomu na netu posílal.
On je ještě větší k***t, jestli ji přijal. Kdokoliv.

Ale vysral bych se na moralizování, udávání, nahlašování, vyhrožování PČR a soudy. Každý je zodpovědný sám za sebe.

Nesrat se do druhých a nazdar.
15. 12. 2022 v 01:28Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Jenže on tu nabídku ani přijmout nemusí, v tom je ten fór. Trestný je to už v okamžiku nabídky. Víme?

Jedna věc je do někoho rýpat, druhá věc je páchat trestnej čin. A na jistý věci jsem obzvlášť háklivej. Jo, každej je zodpovědnej sám za sebe a za to co zcela vědomě páchá.
15. 12. 2022 v 01:37Off-line i8051  (53/184/97)
No Finmichu, bejt o 14 let mladsi, mohl si te dominantni kriminalnik vydrzovat. Full servis za 50 denne, to je mesicne za 1.5M. No, ale holt mas smulu ... :-)
15. 12. 2022 v 01:55Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Leda tak 50 korun denně, 50 tisíc ani omylem. Kde by na to vzal...
15. 12. 2022 v 01:58Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Reálně náš dominantní Mikešek nebude na o moc vyšším levelu než Jezina nabízející guláš z konzervy, špekáčky, proplacení jízdenky za druhou třídu ve vlaku a nocleh v azbestové chaloupce.
15. 12. 2022 v 06:11Off-line kloudik  (38/182/80)
Před 10 hodinamiOff-line i8051 (51/184/97) NOVÉ
Tak on je totiz velkej rozdil v pojmech prace a zamestnani ... :-)

Btw vitej po letech kloudiku, kdy zase dame pivo?
Jak jako po letech? Je to jen pár měsíců, protože sem si koupil štěňacko tak nebylo moc času. To víš, opravy všeho co rozkousal a zlikvidoval byly nekonečný, ale před Silvestrem bych se tam rád ukázal. Akorát bych teda rád pivo a ne ty samosery co u vás točí :-D. Máš za úkol najít hospodu, kde dobře vaří a točí Radegasta :-).
15. 12. 2022 v 09:04Off-line tatrman  (27/-/-)
I8051 (51/184/97)
Je fakt k zbliti cist, jak si spousta lidi lebedi v tom, nic neumet, nechtit umet a nechat se nejakou agenturou ridit. Hlavne nic nemuset delat, nepremejslet a obcas si postezovat. Skvela ukazka rezignace na svuj zivot .

a ty se divíš? Čemu? ČR je ekonomika založená na podřadné práci. ČR neprodukuje pracovní místa s vysokou či vyšší kvalifikací, napak je překážkou. Máme oficiálně 300tisíc volných pozic a pro 250 000 z nich nepotřebuješ ani matu***u, stačí základní vzdělání. Vše místa v montovnách u pásu a skladech.
K zblití jsou naopak kecy o tom, pracuj na sobě vzdělávej se a budeš se mít dobře a mít z čeho vybírat.
15. 12. 2022 v 11:37Off-line i8051  (53/184/97)
Kloudik (37/182/80)
Jak jako po letech? Je to jen pár měsíců, protože sem si koupil štěňacko tak nebylo moc času.
----------------
Jako fakt psa nebo sud? U tebe si nejsem jistej ... :-)
15. 12. 2022 v 11:45Off-line i8051  (53/184/97)
Tatrman (26/-/-)

ČR je ekonomika založená na podřadné práci. ČR neprodukuje pracovní místa s vysokou či vyšší kvalifikací
*** ale to nema produkovat stat. To je na tom cloveku, aby mel vyssi kvalifikaci a stal se pro zamestnavatele zajimavym a cennym. Stat ti k tomu pouze udela zazemi v treba v moznosti studia. A to tu mas porad. To je jen to tvoje pitomy mysleni, kdyz si myslis, ze se o tobe ve vsem musi postarat stat a ty budes jen natahovat pracku.

Máme oficiálně 300tisíc volných pozic a pro 250 000 z nich nepotřebuješ ani matu***u, stačí základní vzdělání.
*** a pak ty zbyly desetitisice mist, kde vzdelani potrebujes a hlavne potrebujes pro jejich obsazeni neco umet, bejt flexibilni a mit snahu. A ty pozice jsou porad volne, protoze nikdo nesplnuje kvalifikaci. I presto, ze za ne dostanes nekolikanasobek toho, co ty u pasu. Ale jo, snazsi je kvicet a stezovat si, u toho se nemusi nic delat :-)

Vše místa v montovnách u pásu a skladech.
*** tyhle jsou prave pro ty lemry, co nad sebou rezignovali a smirili se, ze budou levnou fnukaci pracovni silou. Nic nemusi umet, zadna zodpovednoust, cista hlava, zadny stresy. Navic 250k z 5M zamestnanych? To je jen 5 % pracovniho trhu, nic dulezityho. Takhle to ma kazdej stat ... :-)

K zblití jsou naopak kecy o tom, pracuj na sobě vzdělávej se a budeš se mít dobře a mít z čeho vybírat.
*** no pro rude zavistive tatrmany budi tahle veta stejny obavy, jako pro certa krucifix :-)
15. 12. 2022 v 13:12Off-line FazulkaO  (20/177/73)
Snd19: Nechci ti brát iluze, ale práce na call centru se nestuduje :-)

VŠ pedagogická slouží k jinému zaměření :)

A jít studovat matfyz? Na to musíš mít trošku jiný mozek a mít vlohy a předpoklady pro logické myšlení a umět matiku :) Někdo kdo z matiky propadá, asi těžko může jít studovat matfyz :)
15. 12. 2022 v 14:01Off-line FazulkaO  (20/177/73)
Snd19: Jo, tak certifikace je tam náročná hodně, to je pravda.
Ale asi bych to s matfyzem nesrovnával.

Ale je pravda, že mamka se na certifikaci po zkouškách doma učila víc, jak já celé 4 roky na střední škole....A to jsem odmaturoval ze samýma 1:)
15. 12. 2022 v 14:02Off-line FazulkaO  (20/177/73)
Snd19: Máš tam psáno, že to je jen pro lidi splňující podmínky, takže na to dosáhne každý.
15. 12. 2022 v 18:27Off-line kloudik  (38/182/80)
Před 6 hodinamiOff-line i8051 (51/184/97) NOVÉ
Kloudik (37/182/80)
Jak jako po letech? Je to jen pár měsíců, protože sem si koupil štěňacko tak nebylo moc času.
----------------
Jako fakt psa nebo sud? U tebe si nejsem jistej ... :-)
Jako fakt hafafáčka. Mám teda i Radka 12 a Bernard 11 ale to sou třicítky. Holt budu 16 dní doma tak ať se nenudím:). A zase se chvilku neukážu, ale dám vědět až pojedu do těch tvých p***lovic:)
A nevemem i hastrmánka? Nějak ho ukecej a já zkusím ukecat Honzíka :)
15. 12. 2022 v 20:16Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
"ČR neprodukuje pracovní místa s vysokou či vyšší kvalifikací, napak je překážkou."
ČR krom svých úřadů žádný pracovní místa neprodukuje, jak by taky mohla... Pracovní místa produkují soukromý firmy podle svojí potřeby. A pokud jde o státní zaměstnance, tak u těch je to naopak - ti v drtivý většině případů musí mít minimálně středoškolský vzdělání.

"Máme oficiálně 300tisíc volných pozic a pro 250 000 z nich nepotřebuješ ani matu***u, stačí základní vzdělání. Vše místa v montovnách u pásu a skladech."
Logicky. Manuálních pracovníků ve výrobě potřebují víc než kancelářských, to dá rozum. A vzhledem k pokročilý automatizaci se tam pracuje na strojích, který zvládne obsluhovat i cvičená opice, takže jim ti lidi se základkou bohatě stačí. Jo, potřebují kvalifikovanýho odborníka na to, aby vypracoval technickou dokumentaci a výkresy, aby ty stroje naprogramoval a eventuálně opravil. Ale ten, co do tý mašiny upne materiál, zmáčkne čudlík a pak jen čumí a čeká, až to bude hotový, aby to mohl vyndat a takhle furt dokola, nemusí být žádnej inženýr. Ostatně, ty stroje se vyrábějí tak, aby je pak zvládnul obsluhovat kdekdo a nebylo potřeba shánět nějaký extra kvalifikovaný zaměstnance, kterým by logicky museli zaplatit víc.
15. 12. 2022 v 22:30Off-line francjosef  (67/169/72)
Známí žije 12 let ve Francii a když jsem se ho ptal na průměrný plat v Francii řekl, že 2100 euro a garsonka v Paříži stojí 1400 euro. To jen Češi vidí ty přepočty
16. 12. 2022 v 01:55Off-line i8051  (53/184/97)
Mam dojem, ze tatrman by s nama na pivo nesel, ani kdybysme mu darovali byt ... :-)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload