Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Průzkum: Podle čeho vybíráme nový mobilní telefon?

Seznam udělal průzkum mezi téměř 1 600 uživateli smartphonů a zjišťoval důvody, podle kterých se rozhodují při koupi nového telefonu. U výběru nového telefonu vždy rozhoduje cena, vzhled telefonu, operační systém a značka.

Pokud kupujeme první telefon, tak je nejdůležitější cena, nabídka operátora, jednoduchost ovládání a doporučení – přátelé, známí a recenze na internetu. U pokročilejších uživatelů hraje větší roli operační systém a značka telefonu.

„Dostupnost konkrétní aplikace je při výběru smartphonu podstatná pro 63 % uživatelů. Dalších 7 % vybíralo telefon přímo s tím záměrem, aby do něj bylo možné určitou aplikaci nainstalovat,“ prozrazuje výzkum Seznamu.

Čím jsme pokročilejší...

Jaký bude příští telefon?

82 % uživatelů prozradilo, že by při příštím nákupu chytrého telefonu volili stejný operační systém. Hlavní důvody, proč se nechceme rozloučit se stávajícím operačním systémem, jsou:

Nejvěrněji se jeví uživatelé Androidu a iOS. K Androidu je poutá množství dostupných aplikací. K iOS naopak pak jednoduchost ovládání.

Proč lidé přechází ke konkurenci?

Přechod k Androidu…

Přechod k iOS…

Přechod k Windows Phone…

Titulní foto: apple.com, foto: vyzkumnik.seznam.cz

Onload

6 názorů ke článku

31. 03. 2014 v 17:08Off-line Poklad  (29/177/69)
Nejdůležitější je u telefonu i u čehokoliv jiného dobrý poměr cena/kvalita... Takže jak Aligátor za necelý 2000, tak iphone za desetinásobek jsou naprosto mimo.
Navíc i kdybych měl prachy na rozhazování, pro ohryzek bych Androida nikdy nezahodil :D
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
31. 03. 2014 v 17:20Off-line Rey  (26/-/-)
To mi teda řekněte, kdo přešel k Windows Phone kvůli více aplikacím :D
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
31. 03. 2014 v 18:17Off-line Luky1995  (28/186/80)
Od té dobry, co jsem založil firmu a vydělávám si sám, tak je pro mě nejdůležitější značka a tou je Apple.. Není to jen díky tomu "jablku", ale kvůli desingu, jednoduchosti a kvalitě. Všechny tyto tři věci podle mě nabízí pouze Apple a na trhu v tomto ohledu nemá konkurenci, ať už přijde jiný výrobce s čímkoli, ať už s třeba bezdrátovou nabíječkou či co nejvyšším počtem MPx, které nejsou jedny z nejdůležitějších faktorů, ale.. Dále Apple nabízí perfektní servisní oddělení - výměna starý/nový, prodejny luxusně zařízené oproti konkurenčním společnostem atp... Takže ta mě jednoznačně Apple...:-) :D
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 12  Nahlásit
31. 03. 2014 v 23:29Off-line Fogacer  (55/172/61)
Gumboy souhlas. A to mohu posuzovat nebot mám jak Aple 4 tak i Samsunga či Blackberry. Každý má něco do sebe. Ale favo***em pro mne je asi Blackberry.
01. 04. 2014 v 01:45Off-line Chuckym3  (41/174/75)
luky1995 to by mne zajímalo a né jen možná mne, jakou jsi si to ve svém pro podnikání útlém věku založil firmu. Předpokládám, že jediný auto, které preferuješ je audi nebo mercedes že. :o)

jinak design, nikoliv desing ;o) zní to jako kečupová tatarka pro mne :D

Co se týče tvého názoru na značku jako takovou, spíše mi to připadá v poslední době jako marketingový tah na skupinu mladých lidí, kdo nemá Apple, ten není "in"

z mého pohledu jsem vždy byl na kvalitní a zajeté značky, dříve Nokia, a v dobách, kdy ještě málo kdo tady věděl, co znamená dotykový telefon, tehdy smartphone, jsem přešel na značku HTC (přesněji HTC TyTN II s OS Windows mobile 6 ) u které jsem dodnes. ( nikoliv však již u tohoto modelu ). Vynikající podpora, zázemí, komunita lidí .

Rvačky o nejnovější Galaxy, HTC One , Apple jdou mimo mne. Mám rád telefon takový, který mi sedne do ruky a vejde se do kapsy, k čemu monstrum pro které bych potřeboval pomalu batoh, abych to mohl mít u sebe. Důležité jsou pro mne parametry , nikoliv potřeba být "IN" , +/- dvacet tisíc se dá investovat lépe, než do posledního výstřelku telefonu na trhu. ;o)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 04. 2014 v 18:54Off-line Luky1995  (28/186/80)
chuckym3: Nemysli si, že jsem nevyzkoušel i jiné značky, třeba onu již zmíněnou Nokii jsem měl cca 3 roky.. Poté přišel na řadu Samsung Corby B3410 a následně Samsung Galaxy S 2.. Oba dva se mi po cca měsíci dvou začali sekat, vypínat atp., takže to nic moc nebylo.. Vyzkoušel jsem si Apple ( měl jsem na něj tenkrát podobný názor jako většina, kdo ho nikdy neměli v ruce a nevyzkoušeli si ho, ať už z jakýchkoli důvodů.. Můj názor byl dříve ovlivňován okolím.. )a nic, všechno fungovalo jak mělo, vyjma baterie, která neměla kapacitu nic moc, ale to už je problém všech smartphonů.. Nejde mi vůbec o to být tzv. "in" či "out"...

Přejdu na Tvé otázky:
co se týče auta, tak vlastním Ford Mondeo 2 TDCi 2008, nikoli Audi či Mercedes.. :D
A podnikání? Stačí mít nápad, určitou ideu, odvahu do toho jít a mít jasně vymyšlený koncept a plán, co jak bude a prostě se od toho nehnout, aby to tak bylo.. Ve zkratce - mít cíl.. Ne pořád jen žvanit o tom, jak něco nejde, ale co udělat pro to, aby to šlo.. :-) Samozřejmostí jsou určité schopnosti, které má skoro každý, ale málo kdo v sám sebe věří - !.pravda.!, někdy je to oprávněné.. :D :D :D Doufám, že si zde neočekával odpověď s tím, že Ti vypíšu business plán.. :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload