Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Mají Rusové na Česko chuť?

06. 05. 2024 v 10:35Off-line Anonym
Na internetu straší novináři a někteří politici tím, že Rusko možná chce okupovat a anektovat i Česko.

Reálně, doopravdy - umí si to někdo představit? Umí si někdo představit, že by Rusové chtěli obsadit Česko? Chápu, že tu byla sovětská okupace 1968, ale to byla taky německá okupace 1939. To nemá smysl pořád předpokládat na základě historie současné reálie. To bychom se museli bát i Němců, že nás chtějí znovu zplynovat.

Reálně co by tu dělali Rusové? Nemáme ani ropu, plyn, ani zlato, nemáme ani černozem. Podniky nám taky nepatří. Automobilky jsou zahraniční, Škodovku MB jsme dali Němcům, dále tu jsou Hyundai Nošovice, to patří Korejcům, Toyota v Kolíně Japoncům. Obchodní řetězce jsou německé. Kaufland, Billa, Penny, Obi, Hornbach, Baumax, Bauhaus, atd. Nic nám nepatří. Všecko rozdáno cizincům nebo privatizované. Vodárny ve francouzských rukách. Elektřinu prodáváme sami sobě přes německou burzu v Lipsku. Pěstujeme tu řepku, abychom naplnili 10% "bio"složky v benzínu a naftě. Jsme montovna pro Západ.

Nedává smysl, že by nám Rusové chtěli něco vzít, když nic nemáme. A to, co jsme měli, patří cizincům. Tak proč by tu jeli? Je to dost absurdní.

Spíše by se mohli bát např. v Kazachstánu. Tam mají bohatá naleziště surovin. Tam by možná dávalo smysl pokusit se tu zemi obsadit. Navíc to měli kdysi v rámci SSSR.

Ale Česko? To je nepravděpodobné. Průmysl patří reálně Němcům. Takže to by museli nejdříve obsadit Německo a matky společností. My tu máme jenom dceřiné společnosti, pobočky apod. Proč bych se měl bát, že tu bude zpátky Rus a bude mě nutit vyrábět matrjošky a učit se azbuku? Je to fikce. Fikce, kterou nás straší. Vystrašení lidé jsou lépe ovladatelní, lépe manipulovatelní.

Politici si vyzkoušeli za covidu, že vystrašená společnost se snadno diriguje. Tak v tom pokračují a jako záminku si našli Rusko.

Na Ukrajině vidíme, že Rusko má problémy postoupit o pár metrů vpřed. Dva roky víceméně stojí na místě. Vypadá to, jako by ani o celou Ukrajinu už neměli zájem.
06. 05. 2024 v 10:37On-line Denis36  (60/-/-)
Jak jsem dnes četl, tak mají velkou chuť nám to tady pěkně rozmlátit.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 10  Nahlásit
06. 05. 2024 v 10:38Off-line Klucinek  (33/176/75)
My jsme nějakýmu Rusku úplně u ***u :⁠-⁠)
Souhlasím - 10   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 05. 2024 v 11:15Off-line I8051  (53/184/97)
No tak jsi se po ranu vysemenil tatramane a co bude dal? ... :-)

Joa nez zase placnes to buransky "Elektřinu prodáváme sami sobě přes německou burzu v Lipsku" o cemz nic nevis, tak si to prosimte poradne procti, proc, jak a z jakyho duvodu se to dela. Aspon nebudes za hlupaka, jako vetsina dezolatu, kteri to stale opakuji, aniz by znali souvislosti ... :-)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 05. 2024 v 11:35Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
Len taka technicka, je to tatrman, nie je to makovec? Aj ked teda prast jak uhod... :))
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:10Off-line Anonym
Z burzy s elektřinou v Lipsku jsme mohli odejít, ale neudělali jsme to, neboť jsme vazaly Německa, které naši energii chce.

Na energetice je asi nejlépe vidět, že blaho občanů a stav většiny českých firem je současné vládě zcela lhostejný, jinak by podle někdejší šéfky Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové přece nebyl možný stav, kdy vyrábíme elektřinu sice skoro nejlevněji v Evropě, ale platíme za ni nejvíc. Většině lidí tak klesá životní úroveň, a většina firem ztrácí konkurenceschopnost. Není to ovšem jen následek rozhodnutí současné vlády, protože – jak jsme si vysvětlili v předchozí části rozhovoru – s energetikou to v celé Evropě začalo jít z kopce pod německou taktovkou již před dvaceti lety. Výsledkem je turbulentní vývoj cen energií, a do budoucna hrozí v této oblasti i její fatální nedostatek. Ovšem jako jsou přes „jednotný trh“ v Evropě velké rozdíly v cenách energií pro koncové spotřebitele, tak jsou i rozdíly v tom, jak se jednotlivé vlády se situací vyrovnávají. A v takovém srovnání vyznívají prázdně výmluvy na ukrajinskou válku, nebo na nutnost dodržovat jednotná evropská pravidla.

V té době jsme skutečně mohli z této burzy odejít, dokonce jsme to v našem návrhu v roce 21 a 22 jako jeden bod – „odchod z lipské burzy“ – navrhovali. Takže to nebylo nic nového, a z lipské burzy jsme skutečně mohli odejít. Když můžu někde vstoupit, musím umět i odejít.

A proč jsme tedy neodešli? Máte pro to nějaké vysvětlení?

Alena Vitásková: Myslím, že by nám to Němci nedovolili, protože potřebovali naši energii na burze.

A my se jich musíme ptát, kde a jak budeme nakládat s energií, kterou sami vyrábíme?

Alena Vitásková: Tak pokud se dostáváme do nějakého stavu vazalství, tak musíme.

Martina: Jsme vůči Německu ve stavu vazalství?

Alena Vitásková: Tak dneska už si dovolím říct, že jako nejsilnější ekonomika v Evropě hrálo Německo, jeho ekonomika, hospodářství, velkou roli, takže jsme dnes do jisté míry na Německu hospodářsky hodně závislí. Ale to ještě neznamená, že bychom měli být vazalové. To ještě neznamená, že bychom si neměli některé věci, které potřebujeme, pro nás vydobýt, a to byla oblast kolem energetiky, ale my jsme klidně dovolili, aby to pokračovalo dál. Pak byla fáze, že jsme se vymlouvali na mino***ní akcionáře, a do jisté míry se burza a mino***ní akcionáři stali zaklínadlem, proč stát, který má jako akcionář 70 procent ČEZu, nemůže nic udělat, což není pravda.

Ale vzhledem k tomu, co nás bezesporu čeká, to znamená, že Německo odstavilo jádro, nahrazuje ho obnovitelnou energií, která je nestabilní, momentálně ho nahrazuje uhlím, které se ovšem také bude utlumovat, to znamená, že Německo bude do budoucna potřebovat mnoho energie, kterou si bude moct koupit od nás, a my pak nemusíme mít dostatek, a navíc může být neuvěřitelně drahá.

Alena Vitásková: Tak neuvěřitelně drahá je už dneska. A to, že jí nemusí být dostatek, je jednoznačné, protože jestli se takto bude pokračovat dál, a vypadá to, že ano, že budou veškeré dodávky obchodovány přes burzu, tak si Německo ponechá to, co potřebuje, a já nevím, do jaké míry pak budeme schopni dostat elektřinu za rozumnou cenu, ani ne za tu předraženou, za kterou dneska elektrickou energii do České republiky nakupujeme.
Stát jako majo***ní akcionář neměl dovolit tak vysoké ceny elektřiny a pokračování obchodování na burze. A měl zastavit vyplácení dividend, a malí akcionáři by se přizpůsobili.

Řekněte mně, laikovi, jak se mělo v této energetické krizi postupovat, abychom se nedostávali do této situace, aby nám nehrozila energetická chudoba? Vy jste to už tehdy, se společností Energie není luxusní zboží, navrhovali. Co jste tedy navrhovali?

Alena Vitásková: Podívejte, vy jste teď vzpomenula další věc, a to energetickou chudobu. O energetické chudobě jsem hovořila jako předsedkyně Energetického regulačního úřadu v roce 2015, když jsem politiky upozorňovala, že pokud budeme pokračovat tímto směrem, to znamená v přijímaní legislativy v takovém rozsahu, jako směřuje evropská energetická politika, tak že jsme na prahu energetické bídy. Energetická bída už se v té době definovala ve Velké B***ánii, už se hovořilo o tom, jestli budou topit, nebo vařit. Takže to není věc z roku 2021, ale už v roce 2015 jsem na to veřejně upozorňovala, že se tím politici musí zabývat, že to spěje tímto směrem.

A když se ptáte: Co měli udělat v energetice, nebo co jsme navrhovali jako platforma Energie není luxusní zboží, tak tam bylo asi osm bodů. Přesně si je všechny nepamatuji, ale třeba odchod od lipské burzy tam určitě byl. A také zastropování cen, ale ne tak, jak to potom udělala vláda, takže jsme do jisté míry požadovali regulaci cen pro domácnosti. Ale říkalo se, že to je proti evropským pravidlům, že to nejde. Já jsem ve své době, jako předsedkyně Energetického regulačního úřadu, protože se říkalo, že nejde regulovat, přijala takzvané indikativní ceny.

Co to znamená?

Alena Vitásková: V té době, 14, 15, 16, šly ceny prudce nahoru v oblasti plynu. Obchodníci si zahráli svoji hru, co že se dá skousnout. A my jsme si dokázali spočítat, kolik by ceny plynu měly stát, a začali jsme je pravidelně zveřejňovat nejen na našem webu, ale dokonce to převzala i některá média. Blesk skutečně pravidelně informoval občany, kolik by měl pro ně stát plyn. A když obchodníci viděli, že se občan začíná ptát, proč platím tolik, když můžu platit tolik, a že kolem toho vznikl boj, tak šly ceny okamžitě samovolně dolů. Takže to spíš byl jakýsi malý bič na ty, kteří se rozvášnili s vysokými cenami.

Ale co měli udělat třeba v oblasti elektrické energie? Jako majo***ní akcionář neměli připustit, abychom nakupovali tak drahou energii. Neměli připustit, aby se dál obchodovalo na burze. Říkáme, že tam byli mino***ní akcionáři a že by se zlobili. Ale s mino***ními akcionáři se dá jednat. Slováci s mino***ními akcionáři jednali, a nakonec se dohodli. Takže s mino***ními akcionáři se dá v takové krizi jednat. A když se jednat nedá, tak se pak používá jiný způsob, který je celkem jednoduchý: Nevyplatíte dividendu. Nevyplatíte ji rok. Tyto peníze jsou nutné pro další investice, pokud bychom investovali do energetiky, takže zůstávají na nerozděleném zisku. Nevyplatíte dividendu druhý rok, nerozdělený zisk se navýší, zůstává to tam. A pak máte zkrocené mino***ní akcionáře, se kterými jednáte, jakým způsobem budete postupovat, a možná, že budou rádi spolupracovat. Oni by spolupracovali určitě dřív, než kdyby se nevyplatila dividenda. Takže je to normální proces, který je zákonný, takže vás pak nemohou žalovat za to, že jste je poškodil, když nevyplatíte dividendu. A pak dochází k tomu, že s nimi můžete vyjednávat o dalších krocích. Jednoduché.

Paní Aleno Vitásková, my jsme byli v situaci, kterou jsme pozorovali, kdy stát, který je vlastníkem 70 procent ČEZu, říká, že nemůže udělat nic. A pak ČEZ v jeden den oznámí rekordní osminásobný zisk, a zároveň oznámí zdražování elektrické energie, a stát opět říká, že s tím nemůže nic dělat.

Alena Vitásková: Když to ještě doplníme, tak vyplatí členům představenstva desetimiliónové odměny, což musí schvalovat dozorčí rada, což je stát, nemohou si to vyplatit sami. Takže se na jedné straně spotřebitelé dostávají do situace, že nemají na elektrickou energii, od státu dostávají příspěvek 5.000, nebo nějaké takové příspěvky se dávaly…
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:13Off-line Anonym
Občané dostávali dotace, aby vůbec mohli zaplatit účet za vysokou cenu energií, a na druhé straně stát řekne: A tady má ještě vedení ČEZu, které to udělalo tak bezvadně, deset miliónů jednotlivým členům. Takže je to divná hra, a myslím, že tomu mnozí občané rozumí, že ČEZ je chráněnec politiků.

A když se někteří lidé vzbouří, a jdou na náměstí, tak jsou uráženi.

Alena Vitásková: Tak to je bohužel smutný výsledek. Místo, aby se politici zamysleli, proč tam ti lidé jsou, a co vlastně chtějí, místo aby se o tom diskutovalo, tak se jim začnou vysmívat, začnou je urážet, a některé začnou trestně stíhat, aby odradili, nebo zastrašili ostatní. Takže to je opravdu smutný průběh našich posledních měsíců a možná let.

Paní Aleno Vitásková, pokud by se uskutečnilo to, co jste navrhovali vy, ať už vy osobně v roce 2015, nebo potom platforma Energie není luxusní zboží, tak myslíte, že by to průběh krize změnilo? Nebo úplně zvrátilo?

Alena Vitásková: Tato krize je celoevropská. Ale určitě by to velmi, velmi zmírnilo dopad na občany v České republice, a firmy podnikající na území České republiky, protože by se ceny energií nemohly v žádném případě vyšplhat tak vysoko, jak se vyšplhaly. Čili by stoprocentně došlo k razantnímu zmírnění dopadů tohoto problému v energetice.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:14On-line Frederic  (27/178/70)
Ježímarjá, anonyme, napiš knihu! xd
06. 05. 2024 v 13:17Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
Do starej knedle adrianka, to je poctenicko! :))
06. 05. 2024 v 13:20Off-line BussterX  (103/130/150)
Džýzys O_o
06. 05. 2024 v 13:32Off-line I8051  (53/184/97)
To je tak, kdyz hloupy anonym neco nahodne vygoogli, samozrejme jen to, co se mu hodi, vytrhne to z kontextu a poklada to jako relevantni odpoved. Hele bez do ty ctvrty cenovy na pivo a kecaj tam o tom se stejne posahanejma kamosema ... :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:35Off-line Robert1987  (38/176/-)
Nevim kde vsichni porad berou to ze Rusku jde o Celou Ukrajinu. Uz v roce cca 2014 kdy zacala valka na Dombasu slo jen o jedine..Rusky mluvici narok ktery je na Dombasu chtelo nezavislost na Ukrajine a proto tam.jeli ukrajinske tanky a zabijeli rusy. A pred 2 lety Rusko uznalo samostatnost Krymu a Dombasu a vjelo vkastne na pomoc svym lidem.ktere tam Ukrajina masakrovala..ale.otom zadne vlady nereknou pravdu. Na netu najdete clanky kde Putin jako jediny statnik prosil OSN a jine organizace aby zabranily ze ukrajinci budou zabijet Rusy zijici na ukrajine. Bohuzel kazdy dal hlavu na opacnou stranu a nyni kazdy z Ruska dela okupanta atd. P***om jen oni brani sve lidi na ukrajine.
To ze Rus pujde dal je.jen zaminka aby se mohli posilat tam.zbrane..vzdyt to je po Covidu dalsi nejvetsi byznys USA..nejdriv vakciny za biliony dolaru pro cely.svet a ted stovky miliard dolaru pro jejich zbrojni prumysl. A kdo na tom.vydelava..?? Jen USA..nikdo.jiny. Rus prekazil USA byznys s vakcinama kdyz najednou Covid zmizel a nyni maji USA jiny byznys..valka na Ukrajine. A podivej te se dneska..vic jak 2 roky valky a Rusko porad stoji na nohou..jen Evropa dostava jednu ranu za druhou.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:39Off-line I8051  (53/184/97)
Aha, to si teda cestou na Dombas a Krym omylem zajeli az k tomu Kyjevu pres Belorusko, co Roberte?. Asi spatny mapy ... :-)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:41Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
A na prvy pohlad by clovek povedal, ze motorku aj chrup ma v poriadku :))
06. 05. 2024 v 13:43Off-line Tygr728  (30/190/90)
Jo to když jsem byl kluk, malej, tak jsme na nějaký velký události čekali na strekdu. No a lamtujisi si z toho jen, že teta řekla že ten to zase bere přes Paříž. Já jsem nechápal proč přes Paříž, tak když přijel tak jsem se ho zeptal proč to bral přes Paříž. A on mi řekl že tam jsou lepší silnice.
A já tomu věřil. Jak to bylo krásně období;-)))))
06. 05. 2024 v 13:48Off-line BussterX  (103/130/150)
No v 2014 ukrajinci fakt masakrovali ruský separatisty, ale ty zas masakrovali svý ukrajinský sousedy, kdo to začal se už asi nedovíme protože i kdyby sme zjistili, že první vystřelili na civilisty náckové z A strany konfliktu, tak nikdy nebudem vědět, jestli je ve skutečnosti nemanipulovali náckové nebo tajné služby z B strany konfliktu nebo i z C případně z D..., ale každopádně to co se stalo je selhání politiků, VŠECH, ne těch nebo tamtěch.... a nezačalo to 2014, ale mnohem dřív... jedna chyba za druhou, ale ty sou dycky vidět až když je pozdě...
06. 05. 2024 v 13:50Off-line Klucinek  (33/176/75)
Ale no tak buřte, mám ti snad nechat promluvit do duše naším uvědomělým učitelem zeměpiSSu a dějepiSSu ^⁠_⁠^, nemáš vůbec korektní myšlenkové pochody. Ach jo, co s tebou ty svébytná uvažující bytosti :⁠'⁠(
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 05. 2024 v 13:52Off-line Tygr728  (30/190/90)
Já bych šel minimálně do roku 2008 asociační dohoda.....ale přenechám to těm co tomu rozumí. Dlouho se ale ukacks dát nechtěli.
06. 05. 2024 v 13:58Off-line BussterX  (103/130/150)
Ad rusko vs česko - no a proč by nás rusáci nechtěli? sme dobrý pro NATO, proč bysme neměli bejt dobrý pro putinem revitalizovanou varšavskou smlouvu? :D nárazník se dycky hodí, no ne? absorbční destrukční zóna.... neni nárazníku jedno, jestli je při bouračce na čumáku vozidla účastníka dopravní nehody jedoucího zprava a nebo zleva? změní se tim nějak jeho účel? :D
06. 05. 2024 v 14:11Off-line BussterX  (103/130/150)
Ale co to tady melu, mozqu nemaje, du gamesit 8)
06. 05. 2024 v 15:56Off-line Klucinek  (33/176/75)
Udělej to, pro nás pro všechny :⁠-⁠)
06. 05. 2024 v 15:59Off-line BussterX  (103/130/150)
Já bysem si vzal příklad z našeho budoucího premyjéra andreja bureša a našeho současného prezidenta páfka a hbitě bysem se překabátil a v novém režimu českého satelita carského ruska bysem zahájil zářnou karyjéru vzorného slouhy východu 8)
06. 05. 2024 v 16:02Off-line Klucinek  (33/176/75)
Problém že by jsme dopadli stejně jako teď. Náš ukrajinský premiér nám tvrdí že hrajeme první housle. Přitom ve skutečnosti děláme tak maximálně držák na kalafunu se kterou si jiní rajblujou svoje šmytce :⁠-⁠)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 05. 2024 v 16:03Off-line BussterX  (103/130/150)
Noacojako, z tý kadiboudy bysem měl výhled na pasoucí se kravišky a v pozadí za nima kopeček s klášterem, tady pražáci a další divní idi vystupujou z auta aby si to vyfotili a já bysem na to čuměl z kadiboudy :P
06. 05. 2024 v 16:03Off-line BussterX  (103/130/150)
Spraf si to by jsme, to fakt rve voko :D:D
06. 05. 2024 v 16:06Off-line BussterX  (103/130/150)
Tpč to je p***l, našel sem náš klášter na světovým úložišti a dokonce aji s tou krávou :D:D:D https://c8.alamy.com/…-2K8X180.jpg
06. 05. 2024 v 16:09Off-line Klucinek  (33/176/75)
Bychom necháme minorovi, my deZZoláti máme by jsme ^⁠_⁠^
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 16:44Off-line BussterX  (103/130/150)
Ale ale, esende to promazal, tak to musim taky abysem nevypadal že si píšu sám pro sebe...:D
06. 05. 2024 v 16:45Off-line BussterX  (103/130/150)
No, budem doufat, že tu zrovna pan biskup nebyl přihlášen když jsme to probírali... 8)
06. 05. 2024 v 16:47Off-line BussterX  (103/130/150)
Neřikej mi, že si nějakej ten falář nebo tagněco :D
06. 05. 2024 v 16:53Off-line BussterX  (103/130/150)
Před minutouOn-line Snd19 (101/-/-)
To bych byl dost zvláštní farář. :-)
Souhlasím • Nesouhlasím

xxx

já myslim, že bys zapad... ačkoliv s tou nesnášenlivostí vůči bohabojným zaměstnancům drah... :D:D
06. 05. 2024 v 16:59Off-line BussterX  (103/130/150)
To je jak poselství svatého otce urbi et orbi :D:D
06. 05. 2024 v 17:11Off-line Klucinek  (33/176/75)
Aby si spíš nedopad jak Kaddaáfí :⁠-⁠) i když možná ti tuhle příležitost vyfoukne Volodymyr ^⁠_⁠^
06. 05. 2024 v 17:18Off-line Tatrman  (27/-/-)
Před 5 hodinamiOn-line I8051 (53/184/97)
No tak jsi se po ranu vysemenil tatramane a co bude dal? ...

na tvůj stihomam bych doporučil akutně brát diazepam forte a pak rychle navštívit nejbližšího psychiatra, obojí potřebuješ jako sůl...
06. 05. 2024 v 17:21Off-line Martinnn  (28/-/-)
Rusko by možná rádo okupovalo přes půlku Evropy, ale na to naštěstí nemají. Ekonomicky, vojensky ani demograficky. Ukrajina měla padnout do 2 týdnů a vidíme, jak to vypadá. Zaostalá země si může na velmoc jen hrát. Toť vše.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 05. 2024 v 17:23Off-line Tatrman  (27/-/-)
Ekonomická a tím i vojenská síla Ruska stojí a padá s Čínou. Ta provázanost se bude do budoucna ještě zvyšovat.

Válka na Ukrajině není válkou mezi Ruskem a Ukrajinou, ale mezi Západem a Východem - Čínou. Ti dva jsou jen vykonavatelé. Financieři těch válek je Západ a Čína.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 05. 2024 v 17:27Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 7 minutamiOff-line Martinnn (27/-/-)
Rusko by možná rádo okupovalo přes půlku Evropy, ale na to naštěstí nemají. Ekonomicky, vojensky ani demograficky. Ukrajina měla padnout do 2 týdnů a vidíme, jak to vypadá. Zaostalá země si může na velmoc jen hrát. Toť vše.

xxx

tak afghanistán je eště trošku víc zaostalej než rusko a přesto z něj vyspělej západ po 10 letech veleúspěšného válečného tažení a exportu demogracie a kokakoly vypad jak cukrář a to afghanistánu defakto nikdo nemusel pomáhat... :D
06. 05. 2024 v 17:31Off-line Tatrman  (27/-/-)
To afghanistánu defakto nikdo nemusel pomáhat

to bych netvrdil, tam převážily dolary od arabských šejků, za který dostával talibán zbraně. Džihád byl a je podporován celým islámistickým světem.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 05. 2024 v 17:45Off-line BussterX  (103/130/150)
Museli bysme se tvářit jako Klub přátel ruských branců, pak by to možná prošlo... 8)
06. 05. 2024 v 17:46Off-line BussterX  (103/130/150)
Ale fklidu, nikdo nic obsazovat nebude, mezi nama a potenciálně ruskem obsazenou ukrajinou je eště nárazníková zóna vycpaná absorbční vrstvou tvořenou kombinací ovčí vlny a Tater... 8)
06. 05. 2024 v 17:51Off-line Klucinek  (33/176/75)
A až přijde na scénu nejmocnější kazetová munice ze všech mocných, proti které jsou šáhidy jen dětská hračka....borovička, dojde na remízu ^⁠_⁠^
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 17:52Off-line BussterX  (103/130/150)
No, je dost velká šance, že kdejaký bača by dokázal sovětské okupační mužiky uchlastat :D:D
06. 05. 2024 v 17:58Off-line I8051  (53/184/97)
BussterX (103/130/150)
nárazníková zóna vycpaná absorbční vrstvou tvořenou kombinací ovčí vlny a Tater... 8)
-----------------
:o))))))))))))))))
06. 05. 2024 v 18:02Off-line Klucinek  (33/176/75)
Před 7 minutamiOn-line BussterX (103/130/150) NOVÉ
No, je dost velká šance, že kdejaký bača by dokázal sovětské okupační mužiky uchlastat :D

______

To by spíš bylo... píše se rok 2067, učitelka dějepisu.... milé děti, v roce 2024 došlo je střetu bačů s ruskými vojsky. No pijou dodnes ^⁠_⁠^
06. 05. 2024 v 18:15Off-line Tygr728  (30/190/90)
Jako v tom seriálu mým oblíbeným, kdyby se lidi víc věnovali pití piva, nemuseli by bejt války.
Třeba takový dva prezidenti by se sešli, a kterej by vypil víc piv tak ten by vyhrál:-)
06. 05. 2024 v 19:09Off-line BussterX  (103/130/150)
Off-line Tygr728 (30/190/90) NOVÉ
Jako v tom seriálu mým oblíbeným, kdyby se lidi víc věnovali pití piva, nemuseli by bejt války.
Třeba takový dva prezidenti by se sešli, a kterej by vypil víc piv tak ten by vyhrál:-)

xxx

na tom by ovšem zbrojařský koncerny nezbohatly ani kdyby místo kvérů začali vařit plzeň, takže návrh se zamítá :D
06. 05. 2024 v 19:18Off-line BussterX  (103/130/150)
Tak to by ses divil... to si dej někdy do vyhledávača na YT heslo "putin kids soldier"
06. 05. 2024 v 20:15Off-line BussterX  (103/130/150)
Tak ono to neni v sovětském sojuzu nic nového ale... mrkni někdy na hezký ruský válečný film svoloči, z WWII, ten by měl bejt zhruba inspirovaný skutečností jen mírně přikrášlenou filmařemima 8) myslim že sem ho někde zahlíd aji v angličtině - svolochi, pokud by ti z ideologických důvodů vadila jadrná mluva našich východních soudruhů 8) ale nedávejte link jezině nebo z toho dva dny neusne :D
06. 05. 2024 v 20:21Off-line BussterX  (103/130/150)
https://en.wikipedia.org/wiki/B*****ds_(2006_film)

link je potřeba skopírovat controll+C/controll+V, zdejší klukoweb má zas nějakej problém...
06. 05. 2024 v 20:42Off-line Miloslav9  (31/171/60)
Perfektné video. Odporúčam
Jak by vypadalo, kdyby Česko napadlo Rusko?
https://youtu.be/fIs6e6vYc_g?…
06. 05. 2024 v 20:45Off-line BussterX  (103/130/150)
Miloslave, no to už jsem sem dával před pár lety několikrát, ale jako dobrý :D hele co pro tebe mám, sovětský film tady probíráme, to by se ti mohlo líbit jak tě znám :D https://pixhost.icu/…006e0502.jpg
06. 05. 2024 v 21:34Off-line I8051  (53/184/97)
Tak od Jeziny a pedoMily mame ted chvili klidu ... :-)
06. 05. 2024 v 22:07Off-line Plemenik  (48/183/98)
Rusko stejně jako Čína zastává názor, že válka ochudobňuje a preferuje vzájemně výhodnou spolupráci typu Win/Win.
Už v roce 1968 nás Rusi přijeli ochránit před americkým imperializmem. Američané umístili do Německa atomové nosiče Pershing 1 a Česko proti nim nemělo obranu. Podle tehdejších smluv nesmělo Česko vlastnit atomové zbraně. Jediným řešením bylo, aby nás ruská vojska chránila vlastními těly a atomovky měli ve svých vojenských základnách.

Já jsem tehdy byl malý kluk a pamatuji si, jak fanatikové ovlivnění Hlasem Ameriky a Svobodnou Evropou útočili na ruské tanky. Tito pomatení lidé později svými protiruskými útoky způsobili konec socialismu s lidskou tváří. Je to smutné, kam nás americká globaliszická propaganda přivedla.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:12On-line Frederic  (27/178/70)
Jasně, plemeníku! rusáci nás okupovali, ale ti čeští blbečci ovlivněný zahraničními stanicemi útočili na ruské tanky, které nás vlastně přijeli zachránit! pecka xdd
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:17Off-line BussterX  (103/130/150)
Maminko, tatínku,
já se bojím peršinků*

nic se neboj milé dítě
SS20** ochrání tě

xxxx

* - zlá západní imperialistická raketa
** - hodná sovětská raketa
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:25Off-line BussterX  (103/130/150)
Rusáci sem přijeli hlavně ochránit svoje raketový základny :D

"Objekty Javor vyrostly na našem území na konci 60. let. V roce 1964 podepsali ministři obrany Sovětského svazu a Československa smlouvu o vybudování skladů speciální munice na území Československa.

Jaderným hlavicím se říkalo speciální munice. Jedna dvojice skladů vyrostla u Bíliny, druhá v Bělé pod Bezdězem a třetí nedaleko Míšova v Brdech. Přísně tajné objekty vybudovaly Vojenské stavby a v prosinci 1968 předaly objekty sovětské armádě."
06. 05. 2024 v 22:25Off-line Plemenik  (48/183/98)
V 89 roce Havel a jeho proameričtí kolegové potajmu zrušili hlavní výdobytek socializmu. A to bylo bezúroční a bezinflační hospodářství
Viz historia peňazí
https://youtu.be/DGCMquA3imk

Komunisté se při měně zbavili Brettonwoodského finančního systému, který odváděl úroky do amerického FEDu. Tím pádem si mohla vláda půjčovat sama od sebe, stavět podniky, paneláky a silnice, půjčovat lidem bezúročné půjčky. Proto bylo za dobu socializmu postaveno tolik přehrad, elektráren, hutí a podniků v každém městě. Vše bylo v podstatě 2-3 krát levnější.

Když si berete hypotéku na dům, kolik zaplatíte celkem?. Asi 3x tolik. Za socializma byl úrok 0 až 2%. Okamžitě po revoluci zavedli zpátky americký finanční systém a od té doby je zase inflace a zdaňují nás američtí imperialisté.

To je hlavní důvod, proč američané mají po světě v mnoha zemích ve vládách americké agenty, kteří odhlasovávají pro domorodé obyvatelstvo nevýhodné zákony. BusterX tě bude přesvědčovat, že je všechno naopak, že Američané jsou svatoušci, nositelé svobody a dobrodinci.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:28Off-line BussterX  (103/130/150)
Plameňáku respektuju tvůj názor a práva užívat vymožeností demokracie a hlásat tady svoje názory propagující režim který svobodu slova potlačoval, du se rači zas rozčilovat chvilu gamesením
06. 05. 2024 v 22:28Off-line Francjosef  (67/169/72)
Rusko bylo odjakživa rozpínavé a to se mu povedlo po 2 válce že měli své kolonie.
Nakonec den před napadením Ukrajiny Putin v živém přenosu řekl, že chce aby země východního bloku se vrátili před r. 1995
V té době jsme nebyli v EU v nato a v tom případě by rusakum nic nebránilo obsahovat země bývalého východního bloku

Rusko je země kde lidská život nemá žádnou cenu.
Já tu dobu zažil i 68 a žasnu jak tady 20 - 40 letý jsou a nebo se nechají ovládat chcimirama
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:33On-line Frederic  (27/178/70)
Já si třeba myslím, že jezina s plemeníkem by si tady mohli podat ruce. pze ty blafanice, co tady píšou, se jen tak nevidí xddd
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:37Off-line Plemenik  (48/183/98)
FracJózef - ty jsi zcela v zajetí americké propagandy, kterou nek***icky přejímáš, aniž by sis ověřoval fakta.
Stalin nikoho nevraždil. Avšak za 2. světové války bylo mezi generály Rudé armády 80% amerických agentů. Kdyby je Stalin nedal popravit, Rusko by prohrálo válku. Také v gulazích byla úmrtnost úplně v normálu. Lidé tam neumírali hladem jako v německých vyvražďovacích koncentrákách ale na infekční choroby. Po zavedení antibiotik už tam byla úmrtnost jako všude jinde.

Například poslední dichrátor v Evropě, Alexander Lukašenko je zcela bezúplatný člověk, který zakázal zavírat školy a podniky a nevydělal ani kopějku na vakcínách a namordnikách. On musel mnohokrát odrážet srocení pomatených občanů placených Američany, kteří žádali jeho odstavení. Stačí si poslechnout Světlanu Cichanouskou a Navalnou jako hovoří v Evropském parlamentu, a hned je jasné která bije.

Já jsem kdysi také poslouchal Hlas Ameriky a Svobodnou Evropu a taky jsem tomu věřil. Ale protože ty informace neodpovídají realitě a v mnohém se dostávají do sporu, tak jsem si našel jiné zdroje, které jsou pochopitelně těmi proamerickými označované jako dezinformační.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:49Off-line Filip0976  (31/190/75)
BussterX Plameňáku respektuju tvůj názor

Ale to nie je jeho názor :)
06. 05. 2024 v 22:52Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
To je dobre plemenáč, nenechaj sa odradiť sorosovymi agentmi, aspoň niekto naozaj vie o čo tu v skutočnosti ide! Kiež by aj na mňa prešla aspoň desatinka tvojej prozreteľnosti. Vďaka ti za svetlo poznania, ktoré prinášaš na tieto zatuchnuté stránky.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
06. 05. 2024 v 22:52On-line Frederic  (27/178/70)
Filipe, checht, tys to vystihnul! dobře ty xdd
06. 05. 2024 v 23:12Off-line Plemenik  (48/183/98)
Vraťme se k tomu finančnímu systému za socialismu. Všichni vědí, že za socialismu byly postaveny celé městské části, někde i poloviny vesnic, že byly bezúročné půjčky a nebyla inflace.

Jak si vysvětlujete, že v porevolučních propagandistických videích o komunismu tvrdí, jak otřesně komunistická vláda okradla při měnové reformě občany. Avšak mí rodiče si měnu ani pořádně nepamatují, protože byla bezvýznamná.

Po revoluci najednou všechno 3 krát zdražilo, začala inflace, protože platíme úroky do amerického FEDu. Nic většího se tu nepostavilo za 30 let.

Není vám divné, proč jsou občané tak náramně spokojení s americkým vykořisťováním? A tak nenávidí Rusko, za jehož přítomnosti jsme tu měli konjunktůru. Ti lidi mají vymyté mozky.

V pořadu Historia peňazí https://youtu.be/6I0NqOPFx7o
jasně vidíte, že to nemůže být tak, jak to tvrdí americká propaganda.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
06. 05. 2024 v 23:19Off-line Mynoryj  (32/-/-)
Vlnity_Stromokocur (47/-/-) NOVÉ
To je dobre plemenáč, nenechaj sa odradiť sorosovymi agentmi, aspoň niekto naozaj vie o čo tu v skutočnosti ide! Kiež by aj na mňa prešla aspoň desatinka tvojej prozreteľnosti. Vďaka ti za svetlo poznania, ktoré prinášaš na tieto zatuchnuté stránky.

Na tebe nemůže přejít desetinka Plemeníkovy prozřetelnosti, protože trpíš depresí. Zajdi si za lékařem a řekni mu, že vidíš ve všem problém a to špatné. Pokud nevyhledáš pomoc, jednou tě tvá nemoc zabije.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
06. 05. 2024 v 23:26Off-line I8051  (53/184/97)
Notyvole v cem ten Plemenak jede? To musi bejst slusnej matros ... :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 00:46Off-line BussterX  (103/130/150)
Mynoryju, já myslim, jestli von neni náááhodou ten stromokocůr INCEL, a navíc eště deprivovaný...co? jak to vidíš? 8)
07. 05. 2024 v 01:36On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
No a keby napadnú česko tak kto z vás by išiel do vojny a brániť??
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 02:49Off-line Bruno.Vach  (37/180/70)
Mají Rusové na Česko chuť? Ano mají, protože nás potřebují.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 03:12Off-line BussterX  (103/130/150)
Před hodinouOff-line Sweatskinaimbot (69/169/69) NOVÉ
No a keby napadnú česko tak kto z vás by išiel do vojny a brániť??

xxx

ale jo, kdyby mě zavolali v mejch sedumapadesáti tak pudu klidně někam hlídat sklad konzerv :D že by ještě někde měli radiolokátory na kterých jsem sloužil to dost silně pochybuju, takže moje odbornost specialisty první třídy na sovětském radaru P37 by zůstala nevyužita a kdybysem někde v poli zalehl před letící střelou tak už bych sám nevstal bez pomoci dřív jak za minutu :D
07. 05. 2024 v 08:26Off-line Tatrman  (27/-/-)
Když odhlídnu od toho ostatního, tak v jednom má plemenik pravdu, za socialismu se toho opravdu nejvíc v historii postavilo. A stavělo se pro lidi, celý města, infrastruktura, sportoviště, na každé malé vsi konzum, kdybych porovnal výstavbu bytů s 35 lety po revoluci, tak dojdeme k směšným číslům. A nebylo to na dluh, státní dluh byl mnohem nižší než je dnes.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
07. 05. 2024 v 08:31Off-line Lock123  (27/183/80)
Anonym: předpokládám, že kdybys měl souseda, se kterým se nesnášíš, tak by dávalo smysl mít mezi sebou ještě další sousedy, kteří ti neodmlouvají. Co se týká toho, že Česko už nic nevlastní tuším, že to v totalitních režimech nikoho nikdy netrápilo, přece jen na to existuje řešení. Jinak být ve středu Evropy má své výhody.

Plemenik: na vše co jsi napsal se dá říct jen 'wow'
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 08:52Off-line BussterX  (103/130/150)
Tady si tatro přečti, jak ti tví posraní soudruzi hospodařili:

Zatímco po druhé světové válce na tom bylo Československo z hlediska HDP na obyvatele zhruba o desetinu lépe než Rakousko, poměr se brzy otočil. Už v roce 1951 se Československo ocitlo za Rakouskem a v polovině 50. let bylo na 75 procentech.
Propad dále pokračoval, v druhé polovině 70. let spadlo československé HDP na 60 procent rakouského. V roce 1989 bylo na 55 procentech.
V jiných ukazatelích dopadalo Československo ještě hůře, například nominální mzdy byly v roce 1989 v Rakousku 15krát vyšší. I při započtení vlivu vyšších cen měl průměrný Rakušan třikrát až čtyřikrát vyšší životní úroveň než Čech.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 09:24Off-line I8051  (53/184/97)
Tatra vzdy vyzobne jen to, co se ji libi. Hlavne, ze to ma zadarmo a bez prace. Proste lina a zavistiva ves parazitujici na ostatnich ... :-)
07. 05. 2024 v 09:51Off-line BussterX  (103/130/150)
Eště má tatra 3 roky čas... víš jak se řiká, kdo má míň jak 30 let a nebyl levičák tak nemá srdce, kdo má víc jak 30 let a zůstal levičák tak nemá rozum... :D
07. 05. 2024 v 09:52On-line NeoSaysNeow  (20/180/115)
Plemeníku, nic nevíš, a očividně si na tom stojíš.

Životní situace za socialistů nebyla ani ZDALEKA lepší.
Ano, možná budovali víc. Ale kde vzali ty prostředky podle tebe? Ano, přesně tak. Vzali přesně ty, který dneska nemáme.
Ale buduje se furt, i když se ti to nezdá. A že se nic většího za poslední dobu nepostavilo? Města pořád staví další a další obytné ulice, a z velkobudov, o2 aréna ti nic neříká? Nebudu ti vypisovat co přesně se staví, protože to by byl mega list.

V tý době bylo všechno dražší než dneska, a to je co říct. Sice čísla byly nižší, ale ty byly nižší i u výplat.
Ano, možná jsi dostal byteček "zdarma" při nástupu do práce... Ale takys jinak nedostal skoro nic, a musels podepsat smlouvu která tě zavazovala k práci v dané firmě dokud cenu bytu nezplatíš. Nepracovals, nebydlels, byls ve vězení. A zkus si dovolit někde si na něco stěžovat nebo nedejbože mít názory co se neshodují s režimem!
Neříkám že dneska to je lepší. Nepracuješ, taky nebydlíš. Ale jakožto národ lidí co si furt jen na všechno stěžujeme, máme životní situaci stokrát lepší. Všechno máme lehce dostupné.
A že nebyla inflace? HA. Dobrej vtip. https://www.historie.cnb.cz/…_inflace.jpg
Inflace byla stejná jako dneska. Jen se o tom nemluvilo. A proč se o tom nemluvilo? Protože to by byla k***ika státu.

Taky ber to, že obyvatelstvo hodně narostlo od druhý světový- o aspoň 2 miliony lidí od těch dob. A největší nárůst byl kdy? Ano správně. Po sametový revoluci.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 09:55Off-line BussterX  (103/130/150)
Jenom taková poznámka: to málo co soudruzi dokázali za těch 40 let ještě neprohospodařit (nepro****t), tak to jsme prošustrovali těsně po sametu, jinak samozřejmě souhlas se všim co neosajko napsalo 8)
07. 05. 2024 v 10:17Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
Mynoryj (32/-/-) NOVÉ
...
Na tebe nemůže přejít desetinka Plemeníkovy prozřetelnosti, protože trpíš depresí. Zajdi si za lékařem a řekni mu, že vidíš ve všem problém a to špatné. Pokud nevyhledáš pomoc, jednou tě tvá nemoc zabije.

---------------
Boha tu je zase premakované, kam sa kukneš, všade nejaký mak alebo knedla aj dvojmo, trojmo. Ale aj tak sa moje srdiečko tetelí radosťou, lebo všetci ma tu majú v p**i alebo nanajvýš za objekt k jebačke, ale daliborek má starosť o moje duševné zdravie. To je jaké cute, mucino mój!
A Hilda nerob si z neho riť, šak on má pravdu, incel deprivant, to sme presne my, ja a liborek :))
07. 05. 2024 v 10:18Off-line Tygr728  (30/190/90)
Tys to Burte nějak snížil tu věkovou hranici, bylo to 40 ne?!? :-))))

Jinak co to je vlastně dneska levice. Já když poslouchám na yt pravicaky (ala Svobodní, Turek apod.) Tak jim vadí na vládě že že levicová. Pak si pustis levicaka (ala Paroubek) a tomu vadi na vládě že je pravicová :-D :-D
07. 05. 2024 v 11:44Off-line Panskrt  (48/178/81)
30 tygře, 30 ...
07. 05. 2024 v 13:01Off-line Francjosef  (67/169/72)
Plemenik
Ty si fakt - ostatní prominou d***l. Musel si mít rodinu ve vysokých funkcích KSČ. Protože myslíš jak politruk .
Méně v 53 postihla každého i ty nejchudší
Za Stalina zemřelo v SSSR nic lidí než padlo rusu v 2 válce to se vědělo i před r. 1989 je slepý to j chce vědět
A že se dnes nestaví možná min, ale vše se opravuje . Celé města i vesnice se opravují a dokonce i ty sídliště protože tam jsou rozvody ještě v hliníku a okna netěsnila ani jako nová.zdi slabé .a že se zdražilo? Tak to porovnej před r. 89 průměrný plat do 2300 dnes kolem 3900. Duchod mámy v r. 89 - 1130 dnes když propočtu přidávání tak 20347.
Barevná TV v r. 1988 14350 s úhlopříčkou 42 cm. Mrazák 100 l.v 4. 1981 10500 Kč dnes za ty peníze i s lednicí. K tomu si připočti úplatek a stání ve frontě a neměl si jistou že se na tebe dostane.

Mohu pokračovat dál ?
07. 05. 2024 v 13:08Off-line I8051  (53/184/97)
Hele tatramane, tvoji rudi kamosi v NDR se bourej a chtej zastropovat ceny kebabu nebo ho dotovat ... :-)

https://www.seznamzpravy.cz/…strop-251318
07. 05. 2024 v 13:13Off-line Francjosef  (67/169/72)
NeoSaysNeow
Dobře jsi to napsal - jen bych doplnil, že se nic neopravovalo a tak bytový fond postupně chátral.
A být ano dostal si, ale čekalo se na něj roky. Tedy pokud uchazeč nebyl v KSČ a bonus byl být v milicích
A většinou se skládalo 4000 Kč jako vklad. A když se pak po r. 90 družstevní byty prodávaly za cirka 110 tisíc tak co vím kupující na to měli 10 let a každým rokem se odečítala amortizace a v rodině ho pak po r. 2000 kupovali za 12000 Kč
Dnes je cena bytu kolem 4 milionů
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 13:18Off-line I8051  (53/184/97)
Cena bytu kolem 4 mega? To jsi z levnyho kraje ... :-)
07. 05. 2024 v 13:29Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 19 minutamiOn-line Francjosef (67/169/72) NOVÉ
A že se dnes nestaví možná min, ale vše se opravuje . Celé města i vesnice se opravují a dokonce i ty sídliště protože tam jsou rozvody ještě v hliníku a okna netěsnila ani jako nová.zdi slabé...


xxx

v době kdy tady vládla ta bolševickosocialistická lůza tak fšechno chátralo, podívejte se na filmy ze 70 - 80 let ja vypadají na běžných ulicích ve městech a dědinách typické baráky omlácené a neudržované, ledaskde s mechem na střeše... hned po sametu, jak se to začalo vracet do soukromých ruk a jak lidi měli možnost vydělávat prachy a podnikat, tak se fšecko začalo opravovat... ale ještě v 90 letech byly v brně baráky kde na omítce v prvním patře byla šipka dolů ke sklepnímu oknu a nápis v němčině luftschutzraum, tpč tolik let po válce, v ulicích na hlavních třídách byly proluky, jak tam padaly v letě a na podzim 1944 americký bomby a na jaře 45 sovětský, až teprv po sametu ty parcely někdo zhodnotil a zastavěl.. bolševickej šit, jak na to někdo může vzpomínat s nostalgií... leda ten, kdo závidí, že ty pozemky nebyly jeho, neschopnej závistivej vypatlanej lůzr papouškující populistický sračky.. ofšem máme demokracii, tak si žvaňte dle libosti... hlavně si tu svobodu slova chraňmě ať se ju zas nějaká nutela nepokusí osekat pod záminkou zakazování "nesprávných" názorů
07. 05. 2024 v 13:32Off-line I8051  (53/184/97)
BussterX (103/130/150)
leda ten, kdo závidí, že ty pozemky nebyly jeho, neschopnej závistivej vypatlanej lůzr. papouškující polulistický sračky
---------------
stacilo napsat alias "tatrman" ... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2024 v 13:33Off-line BussterX  (103/130/150)
Tak neni sám ale
07. 05. 2024 v 13:43Off-line Tatrman  (27/-/-)
Bussi psal jsem o výstavbě, nikoliv o HDP. Mimochodem, je 35 let po revoluci v hard kapitalismu, platy ale pořád čtvrtinový oproti Německu. Kde udělali posametoví soudruzi chybu? Takže čtvrtinová životní úroveň nám zůstala, fabriky nám už nepatří+ byty 0 jako bonus dáreček k tomu. Co teda bylo lepší?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2024 v 13:51Off-line BussterX  (103/130/150)
Tatrman (27/-/-) NOVÉ
Bussi psal jsem o výstavbě, nikoliv o HDP.

xxx

no to já vim tatro že si dycky jenom vyzobeš to co se ti hodí
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 13:52Off-line I8051  (53/184/97)
Tatrman (27/-/-)
platy ale pořád čtvrtinový oproti Německu
-------------
Tak to budu asi Nemec. Jinak jedinou chybu jsi udelal ty, ze misto vzdelani ses dal na cestu skemrajiciho luzra, co nic neumi a jen natahuje ruku ... :-)

Jinak vystavba v CR jede super, jen to nestavi stat, ale soukromi developri. A tak je to spravne. Proc bych mel platit kutlochy pro rudy tatrmany ze svejch dani? Nasr*at :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 13:53Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
Úspešní a schopní ľudia, kŕmte si svojich vyjebaných parazitov aka tatrmanov, lebo ak sa na to vyseriete a oni sa namnožia nad k***ickú hranicu, bude zle všetkým a Lenin sa vylieči zo syfilisu :))
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 13:54Off-line Panskrt  (48/178/81)
Tatrmane, nejsme v žádným hard kapitalismu, nejsme ani v soft. Proč si vy soudruzi neuděláte nějakej kibuc a tam si nežijete podle svýho, ale máte pořád nutkavou potřebu cpát ty vaše zvrhlý ideje všem.
Nj, vlastně, to by nebyl ten pravej parazitismus.
07. 05. 2024 v 13:57Off-line I8051  (53/184/97)
Presne, oni tatrmani radeji parazituji na socialnim systemu a chteli by neustale dostavat vic za nic. Kdyby meli neco svyho, kde prospe***a zavisi jen na nich, slo by to od desiti k peti. Prikladu mame spousty ... :-)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 14:07Off-line Tatrman  (27/-/-)
Buss: no to já vim tatro že si dycky jenom vyzobeš to co se ti hodí

a přesně to jsi udělal.
07. 05. 2024 v 14:08Off-line BussterX  (103/130/150)
Já su taky neschopnej lůzr a taky umim howno a to co umim je mi k hownu páč su strašně líný ale učeně tomu řikam prokrastinace... :D aji kdyby se u nás bolševici dostali k moci a volilo je 60% lidí, tak budou v ř**i bez sovětskýho bratra za p***lí který by přes jejich ramena dělal na všechny jejich odpůrce z moskvy bububu a nadělají howno
07. 05. 2024 v 14:13Off-line I8051  (53/184/97)
Nojo, ty jsi ale luzr z vlastniho presvedceni, zato tatraman je luzr z povolani ... :-)
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 14:25Off-line BussterX  (103/130/150)
Otázka je co je horší :D
07. 05. 2024 v 14:58On-line NeoSaysNeow  (20/180/115)
Platy čtvrtinový proti německu? Od kdy? To slyšíš od českých rodin žijících v Nemecku co cestujou? Hochu ale oni se na tyhle pozice museli pracně dostávat, což něco jako ty nedokáže ani za nic.
Ano, v Neměcku je lehčí uspět, protože tam jdou furt dopředu. Zatímco tady máme babišáky a fialáky a nikam se to s náma nehne.
Za to nemůže kapitalismus, za to může špatně zvolená vláda
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2024 v 15:37Off-line Filip0976  (31/190/75)
Tatrman Co teda bylo lepší?

Ale na to , prečo to potom padlo na hubu, ty sám neprídeš, že. Proč asi ? :)
07. 05. 2024 v 16:58Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Chuť mít můžou, ale faktem je, že na rozdíl od Ukrajiny máme tu výhodu, že nás chrání:

1) Členství v Nato
2) Členství v EU
3) Slovensko (myšleno tak, že by se Rus musel nejdříve probít přes něho než by mohl na nás)
4) Vzhledem k tomu, že už samotná válka na Ukrajině Rusko dosti vojensky i ekonomicky vyčerpala a vyčerpává dál, tak i toto je minimálně na dosti dlouhou dobu zaručená ochrana.
5) Putin brzy zdechne (kulkou, jedem nebo stářím) a to dost možná ještě dřív než skončí válka na Ukrajině a jeho nástupce nemusí mít automaticky stejný sen jako Putin (obnova sovětského svazu).

Pro naší dostatečnou ochranu přitom stačí už jen samotná možnost jedna, ty ostatní jsou jen bonus, který tu naší ochranu tak akorát definitivně pojišťuje. Proto jsem už víc než dost alergický na neustále omílanou frázi "Ukrajina bojuje i za nás". Ne! Ukrajina bojuje sama za sebe, protože Rus tam s ní narozdíl od jiných států Evropy vede válku proto, protože je v úplně jiné situaci než ostatní státy Evropy - není v Nato a zároveň přímo sousedí s Ruskem.

:-P
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
07. 05. 2024 v 17:59Off-line BussterX  (103/130/150)
On-line NeoSaysNeow (20/180/115) NOVÉ
Za to nemůže kapitalismus, za to může špatně zvolená vláda

xxx

lidi byli nasraní na babiša a konstruktivně volili fijalový pětislepenec... a to si teda pomohli :D:D tak z koho chceš kruci vybírat? :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 18:18Off-line I8051  (53/184/97)
Kaslete na vladu toho nebo tamtoho a zaridte se sami podle sebe. Cim mene ocekavani od vlady, tim mene osklivych prekvapeni. Vlada tu totiz neni od toho, aby vas vodila za rucicku nebo vam neco davala. Delam to tak furt a fakt to funguje ... :-)
07. 05. 2024 v 18:23Off-line Tatrman  (27/-/-)
Tak vylučovací metodou dojdeš Bussi k závěru, že podle NeoSaysNeow máš volit : KSČM, ČSSD, SPD nebo Přísahu.:)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 18:27Off-line Tatrman  (27/-/-)
Lukino:Rus tam s ní narozdíl od jiných států Evropy vede válku proto, protože je v úplně jiné situaci než ostatní státy Evropy - není v Nato a zároveň přímo sousedí s Ruskem.

ještě bych doplnil, že nemá atomovky, má strategický přístup k moři( teda měla) a malou populaci vzhledem k Rusku(tudíž málo vojáků).
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 18:36Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 11 minutamiOn-line Tatrman (27/-/-) NOVÉ
Tak vylučovací metodou dojdeš Bussi k závěru, že podle NeoSaysNeow máš volit : KSČM, ČSSD, SPD nebo Přísahu.:)

xxx

no právě...
07. 05. 2024 v 19:55Off-line Tygr728  (30/190/90)
:-D chybí mu tam baba ne?
07. 05. 2024 v 20:03Off-line BussterX  (103/130/150)
Andreja sme diskvalifikovali hned v úvodu a teď sme hledali alternativy... not found... 8)
07. 05. 2024 v 20:05Off-line Tygr728  (30/190/90)
Ahaa...no tak to ste je Teda našli:-D :-D tak víc to dodělat nemůže takže bych byl v klidu.

Já bych volil Paroubka (moje momentální aktuální nálada, ono jak se to střídá tak se to mění)
07. 05. 2024 v 20:06Off-line BussterX  (103/130/150)
Toho kolotočářa? :D no OK :)
07. 05. 2024 v 20:11Off-line Tygr728  (30/190/90)
To víš my vidlaci pocházející z malých vesnic to máme jinak :-)))) už jen z principu povahy místa které nás formovalo. Z dnešního pohledu na svět, chudé, ale přesto nám.nic nechybělo, naopak spíše přebyvalo.
07. 05. 2024 v 20:30Off-line Power  (23/180/65)
I8051 (53/184/97)

vystavba v CR jede super, jen to nestavi stat, ale soukromi developri
-----

Jo? To by mě fakt zajímalo, kde a co se staví. Zatím jsem si všiml, že developři akorát fňukají, že vyřídit stavební povolení na ty jejich úžasný projekty trvá deset a více let. A teď jsou ještě navíc celý vyplašený z Bartošova nového stavebního zákona, který má platit od července. Takže opět pohádka, kterou sis i8051 vytáhl ze svého zaprděného gauče, aniž by si znal fakta :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
07. 05. 2024 v 20:46Off-line Tygr728  (30/190/90)
Tak staví se málo nebo hodně k***aaaa:)) Já abych věděl jestli mám posunout magnet na tabuli progresu;)
07. 05. 2024 v 21:19Off-line BussterX  (103/130/150)
Prej se bytů staví málo, a je prej u nás nejnedostupnější bydlení v eu, to neřikala tatra ale martin lux ze SÚAV... bytů je málo a je inflace tak jasně, že dou ceny nahoru a sou nedostupný pro mladý rodiny etc... ale abysem schladil prezervativně předem tatrofku -

„Dokonce ani v normalizačních 70. letech s masivní výstavbou panelových sídlišť nebylo ročně dosaženo tolika nových bytů jako ve 30. letech,“ ...„Především soukromí investoři využívali státních fondů, úvěrů a daňových úlev k výstavbě nových bytů – toto příznivé investiční prostředí zahájilo masovou výstavbu bytových i rodinných domů téměř ve všech městech. Na okrajích velkých měst se před druhou světovou válkou začalo i s výstavbou vilových čtvrtí.“

pobídky, úlevy atd... ne d***lní byrokratůra a bacha abyste na stavbě nezašlápli chráněnou žížalu
07. 05. 2024 v 21:29Off-line Tatrman  (27/-/-)
Bussi, stejně ti do tý výstavby nakonec hodí vidle migranti, a i když začneš masově stavět, tak na naše lidi nic nezbude. Ono 500.000 dospělých lidí navíc z roku na rok, to už je sakra zásah do bytovýho trhu. A co bude za rok, dva až sem začnou lifrovat navíc lidi od moře?
07. 05. 2024 v 21:34Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
Prestan si vymyslat a strasit migrantami ty bolsevicky k****n. Sam si len neuzitocny parazit a natahujes ruku. :))
07. 05. 2024 v 21:36Off-line I8051  (53/184/97)
Power (23/180/65)
Jo? To by mě fakt zajímalo, kde a co se staví. Zatím jsem si všiml, že developři akorát fňukají, že vyřídit stavební povolení na ty jejich úžasný projekty trvá deset a více let.
---------
Tak ze jsi nevsimavej trotl, neznalej reality, to vime. Viz neustaly kecy, jak se na prevencku k doktorovi hlasis 2 roky dopredu a cekacka na zakrok je 3 roky. Mozna v tvy zhuleny hlave, ale pro zbytek lidi je to otazka dnu/tydnu :-) Ale bud v klidu, pro tebe to stejne nestavej, to je pro nas, investicni profiky ... :-)
07. 05. 2024 v 21:51Off-line Tatrman  (27/-/-)
Vlnity_Stromokocur (47/-/-)
Prestan si vymyslat a strasit migrantami ty bolsevicky k****n. Sam si len neuzitocny parazit a natahujes ruku.

tak jasně bydlí ve stanech v parku. Kdo si tady vymýšlí? Asi tohle pravičácký prase nahoře.
07. 05. 2024 v 22:05Off-line I8051  (53/184/97)
Tatrman (27/-/-)
tak jasně bydlí ve stanech v parku.
----------
A kolik jich tam bydli? 10? nebo 20? A kde presne v parku maj ty stany? Zase jen placas blbko ruda zavistiva ... :-)
07. 05. 2024 v 22:16Off-line 1H1  (74/-/-)
BussterX (103/130/150)
Tady si tatro přečti, jak ti tví posraní soudruzi hospodařili:

Zatímco po druhé světové válce na tom bylo Československo z hlediska HDP na obyvatele zhruba o desetinu lépe než Rakousko, poměr se brzy otočil. Už v roce 1951 se Československo ocitlo za Rakouskem a v polovině 50. let bylo na 75 procentech.
Propad dále pokračoval, v druhé polovině 70. let spadlo československé HDP na 60 procent rakouského. V roce 1989 bylo na 55 procentech.
V jiných ukazatelích dopadalo Československo ještě hůře, například nominální mzdy byly v roce 1989 v Rakousku 15krát vyšší. I při započtení vlivu vyšších cen měl průměrný Rakušan třikrát až čtyřikrát vyšší životní úroveň než Čech.

A můžeš tu statistiku doplnit o dnešní % Rakousko -Česko ???
07. 05. 2024 v 22:22Off-line I8051  (53/184/97)
Mame se tu stejne, jako v Rakousku. Teda ti, co neco umi a nejsou lini ... :-)
07. 05. 2024 v 22:34Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 3 minutamiOn-line 1H1 (74/-/-) NOVÉ
BussterX (103/130/150)
A můžeš tu statistiku doplnit o dnešní % Rakousko -Česko ??? To se asi budeme docela smát :)

jo fpoho, ale je to z roku 2018, určitě si vygugliš něco čerstvějšího:
V současnosti (2018) dosahuje Česko pouze 46 procent HDP na hlavu Rakouska, Slovensko pak 40 procent.
07. 05. 2024 v 22:50Off-line BussterX  (103/130/150)
Ad ruská chuť na česko - rusko teď neřeší česko, ale makaróna a b***ánii, makaron už podruhé "nevyloučil" možnost nasazení vojáků na Ukra (tak jasně, pošle tam kdyžtak cizineckou legii, od toho ji francie má, a frantíci se zatim budou válet na riviéře :D), a b***ánie dala zelenou ukrajincům použít b***ské zbraně proti cílům přímo v rusku... sice to znamená další přiblížení ručičky konce lidstva ke dvanáctce, ale je to jasný signál... nutela, vysílač jasných signálů jistě vlhne blahem :D
07. 05. 2024 v 22:58On-line NeoSaysNeow  (20/180/115)
Lidi byli nasraní na babiša a konstruktivně volili fijalový pětislepenec... a to si teda pomohli :D:D tak z koho chceš kruci vybírat? :D

Na to ti nemůžu říct nic jinýho jen než...
No...
Hmmm...
Atentát zní lákavě...
07. 05. 2024 v 22:59Off-line BussterX  (103/130/150)
:D:D:D:D ale bacha, jestli to není navádění... :D:D
07. 05. 2024 v 23:01Off-line Panskrt  (48/178/81)
Statistika nuda je ... :) Z posledních definitivních dat ECP (končí rokem 21) je vidět, že se v "hdp/hlava" k Rakousku blížíme. Decentně se blížíme průměru EU, Rakousko taky, jen z druhé strany :) Za rok 21: Rakousko 123, my 92.
Blíže zde: https://www.czso.cz/…vaci_program
07. 05. 2024 v 23:17Off-line BussterX  (103/130/150)
Škrte kdyby tady nebyli u moci40 let ti rudí sviňáci tak sme dávno zároveń s rakouskem... a havel a a spol tomu moc nepomohli jak nahrávali zahraničním korporátům a udělali tady z toho montovnu po sametu
07. 05. 2024 v 23:19Off-line BussterX  (103/130/150)
"...přes velký pokrok, kterým naše ekonomika prošla, je přidaná hodnota naší produkce nízká. V celkovém součtu neprodukujeme dostatek takového zboží, ve kterém by se především prodávala kvalifikovaná práce – tedy práce našich lidí, kvalitní, vysoce odborná a tím pádem i dobře placená.
Pokud se toto bude měnit, bude stoupat výkonnost české ekonomiky i životní úroveň. Celá řada příkladů ovšem ukazuje, že zahraniční investoři tento trend příliš podporovat nehodlají. Dávají v tomto ohledu – celkem pochopitelně – přednost svým mateřským firmám. Daleko slibnější je trend posilování domácího kapitálu a nástup domácích investorů, kteří – obrazně řečeno – koupí naši ekonomiku zpět. " https://e-news.cz/…i-rakouskou/
07. 05. 2024 v 23:36Off-line Panskrt  (48/178/81)
Bussi, ad kdyby tady nebyli u moci40 let ... v tom určitě nejsme ve při.
07. 05. 2024 v 23:39Off-line Panskrt  (48/178/81)
"...přes velký pokrok, ...
Bojím se, že ani to by nám nepomohlo, ale alespoň můžeme zmírnit dopady sil, které v rukou úplně nemáme.
08. 05. 2024 v 04:51Off-line Tygr728  (30/190/90)
Hoši, jestli mi chcete tvrdit že se máme jako v Rakousku tak to já fakt už nemám slov na to.
Nebo že se tomu blížíme.
08. 05. 2024 v 08:28Off-line BussterX  (103/130/150)
Blížit se něčemu znamená opak toho něčemu se vzdalovat... nebyla tu reč o rychlosti přibližování ani o tom kolik nám ještě chybí k přiblížení, znamená to že se nevzdalujem ale blížíme, that is all :D
08. 05. 2024 v 08:47Off-line Tatrman  (27/-/-)
Buss:V současnosti (2018) dosahuje Česko pouze 46 procent HDP na hlavu Rakouska

hmm, tak to se máme fakt dobře, když použiju tu tvoju statistiku z roku 1989 55% dnes po 35 letech kapitalistickýho drancování úctyhodných 45%...:) Takže ten kapitalistickej pokrok je kde?:)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 05. 2024 v 08:50Off-line Tatrman  (27/-/-)
Panskrt (48/178/81)
Bussi, ad kdyby tady nebyli u moci40 let

a panskrt za 200 let píše: jo kdyby tady nebyli 40 let tehdá u moci, tak bysme se měli dobře...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 05. 2024 v 09:24Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 11 hodinamiOff-line Vlnity_Stromokocur (47/-/-)
Prestan si vymyslat a strasit migrantami ty bolsevicky k****n.

xxx

demograf tomáš kučera z přírodovědecký fakulty UK říká, že nás čeká ještě jedna vlna uprchlíků z ukrajiny a že těch 300 tisíc co jich tu u nás teď je byla jen předehra... taky řiká, že vlivem globálního oteplování nás čekají v eu další vlny migrace ... je to sice hnusné že nás takhle pan profesor straší, ale prostě to fakt vypustil fčera z huby v českém I rozhlase ČRplus... jestli von nebude nějakej ten dezolát

https://www.youtube.com/watch?…
08. 05. 2024 v 09:41Off-line BussterX  (103/130/150)
Tatra, bolševici v osumačtyrycátým ukradli majetky podnikatelů, a nejlepší mozky v lepším případě vhnali ze země, ředitelé fabrik byli 40 let bolševičtí přisluhovači a ten systém to tady vedl ke krachu... garnitura terá tady přišla k moci po sametu byla zdeformovaná tím bolševismem a taky zkorumpovaná nově nabytou mocí, státní majetek se roz**dal a rozkradl a za pár babek prodal zahraničním korporacím který to tady samozřejmě brzdily, to sem nevymyslel, to řikaj jiný mozky než mám já... ale kdyby nepřišel samet, tak teďka už nemáme co žrat tak jak to k tomu směřovalo v NDR... bolševici to tady přivedli do p***le včetně toho morálního marasmu neb polistopadoví politici byli defakto poroduktem 40 let bolševických sraček... a doteď za to platíme
08. 05. 2024 v 09:49Off-line Power  (23/180/65)
Doteď za to platíme
-------

Ale kdeže, teď platíme astronomický dluh co vnikl za chřipečky-19 dementními opatřeními, která prosazovali hlupáci i8051, Ellvin a jim podobní :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 05. 2024 v 10:08Off-line BussterX  (103/130/150)
Šak taky elvisa ani íčka už podruhé nikdy nebudu do parlamentu volit :P
08. 05. 2024 v 10:10Off-line Panskrt  (48/178/81)
Tatra, následky vaší vlády jsou tu stále patrné. Ale neboj, za 200 let to podobnej typ sráčů zvládne podělat znovu a možná i víc.
08. 05. 2024 v 10:12Off-line Tatrman  (27/-/-)
Demograf tomáš kučera z přírodovědecký fakulty UK

měl by mu ten slovák napsat, že je bolševickej k****n.

Jinak souhlasím s tím, že druhá vlna bude ještě masovější a sociální a důchodovej systém ČR se sesype jako domeček z karet. Nejsme nafukovací,abysme uživili a ubytovali půlku Evropy a kus Afriky.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 05. 2024 v 10:15Off-line Tatrman  (27/-/-)
Jinak tě bussi musím opravit, Ukr. tu nežije pouhých 300 tis. ale min. tak 700.000. a k tomu 300.000 Slováků. Takže ČR vlastně "řeší" bytovou otázku hned několika států najednou.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 05. 2024 v 10:40Off-line BussterX  (103/130/150)
Něco pro tatru - BYDLENÍ/UPRCHLÍCI: Ze západoevropských států nevykazuje nejvyšší relativní počet uprchlíků Německo, ale pro mnohé možná trochu překvapivě Irsko. Ukrajinská populace v této pětimilionové ostrovní zemi již překonala stotisícovou hranici a nadále roste. Irské vládě premiéra Leo Varadkara přidělává vytrvalý nárůst počtu běženců vrásky zejména proto, že ještě více prohlubuje dlouhodobou krizi na trhu s bydlením.
08. 05. 2024 v 10:40Off-line Tatrman  (27/-/-)
Psát do nekonečna výmluvy, to oni to oni, my za nic nemůžeme... to je to jediný, co dokázaly porevoluční vlády, na nic jinýho se nezmohly. Ty pravičácký vlády k tomu přidaly ještě narativ: za to může Babiš.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 05. 2024 v 10:41Off-line BussterX  (103/130/150)
Kdyby to bolševici nerozjebali, neni co řešit, šadap rudochu
08. 05. 2024 v 10:45Off-line Tatrman  (27/-/-)
Jinak Bussi jsem si poslechl toho tvýho demografa Kučeru. A sám tam říká, že neregulovaná bezbřehá migrace povede k zániku nás všech do 5-10 let.
08. 05. 2024 v 10:46Off-line Tygr728  (30/190/90)
BussterX (103/130/150)
Tatra, bolševici v osumačtyrycátým ukradli majetky podnikatelů, a nejlepší mozky v lepším případě vhnali ze země, ředitelé fabrik byli 40 let bolševičtí přisluhovači a ten systém to tady vedl ke krachu... .............

Tady se dopoušítš manipulace, jednak je vždy potřeba na věc koukat z obou úhlů pohledu, jinak to nemá cenu (což ok, to jediný ty tady často děláš)...
Ale představa, že komouši ukradli majetek a pak z něj 40 let žili je naivní.
I s těma přislujovačema po nejaké době zjistili že to není cesta, a k řízení a vedení byli potřeba i jiné kvality. Narozdíl ode dneška, kdy manažer a řídící je každej dement kterej má dost duhových vlaječek a líže správné p***le, na kvalifikaci nehledě.

Ale co se výchovy týče, tak tam bych souhlasil s tím, že vychovali stádo poslušných lidí kteří nejsou schopní to celé posunout dopředu, až na vyjímky.
Takže ano, můžeme konstatovat že jejich ,,výchova" na na fungování společnosti vliv dodnes.
Ale co se ekonomiky týče, tak nám tady zanechali pontenciál stát se druhým švýcarskem. Jenže my to uměli akorát rozkrást a zaprodat západu, to bylo veškeré naše know how.

Jak správně poznamenal jeden český slavný sociolog -dnešním elitám a jejich přisluhovačům nevadí na komunistickém režimu jeho tyranie a všechny obejktivní negativa, vadí jim že se k obyčejným pracujícím lidem choval slušně.
08. 05. 2024 v 10:47Off-line Rizecek  (21/183/71)
AI v praxi. Zvykejte si, bude to ještě "horší" xDD
08. 05. 2024 v 10:48Off-line Tatrman  (27/-/-)
Jinak podle mě to vychází tak, že se bude muset časem přehodnotit i ta lidskoprávní k***eria přístupu k migrantům. Není jiné cesty, bohužel. Pokud tady chceme ještě za pár let žít. Zatím o tom nikdo nepíše, ale až přijde další vlna typu 2015, tak to bude na tapetě.
08. 05. 2024 v 10:49Off-line Tygr728  (30/190/90)
Co z toho tady psalo AI ? :-D
08. 05. 2024 v 10:50Off-line I8051  (53/184/97)
Videli jste nekdy tatramana, aby napsal neco pozitivniho? Aby neresil p*****ny, ktery stejne nikdy on a jemu podobni hejkalove nevyresi? Nebo si na vsechno najde neco negativniho, nejaky ALE nebo PROTOZE? Smutnej zivot ... :-)
08. 05. 2024 v 10:51Off-line I8051  (53/184/97)
Tatrman (27/-/-)
Jinak Bussi jsem si poslechl toho tvýho demografa Kučeru. A sám tam říká, že neregulovaná bezbřehá migrace povede k zániku nás všech do 5-10 let.
-------------------
Uz aby to bylo, hlavne v tvym pripade ... :-)
08. 05. 2024 v 10:53On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
A vy čo ste pro, tak prečo si myslíte že migrácia je dobrý nápad
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
08. 05. 2024 v 10:55Off-line I8051  (53/184/97)
My co nam to nevadi ale nerikame, ze je to dobry napad, jen rikame, ze se zatim nic vaznyho nedeje. Znas to s tim brodem, ne? ... :-)
08. 05. 2024 v 11:03On-line NeoSaysNeow  (20/180/115)
Musíte pochopit jak funguje politickej kompas. Za prvý, Babiš a jeho ANO jsou hodně blízko ke středu spíš mírně nalevo-. Nedá se technicky nazvat ani levicí, ani pravicí. Tyhle termíny patří komunistům a ods.
Ano je na kompasu taky mírně nahoře, ve směru k auto***ářství, ale pořád ne dost faleko aby se mohla počítat mimo střed. Příklady těch co jsou hodně nahoře nebo dole jsou piráti a nebo zase komunisti.
Pravice ráda označuje strany který s ní nesouhlasí za levici, a naopak levice zas za pravici

Strana co je ve středu je nejhorší typ strany. Ale zase strana co je moc vysoko nebo daleko od středu to má stejně tak. Problém je, že tohle nenechává nikoho, kdo by byl schopnej vést Česko.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 05. 2024 v 11:08On-line NeoSaysNeow  (20/180/115)
Tady je odkaz na kompas z Wikipedie. https://cs.m.wikipedia.org/…_%C4%8Dr.png
08. 05. 2024 v 11:10On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
"zatím" bruh, "zatím"

ale to s brodem asi neznám nvm čo myslíš
08. 05. 2024 v 11:12Off-line Panskrt  (48/178/81)
Že nemáš stahovat kalhoty, když je brod ještě daleko. I když ... :D
08. 05. 2024 v 11:29Off-line I8051  (53/184/97)
Dik
08. 05. 2024 v 11:30On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
Ja si budem stahovat kalhoty kedy chcem:)
08. 05. 2024 v 11:32Off-line Vlnity_Stromokocur  (47/-/-)
A nechce sa ti zrovna teraz? Som k vyrociu vojny nejaky nabudeny... :))
08. 05. 2024 v 11:41On-line Sweatskinaimbot  (69/169/69)
No tak na vyrocie musim
08. 05. 2024 v 11:44Off-line I8051  (53/184/97)
Tak zase to neuspechejte, konec WWII byl az ve 23:00 ... :-)
08. 05. 2024 v 12:22Off-line Panskrt  (48/178/81)
Zase to bude sedět k tomu brodu, když si je stáhne už teď a doma :D
08. 05. 2024 v 18:00Off-line BussterX  (103/130/150)
Před 6 hodinamiOff-line Panskrt (48/178/81)
Že nemáš stahovat kalhoty, když je brod ještě daleko. I když ... :D
Souhlasím - 3 • NesouhlasímNahlásit

xxx

aby tomu rozuměli tady fšici:

nestahuj gatě když je šuk ještě daleko. I když ... :8)
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload