Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Americký queer umělec AB Soto se rád vymyká normálu

Americký hudebník, producent, tanečník a designér AB Soto vystoupí v Bratislavě na LGBT party Kiki už v pátek 7. března. Akce bude v klubu HSC na Vysoké 14. Začíná se ve 22.00 hod, AB Soto bude mít show o půlnoci. Na jeho přání ho budou doprovázet slovenští tanečníci, kteří předvedou styl vogueing.

O hudbu mimo vystoupení AB Sota se postarají DJ PixyBeatbenders, kteří budou hrát nejen pop a house. Hudebník je momentálně na světovém turné, do Bratislavy přijede po Berlíně, Barceloně, Paříži a Londýně.

Kdo je AB Soto?

AB Soto se narodil v Los Angeles a vyrůstal v tamní latino komunitě. Na kontě má dvě alba. Svoji hudbu definuje jako dance pop a electro rap. Jeho tvorba se vymyká mainstreamu. S oblibou kombinuje různé žánry v rámci jednoho songu, stále je však věrný tanečnímu tempu.

Je výrazně ovlivněný streetartem a pop kulturou. Jeho skladby jsou plné odkazů na LGBT témata, hraje si s rodovými stereotypy – svojí tvorbou klade otázku, jestli je něco skutečně jen mužské a ženské. Současně chce upozornit na marginalizované skupiny a na homofóbii.

Na svých show i tancuje, dříve sám vystupoval jako profesionální tanečník. Věnuje se nejen stylu vogueing, který se objevil v 80. letech v gay subkultuře v New Yorku a později ho proslavila Madonna skladbou Vogue.

V jeho videoklipech je možné vidět i oblečení, které sám navrhuje, opět plné narážek na pop kulturu a mainstreamovou scénu.

Zdroj, foto: TZ Roman Samotný

Onload

1 názor ke článku

06. 03. 2014 v 15:30Off-line Filipko123  (27/-/-)
Waa to bude velmi zzaujmave
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload