Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Proč? Spontální myšlení...

03. 02. 2015 v 07:36Off-line galileolevi  (51/187/82)
Buzny označují za menšinu, protože je to mino***a. - Prostě početně menší skupina.

Když si dají dva lidé pusu, přijde mi to vždycky milé, bez ohledu na pohlaví, ale zřejmě to tak nevidí každý.

A průvody, karnevaly, alegorické vozy... Proč ne. Osobně jsem žádný přímo neviděl, ale hádám, že je to spíš demonstrace čehosi, formou legrace. A proč se to dělá? Asi právě kvůli homofobum. Aby se jim ukázalo, že homosexualita nikomu neubližuje, nikoho neohrožuje a homosexuálové jsou normální lidi.
Nad karnevalem v Riu se taky pohoršuješ? :)
03. 02. 2015 v 10:04Off-line igy  (38/173/81)
Nebudu odpovídat na jednotlivé body, souhlasím s galileolevi.

Takže obecně - děláme si to sami i to dělají ostatní. Ale souvisí to spolu.
Kvůli odpůrcům hledáme svůj kout a vyčleňujeme se a odlišujeme se. Kvůli vyčleňování a odlišování nás zase odpůrci nemají rádi.

Pořád jsme menšina, nenormální. I když je hodně lidí tolerantních, nebo spíš ignorujících, tak se nemůže popřít, že je ještě spoustu lidí proti nám a jejich pohled se změní jen těžko. Jsi z Plzně, já jsem taky z Plzně, teď v Praze, to je čtvrté a první největší město ČR a to prostě není reprezentativní. Na menších městěch nebo vesnicích to je pořád problém. Přítel je z menšího města na jižní moravě a máme od tchýně doslova zakázáno chodit tam ruku v ruce nebo cokoliv dělat, dokonce i máme zakázáno nosit tam snubáky, aby náhodou někdo něco nezjistil a ona se nemusela stydět. Prostě někam se ta osvěta a tolerance ještě nedostala.

Každý s s tím vypořádá jinak. Někdo se stydí a tají. Urputně se snaží, aby na to nikdo nepřišel. Sami cítí, že jsou zatracovanou menšinou. Jiní můžou žít otevřeně, všude se naopak ukazovat a schválně dávat na odiv svou odlišnost. Pro obě skupiny jsou pak právě lákavé gay kluky i magazíny s čistě gay tématy, včetně toho kde se gayové nejvíce objevili ve filmech či kam jet na nejžhavější dovolenou. Prostě hledáme svůj 100% gay koutek. Co se průvodu týče, beru to velmi podobně - Je to den, kdy na ulici není 4% gayů, ale naopak 96% gayů a 4% odpůrců. Pro jednou to je náš den a naše ulice.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 02. 2015 v 10:59Off-line Vlado2  (61/180/80)
Obávám se, že je tendence v těchto diskusích směšovat dvě různé věci:
1. Sexuální zaměření (orientace), které u svých bližních drtivá většina slušných lidí vůbec nezkoumá a tím pádem ani neřeší, stejně jako neřeší spoustu dalších věcí, které nejsou patrné na první pohled.
2. Chování na veřejnosti, které se zjevně vymyká nepsaným normám, uznávaným a respektovaným v daném kulturním prostoru.
Zabývat se prvním bodem asi nemá cenu; s ním mají problém jen profesionální drbny, nejrůznější psychopati či jedinci postižení příslušnou fobií.
Ten druhý bod se ale týká úplně všech - bez výjimky. Nejen tedy naší mino***y!
• Plazí-li se po sobě dva lidé jak břečťan, veřejně si ochutnávají hlavy a pohmatem ověřují vzájemné anatomické rozdíly (bez ohledu na pohlaví) tak musí nutně počítat s tím, že nejen ta prudérnější část veřejnosti nad tím nebude jásat.
• Bude-li kluk (dívka) vystupovat tak, že není jasné, jaké pohlaví vlastně reprezentuje, vzbudí tím minimálně všeobecné veselí. Pokračovat by se dalo do nekonečna.
Ne, to není o „toleranci“, jak nám neustále vnucují nejrůznější profesionální aktivisté. Ani o „právech menšin“ chovat se nevkusně, exhibovat a provokovat na veřejnosti. A už vůbec ne o tom, že bychom si měli vypracovat jakýsi mindráček a pocit ukřivdění – kvůli pár blbcům na obou stranách.
Za svůj život jsem poznal jediného skutečného homofoba – byl to blb. Ti ostatní, které tak s vervou nálepkujeme, ale rozhodně netrpí jakousi nezdůvodnitelnou fobií; pouze se jim silně nelíbí chování některých z nás, které je ale zcela objektivně opravdu poněkud „za hranou“.
Už vůbec si nemyslím, že bychom se měli zrovna my stydět za některé výstřelky na akcích karnevalového ražení, Na většině maškarních plesů také nebývá všechno „košer“ a nikoho z toho hlava nebolí.
Závěrem se omlouvám Igymu, můj pohled je pochopitelně z pozice pražáka.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
03. 02. 2015 v 11:19Off-line igy  (38/173/81)
Vlado2, nikdy se neomlouvej za názor. A jak jsem psal, už jsem taky pražák, tak to chápu.
Ale i když souhlasím s tím plazením, stejně si myslím, že míra je různá. Asi by si to zasloužlo nějaký experiment, aby to bylo jisté, ale můj názor je, že na hetero jsou lidi zvyklí, a proto víc tolerují. Když se hetero drží za ruku, lidi si toho ani nevšimnou. Pusy si všimnou, nad francouzákem se pousmějí a až to "plazení" jim začne vadit, ale budou mlčet. U homo si ruky všimnou, nad pusou se pousmějí, a francouzák už jim přijde nepříjemný. Na plazení už se ozvou.
03. 02. 2015 v 13:19Off-line Centaur  (43/177/-)
Za menšinu se považují i některé skupiny heteráků. Třeba vysocí chlapy a ženský mají také své menšiny. Jedna taková komunita je i v Praze. Mají své speciální místa k setkávání apod stejně jako gayové. Prague pride má na starosti Hromada takže na tohle by ses měl hlavně zeptat jeho co tím sleduje. Ti namaskovaní patří do choreografie celého programu , mezi nima nejsou civilní gayové.
03. 02. 2015 v 13:38Off-line Vlado2  (61/180/80)
Igy, samozřejmě máš pravdu. Pohybujeme se v určitém kulturním prostředí. To, co považujeme za obvyklé mezi klukem a holkou, nám (všem) bude připadat „divné“ u dvou kluků (holek). I bez experimentálního ověření.
A Centaure, přiznávám se, že mne nikdy nenapadlo, že ony výstřelky, kterých se tolik chytá náš „objektivní a nezávislý“ tisk, jsou pouze úmyslně naaranžované a patří do choreografie celého programu. V tom případě by to asi chtělo nějak oddělit onu „hranou“ část od té reálné. Aby to bylo srozumitelné i pro blby mého typu.
03. 02. 2015 v 13:39Off-line igy  (38/173/81)
BoyMir0: Kdo je Ogy? Pokud nemáš problém, tak chválím. Já píšu, že ty problémy mohou být, ale pokud někde nejsou, tak je to jen dobře :)

Centaur: Hromada nemá s průvodem nic společného. A žádná "choreografie" není. Organizátoři jen určí po dohodě s úřady, kolik bude maximálně aut a seřadí ty, co se jim přihlásí, plus nějak rozřadí mezi auta skupiny, které se jim přihlásí. Ale mezi nimi jsou kvanta lidí a skupin, které se začlení jen tak.
03. 02. 2015 v 13:46Off-line Centaur  (43/177/-)
Určitě Hromada s tím musí mít něco společného. Vždyt veškerý tisk se zaměřuje na Hromadu včetně pochodů. Předem je určitě určené kdo tam bude vystupovat , protože je to program a nikoli náhodný pochod. Civilní gayové mají pouze nějaké to logo na sobě nic víc. Každopádně co se týče Prague pride by se měly takový otázky nasměrovat na organizátory, protože to je jejich záležitost.
03. 02. 2015 v 13:56Off-line igy  (38/173/81)
Hromady se ptají, protože je známý. Nejvíce se ale ptají Czeslawa, který je právě prezidentem sdružení a tedy hlavou organizátorů. A tak ano, je to mírně choreografované, ale jen z dobrovolníků, co se jim sami přihlásí. Rozhodně to není tak, že by sami všechno plánovali a sami organizovali těch deset tisíc lidí. Maximálně je mírně seřadí. Když jsme se přihlásili jako kožeňáci, tak nám řekli, že půjdeme za druhým vozem, když jsme řekli že chceme motorkáře, tak řekli že bude vypadat dobře v čele průvodu... Nic víc v tom nehledejte. Byl jsem tam za kožeňáky zatím každý rok, jak na organizačních schůzkách tak v průvodu, tak to vím poměrně přesně ;)
03. 02. 2015 v 14:01Off-line Centaur  (43/177/-)
Ano Czeslaw je prezidentem sdružení, ale Hromada je taky důležitou součástí a ikonou , a to daleko větší než Czeslaw. Každopádně oba a jim další spadají do těchto LGBT aktivit. Prague P. není nápadem civilních gayů a leseb, takže je nemyslitelné ptát se nás obyčejných gayů, proč máme tyto pochody a proč to takhle vypadá.
03. 02. 2015 v 21:53Off-line esthetique  (41/-/-)
Souhlasím s tebou, bohužel většina má strach a svýho kluka by na veřejnosti ani nepolíbila, ani nevzala za ruku, ani nic
i to "katolické" Irsko je na tom podstatně líp, nespokojili se s reg.parterstvím a chtějí PLNOHODNOTNÉ GAY MANŽELSTVÍ, SIC!!! a vsadím se, že se dožiju adopce dětí gay páry
to bude zase rána pro galilea a jeho předpotopní představy o Irsku
03. 02. 2015 v 22:01Off-line Centaur  (43/177/-)
Náhodou jejich SCOTTISH BACKHOLD miluju. :-)
03. 02. 2015 v 22:20Off-line Centaur  (43/177/-)
Jsem zvědav kdy na Gay pride dorazí Helenka. To bude jednou svátek :-D U Martičky by to měla být samozřejmost když se nás tak zastává :-D
03. 02. 2015 v 22:28Off-line galileolevi  (51/187/82)
Esthetique: Já nemám předpotopní představy o Irsku. Projdi si veškeré mé komentáře a zjistíš, že se mýlíš. Tvrdil jsem, že v Irsku jsou problémy, ale homosexualitu jsem nezmínil.
Stále tam ale trvá tření, mezi protestanty a katolíky. To snad nepopřeš. Světáku. :)
03. 02. 2015 v 22:29Off-line Centaur  (43/177/-)
Galileolevi : tření nebo pření ? :-D
03. 02. 2015 v 22:34Off-line galileolevi  (51/187/82)
Centaur: Třením vzniká napětí. Je to vžitý výraz. Do jaké míry lze bitky a střelbu nazvat pouhou přenicí, si nejsem jistý. :)
03. 02. 2015 v 22:45Off-line Centaur  (43/177/-)
V Řecku je to horší. Tam jezdí řekové tradičně autama proti stromu. Ani Martě Eleftheriadu se o tom nechce radši mluvit :-)
03. 02. 2015 v 22:49Off-line galileolevi  (51/187/82)
Centaur: Tam to moc neznám. Osobně jen Zakintos a jinak ze zpráv. :)
31. 01. 2020 v 22:58Off-line ozvien  (73/-/-)
Mnoho povyku pro nic.
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
 
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload