Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nejdůležitější okamžiky lidstva ve dvouminutovém videu

Každou vteřinu lidé dělají miliardy věcí, ale obyčejně žádná z nich není natolik významná, aby se zapsala do dějin lidstva. V tomto úžasně inspirujícím videu vidíme stovky událostí vměstnané do dvou minut, abychom viděli jen to nejdůležitější a na co by lidstvo nemělo nikdy zapomenout – ať to dobré, tak i to špatné.

To nejdůležitější v dějinách lidstva

Vznik planety, vývoj mikroorganismů a první podmínky pro život, vývoj člověka z jednoduchých organismů, rozvoj zemědělství, fascinující stavby v podobě pyramid, rozvoj kultury a římské Koloseum, řecká lest na Římany v podobě Trójského koně, japonská kultura, budhismus a čínská akupunktura, do té doby nevídaný portrét Mony Lisy od Leonarda da Vinciho, rozvoj křesťanství, první volný let, rozvoj zbraní, vznik kompasu, poznání, že Země je zakulacená, Vitruviánský člověk a indiánská kultura.

Deklarace nezávislosti Spojených států amerických 4. 7. 1776, Listina práv Spojených států amerických z 15. 12. 1791, vznik první žárovky, elektrifikace, rychlá komunikace přes telegraf, neomezený pohyb pomocí automobilů, vraždící běsnění Adolfa Hitlera, nekončící zákopová válka, koncentrační tábory, protiválečný plakát „We Can Do It!“, bitva o Normandii.

Teorie relativity Alberta Einsteina, vznik první atomové bomby a napalmu, smrtící válka ve Vietnamu, zabití prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, doposud nevídaná hudební mánie The Beatles, smrt Johna Lennona, první let do vesmíru a projití se po Měsíci, pád Berlínské zdi, rozvoj výpočetní techniky, mikroprocesorů, počítačových her a komunikace na dálku bez jakéhokoliv omezení.

Duhová vlajka symbolizující svobodu myšlení, odstranění homosexuality ze seznamu poruch a posílení práv gayů, útok východního světa na západní svět, první afroamerický prezident Spojených států.

Foto: youtube.com

Onload

4 názory ke článku

04. 07. 2013 v 09:24Off-line Atlantis  (27/175/64)
Je to super, líbí se mi, jak se ty obrazy střídají do rytmu..ale řecké Koloseum? Řecké?:D
04. 07. 2013 v 09:43Off-line NaKluky.cz  
Atlantisi, fíha, opraveno. Díky! :)
04. 07. 2013 v 11:12Off-line Tomaa_sek  (26/-/-)
Paráda :)
12. 08. 2013 v 02:18Off-line GverGraen  (33/-/-)
Nejdůležitější okamžiky lidstva? Druhá polovina videa je spíš přehled významných okamžiků západního světa, který rozhodně nemůže býti celým lidstvem... byť nadutosti sebestřednosti máme nejspíše nejvíc.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload