Rostlinné maso
07. 01. 2023 v 12:03 Anonym
Otázka pro vegany/vegetariány, jaké rostlinné maso, popřípadě značku by jste mi mohli doporučit? Děkuji.
07. 01. 2023 v 12:12 Anonym
To mi nepřijde správně, pokud máš nevtipné a zcela mimo komentáře, nauč se raději nereagovat než ze sebe dělat hlupáka.
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 4
Nahlásit
Kupuj si co chceš. tohle sou všechno stejný sajrajty
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 10
Nahlásit
Žádný rostlinný maso neexistuje. Maso je jen svalovina zvířat.
Na bezmasým jídle samozřejmě v principu nic špatnýho není, ale fakt nechápu, proč máte potřebu ty vaše veganský/vegetariánský náhražky pojmenovávat stejně jako živočišný produkty a snažit se, aby to vypadalo a chutnalo co nejvíc stejně.
Na bezmasým jídle samozřejmě v principu nic špatnýho není, ale fakt nechápu, proč máte potřebu ty vaše veganský/vegetariánský náhražky pojmenovávat stejně jako živočišný produkty a snažit se, aby to vypadalo a chutnalo co nejvíc stejně.
Souhlasím - 10 • Nesouhlasím - 8
Nahlásit
Tohle taky nechápu. Když chcu něco co vypadá a chutná jako maso tak si snad dám maso ne?
Souhlasím - 6 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Přesně tak...proč se pořád nadává na maso, když je snaha o to, aby to jídlo bylo chuťově i vizuálně co nejblíže masu
Rozhodnopádně bych se zkusil zeptat v nějaký specializovaným obchodě, tam ti poradí nejlépe. Nebo pořádně prohledat trh a prostě si vyzkoušet různé značky/typy...ty víš, co ti nejvíce chutná. Každý má úplně jiné chutě;-)
Rozhodnopádně bych se zkusil zeptat v nějaký specializovaným obchodě, tam ti poradí nejlépe. Nebo pořádně prohledat trh a prostě si vyzkoušet různé značky/typy...ty víš, co ti nejvíce chutná. Každý má úplně jiné chutě;-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
"rostlinné maso" je asi takové slovní spojení jako "katolík ateista". Každé ze slov definuje zcela odlišnou množinu bez průniku a ty se snažíš nesmyslně najít ten průnik.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Např. tempeh je nejlepší od SunFood :-)
Pak od robi.cz jsou vynikající ty jejich Robi plátky nebo Robi nudličky. Případně hotová jídla.
Za mě nejlepší rostlinný výrobek jsou ďobačky.
Pak taky tofu.
A nebo klasika, koupit si sojový granulát nebo kostky a připravit si dle vlastní chuti :-)
Vynikající e-shop je eshop.provita od VegaProvita.
Tam koupíš úplně vše.
Pak od robi.cz jsou vynikající ty jejich Robi plátky nebo Robi nudličky. Případně hotová jídla.
Za mě nejlepší rostlinný výrobek jsou ďobačky.
Pak taky tofu.
A nebo klasika, koupit si sojový granulát nebo kostky a připravit si dle vlastní chuti :-)
Vynikající e-shop je eshop.provita od VegaProvita.
Tam koupíš úplně vše.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
07. 01. 2023 v 16:24 Anonym
Děkuji ThomasTodd a GaloAlesek za odpovědi, určitě se na to podívám :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
To je právě nevýhoda těch jak tomu říkám veganů/vegetariánů z přesvědčení, ideologických veganů, kteří se do nejezení masa musí nutit protože na maso chuť asi mají, ale nejí ho z důvodu aby byli lepšočlověci :) ti fakt obvykle hledají něco co vypadá a chutná co nejvíc jako maso ale neni to maso... já to mám jednoduché v tomto, nejsem vegetarián z přesvědčení ale je to u mně psychická porucha :D i kdyby to byl květák ale vypadalo by to a chutnalo jako metr točenýho salámu tak bysem to nedal do huby, páč nejsem vegetarián ideolog ale maso se mi hnusí a nemůžu ho do sebe nacpat i když mně to sere... jestli to někdo umí léčit, tak se ozvěte, velmi rád bysem vegetariánem být přestal :D
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Buď v klidu. Až to tu Puňťa vybombarduje tak s radostí sežereš i krysu
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Mám recepty jak se vaří polévka z kostí uhynulých zvířat, heč :P tedy když už neni nic než kostra... ty návody vyvinuli němečtí specialisté z berlína pro své vojáky ve stalingradské kapse, těch 6 tisíc němců z 350 tisíc kteří stalingrad a zajetí přežili to jistě ocenili a po válce si kosti mrtvol vařili k nědělnímu obědu z nostalgie :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Mnohem snadnější je prostě být býložravec od narození. Pro člověka je to alespoň potom dost přirozená věc.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Já ti nevím ale když je to jen z kostí tak to není polívka ale vývar a já osobně sem teda vždycky všechno vařil zásadně z mrtvých zvířat a ne ze živých i když třeba vietnamci hází kohouty do kotlů živý ale já nejsem vietnamec
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
No oni tam vykopávali kosti co půl roku ležely v hlíně, tak asi tak :D
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Btw být veganem/vegetariánem od narození neni dobrý nápad, páč lidský organismus když roste a vyvíjí se tak maso potřebuje... ne náhražky, ale maso... nemusí ho bejt tuny tejdně, ale totánní absence masa není pro zdravý vývoj asi moc dobrá... v dospělosti už je to jedno celkem, ale děcko by maso mělo mít aspoň semtam
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Na tohle asi čekat nebudu a vystěhuju se. Mám to teda v plánu až za 20 let vlastně za 18 a ani nevím kam ale v případě potřeby to urychlím
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Nj, pokud z toho ovšem děcko nezvrací. Známe ty naše poruchy co se konzumace masa týče, jen to člověk ucití a hrne se mu šavlička xD
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Diky za pripomenuti, ze si mame na zitra objednat dobry maso na palcovej stejk. Po dnesni celodenni drine si to zaslouzime ... :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Hele íčko, já si myslím že su celkem tolerantní, pokud máš potřebu jíst stejk z palců, já ti to za zlý nemám, někdo zas třeba rád žere ukazováčky, každej sme nějakej, peace 8)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Já rád jím šneky a taky pohoda. Lidi řeknou maximálně fuj xD
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Ahoj,
Zalezi, jestli chces, aby to skutecne chuti a strukturou pripominalo maso, nebo nikoliv. Pokud to je zadouci a vysledek ma byt k nerozeznani, tak tu jsou varianty jako BeyondMeet a nebo i v supermarketu sezenes treba Garden Gourmet znacku. Tyhle dve jsou vazne velmi autenticke a znam vegany, kteri to nejedi, protoze maji nejistotu, zda jim opravdu nekdo nenaserviroval maso. Pak tu jsou varianty, ktere poslouzi jako nahrazka masa do tradicnich masovych jidel jako burgery, karbanatky, nebo rizky, ale maji od masa rozdilnou strukturu nebo chut. Delaji se bud hotove smesi, ktere take sezenes v supermarketu, treba od znacky Natures Promise, treba c**kovy burger, sojove karbanatky a podobne, nebo si vlastni smes muzes podle chuti namichat sam. Na to pouzijes nejspis tofu, tempeh, seitan, soju, cizrnu, hrasek, c**ku, fazole a spousty dalsich ingredienci a ruzne recepty visi po internetu. Staci vyzkouset, co ti bude chutnat nejvic. Pro inspiraci si muzes zajit i do nejake veganske restaurace, at mas predstavu, co se z toho da vsechno vykouzlit. Osobne v praze cas od casu zajdu na 'seitanovou kachnu' :)
Zalezi, jestli chces, aby to skutecne chuti a strukturou pripominalo maso, nebo nikoliv. Pokud to je zadouci a vysledek ma byt k nerozeznani, tak tu jsou varianty jako BeyondMeet a nebo i v supermarketu sezenes treba Garden Gourmet znacku. Tyhle dve jsou vazne velmi autenticke a znam vegany, kteri to nejedi, protoze maji nejistotu, zda jim opravdu nekdo nenaserviroval maso. Pak tu jsou varianty, ktere poslouzi jako nahrazka masa do tradicnich masovych jidel jako burgery, karbanatky, nebo rizky, ale maji od masa rozdilnou strukturu nebo chut. Delaji se bud hotove smesi, ktere take sezenes v supermarketu, treba od znacky Natures Promise, treba c**kovy burger, sojove karbanatky a podobne, nebo si vlastni smes muzes podle chuti namichat sam. Na to pouzijes nejspis tofu, tempeh, seitan, soju, cizrnu, hrasek, c**ku, fazole a spousty dalsich ingredienci a ruzne recepty visi po internetu. Staci vyzkouset, co ti bude chutnat nejvic. Pro inspiraci si muzes zajit i do nejake veganske restaurace, at mas predstavu, co se z toho da vsechno vykouzlit. Osobne v praze cas od casu zajdu na 'seitanovou kachnu' :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Tak tohle byl teda výblitek
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Eduard je evidentně vyzobanej od sýkorek jak slunečnice na podzim.... jinak edíku produkty páteční zabijačky jsou vítečný... škoda že o něco tak nepopsatelnýho díky svý zmanipulovanosti přijdeš ..
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jezino, ty jsi už dnes evidentně dle tvýho příspěvku a "sipat" už sypal...a semínka to nebyly....
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jeziis me je po tom obedovym stejku s grilovanou zeleninou tak krasne tezko .. uff :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Řekl bych, že nic se nemá přehánět. Chutná mi maso, tak jím maso, které bylo za tímhle účelem vyprodukováno. Mám rád zeleninu, tak ok, budu jíst zeleninu. Člověk vždy byl, je a bude všežravec a nezmění to ani současné trendy.
Zároveň by se mi mohl někdo pokusit vysvětlit, proč současní wegs tolik lpí na tom, aby rostlinná strava tolik připomínala maso (vzhledem, chutí, konzistencí). Že by stesk po masu? Aha?
Jo a titulek "Rostlinné maso" je poněkud zavádějící...
Zároveň by se mi mohl někdo pokusit vysvětlit, proč současní wegs tolik lpí na tom, aby rostlinná strava tolik připomínala maso (vzhledem, chutí, konzistencí). Že by stesk po masu? Aha?
Jo a titulek "Rostlinné maso" je poněkud zavádějící...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ja bych klidne sezral masozravou rostlinu ... to je prakticky maso s prilohou :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Paprika zere maso? Tvl v cem dneska jedes? Nejdriv procenta a ted tohle ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
On měl totiž mrtvičku a teď mu to v hlavě trošku přecvaklo, teda víc než předtím, jestli to je vůbec možné :-/
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Proč? Masožravá rostlina má v sobě tak možná komára když ju nakrmíš. Paprika v sobě má kus prasete nebo toho co do ní narveš takže u mě rozhodně vede
Proč vegetariáni vůbec potřebují imitovat maso, hamburger nebo steak z rostlin, které samy o sobě prý předčí chutí maso a plně jej nahradí? :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Richard33 > No dyť to píšu...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Vegetarián ne, neznám žádného, který by říkal, že si teď dal rostlinné maso, pouze společnosti to tak pojmenovali, nevím proč, za jakým účelem, ale všeobecně je to prostě roslinné maso, asi se to snadno pamatuje. Však i firma Beyond Meat má kvalitní výrobky a obsahuje slovo meat, chyba je jinde, když jde o slovíčkaření.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jakýkoliv slovo "meat" v názvu firmy, která nemá s masem nic společného je podle mě klamavá reklama :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Toy, Richard33: Hele na to není jedna odpověď, co člověk, to důvod.
Mezi vegany a vegetariany jsou lidé, kterým maso opravdu nechutná a nepotřebují ho imitovat.
Pak tu jsou lidé, kterým maso chutná ale nejedí ho z rozhodnutí.
Pak tu jsou lidé, kterým je to jedno a hledají spíš zážitkové stravování.
Pak tu jsou lidé, kteří třeba chtějí se svými partnery, kamarády, rodinou najít nějaké jídlo, které si mohou dát všichni stejné, ale dá se udělat ve vegan/vegetarian variantě..
navíc každý k tomu má jiný přístup, jiné preference, někdo hledá nové recepty a jídla, která se bez masa obejdou a někdo si chce zachovat jídla, na která byl před veganstvím zvyklý a chce je transformovat do vegan varianty.
Mezi vegany a vegetariany jsou lidé, kterým maso opravdu nechutná a nepotřebují ho imitovat.
Pak tu jsou lidé, kterým maso chutná ale nejedí ho z rozhodnutí.
Pak tu jsou lidé, kterým je to jedno a hledají spíš zážitkové stravování.
Pak tu jsou lidé, kteří třeba chtějí se svými partnery, kamarády, rodinou najít nějaké jídlo, které si mohou dát všichni stejné, ale dá se udělat ve vegan/vegetarian variantě..
navíc každý k tomu má jiný přístup, jiné preference, někdo hledá nové recepty a jídla, která se bez masa obejdou a někdo si chce zachovat jídla, na která byl před veganstvím zvyklý a chce je transformovat do vegan varianty.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tak "beyond meet" je v překladu "mimo maso" ... to to tak nějak vysvětluje
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Rostlině maso není maso. A bůčku se to ničím nevyrovná
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Sice nejsem vegetarián ani vegan, ale poradil bych houby. Ty vždy chutnaly dobře, chutí se někdy dost blížily masu, a jsou čistě přírodní s možností pěstovat si vlastní doma, třeba hlívy. Prodávají i kostky, se kterými je to naprosto jednoduché.
Sojové produkty jsem ochutnával ze zájmu a byly dobré, ale nikdy to nebylo takové, abych si to koupil znova.
Sojové produkty jsem ochutnával ze zájmu a byly dobré, ale nikdy to nebylo takové, abych si to koupil znova.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Nebo tě spíš poblije.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tak mně chutnají hráškový nebo celerový párky...
na značce asi nezáleží, nebudu dělat reklamu :-)))
ale určitě lepší než maso, fuj....
na značce asi nezáleží, nebudu dělat reklamu :-)))
ale určitě lepší než maso, fuj....
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.