Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Video: Člověk se jako gay narodí, není to volba. Homosexualitu způsobuje souhra genů a hormonů, říkají vědci

„Homosexualita – neznám jiné téma, které by vzbuzovalo v naší pokrokové společnosti více emocí,“ říká youtuber Peťo z kanálu BeWise na úvod svého videa, ve kterém se snaží najít pravdu o tom, jestli je homosexualita mentální porucha, zdali se člověk rodí jako homosexuál nebo jestli je to jen životní volba.

Co způsobuje, že člověka přitahuje stejné pohlaví a proč evoluce vůbec dovolila existenci homosexuality?

„Homosexuální chování je tu od nepaměti a je zcela běžná v celé živočišné říši,“ zaznívá ve videu. Na základě dostupných vědeckých studií se autor videa domnívá, že homosexualitu nezpůsobuje jeden konkrétní homosexuální gen, ale je to spíše souhra více genů.

Dalším z kandidátů na vysvětlení homosexuality jsou hormony. Některé studie mluví o tom, že homosexualitu způsobuje změna hladiny testosteronu, což mimo jiné dle některých studií způsobuje, že gayové mají větší přirození než heterosexuální muži.

Foto: youtube.com

Další studie se zaměřily na matky a těhotenství. „Čím víc starších bratrů máte, tím pravděpodobněji budete homosexuál,“ zaznívá ve videu jako závěr další studie. Biologická podstata homosexuality je velmi komplikovaná, a zdaleka vědci nevědí všechno.

Možná si říkáte, že homosexualita je proti logice evoluce, ale nemusí to tak být. „Podle některých studií, geny, které jsou zodpovědné za mužskou homosexualitu, výrazně zvyšují plodnost, když se vyskytují v ženském těle,“ cituje další studii autor videa.

Titulní foto: youtube.com

Onload

8 názorů ke článku

01. 01. 2019 v 17:55Off-line Klasik76  (41/174/-)
Pokud by byla homosexualita vrozená, proč by prakticky každý kluk z disfunkcni rodiny byl gay? Homosexualita je vrozená i ziskana, např. z důvodu tzv syndromu chybějícího otce.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 18  Nahlásit
01. 01. 2019 v 19:15Off-line NaKluky.cz  
klasik76: "Pokud by byla homosexualita vrozená, proč by prakticky každý kluk z disfunkcni rodiny byl gay?"

Zdroj? :)
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 01. 2019 v 23:42Off-line Firedog  (23/175/70)
zdroj není
02. 01. 2019 v 02:11Off-line Alda29  (36/192/90)
klasik76: Můžete to trochu rozvést? Co je syndrom chybějícího otce a co je získaná homosexulata (teda jakým způsobem se dá získat)?

Jinak teda asi jsem zvláštní případ, žádný starší sourozence nemám a větší přirození rozhodně taky ne.
02. 01. 2019 v 20:12Off-line Lukino_Luk  (35/180/75)
Samozřejmě, že být gay není volba, ale už není tak samozřejmé, že je to jen souhra genů a hormonů, protože já věřím, že ji člověk může "získat", když se mu "něco" přihodí v předškolním věku. :-P A myslím si, že to vědci vědí, akorát to neříkají, protože dneska není politicky korektní říkat cokoli jiného než jen to, že je to to vrozený. :-P
02. 01. 2019 v 21:19Off-line Klasik76  (41/174/-)
Romeo et al.2001, která provedla výzkum na 942 dospělých. 46 proč. homosexuálů uvádí homosexuální zneužití v dětství. S tím kontrastuje 7 proč. heterosexuálních zneužití. Johnson, Shriver - homosexuální identifikace je šestkrát vyšší u zneužitých adolescentů. Podobný názor má Duncan, Williams(1998), Rekkers(1995) a další. Tolik k deprivaci a disfunkci, které si směle dovedu vysvětlit jako získanou, nikoli determinovanost, předurčenost a vrozenost.
07. 01. 2019 v 18:54Off-line Zach95  (28/-/-)
klasik76:
Data z Tomeova (nikoliv Romeova) výzkumu mohou být do značné míry zavádějící. Sám autor neuvádí kauzalitu mezi zneužitím - objevením se homosexuality, jak poznamenal např. i Wiki stránka zkoumající tuto problematiku: "However, the study went on to state that victims may self-identify as gay or bisexual before the abuse occurs, implying that their non-heterosexual orientation and identity is not caused by the abuse, and reported that no longitudinal study had determined a causal relationship between sexual abuse and sexual orientation."

Dále také:
"However, the study has been c***icized for being non-clinical, for using un-representative samples of homosexuals and heterosexuals, for not reporting how homosexual participants were recruited, for contradictions between the results and their interpretation in the dissertation, for contradictions in the original study and the conclusions drawn in the dissertation and journal, and for implying that the frequency of homosexual self-identification was a consequence of the abuse even though it reports that 68% of men and 62% of women identified as homosexual before their molestation experience."

Za mě bych jen poznamenal, že samotný vzorek homosexuálních mužů nebyl rozhodně dostatečně veliký, pouze něco málo přes 200 jedinců. Jak je uvedeno i výše, není jasná metodika, kterou byli jedinci vybírání.

Na závěr dodám, že Americká psychiatrická asociace píše: "...no specific psychosocial or family dynamic cause for homosexuality has been identified, including histories of childhood sexual abuse. Sexual abuse does not appear to be more prevalent in children who grow up to identify as gay, lesbian, or bisexual, than in children who identify as heterosexual"
17. 11. 2021 v 07:25Off-line Waioleta  (50/-/-)
Nikdy člověk neví co vlastně v sobě nosí je dost genetických odchylek a nikdo je neumí definovat tak proč si s tím lámat hlavu což v dnešní době máme v sobě kdejaký brak a stejně to skončí hrobníkovou lopatou
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload