Jak připravit ten nejlepší řízek?
Oka, recept na best kuřecí řízky:
1. zahodit paličku na maso
2. nechat prsa tak jak jsou, tlustý, max je v nejtlustší části trošku naříznout (kdo umí vařit, ví co myslím, neumím to popsat)
3. půl hoďky předem nasolit, pak osušit papírovou utěrkou
4. obalit v klasice mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka (spíš hrubší), to zn. žádný těstíčko z vajec a mouky!!
5. fancy tip: místo hladké použít polohrubou mouku
6. ve strouhance jen zlehka obalit, žádný uplácávání
7. zlehka v dostatku oleje osmažit na barvu, tj. lehce do zlatova (v této fázi je maso uvnitř tlustýho řízku stále syrové), bude to max 2 min z každé strany na 2/3 výkonu indukce
teď ten zázračný trik:
8. mezitím nahřát troubu i s pekáčkem na 140°C
9. usmažené řízky postupně vkládat na bok do pekáčku a nechat hřát min. 10 min. řízky se tam nesmí válet, naspod můžeme dát papírovou utěrku na odsávání tuku
výsledek: je to jako u steaků, řízek je do zlatova opečený (takže ne tmavej mordor) a uvnitř je neskutečně vláčný a šťavnatý
ideál na vánoce, když smažíte spoustu řízků. takhle v troubě můžou odpočívat i půl hodiny. pak pro jistotu snížíme teplotu na max 100°C, aby se nevysušily
10. double fancy trik (nic pro dietáře):
v druhé pánvi zahřejeme máslo na nízkou teplotu, žádné smažení, a řízky po usmažení v té máslové lázni vykoupeme a pak skládáme do trouby
;-)
1. zahodit paličku na maso
2. nechat prsa tak jak jsou, tlustý, max je v nejtlustší části trošku naříznout (kdo umí vařit, ví co myslím, neumím to popsat)
3. půl hoďky předem nasolit, pak osušit papírovou utěrkou
4. obalit v klasice mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka (spíš hrubší), to zn. žádný těstíčko z vajec a mouky!!
5. fancy tip: místo hladké použít polohrubou mouku
6. ve strouhance jen zlehka obalit, žádný uplácávání
7. zlehka v dostatku oleje osmažit na barvu, tj. lehce do zlatova (v této fázi je maso uvnitř tlustýho řízku stále syrové), bude to max 2 min z každé strany na 2/3 výkonu indukce
teď ten zázračný trik:
8. mezitím nahřát troubu i s pekáčkem na 140°C
9. usmažené řízky postupně vkládat na bok do pekáčku a nechat hřát min. 10 min. řízky se tam nesmí válet, naspod můžeme dát papírovou utěrku na odsávání tuku
výsledek: je to jako u steaků, řízek je do zlatova opečený (takže ne tmavej mordor) a uvnitř je neskutečně vláčný a šťavnatý
ideál na vánoce, když smažíte spoustu řízků. takhle v troubě můžou odpočívat i půl hodiny. pak pro jistotu snížíme teplotu na max 100°C, aby se nevysušily
10. double fancy trik (nic pro dietáře):
v druhé pánvi zahřejeme máslo na nízkou teplotu, žádné smažení, a řízky po usmažení v té máslové lázni vykoupeme a pak skládáme do trouby
;-)
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Par kliku a mam tu ten nejlepsi. Ale jak ctu frederikovou kucharku, mozna bych to prehodnotil a zkusil ten jeho. Takze az se pojedes s tim SW, vem s sebou jeden. Nebo dva ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Výsledek: https://ctrlv.cz/Av8y
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ten závěr v troubě mi připomíná tzv. obrácený řízek.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Íčko: ;-) studený řízky nejsou špatný, ale nevynikne u nich ta šťavnatost, o který je vlastně tenhle rcp
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Tady by jeden dostal hlad :P :D
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Prosím mínusovače, ať místo mínusů se zapojí do diskuze a rovnou řeknou, co se jim zdá špatně. bude to poučné nejen pro mě, ale i pro ostatní čtenáře. děkuji ;-)
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Recept nemam ale moj rezeň-príloha tier list:
S-tier: zemiaková kaša, ryža
A-tier: zemiakový šalát
B-tier:
C-tier: špargla
D-tier: varené zemiaky
E-tier: burger, hranolky
F-tier: pečené zemiaky, chleba, batátové hranolky
S-tier: zemiaková kaša, ryža
A-tier: zemiakový šalát
B-tier:
C-tier: špargla
D-tier: varené zemiaky
E-tier: burger, hranolky
F-tier: pečené zemiaky, chleba, batátové hranolky
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Frederic kašli na mínusy, ty budou nějaký vždycky :D
Tvůj způsob přípravy řízků se zdá býti poněkud vytuněný :P
Akorát ta trouba je možná už zbytečná, dá se to usmažit dobře v tom oleji(nebo na přepuštěným másle, to je pecka) i když jsou silnější.
Vychytat teplotu a smažit pomalu.
Ale to je právě ta věc názorů, někdo je dělá i na sucho.
Já jím celkem střídmě a někdy až moc zdravě, ale u řízků se nehodlám šetřit a klidně se i zprasím :P
Takový obalený řízeček z panenky potřený česnekem a usmažený medium(prostě ještě uvnitř trochu růžový), mmm to je mega hot! xDD
Tvůj způsob přípravy řízků se zdá býti poněkud vytuněný :P
Akorát ta trouba je možná už zbytečná, dá se to usmažit dobře v tom oleji(nebo na přepuštěným másle, to je pecka) i když jsou silnější.
Vychytat teplotu a smažit pomalu.
Ale to je právě ta věc názorů, někdo je dělá i na sucho.
Já jím celkem střídmě a někdy až moc zdravě, ale u řízků se nehodlám šetřit a klidně se i zprasím :P
Takový obalený řízeček z panenky potřený česnekem a usmažený medium(prostě ještě uvnitř trochu růžový), mmm to je mega hot! xDD
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Obaluju v polohrubé mouce, do vajíčka trochu piva a sůl a pak ve strouhance. A někdy tak trojobal - jemná strouhanka, vajíčko a hrubá strouhanka. Pomalu smažím a na talíř ještě když vlastně prská, takže žádné změknutí do trouby.
Někdo zase maso dává uležet v podmáslí, prý je křehčí, někdo místo vejce používá majonézu, ale to jsem ještě nezkoušel. Moje máti jednoho času zase do strouhanky přidávala trochu strouhaného kokosu, hezky ten řízek pak voněl. Někdo má zase rád tzv. obrácené řízky atd.
Způsobů je hodně.
Někdo zase maso dává uležet v podmáslí, prý je křehčí, někdo místo vejce používá majonézu, ale to jsem ještě nezkoušel. Moje máti jednoho času zase do strouhanky přidávala trochu strouhaného kokosu, hezky ten řízek pak voněl. Někdo má zase rád tzv. obrácené řízky atd.
Způsobů je hodně.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Když řízek tak jedině z krkovice ^_^ pěkně den před tím nakrájet maso, lehce dlaní naklepat, osolit, opepřit a naložit do bílýho jogurtu s hordou česneku. Druhej den klasickej trojobal a na domácím sádle pěkně do zlatova. Popř. se dá do trouby na 60 stupňů do pekáče a proložit máslem a nechat tak dvě hoďky bejt. K tomu bramborovou kaši z fialových brambor, másla, šlehačky a petržele. A pak se už jen přežrat a zalejt šesti dvanáctkama ^_^ jen to není moc fitness no ^_^
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Frederiku, das to hezky do pekace, obalis zhavym popelem a posles se SW, on tam hodku tech 80 stupnu udrzi ... :-)
Ale neodolal jsem dnes a synek privezl jeden od reznika i se salatem. Mnamka ... :-)
Ale neodolal jsem dnes a synek privezl jeden od reznika i se salatem. Mnamka ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Najlepší je černohorský
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Filipe, to určitě ne. to se jen jako řízek jmenuje. je to dobrý, ale je to úplně jiné jídlo než řízek ;-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Ale je to rezeň Frederic, rovnako ako rezne v kuchte to je ešte lepšia lahôdka :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Jak říkám, jmenuje se to řízek, ale s řízkem to má společnýho jen to, že se to smaží ;-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Prečo ? V čom je rozdiel ?
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Tak jestli mě paměť neklame, tak černohorský řízek je řízek v bramboráku. je to tak?
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Ja som len konzument, ale tie rezne v kuchte sú ešte lepšie :)
tuším, že sú v trojobale
tuším, že sú v trojobale
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Podla mňa to rezeň je
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
A ktoré ti najviac chutia ? :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Pokial niekto robi maso v nejakom cestíčku alebo obale v poho je mi jedno, keď do toho niekto narve šunku syr alebo slaninu tak je to ÚCHYL A NEŽEREM
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Slovenští hoši, neserte xdd je řízek a pak ty ostatní řízky. v bramborákovém těstě, v těstíčku, obrácený, atd. atd.
když si objednáte řízek, očekáváte, že dostanete kuře nebo vepře obaleného v trojobalu, ve vídní tele.
a teď se můžeme klidně bavit, co je lepší, ale řízek v bramboráku je naprosto jiné jídlo, než řízek v trojobalu.
hovězí burgr je taky naprosto jiné jídlo, jak steak, jakkoliv se to dělá ze "stejný" flákoty.
a teď do mě xddd
když si objednáte řízek, očekáváte, že dostanete kuře nebo vepře obaleného v trojobalu, ve vídní tele.
a teď se můžeme klidně bavit, co je lepší, ale řízek v bramboráku je naprosto jiné jídlo, než řízek v trojobalu.
hovězí burgr je taky naprosto jiné jídlo, jak steak, jakkoliv se to dělá ze "stejný" flákoty.
a teď do mě xddd
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Právě jsem dostal chuť na bramborák. To je mooc dobrej řízek z brambor.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ale Fred ty sa tomu rozumieš, ako koza petržlenu :D
A rezeň sa robí z hovädzieho mäsa, to by si mal vedieť :D
A rezeň sa robí z hovädzieho mäsa, to by si mal vedieť :D
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Ježino urob si zemiakové placky, tie sú lepšie :) Alebo rovno važeckú pochúťku
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Rezeň z hovädzieho mäsa????????????!"?
ok frederic, ja realne ani neviem či som niekedy mal nejaky iny rezen okrem toho klasickeho tak možno by ma nasral nejaky iny
ok frederic, ja realne ani neviem či som niekedy mal nejaky iny rezen okrem toho klasickeho tak možno by ma nasral nejaky iny
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hovězí je drahý. Brambory jsou levnější alternativa. Stačí oškrábat, nastrouhat, stáhnout škrob, osolit, přidat česnek, vajíčko, majoránku, vše smíchat a po upečení se jen olizuješ.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Ještě dobrej je Pavlišovák ^_^
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Mne hovädzie nechutí
mäso tier liest:
S-tier: kura, moriak, kačica
F-tier: bravčové, hovädzie
ÚPLNY S**T-TIER: RYBY TFUJ
mäso tier liest:
S-tier: kura, moriak, kačica
F-tier: bravčové, hovädzie
ÚPLNY S**T-TIER: RYBY TFUJ
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Čo sa ti nezdá cukrík ? :) No, ale z mladého a nie zo starej kravy :)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Jinak raději krůtí obalovaný naruby.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Jooo takovej tataráček ^_^
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Sweatskinaimbot (69/169/69)
Rezeň z hovädzieho mäsa????????????!"?
-----------
Mel jsem to na Sumave ve vyhlaseny hospode a teda fakt nic moc, to uz je lepsi kurizek :-)
Rezeň z hovädzieho mäsa????????????!"?
-----------
Mel jsem to na Sumave ve vyhlaseny hospode a teda fakt nic moc, to uz je lepsi kurizek :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Filipe, z hovězího se teda řízek zrovna nedělá. možná to nevíš, ale někteří to tady vědí, že vařím ligu. fakt ligu! a jídlu rozumím, jak nikdo, mám řeckou babičku a ta mě do vaření zasvětila už dávno.
takže jedinej řízek z hovězího, je ten telecí, vídeňskej ;-)
ovšem udělat si ho můžeš i z nízkýho roštěnce, ale to ten bejček žil a umřel zbytečně! xxddd
takže jedinej řízek z hovězího, je ten telecí, vídeňskej ;-)
ovšem udělat si ho můžeš i z nízkýho roštěnce, ale to ten bejček žil a umřel zbytečně! xxddd
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Denis36 (60/-/-)
Hovězí je drahý. Brambory jsou levnější alternativa.
------------
Brambory jsou maso? Z brambor se dela rizek? ... :-)
Hovězí je drahý. Brambory jsou levnější alternativa.
------------
Brambory jsou maso? Z brambor se dela rizek? ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Sweatskinaimbot (69/169/69)
ÚPLNY S**T-TIER: RYBY TFUJ
-------------
Ryba neni kamos, ryba je zradlo. A mam rad i takovyhle ryby ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/550370/
Ta je od Katky z Kaprie, ta starenka vari uplne skvele. Jen v posledni dobe uz nevi, co si za to ma rict ... :-)
Btw Fredericova nekeca, fakt vari ligu. Skoda jen ze jsem jeste nebyl na stadione, ale koukal na ni jen v televizi ... :-)
ÚPLNY S**T-TIER: RYBY TFUJ
-------------
Ryba neni kamos, ryba je zradlo. A mam rad i takovyhle ryby ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/550370/
Ta je od Katky z Kaprie, ta starenka vari uplne skvele. Jen v posledni dobe uz nevi, co si za to ma rict ... :-)
Btw Fredericova nekeca, fakt vari ligu. Skoda jen ze jsem jeste nebyl na stadione, ale koukal na ni jen v televizi ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Ve vyhlaseny hospode a teda fakt nic moc, - tak to sa nie je čomu diviť, keď bola vyhlásená tým, že tam nevedia variť :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Íčko: hmm, to vypadá krásně!
a ne že mi zas budeš psát, že ti větrám na profilu xdd
a ne že mi zas budeš psát, že ti větrám na profilu xdd
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Bruh Ičko neviem čo mám povedať nech zbytočne nehejtím,.. dobrú chuť??????
ja som vcelku vyberavý a pre mňa všetky kuchyne ktoré su založené na mori sú trash, tj grecka japonska su v tomto najhoršie
ja som vcelku vyberavý a pre mňa všetky kuchyne ktoré su založené na mori sú trash, tj grecka japonska su v tomto najhoršie
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
No ja ty morsky kuchyne svitaku naopak miluju. Je blbost davat si na brehu kravu. Jakoze i kdyz jo, po 14 dnech uz me taky ryby stvou, tak nepohrdnu biftekem ... :-)
Btw koukni na ty milacky, ty na podzim viseli na Parosu ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/586109/
Btw koukni na ty milacky, ty na podzim viseli na Parosu ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/586109/
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Yeah šak ty cely si na tie moria a lode, tpč chudák squidward
nvm ale možno keby sa to vysmaží to zjem
nvm ale možno keby sa to vysmaží to zjem
Takhle vysmazeny? Tohle je od skvely albanskoukrajinsky hospody kousek od Messolonghi v Recku. Tam jezdime radi cestou zpet do Patras, kde nechavam lodku ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/586110/
https://www.nakluky.cz/…3751/586110/
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Íčko, neser! xddd fakt mňamka. u moře jedině ryby, kdo by jedl krávu
akorát mám radši ryby než potvory. ale humři, langusty a krevety do mě!
akorát mám radši ryby než potvory. ale humři, langusty a krevety do mě!
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Po 2-3 tejdnech na mori si das kravu nebo rizecka rad. A klidne ji zapijes vodou ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Keď ono to všetko vypadá jak mimozemšťania loll, a alright toho humra by som skusil to som ešte nežral a keď sa to maso vytiahne to vyzerá vcelku good
a pri mori sú aj vtáky JA SI RADŠEJ DÁM VTÁ-...kAČICU
a pri mori sú aj vtáky JA SI RADŠEJ DÁM VTÁ-...kAČICU
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Humr je ale fakt divnej, je to sama "kost" .. :-)
Hm, to nepis o vtakovi, nebo tu dostanes hafo nabidek ... :-)
Hm, to nepis o vtakovi, nebo tu dostanes hafo nabidek ... :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Yeah true UPRAVENÉ
humr ma kosti?? toto je jeden z dovod prečo hejtim ryby šak to je furt fight s tym či ťa zabije nejaka kosť z toho alebo čo
humr ma kosti?? toto je jeden z dovod prečo hejtim ryby šak to je furt fight s tym či ťa zabije nejaka kosť z toho alebo čo
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
No koupíš půldruhýho kilo humra za dvojku, uvaříš a máš z toho 30 deka masa :) zbytek jsou kosti, který ani pes nežere xddd
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Frederic šak možeš uvariť ja ochutnam
also prečo aj vy nespravíte tier listy to vidím prvý raz že niekto urobí tier list a nikto iný sa na to nechytí vy ste tiež nejakí alieni z mora vytažený
a smažiť rezne na lodi znie tak ČESKY
also prečo aj vy nespravíte tier listy to vidím prvý raz že niekto urobí tier list a nikto iný sa na to nechytí vy ste tiež nejakí alieni z mora vytažený
a smažiť rezne na lodi znie tak ČESKY
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Fred ešte daj recept na palacinky plnené mäsom a zapekané v rúre :)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Také se přidám do debaty :)
Připravit plátky krkovice osolit a opepřit z každé strany
V misce rozmíchat hořčici s namačkaným česnekem
Řízky z jedné strany natřít směsí
Poté obalit v klasickém trojobalu a nakonec osmažit dle preference každého (olej, sádlo, máslo.
Sice trošku vytuněné, ale chuťově nemají chybu ;)
Připravit plátky krkovice osolit a opepřit z každé strany
V misce rozmíchat hořčici s namačkaným česnekem
Řízky z jedné strany natřít směsí
Poté obalit v klasickém trojobalu a nakonec osmažit dle preference každého (olej, sádlo, máslo.
Sice trošku vytuněné, ale chuťově nemají chybu ;)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Kdo by to byl řekl, že smažený řízek vynalezli v Itálii.
Vedle nudlí, noků, rizota a pizzy by to málokdo čekal co xD
Ale proslavili ho až v Rakousku, kam ho snad údajně právě z Itálie měl "dovézt" nějaký důstojník ochutnat císaři Františku Josefovi.
Tam si ho dvorní kuchaři upravili a vznikl ten světový Vídeňský telecí řízek :P
Fakt je, že je to delikatesa, když se správně připraví.
No a pak jsme si ho dovezli my k nám do Česka a taky jsme si ho upravili.
Klasika je smažený vepřový řízek z krkovice, ale tady se smaží kdeco.
Kuře, krůta, vepř, srna, tele, hovězí, ryba a nepřátelům i hadr xD
Je to easy jídlo, ale kdo to nemiluje.. :P
Vedle nudlí, noků, rizota a pizzy by to málokdo čekal co xD
Ale proslavili ho až v Rakousku, kam ho snad údajně právě z Itálie měl "dovézt" nějaký důstojník ochutnat císaři Františku Josefovi.
Tam si ho dvorní kuchaři upravili a vznikl ten světový Vídeňský telecí řízek :P
Fakt je, že je to delikatesa, když se správně připraví.
No a pak jsme si ho dovezli my k nám do Česka a taky jsme si ho upravili.
Klasika je smažený vepřový řízek z krkovice, ale tady se smaží kdeco.
Kuře, krůta, vepř, srna, tele, hovězí, ryba a nepřátelům i hadr xD
Je to easy jídlo, ale kdo to nemiluje.. :P
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tak určitě nebudu tvrdit že je to nejlepší řízek ale mohu potvrdit že je to jeho nejjednodušší způsob smažení. Rozpustím sádlo na plechu na který naskládám 6 řizků Adam opekat do trouby na spodní pečení jdu si sednout nemusím stát u toho jak trubka.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
A jak vypada ten rizek Adam? A je i rizek Eva? ... :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hlavně ne řízky z friťáku, to je to největší zprznění masa co existuje. Mimochodem jeden z důvodů, proč si obyčejně nedávám řízky v hospodách, bo to drtivá většina z nich smaží právě v z******ým friťáku.
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Řízek Eva je ten, kterej stará usmaží a sežere ho sama.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Před 2 hodinamiOff-line Filip0976 (31/190/75)
Fred ešte daj recept na palacinky plnené mäsom a zapekané v rúre :)
wait ngl to znie dobre, daj fred
Fred ešte daj recept na palacinky plnené mäsom a zapekané v rúre :)
wait ngl to znie dobre, daj fred
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Nic jim nedavej, udelej to a naval, kostnu :-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
CSS palačinky, klasický český kynutý amolety na másle ^_^ což mi tak připomnělo že mi tu visí kejty z lončáčka, co jsme s kolegou picli. To bude svíce jak vyšitá a k tomu pěkně uhníst houskový knedle vařený v páře ^_^ a jako dezert šulánky s mákem plavající v přepuštěným másle ^_^
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Řízečku, říká se, že řízek obalený ve směsi parmezánu a strouhanky přivezl na císařský vídeňský dvůr z italské lomabardie polní maršál josef radecký (podle něho je nejznámější vojenský pochod radeckého marš) někdy na přelomu 18. a 19. století.
traduje se , že vídeňští kuchaři u dvora neměli parmezán a nahradili ho pouze strouhankou :)
traduje se , že vídeňští kuchaři u dvora neměli parmezán a nahradili ho pouze strouhankou :)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Podle mě jsou dvě naprosté jedničky český kuchyně, jedna teplá a jedna studená. neznám nikoho, kdo by to nejedl.
za teplou kuchyni je to řízek a za studenou chlebíček xd
to další, svíčková, guláše, knedlo vepřo, to všechno hraje druhý housle.
za teplou kuchyni je to řízek a za studenou chlebíček xd
to další, svíčková, guláše, knedlo vepřo, to všechno hraje druhý housle.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tomáši z baratheonu, souhlasím, že největší prasárna a hunus je řízek z friťáku! to je eklhaft neskutečnej! :-/
Souhlasím - 4 • Nesouhlasím
Nahlásit
Zapomněl jsi na smažák Frede, ten jde těžce po mně jako po jedničce xDD
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Klučínku, zdá se, že tomu dobrýmu žrádlu také rozumíš. xd
šulánky z mákem, to je mega mňamka, kterou ohromíš kohokoliv, i cizince! jen jse jim musí vysvětlit, že ne, opravdu, náš mák na vaření neobsahuje opium.
z máku se vaří jen u nás, na slovači, v polsku, ne všude v německu, ne všude v rakousku. a to je všechno. na celém světě si to nikde nedáš.
čechy jsou největší producentem jedlého máku a taky, nepřekvapivě, kmínu.
šulánky z mákem, to je mega mňamka, kterou ohromíš kohokoliv, i cizince! jen jse jim musí vysvětlit, že ne, opravdu, náš mák na vaření neobsahuje opium.
z máku se vaří jen u nás, na slovači, v polsku, ne všude v německu, ne všude v rakousku. a to je všechno. na celém světě si to nikde nedáš.
čechy jsou největší producentem jedlého máku a taky, nepřekvapivě, kmínu.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tak smažák, hmmm, to je těžká váha! to člověk přemejšlí, jestli si dát řízek nebo smažák! xdd
těžká volba! xddd
těžká volba! xddd
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Já máám v tomhle jasno xDD
Cihly prostě nejím :D Možná občas ngl ze zoufalství šáhnu po hermoši, ale to je slabší chvilka a ta přejde hned jak uvidím vytuněnou flákotu O:) xD
Cihly prostě nejím :D Možná občas ngl ze zoufalství šáhnu po hermoši, ale to je slabší chvilka a ta přejde hned jak uvidím vytuněnou flákotu O:) xD
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hele, jezdíme do vídně k plachutovi nebo do prátru ke kolaříkovi a tam mají smažený ementál a dávají ho s brusinkami. fakt je to mňamka.
ale flákota, to je asi větší rajc! xd
ale flákota, to je asi větší rajc! xd
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Hmm, kdo by to byl řekl, že takové téma na téma řízek tady vydrží xdd
zavedl jsi konečně pořádný téma xd
furt lepší, jak ty politický blafanice nebo anonymní kecy na téma, jak si ho vyhonit ;-)
zavedl jsi konečně pořádný téma xd
furt lepší, jak ty politický blafanice nebo anonymní kecy na téma, jak si ho vyhonit ;-)
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit
Noo i tak se najdou takoví, kteří jednou rukou obalí řízek a druhou si ho u toho budou honit xDD
Ale fakt je, že než tu politiku tak radši hoňky teda :D
Ale fakt je, že než tu politiku tak radši hoňky teda :D
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Jj, je to tak. nesnáším na tomhle webu ty politický kecy. to si můžu užít u nás na vesnici v hospodě. kdybych teda chtěl, ale mám to v pi.či
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Kuřecí určitě ne.
Nejlepší je z krkovice.
A po cestách po ČR jsem narazil v jedné vesnické hospodě kde na tabuli měli napsáno ŘÍZEK JAKO KRAVA a doopravdy ta porce by stačila pro dva.
Vřele doporučuji vaří tam každý den a ne jen řízky
Nejlepší je z krkovice.
A po cestách po ČR jsem narazil v jedné vesnické hospodě kde na tabuli měli napsáno ŘÍZEK JAKO KRAVA a doopravdy ta porce by stačila pro dva.
Vřele doporučuji vaří tam každý den a ne jen řízky
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Franci skvělý tip na hledání jedné vesnické hospody, kde dělají Řízky Jak Kráva. Určitě se stavíme, jakmile ji najdeme.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Náááááhodou smažák je u mě na úrovni řízku, toho sem schopnej zbouchat klidně půl kila^_^ ale z ementálu mi moc nejede, klasická dobrá eidam 45%, k tomu domácí tatarčička, asi tak kýbl a spoustu zeleniny ^_^ a jako dezert třicet deka sekaný s bramborovým salátem ^_^ a nezapomenout na zálivku ve formě pár žejdlíčků dobrý meruňkovice :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Tvl, ty musíš vypadat Klucinku, jak kynutej knedlík.
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Polrajch kdysi rikal, ze smazak je specialita CZ, ale ja si ho davam spise v GR jako saganaki, nebo grilovanej halumi, fetu s medem nebo dalsi mnamku na 10e3 zpusobu :-)
Denis36 (60/-/-)
Franci skvělý tip na hledání jedné vesnické hospody, kde dělají Řízky Jak Kráva. Určitě se stavíme, jakmile ji najdeme.
------------
Netreba hledat, je cestou po benesovsky. O patro niz je zdarila unikovka Pisecaku. Vyzkouseno nekolikrat :-)
https://www.pyselka.cz/…k-jako-krava
Franci skvělý tip na hledání jedné vesnické hospody, kde dělají Řízky Jak Kráva. Určitě se stavíme, jakmile ji najdeme.
------------
Netreba hledat, je cestou po benesovsky. O patro niz je zdarila unikovka Pisecaku. Vyzkouseno nekolikrat :-)
https://www.pyselka.cz/…k-jako-krava
S jednou bramborou? To se plácli přes kapsu?
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Nejlepší je opatrně na řízku ostrým nožem přerušit svalová vlákna, pak naklepat přes igelit, popřípadě naložit na několik hodin do marinády. Pak obalit a pozvolna opékat do hněda, aby změklo masíčko.
Místo strouhanky při klasickém obalu, je možné obalit v nadrcených kukuřičných lupínkách pro lepší křupavost kůrky a méně tuku v kůrce.
Místo strouhanky při klasickém obalu, je možné obalit v nadrcených kukuřičných lupínkách pro lepší křupavost kůrky a méně tuku v kůrce.
Souhlasím • Nesouhlasím - 2
Nahlásit
Denis36 (60/-/-)
S jednou bramborou? To se plácli přes kapsu?
----------
To ale neni jedna brambora, ale stouchacky. Zkus ocni ...
S jednou bramborou? To se plácli přes kapsu?
----------
To ale neni jedna brambora, ale stouchacky. Zkus ocni ...
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Bros podla mna jezina mysli ten citron navrchu jako jednu bramboru, vy na to idete moc logicky
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:11On-line Frederic (27/178/65) NOVÉ
Oka, recept na best kuřecí řízky:
1. zahodit paličku na maso
2. nechat prsa tak jak jsou, tlustý, max je v nejtlustší části trošku naříznout (kdo umí vařit, ví co myslím, neumím to popsat)
3. půl hoďky předem nasolit, pak osušit papírovou utěrkou
4. obalit v klasice mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka (spíš hrubší), to zn. žádný těstíčko z vajec a mouky!!
5. fancy tip: místo hladké použít polohrubou mouku
6. ve strouhance jen zlehka obalit, žádný uplácávání
7. zlehka v dostatku oleje osmažit na barvu, tj. lehce do zlatova (v této fázi je maso uvnitř tlustýho řízku stále syrové), bude to max 2 min z každé strany na 2/3 výkonu indukce
teď ten zázračný trik:
8. mezitím nahřát troubu i s pekáčkem na 140°C
9. usmažené řízky postupně vkládat na bok do pekáčku a nechat hřát min. 10 min. řízky se tam nesmí válet, naspod můžeme dát papírovou utěrku na odsávání tuku
výsledek: je to jako u steaků, řízek je do zlatova opečený (takže ne tmavej mordor) a uvnitř je neskutečně vláčný a šťavnatý
ideál na vánoce, když smažíte spoustu řízků. takhle v troubě můžou odpočívat i půl hodiny. pak pro jistotu snížíme teplotu na max 100°C, aby se nevysušily
10. double fancy trik (nic pro dietáře):
v druhé pánvi zahřejeme máslo na nízkou teplotu, žádné smažení, a řízky po usmažení v té máslové lázni vykoupeme a pak skládáme do trouby
;-)
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím - 1
Sorry za zpoždění ale musel sem naléhavě odjet. Hele ty s tím velkým p***m a nejlepšíma školama děkujeme za standardní postup který se učí i ve zvláštní škole ale oceňuju že ho dodržuješ protože jinak to snad ani nejde jenom u toho másla to tam nemusíš máčet ale stačí dát plátek na každej řízek když ho do té trouby dáváš ale to je jen vsuvka:)
Oka, recept na best kuřecí řízky:
1. zahodit paličku na maso
2. nechat prsa tak jak jsou, tlustý, max je v nejtlustší části trošku naříznout (kdo umí vařit, ví co myslím, neumím to popsat)
3. půl hoďky předem nasolit, pak osušit papírovou utěrkou
4. obalit v klasice mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka (spíš hrubší), to zn. žádný těstíčko z vajec a mouky!!
5. fancy tip: místo hladké použít polohrubou mouku
6. ve strouhance jen zlehka obalit, žádný uplácávání
7. zlehka v dostatku oleje osmažit na barvu, tj. lehce do zlatova (v této fázi je maso uvnitř tlustýho řízku stále syrové), bude to max 2 min z každé strany na 2/3 výkonu indukce
teď ten zázračný trik:
8. mezitím nahřát troubu i s pekáčkem na 140°C
9. usmažené řízky postupně vkládat na bok do pekáčku a nechat hřát min. 10 min. řízky se tam nesmí válet, naspod můžeme dát papírovou utěrku na odsávání tuku
výsledek: je to jako u steaků, řízek je do zlatova opečený (takže ne tmavej mordor) a uvnitř je neskutečně vláčný a šťavnatý
ideál na vánoce, když smažíte spoustu řízků. takhle v troubě můžou odpočívat i půl hodiny. pak pro jistotu snížíme teplotu na max 100°C, aby se nevysušily
10. double fancy trik (nic pro dietáře):
v druhé pánvi zahřejeme máslo na nízkou teplotu, žádné smažení, a řízky po usmažení v té máslové lázni vykoupeme a pak skládáme do trouby
;-)
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím - 1
Sorry za zpoždění ale musel sem naléhavě odjet. Hele ty s tím velkým p***m a nejlepšíma školama děkujeme za standardní postup který se učí i ve zvláštní škole ale oceňuju že ho dodržuješ protože jinak to snad ani nejde jenom u toho másla to tam nemusíš máčet ale stačí dát plátek na každej řízek když ho do té trouby dáváš ale to je jen vsuvka:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 5
Nahlásit
Bombáku, já tě mám taky rád xddd
nemám žádný školy, jsem jen trubka frederic. ;-) to s tím p***m sedí no a když vaření rozumíš ty, neznamená, že tomu rozumí všici xd
napiš svůj postup, rád si ho přečtu a vyzkouším.
nemám žádný školy, jsem jen trubka frederic. ;-) to s tím p***m sedí no a když vaření rozumíš ty, neznamená, že tomu rozumí všici xd
napiš svůj postup, rád si ho přečtu a vyzkouším.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Nedávno si psal že máš nejlepší školy tak nemlž ale asi ti moc nepomáhají protože vysloveně píšu že jinak se to dělat snad ani nedá a ty napíšeš tohle. No nic asi máš krev v jiným orgánu:). A taky tě mám jenom bych radši píchal než miloval:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 3
Nahlásit
Ne ne, nic takového jsem určitě nepsal. co jsem možná psal, že v rodině mají všichni školy, ale že já jsem černá vovce rodiny, tudíž jsem trubka xd
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Určitě si to psal ale to je teď jedno. Co bude s tou mrdačkou?:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Tak doufám, že na to píchání máš p**o a ne kuchyňskej nožík ;-)
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Sice trochu menší než máš ty ale p**o to je:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Hoši hoši tu je to o žrádle, ne o mrdání O_o
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
To jo a proto poprvé já budu aktiv a podruhé frederd**k pasiv ať je změna:)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
Kdy se můžu zastavit?:)
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Nevim, my co neš***me máme jen hlad :-) a prokládáme to dalším chodem :-)
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit
A vůbec, jak si to představujete, cpát se řízkama? Počkejte, až přijde tatrman a vysvětlí vám, že maso je drahý a žerou ho jen kapitalisti, vykořisťující svý chudý spoluobčany kteří pak kvůli tomu nemají ani na vajíčka.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Však to tak je :-) ovšem my, buržousti, který ojebáváme SSystém jak to jen de, si to můžeme dovolit též :-)
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím
Nahlásit
Nejlepší to není, ale je to dobrý:
Vemu kuřecí nebo jakýkoliv řízek, rozřežu na rozumnou tloušťku, dám marinovat. Jako marinádu smíchám tekuté a sypké koření pro grill, přidám třeba rozmarýnu nebo co mě napadne, a vymáchám v tom to maso. Občas to zamíchám. Po pár hodinách nebo druhý den, to hodim na elektrický kontaktní, nebo ideálně na klasický gril na dřevo. Smrk nebo borovice valí v pohodě, ovocné je prý lepší. Pro některé je fajn přidat chilli. K tomu chleba, haus meister sladkou hořtici a ideálně kamarády nebo partnera, co bude při tom. K tomu nějaké pivo, třeba něco z minipivovaru z okolí. Pak to je nejlepší.
Vemu kuřecí nebo jakýkoliv řízek, rozřežu na rozumnou tloušťku, dám marinovat. Jako marinádu smíchám tekuté a sypké koření pro grill, přidám třeba rozmarýnu nebo co mě napadne, a vymáchám v tom to maso. Občas to zamíchám. Po pár hodinách nebo druhý den, to hodim na elektrický kontaktní, nebo ideálně na klasický gril na dřevo. Smrk nebo borovice valí v pohodě, ovocné je prý lepší. Pro některé je fajn přidat chilli. K tomu chleba, haus meister sladkou hořtici a ideálně kamarády nebo partnera, co bude při tom. K tomu nějaké pivo, třeba něco z minipivovaru z okolí. Pak to je nejlepší.
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Před 12 hodinami TommenBaratheon (20/174/74)
A vůbec, jak si to představujete, cpát se řízkama? Počkejte, až přijde tatrman a vysvětlí vám, že maso je drahý a žerou ho jen kapitalisti, vykořisťující svý chudý spoluobčany kteří pak kvůli tomu nemají ani na vajíčka.
↓
Jestli je to takhle, tak v tom případě jsem ryzí kapitalista v každé své buňce xDD
A vůbec, jak si to představujete, cpát se řízkama? Počkejte, až přijde tatrman a vysvětlí vám, že maso je drahý a žerou ho jen kapitalisti, vykořisťující svý chudý spoluobčany kteří pak kvůli tomu nemají ani na vajíčka.
↓
Jestli je to takhle, tak v tom případě jsem ryzí kapitalista v každé své buňce xDD
Souhlasím - 3 • Nesouhlasím
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.