Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jak připravit ten nejlepší řízek?

09. 02. 2024 v 11:48Off-line Rizecek  (21/183/71)
Téma, které se na tuhle stránku nadevší pochybnost skvěle hodí! xD
Jak připravit ten nejlepší řízek? :P

A žádný google apod! :D
Prostě tak, jak si ho připravuješ doma. :)

Jo a kdo řízky nejí, ať se téhle diskuzi radši vyhne! xD ;))
09. 02. 2024 v 12:10On-line Rosju  (102/170/57)
Nuda, že ? :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:11On-line Frederic  (27/178/65)
Oka, recept na best kuřecí řízky:
1. zahodit paličku na maso
2. nechat prsa tak jak jsou, tlustý, max je v nejtlustší části trošku naříznout (kdo umí vařit, ví co myslím, neumím to popsat)
3. půl hoďky předem nasolit, pak osušit papírovou utěrkou
4. obalit v klasice mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka (spíš hrubší), to zn. žádný těstíčko z vajec a mouky!!
5. fancy tip: místo hladké použít polohrubou mouku
6. ve strouhance jen zlehka obalit, žádný uplácávání
7. zlehka v dostatku oleje osmažit na barvu, tj. lehce do zlatova (v této fázi je maso uvnitř tlustýho řízku stále syrové), bude to max 2 min z každé strany na 2/3 výkonu indukce
teď ten zázračný trik:
8. mezitím nahřát troubu i s pekáčkem na 140°C
9. usmažené řízky postupně vkládat na bok do pekáčku a nechat hřát min. 10 min. řízky se tam nesmí válet, naspod můžeme dát papírovou utěrku na odsávání tuku
výsledek: je to jako u steaků, řízek je do zlatova opečený (takže ne tmavej mordor) a uvnitř je neskutečně vláčný a šťavnatý
ideál na vánoce, když smažíte spoustu řízků. takhle v troubě můžou odpočívat i půl hodiny. pak pro jistotu snížíme teplotu na max 100°C, aby se nevysušily
10. double fancy trik (nic pro dietáře):
v druhé pánvi zahřejeme máslo na nízkou teplotu, žádné smažení, a řízky po usmažení v té máslové lázni vykoupeme a pak skládáme do trouby
;-)
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:17On-line I8051  (52/184/97)
Par kliku a mam tu ten nejlepsi. Ale jak ctu frederikovou kucharku, mozna bych to prehodnotil a zkusil ten jeho. Takze az se pojedes s tim SW, vem s sebou jeden. Nebo dva ... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:26On-line Frederic  (27/178/65)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:30Off-line Panskrt  (48/178/81)
Ten závěr v troubě mi připomíná tzv. obrácený řízek.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:31On-line Frederic  (27/178/65)
Íčko: ;-) studený řízky nejsou špatný, ale nevynikne u nich ta šťavnatost, o který je vlastně tenhle rcp
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:37Off-line Rizecek  (21/183/71)
Tady by jeden dostal hlad :P :D
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:45On-line Frederic  (27/178/65)
Prosím mínusovače, ať místo mínusů se zapojí do diskuze a rovnou řeknou, co se jim zdá špatně. bude to poučné nejen pro mě, ale i pro ostatní čtenáře. děkuji ;-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 12:57On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Recept nemam ale moj rezeň-príloha tier list:

S-tier: zemiaková kaša, ryža
A-tier: zemiakový šalát
B-tier:
C-tier: špargla
D-tier: varené zemiaky
E-tier: burger, hranolky
F-tier: pečené zemiaky, chleba, batátové hranolky
09. 02. 2024 v 12:59Off-line Rizecek  (21/183/71)
Frederic kašli na mínusy, ty budou nějaký vždycky :D

Tvůj způsob přípravy řízků se zdá býti poněkud vytuněný :P
Akorát ta trouba je možná už zbytečná, dá se to usmažit dobře v tom oleji(nebo na přepuštěným másle, to je pecka) i když jsou silnější.
Vychytat teplotu a smažit pomalu.
Ale to je právě ta věc názorů, někdo je dělá i na sucho.
Já jím celkem střídmě a někdy až moc zdravě, ale u řízků se nehodlám šetřit a klidně se i zprasím :P
Takový obalený řízeček z panenky potřený česnekem a usmažený medium(prostě ještě uvnitř trochu růžový), mmm to je mega hot! xDD
09. 02. 2024 v 14:01Off-line Primosigh  (103/-/-)
Obaluju v polohrubé mouce, do vajíčka trochu piva a sůl a pak ve strouhance. A někdy tak trojobal - jemná strouhanka, vajíčko a hrubá strouhanka. Pomalu smažím a na talíř ještě když vlastně prská, takže žádné změknutí do trouby.
Někdo zase maso dává uležet v podmáslí, prý je křehčí, někdo místo vejce používá majonézu, ale to jsem ještě nezkoušel. Moje máti jednoho času zase do strouhanky přidávala trochu strouhaného kokosu, hezky ten řízek pak voněl. Někdo má zase rád tzv. obrácené řízky atd.

Způsobů je hodně.
09. 02. 2024 v 14:19On-line Klucinek  (33/176/75)
Když řízek tak jedině z krkovice ^⁠_⁠^ pěkně den před tím nakrájet maso, lehce dlaní naklepat, osolit, opepřit a naložit do bílýho jogurtu s hordou česneku. Druhej den klasickej trojobal a na domácím sádle pěkně do zlatova. Popř. se dá do trouby na 60 stupňů do pekáče a proložit máslem a nechat tak dvě hoďky bejt. K tomu bramborovou kaši z fialových brambor, másla, šlehačky a petržele. A pak se už jen přežrat a zalejt šesti dvanáctkama ^⁠_⁠^ jen to není moc fitness no ^⁠_⁠^
09. 02. 2024 v 14:21On-line I8051  (52/184/97)
Frederiku, das to hezky do pekace, obalis zhavym popelem a posles se SW, on tam hodku tech 80 stupnu udrzi ... :-)

Ale neodolal jsem dnes a synek privezl jeden od reznika i se salatem. Mnamka ... :-)
09. 02. 2024 v 14:37On-line Frederic  (27/178/65)
Klučínku, dobře ;-)
09. 02. 2024 v 15:21Off-line Filip0976  (31/190/75)
Najlepší je černohorský
09. 02. 2024 v 15:28On-line Frederic  (27/178/65)
Filipe, to určitě ne. to se jen jako řízek jmenuje. je to dobrý, ale je to úplně jiné jídlo než řízek ;-)
09. 02. 2024 v 15:29Off-line Filip0976  (31/190/75)
Ale je to rezeň Frederic, rovnako ako rezne v kuchte to je ešte lepšia lahôdka :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:31On-line Frederic  (27/178/65)
Jak říkám, jmenuje se to řízek, ale s řízkem to má společnýho jen to, že se to smaží ;-)
09. 02. 2024 v 15:34Off-line Filip0976  (31/190/75)
Prečo ? V čom je rozdiel ?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:36On-line Frederic  (27/178/65)
Tak jestli mě paměť neklame, tak černohorský řízek je řízek v bramboráku. je to tak?
09. 02. 2024 v 15:37Off-line Filip0976  (31/190/75)
Ja som len konzument, ale tie rezne v kuchte sú ešte lepšie :)
tuším, že sú v trojobale
09. 02. 2024 v 15:40On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Podla mňa to rezeň je
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:45Off-line Filip0976  (31/190/75)
A ktoré ti najviac chutia ? :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:46On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Pokial niekto robi maso v nejakom cestíčku alebo obale v poho je mi jedno, keď do toho niekto narve šunku syr alebo slaninu tak je to ÚCHYL A NEŽEREM
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:46On-line Frederic  (27/178/65)
Slovenští hoši, neserte xdd je řízek a pak ty ostatní řízky. v bramborákovém těstě, v těstíčku, obrácený, atd. atd.
když si objednáte řízek, očekáváte, že dostanete kuře nebo vepře obaleného v trojobalu, ve vídní tele.
a teď se můžeme klidně bavit, co je lepší, ale řízek v bramboráku je naprosto jiné jídlo, než řízek v trojobalu.
hovězí burgr je taky naprosto jiné jídlo, jak steak, jakkoliv se to dělá ze "stejný" flákoty.
a teď do mě xddd
09. 02. 2024 v 15:48On-line Denis36  (60/-/-)
Právě jsem dostal chuť na bramborák. To je mooc dobrej řízek z brambor.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:50Off-line Filip0976  (31/190/75)
Ale Fred ty sa tomu rozumieš, ako koza petržlenu :D
A rezeň sa robí z hovädzieho mäsa, to by si mal vedieť :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:50Off-line Filip0976  (31/190/75)
Ježino urob si zemiakové placky, tie sú lepšie :) Alebo rovno važeckú pochúťku
09. 02. 2024 v 15:52On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Rezeň z hovädzieho mäsa????????????!"?

ok frederic, ja realne ani neviem či som niekedy mal nejaky iny rezen okrem toho klasickeho tak možno by ma nasral nejaky iny
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:53On-line Denis36  (60/-/-)
Hovězí je drahý. Brambory jsou levnější alternativa. Stačí oškrábat, nastrouhat, stáhnout škrob, osolit, přidat česnek, vajíčko, majoránku, vše smíchat a po upečení se jen olizuješ.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:57On-line Klucinek  (33/176/75)
Ještě dobrej je Pavlišovák ^⁠_⁠^
09. 02. 2024 v 15:58On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Mne hovädzie nechutí

mäso tier liest:
S-tier: kura, moriak, kačica
F-tier: bravčové, hovädzie
ÚPLNY S**T-TIER: RYBY TFUJ
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 15:58Off-line Filip0976  (31/190/75)
Čo sa ti nezdá cukrík ? :) No, ale z mladého a nie zo starej kravy :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 16:00On-line Denis36  (60/-/-)
Jinak raději krůtí obalovaný naruby.
09. 02. 2024 v 16:00On-line Klucinek  (33/176/75)
Jooo takovej tataráček ^⁠_⁠^
09. 02. 2024 v 16:05On-line I8051  (52/184/97)
Sweatskinaimbot (69/169/69)
Rezeň z hovädzieho mäsa????????????!"?
-----------
Mel jsem to na Sumave ve vyhlaseny hospode a teda fakt nic moc, to uz je lepsi kurizek :-)
09. 02. 2024 v 16:05On-line Frederic  (27/178/65)
Filipe, z hovězího se teda řízek zrovna nedělá. možná to nevíš, ale někteří to tady vědí, že vařím ligu. fakt ligu! a jídlu rozumím, jak nikdo, mám řeckou babičku a ta mě do vaření zasvětila už dávno.
takže jedinej řízek z hovězího, je ten telecí, vídeňskej ;-)
ovšem udělat si ho můžeš i z nízkýho roštěnce, ale to ten bejček žil a umřel zbytečně! xxddd
09. 02. 2024 v 16:06On-line I8051  (52/184/97)
Denis36 (60/-/-)
Hovězí je drahý. Brambory jsou levnější alternativa.
------------
Brambory jsou maso? Z brambor se dela rizek? ... :-)
09. 02. 2024 v 16:11On-line I8051  (52/184/97)
Sweatskinaimbot (69/169/69)
ÚPLNY S**T-TIER: RYBY TFUJ
-------------
Ryba neni kamos, ryba je zradlo. A mam rad i takovyhle ryby ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/550370/
Ta je od Katky z Kaprie, ta starenka vari uplne skvele. Jen v posledni dobe uz nevi, co si za to ma rict ... :-)

Btw Fredericova nekeca, fakt vari ligu. Skoda jen ze jsem jeste nebyl na stadione, ale koukal na ni jen v televizi ... :-)
09. 02. 2024 v 16:12Off-line Filip0976  (31/190/75)
Ve vyhlaseny hospode a teda fakt nic moc, - tak to sa nie je čomu diviť, keď bola vyhlásená tým, že tam nevedia variť :)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 16:15On-line Frederic  (27/178/65)
Íčko: hmm, to vypadá krásně!
a ne že mi zas budeš psát, že ti větrám na profilu xdd
09. 02. 2024 v 16:16On-line I8051  (52/184/97)
Dneska by se siklo vyvetrat, porad cejtim ten rizek ... :-)
09. 02. 2024 v 16:24On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Bruh Ičko neviem čo mám povedať nech zbytočne nehejtím,.. dobrú chuť??????

ja som vcelku vyberavý a pre mňa všetky kuchyne ktoré su založené na mori sú trash, tj grecka japonska su v tomto najhoršie
09. 02. 2024 v 16:24On-line Weave  (36/177/94)
Klucin - tak tak tvuj recept luxus, jednoduchy, poradny a jeste s decentnim zapitkem, palec hore :)
09. 02. 2024 v 16:27On-line I8051  (52/184/97)
No ja ty morsky kuchyne svitaku naopak miluju. Je blbost davat si na brehu kravu. Jakoze i kdyz jo, po 14 dnech uz me taky ryby stvou, tak nepohrdnu biftekem ... :-)

Btw koukni na ty milacky, ty na podzim viseli na Parosu ... :-)
https://www.nakluky.cz/…3751/586109/
09. 02. 2024 v 16:39On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Yeah šak ty cely si na tie moria a lode, tpč chudák squidward

nvm ale možno keby sa to vysmaží to zjem
09. 02. 2024 v 16:45On-line I8051  (52/184/97)
Takhle vysmazeny? Tohle je od skvely albanskoukrajinsky hospody kousek od Messolonghi v Recku. Tam jezdime radi cestou zpet do Patras, kde nechavam lodku ... :-)

https://www.nakluky.cz/…3751/586110/
09. 02. 2024 v 16:54On-line Frederic  (27/178/65)
Íčko, neser! xddd fakt mňamka. u moře jedině ryby, kdo by jedl krávu

akorát mám radši ryby než potvory. ale humři, langusty a krevety do mě!
09. 02. 2024 v 16:56On-line I8051  (52/184/97)
Po 2-3 tejdnech na mori si das kravu nebo rizecka rad. A klidne ji zapijes vodou ... :-)
09. 02. 2024 v 17:00On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Keď ono to všetko vypadá jak mimozemšťania loll, a alright toho humra by som skusil to som ešte nežral a keď sa to maso vytiahne to vyzerá vcelku good

a pri mori sú aj vtáky JA SI RADŠEJ DÁM VTÁ-...kAČICU
09. 02. 2024 v 17:01On-line I8051  (52/184/97)
Humr je ale fakt divnej, je to sama "kost" .. :-)

Hm, to nepis o vtakovi, nebo tu dostanes hafo nabidek ... :-)
09. 02. 2024 v 17:09On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Yeah true UPRAVENÉ

humr ma kosti?? toto je jeden z dovod prečo hejtim ryby šak to je furt fight s tym či ťa zabije nejaka kosť z toho alebo čo
09. 02. 2024 v 17:32On-line Frederic  (27/178/65)
No koupíš půldruhýho kilo humra za dvojku, uvaříš a máš z toho 30 deka masa :) zbytek jsou kosti, který ani pes nežere xddd
09. 02. 2024 v 18:06On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Frederic šak možeš uvariť ja ochutnam
also prečo aj vy nespravíte tier listy to vidím prvý raz že niekto urobí tier list a nikto iný sa na to nechytí vy ste tiež nejakí alieni z mora vytažený

a smažiť rezne na lodi znie tak ČESKY
09. 02. 2024 v 18:38Off-line Filip0976  (31/190/75)
Fred ešte daj recept na palacinky plnené mäsom a zapekané v rúre :)
09. 02. 2024 v 18:41Off-line Ladis2000  (24/173/80)
Také se přidám do debaty :)
Připravit plátky krkovice osolit a opepřit z každé strany
V misce rozmíchat hořčici s namačkaným česnekem
Řízky z jedné strany natřít směsí
Poté obalit v klasickém trojobalu a nakonec osmažit dle preference každého (olej, sádlo, máslo.
Sice trošku vytuněné, ale chuťově nemají chybu ;)
09. 02. 2024 v 18:49Off-line Rizecek  (21/183/71)
Kdo by to byl řekl, že smažený řízek vynalezli v Itálii.
Vedle nudlí, noků, rizota a pizzy by to málokdo čekal co xD
Ale proslavili ho až v Rakousku, kam ho snad údajně právě z Itálie měl "dovézt" nějaký důstojník ochutnat císaři Františku Josefovi.
Tam si ho dvorní kuchaři upravili a vznikl ten světový Vídeňský telecí řízek :P
Fakt je, že je to delikatesa, když se správně připraví.
No a pak jsme si ho dovezli my k nám do Česka a taky jsme si ho upravili.
Klasika je smažený vepřový řízek z krkovice, ale tady se smaží kdeco.
Kuře, krůta, vepř, srna, tele, hovězí, ryba a nepřátelům i hadr xD
Je to easy jídlo, ale kdo to nemiluje.. :P
09. 02. 2024 v 19:38On-line Hrabuvka  (40/180/75)
Tak určitě nebudu tvrdit že je to nejlepší řízek ale mohu potvrdit že je to jeho nejjednodušší způsob smažení. Rozpustím sádlo na plechu na který naskládám 6 řizků Adam opekat do trouby na spodní pečení jdu si sednout nemusím stát u toho jak trubka.
09. 02. 2024 v 20:37On-line I8051  (52/184/97)
A jak vypada ten rizek Adam? A je i rizek Eva? ... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 21:17Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Hlavně ne řízky z friťáku, to je to největší zprznění masa co existuje. Mimochodem jeden z důvodů, proč si obyčejně nedávám řízky v hospodách, bo to drtivá většina z nich smaží právě v z******ým friťáku.
09. 02. 2024 v 21:18Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
Řízek Eva je ten, kterej stará usmaží a sežere ho sama.
09. 02. 2024 v 21:32On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Před 2 hodinamiOff-line Filip0976 (31/190/75)
Fred ešte daj recept na palacinky plnené mäsom a zapekané v rúre :)

wait ngl to znie dobre, daj fred
09. 02. 2024 v 21:59On-line I8051  (52/184/97)
Nic jim nedavej, udelej to a naval, kostnu :-)
09. 02. 2024 v 22:30On-line Klucinek  (33/176/75)
CSS palačinky, klasický český kynutý amolety na másle ^⁠_⁠^ což mi tak připomnělo že mi tu visí kejty z lončáčka, co jsme s kolegou picli. To bude svíce jak vyšitá a k tomu pěkně uhníst houskový knedle vařený v páře ^⁠_⁠^ a jako dezert šulánky s mákem plavající v přepuštěným másle ^⁠_⁠^
09. 02. 2024 v 23:04On-line Frederic  (27/178/65)
Řízečku, říká se, že řízek obalený ve směsi parmezánu a strouhanky přivezl na císařský vídeňský dvůr z italské lomabardie polní maršál josef radecký (podle něho je nejznámější vojenský pochod radeckého marš) někdy na přelomu 18. a 19. století.
traduje se , že vídeňští kuchaři u dvora neměli parmezán a nahradili ho pouze strouhankou :)
09. 02. 2024 v 23:05On-line Frederic  (27/178/65)
Podle mě jsou dvě naprosté jedničky český kuchyně, jedna teplá a jedna studená. neznám nikoho, kdo by to nejedl.
za teplou kuchyni je to řízek a za studenou chlebíček xd
to další, svíčková, guláše, knedlo vepřo, to všechno hraje druhý housle.
09. 02. 2024 v 23:08On-line Frederic  (27/178/65)
Tomáši z baratheonu, souhlasím, že největší prasárna a hunus je řízek z friťáku! to je eklhaft neskutečnej! :-/
09. 02. 2024 v 23:10Off-line Rizecek  (21/183/71)
Zapomněl jsi na smažák Frede, ten jde těžce po mně jako po jedničce xDD
09. 02. 2024 v 23:13On-line Frederic  (27/178/65)
Klučínku, zdá se, že tomu dobrýmu žrádlu také rozumíš. xd

šulánky z mákem, to je mega mňamka, kterou ohromíš kohokoliv, i cizince! jen jse jim musí vysvětlit, že ne, opravdu, náš mák na vaření neobsahuje opium.
z máku se vaří jen u nás, na slovači, v polsku, ne všude v německu, ne všude v rakousku. a to je všechno. na celém světě si to nikde nedáš.
čechy jsou největší producentem jedlého máku a taky, nepřekvapivě, kmínu.
09. 02. 2024 v 23:20On-line Frederic  (27/178/65)
Tak smažák, hmmm, to je těžká váha! to člověk přemejšlí, jestli si dát řízek nebo smažák! xdd

těžká volba! xddd
09. 02. 2024 v 23:28Off-line Rizecek  (21/183/71)
Já máám v tomhle jasno xDD
Cihly prostě nejím :D Možná občas ngl ze zoufalství šáhnu po hermoši, ale to je slabší chvilka a ta přejde hned jak uvidím vytuněnou flákotu O:) xD
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 02. 2024 v 23:31On-line Frederic  (27/178/65)
Hele, jezdíme do vídně k plachutovi nebo do prátru ke kolaříkovi a tam mají smažený ementál a dávají ho s brusinkami. fakt je to mňamka.
ale flákota, to je asi větší rajc! xd
09. 02. 2024 v 23:34On-line Frederic  (27/178/65)
Hmm, kdo by to byl řekl, že takové téma na téma řízek tady vydrží xdd

zavedl jsi konečně pořádný téma xd

furt lepší, jak ty politický blafanice nebo anonymní kecy na téma, jak si ho vyhonit ;-)
09. 02. 2024 v 23:38Off-line Rizecek  (21/183/71)
Noo i tak se najdou takoví, kteří jednou rukou obalí řízek a druhou si ho u toho budou honit xDD

Ale fakt je, že než tu politiku tak radši hoňky teda :D
09. 02. 2024 v 23:40On-line Frederic  (27/178/65)
Jj, je to tak. nesnáším na tomhle webu ty politický kecy. to si můžu užít u nás na vesnici v hospodě. kdybych teda chtěl, ale mám to v pi.či
10. 02. 2024 v 01:15On-line Francjosef  (67/169/72)
Kuřecí určitě ne.
Nejlepší je z krkovice.
A po cestách po ČR jsem narazil v jedné vesnické hospodě kde na tabuli měli napsáno ŘÍZEK JAKO KRAVA a doopravdy ta porce by stačila pro dva.
Vřele doporučuji vaří tam každý den a ne jen řízky
10. 02. 2024 v 01:19On-line Denis36  (60/-/-)
Franci skvělý tip na hledání jedné vesnické hospody, kde dělají Řízky Jak Kráva. Určitě se stavíme, jakmile ji najdeme.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 02. 2024 v 08:46On-line Klucinek  (33/176/75)
Náááááhodou smažák je u mě na úrovni řízku, toho sem schopnej zbouchat klidně půl kila^⁠_⁠^ ale z ementálu mi moc nejede, klasická dobrá eidam 45%, k tomu domácí tatarčička, asi tak kýbl a spoustu zeleniny ^⁠_⁠^ a jako dezert třicet deka sekaný s bramborovým salátem ^⁠_⁠^ a nezapomenout na zálivku ve formě pár žejdlíčků dobrý meruňkovice :⁠-⁠)
10. 02. 2024 v 11:47On-line Denis36  (60/-/-)
Tvl, ty musíš vypadat Klucinku, jak kynutej knedlík.
10. 02. 2024 v 15:07On-line I8051  (52/184/97)
Polrajch kdysi rikal, ze smazak je specialita CZ, ale ja si ho davam spise v GR jako saganaki, nebo grilovanej halumi, fetu s medem nebo dalsi mnamku na 10e3 zpusobu :-)
10. 02. 2024 v 15:09On-line I8051  (52/184/97)
Denis36 (60/-/-)
Franci skvělý tip na hledání jedné vesnické hospody, kde dělají Řízky Jak Kráva. Určitě se stavíme, jakmile ji najdeme.
------------
Netreba hledat, je cestou po benesovsky. O patro niz je zdarila unikovka Pisecaku. Vyzkouseno nekolikrat :-)

https://www.pyselka.cz/…k-jako-krava
10. 02. 2024 v 19:39On-line Denis36  (60/-/-)
S jednou bramborou? To se plácli přes kapsu?
10. 02. 2024 v 19:45On-line Denis36  (60/-/-)
Nejlepší je opatrně na řízku ostrým nožem přerušit svalová vlákna, pak naklepat přes igelit, popřípadě naložit na několik hodin do marinády. Pak obalit a pozvolna opékat do hněda, aby změklo masíčko.
Místo strouhanky při klasickém obalu, je možné obalit v nadrcených kukuřičných lupínkách pro lepší křupavost kůrky a méně tuku v kůrce.
10. 02. 2024 v 19:55On-line I8051  (52/184/97)
Denis36 (60/-/-)
S jednou bramborou? To se plácli přes kapsu?
----------
To ale neni jedna brambora, ale stouchacky. Zkus ocni ...
10. 02. 2024 v 20:20Off-line Rizecek  (21/183/71)
Jáááj... xDD
10. 02. 2024 v 20:23On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Bros podla mna jezina mysli ten citron navrchu jako jednu bramboru, vy na to idete moc logicky
10. 02. 2024 v 21:22On-line I8051  (52/184/97)
Jezina nemysli ... :-)
11. 02. 2024 v 16:09On-line Bombakul  (28/176/75)
09. 02. 2024 v 12:11On-line Frederic (27/178/65) NOVÉ
Oka, recept na best kuřecí řízky:
1. zahodit paličku na maso
2. nechat prsa tak jak jsou, tlustý, max je v nejtlustší části trošku naříznout (kdo umí vařit, ví co myslím, neumím to popsat)
3. půl hoďky předem nasolit, pak osušit papírovou utěrkou
4. obalit v klasice mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka (spíš hrubší), to zn. žádný těstíčko z vajec a mouky!!
5. fancy tip: místo hladké použít polohrubou mouku
6. ve strouhance jen zlehka obalit, žádný uplácávání
7. zlehka v dostatku oleje osmažit na barvu, tj. lehce do zlatova (v této fázi je maso uvnitř tlustýho řízku stále syrové), bude to max 2 min z každé strany na 2/3 výkonu indukce
teď ten zázračný trik:
8. mezitím nahřát troubu i s pekáčkem na 140°C
9. usmažené řízky postupně vkládat na bok do pekáčku a nechat hřát min. 10 min. řízky se tam nesmí válet, naspod můžeme dát papírovou utěrku na odsávání tuku
výsledek: je to jako u steaků, řízek je do zlatova opečený (takže ne tmavej mordor) a uvnitř je neskutečně vláčný a šťavnatý
ideál na vánoce, když smažíte spoustu řízků. takhle v troubě můžou odpočívat i půl hodiny. pak pro jistotu snížíme teplotu na max 100°C, aby se nevysušily
10. double fancy trik (nic pro dietáře):
v druhé pánvi zahřejeme máslo na nízkou teplotu, žádné smažení, a řízky po usmažení v té máslové lázni vykoupeme a pak skládáme do trouby
;-)
Souhlasím - 9 • Nesouhlasím - 1

Sorry za zpoždění ale musel sem naléhavě odjet. Hele ty s tím velkým p***m a nejlepšíma školama děkujeme za standardní postup který se učí i ve zvláštní škole ale oceňuju že ho dodržuješ protože jinak to snad ani nejde jenom u toho másla to tam nemusíš máčet ale stačí dát plátek na každej řízek když ho do té trouby dáváš ale to je jen vsuvka:)
11. 02. 2024 v 16:26On-line Frederic  (27/178/65)
Bombáku, já tě mám taky rád xddd

nemám žádný školy, jsem jen trubka frederic. ;-) to s tím p***m sedí no a když vaření rozumíš ty, neznamená, že tomu rozumí všici xd

napiš svůj postup, rád si ho přečtu a vyzkouším.
11. 02. 2024 v 16:31On-line Bombakul  (28/176/75)
Nedávno si psal že máš nejlepší školy tak nemlž ale asi ti moc nepomáhají protože vysloveně píšu že jinak se to dělat snad ani nedá a ty napíšeš tohle. No nic asi máš krev v jiným orgánu:). A taky tě mám jenom bych radši píchal než miloval:)
11. 02. 2024 v 16:42On-line Frederic  (27/178/65)
Ne ne, nic takového jsem určitě nepsal. co jsem možná psal, že v rodině mají všichni školy, ale že já jsem černá vovce rodiny, tudíž jsem trubka xd
11. 02. 2024 v 16:44On-line Bombakul  (28/176/75)
Určitě si to psal ale to je teď jedno. Co bude s tou mrdačkou?:)
11. 02. 2024 v 16:47On-line Frederic  (27/178/65)
Tak doufám, že na to píchání máš p**o a ne kuchyňskej nožík ;-)
11. 02. 2024 v 16:49On-line Bombakul  (28/176/75)
Sice trochu menší než máš ty ale p**o to je:)
11. 02. 2024 v 17:07On-line Klucinek  (33/176/75)
Hoši hoši tu je to o žrádle, ne o mrdání O⁠_⁠o
11. 02. 2024 v 17:09On-line I8051  (52/184/97)
Sak se po mrdani zere ne? Aspon ja po sexu dostanu hned hlad ... :-)
11. 02. 2024 v 17:09On-line Bombakul  (28/176/75)
Šicko se dá nakombinovat:)
11. 02. 2024 v 17:11On-line Bombakul  (28/176/75)
To já mám po sexu chuť na další sex:)
11. 02. 2024 v 17:18On-line I8051  (52/184/97)
Tak necim se to musi prolozit, jinak to bude stereotypni ... :-)
11. 02. 2024 v 17:22On-line Bombakul  (28/176/75)
To jo a proto poprvé já budu aktiv a podruhé frederd**k pasiv ať je změna:)
11. 02. 2024 v 17:29On-line Frederic  (27/178/65)
Chichi frederd**k
11. 02. 2024 v 17:32On-line Bombakul  (28/176/75)
Kdy se můžu zastavit?:)
11. 02. 2024 v 17:32On-line Klucinek  (33/176/75)
Nevim, my co neš***me máme jen hlad :⁠-⁠) a prokládáme to dalším chodem :⁠-⁠)
11. 02. 2024 v 20:59Off-line TommenBaratheon  (20/174/74)
A vůbec, jak si to představujete, cpát se řízkama? Počkejte, až přijde tatrman a vysvětlí vám, že maso je drahý a žerou ho jen kapitalisti, vykořisťující svý chudý spoluobčany kteří pak kvůli tomu nemají ani na vajíčka.
11. 02. 2024 v 21:03On-line Klucinek  (33/176/75)
Však to tak je :⁠-⁠) ovšem my, buržousti, který ojebáváme SSystém jak to jen de, si to můžeme dovolit též :⁠-⁠)
11. 02. 2024 v 23:43On-line WileECoyote  (34/178/-)
Nejlepší to není, ale je to dobrý:
Vemu kuřecí nebo jakýkoliv řízek, rozřežu na rozumnou tloušťku, dám marinovat. Jako marinádu smíchám tekuté a sypké koření pro grill, přidám třeba rozmarýnu nebo co mě napadne, a vymáchám v tom to maso. Občas to zamíchám. Po pár hodinách nebo druhý den, to hodim na elektrický kontaktní, nebo ideálně na klasický gril na dřevo. Smrk nebo borovice valí v pohodě, ovocné je prý lepší. Pro některé je fajn přidat chilli. K tomu chleba, haus meister sladkou hořtici a ideálně kamarády nebo partnera, co bude při tom. K tomu nějaké pivo, třeba něco z minipivovaru z okolí. Pak to je nejlepší.
12. 02. 2024 v 09:17Off-line Rizecek  (21/183/71)
Před 12 hodinami TommenBaratheon (20/174/74)
A vůbec, jak si to představujete, cpát se řízkama? Počkejte, až přijde tatrman a vysvětlí vám, že maso je drahý a žerou ho jen kapitalisti, vykořisťující svý chudý spoluobčany kteří pak kvůli tomu nemají ani na vajíčka.



Jestli je to takhle, tak v tom případě jsem ryzí kapitalista v každé své buňce xDD
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload