Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Sociolog Zdeněk Sloboda: Zobrazení homosexuálních rodin na České televizi je naprosto v pořádku

Česká televize před týdnem odvysílala americký animovaný seriál Doktorka Plyšáková, ve kterém se objevila homosexuální rodinadvě lesbické maminky s dětmi. Seriál je určený pro děti ve věku 2 až 8 let. Odvysílání pořadu pobouřilo Alianci pro rodinu, protože dle jejich slov děti nemají schopnost kritického myšlení a jen přebírají předkládané vzory.

V pořadu Duel na Seznam Zprávách se proto utkal místopředseda Aliance pro rodinu Jan Gregor se sociologem médií Zdeňkem Slobodou. „Veřejnoprávní média mají za úkol zobrazovat různorodost společnosti a na základě kodexu ČT a zákona musí dávat prostor menšinám,“ obhajuje vysílání Sloboda, který je také předsedou sdružení PROUD a už dříve se zastával adopcí v pořadu Máte slovo.

Celý rozhovor můžete zhlédnout na Seznam Zprávách.

Titulní foto: seznamzpravy.cz

Onload

5 názorů ke článku

17. 01. 2019 v 18:36Off-line Betonica  (39/191/93)
K tomu prejimani vzoru jen tolik, ze deti stejne jako homo vzory prejimaji i ty ostatni. Tedy ja jsem treba vyrostl s tim, ze je normalni mit mamu a tatu - zenu a muze - kolem sebe.

Ackoli mi nejsou agitace tohoto typu - dve mamy, dva tatove pro deti v televize - po chuti, uznavam, ze stejne tak deti prejimaji z pohadek vzorce a dobru a zlu (zly drak a hodny princ), o tom, ze dobro nakonec vzdycky zvitezi a dalsi. Pokud tedy nekdo argumentuje nevhodnym vzorem pro deti, bylo by asi potreba zakazat i pohadky, neb ty v detech pestuji nerealne predstavy o svete, v nemz by melo vsechno dobre dopadnout (vetsinou kouzlem) a v nemz jsou zeny princezny nebo carodejnice a muzi chrabri princove. Kazdy p***om vi, ze ve svete casto veci dopadnou nedobre, ze zeny jsou krom princezen taky delnice a mrchy, ze muzi castokrat byvaji daleko jini nez princ na bilem koni.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 01. 2019 v 17:39Off-line Mychajlo90  (34/185/70)
"Ackoli mi nejsou agitace tohoto typu - dve mamy, dva tatove pro deti v televize - po chuti"

Neříkám, kdyby něco takového běželo neustále, ale co jsem četl, tak to byl jeden díl z víc než 20. To fakt není žádná tragédie.
19. 01. 2019 v 20:05Off-line Onlip  (61/180/84)
Zd. Slobodu sleduju rád. Svým věcem rozumí, proto může být věcný, nemusí útočit na emoce. Proti tomu pobouřená Aliance pro rodinu, to je legrační instituce. Když už, měla by ČT žádat, aby před 22. hodinou nevysílala záběry našich politiků v doprovodu jejich druhých až třetích silikonových partnerek, příp. dětí ve věku pravnoučat.
Je dobře, že ČT příběh odvysílala, i diskusi k němu.
A je fajn, že se tu vyjádřil Betonica. Zná se s mými dětmi. Ví, že nemusíme vymýšlet krkolomná vysvětlení, když se tu staví i nadýl sám nebo s partnerem. Ví, že mi přejí, abych si taky našel kluka a že nebude problém, aby mi/nám svěřili vnoučata, až budou.
Proto jsem rád, že se takové příběhy ve veřejnoprávní TV objeví. A překvapuje mě, že J. Gregor považuje za lepší o realitě přesahující většinový model nemluvit. To už tu bylo.

Bweepo, vazba je přijatelná - když nevynecháš přívlastek. V televizi, v rádiu = v médiu. Na ČT, na Nově = na kanálu/stanici.
07. 06. 2023 v 21:08Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
onlip: Já jako bisexuál z takovýchhle pořadů zvracím a biju studem hlavou do zdi, že jsem kdysi byl LGBT aktivista. a Sloboda neí odborník ale buzna, jako taky Procházka a Brzek a polovina sexuologického ústavu, to jsou snadl idé, kteří jsou nestranní? moje jméno je Šimon Formánek
07. 06. 2023 v 21:17Off-line HledamMladyPero  (58/184/70)
Pokud vaše gejovskýpúarodie na manželství neubližujoí dětem, tak si klidně dělejte to svý nechutný divadlo. Ale ve chvíli, kdy začnete převychovávat děti, to je ta červená linie, no p***arán.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload