Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Gay osobnost: David Burtka, herec z Jak jsem poznal vaši matku

David Burtka se narodil v Dearbonu a vyrůstal v Cantonu, kde v roce 1993 vystudoval Plymouth-Salem High School. V centru pro umění Interlochen Center for the Arts trénoval herectví. Na University of Michigan získal titul bakaláře v oboru výtvarných umění a další školení měl u William Esper Studios. Působí také jako zpěvák.

Povolání: Herec, kuchař
Datum narození: 29. 5. 1975, Dearborn, Michigan, USA
Znamení: Blíženci

Herecké začátky

Davidův debut na Broadway byl v roce 2003, kde po boku Bernadette Peters v muzikálu „Gypsy“ hrál chlapce se jménem Tulsa. Ve hře Edwarda Albeeho „The Play About the Baby“ ztvárnil roli chlapce, za kterou získal v roce 2001 cenu „Clarence Derwent Award“ pro nejslibnějšího mužského umělce.

Písníčka „Goodnight“ z muzikálu „Gypsy“ (kvalitu omluvte):

V roce 2004 David vytvořil roli Matta v muzikálu „The Opposite of Sex“. V televizním seriálu „The West Wing“ v roce 2002 hostoval a objevil se také v druhé sezóně seriálu „How I Met Your Mother“.

Změna povolání na kuchaře

Od roku 2009, kdy opustil herectví, se stal David kuchařem. Vystudoval školu kulinářského umění Cordon Bleu College a poté v Los Angeles začal provozovat cateringovou společnost Gourmet M.D.

Prosakování orientace na povrch

Šest měsíců po Davidově hostování v seriálu „How I Met Your Mother“ vzešel příběh, že měl romantický vztah s jedním z herců seriálu Neilem Patrickem Harrisem. Spekulace kolem tohoto příběhu Neil Patrick Harris nakonec vyřešil. Pro titulní příběh magazínu People nakonec Neil veřejně přiznal, že je gay.

David žádná veřejná vyjádření kolem vzniklého příběhu neučinil. Neil ale potvrdil, že s Davidem společně bydlí.

Podpora gay komunity

4. února 2009 se David a Neil poprvé spolu objevili na jevišti a zazpívali duet na benefičním koncertu pro LGBT komunitu v centru New Yorku. Nakonec potvrdili, že jsou spolu už od dubna 2004.

Narození dcery a syna

Neil 14. srpna 2010 oznámil, že s Davidem prostřednictvím náhradní matky čekají dvojčata. 12. října 2010 se jim tak narodila holčička a chlapeček.

Po přijetí zákona manželství homosexuálních osob v New Yorku, 24. června 2011, David a Neil oznámili své zasnoubení. Řekli, že návrh na zasnoubení padl již před 5 lety, ale celou událost chtěli nechat v tajnosti až do uzákonění manželství osob stejného pohlaví.

Foto: greginhollywood, Flickr, Creative Commons

Onload

1 názor ke článku

20. 02. 2013 v 22:06Off-line Gasbag  (26/200/-)
Nejsladší pár, s Neilem :)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload