Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Diverzity Face: Váš dobrý soused, který mění pohled na gaye

Nezisková organizace Diverzity Face o. s. chce, aby majoritní společnost brala gay komunitu jako nedílnou součást společnosti bez předsudků. Snaží se toho dosáhnout zajímavou cestou – zakladatelé se rozhodli, že začnou pomáhat heterosexuální většině v rámci hesla „sounáležitost a soudržnost“.

Přístup Diverzity Face nám přijde zajímavý, proto jsme se rozhodli toto sdružení zakladatele Eliáše Berkyho mediálně podpořit. Cílem je změnit pohled majoritní společnosti ve vnímání gay komunity.

Nelze od většinové společnosti plošně očekávat, že začnou gay komunitu plně akceptovat jako mávnutím kouzelného proutku. Pokud ale jako gay komunita ukážeme, že jsme úplně stejní jako heterosexuální většina, máme šanci, aby se něco změnilo. A navíc tím pomůžeme lidem, kteří pomoc skutečně potřebují.

Eliáš Berky (vlevo v bílém tričku) a Viktor Vitvický (napravo od paní v kloubouku), foto: facebook.com

Jaké jsou cíle Diverzity Face?

Eliáš Berky: Celé to tkví v pomoci veřejné společnosti tam, kde sami můžeme být hendikepovaní, a to především v oblastech jako jsou děti a senioři.

Ne každý z nás má štěstí mít vlastní děti, také mezi námi jsou ti, kteří pocházejí z neúplných rodin, z dětských domovů, ze sociálně slabších poměrů, také budeme všichni staří. A kdo se o nás postará, když nemáme děti, případně rodinu, partnera?

Staneme se společensky prospěšnou komunitou s hodnotou pomoci druhým. Získáme statut společenské prospěšnosti. Řídíme se mottem: „Nejdříve musíme změnit sami sebe, aby se mohl změnit svět kolem nás.

Čeho jste již konkrétně dosáhli?

Eliáš Berky: Že nás začíná majoritní společnost, konkrétně heterosexuálové, vnímat jako kluky, holky, kterým nejsou příběhy druhých lhostejné, a dokážeme pomoci.

Pomáháme malému Bohouškovi s vážným postižením mozkovou obrnou a jeho matce, která je samoživitelkou. Od dárců jsme pro něj vybrali přes 12 000 Kč na rekonstrukci koupelny na bezbariérovou.

Foto: facebook.com

26. 07. 2013 proběhl výlet pro Bohouška v Plzeňské ZOO (Foto: facebook.com)

Zrealizovali jsme první festival pod názvem Léto-Lhotka 2013, který měl velký úspěch a hojnou účast především z řad heterosexuálů s vědomím, že to organizují gayové.

13. 7. 2013 se konala Zahradní párty

Akce v River city Prague pod názvem Sbírka v boji proti chudobě, vznik platformy Rozmanitost – spolupráce tří neziskových organizací napříč orientací, věkem a pohlavím.

Setkání se seniory

Eliáš Berky se seniorkou (Foto: facebook.com)

Eliáš Berky k výše uvedené fotografii říká: „Této dámě, se kterou jsem měl to štěstí se v jedné restauraci v Praze vyfotit, je úctyhodných 89 let. Děkuji za dnešní den a setkání s ní, jelikož mě dodala dobrou náladu, lásku a optimismus. Díky tomuto setkání jsem přesvědčen, že pomáhat seniorům a něco pro ně dělat má smysl.“

Kdo za sdružením stojí?

Diverzity face bylo zaregistrováno a oficiálně začalo pomáhat 15. 02. 2012. Stojí za ním tři spoluzakladatelé: Eliáš Berky, Petr Vostárek a Viktor Vitvický.

Ve výkonném výboru sedí předseda sdružení Eliáš Berky a dva místopředsedové, dále členská základna v počtu šesti členů. Do budoucna by se členská základna měla rozrůst o další členy.

Diverzity Face se chce stát dobrým sousedem. Diverzity Face je organizací nás všech. Máš zájem se přidat a stát se tváří dobrého souseda gaye? Lajkni Diverzity face na Facebooku a společně rozhodujme o naší budoucnosti. Pro více informací kontaktu Diverzity Face na info@diverzity.cz.

Onload

7 názorů ke článku

20. 08. 2013 v 10:25Off-line Scherif  (26/185/82)
(y)
20. 08. 2013 v 10:40Off-line Pavel3256  (31/178/69)
konečně někdo kdo z naší komunity pomáhá ostatním :)
20. 08. 2013 v 11:32Off-line SinnerX  (33/183/84)
tak já myslím, že z naší komunity přispívá na různé cha***y spousta lidí. Tahle věc má tu výhodu, že to není úplně anonynmní, ale že se ví od koho ty peníze jsou.
20. 08. 2013 v 23:55Off-line Toommm  (26/174/68)
Jé, to je hezký :)
21. 08. 2013 v 06:43On-line Richard33  (44/185/80)
Ano, v tomto projektu (narozdíl od Pride pochodů) vidím cestu jak dosáhnout "respektu majo***y" :-)
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 08. 2013 v 23:34Off-line Tonystark  (29/190/85)
"Pokud ale jako gay komunita ukážeme, že jsme úplně stejní jako heterosexuální většina, máme šanci, aby se něco změnilo." .. ano takže všechny buzny si vezmou podpatky a jdou na Prague Pride ...
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
06. 04. 2014 v 08:01Off-line Leoo  (56/183/105)
"Tonystark" Proč ta nenávist a ironie. Vždyť ti kluci dělají jen to co je potřebné a proty ostatní a chtějí pomoci nám všem. Jsou supr a zaslouží si naši podporu. Třeba tím že mi sami budele o trošku lepší vnímavější než ty ostatní. Je přece rásné a příjené dělat cokoli třeba hodinu týdně pro někoho kdo potřebuje pomoc druhého nebo jenom radu a úsměv toho druhého.. Prostě perfektní nápad...........
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload