Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový klip Marka Ztraceného „Naše cesty“: Svoboda nebyla vždy samozřejmostí!

Marek Ztracený natočil nový videoklip ke skladbě „Naše cesty“. Jde o čtyřminutový minifilm, jehož hloubku umocňuje ústřední herecká dvojice Matouš Ruml a Patricie Solaříková společně s Michalem Dlouhým a Robertem Jaškowem. Natáčelo se na Šumavě, kousek od Železné Rudy, kde Marek bydlí, a poprvé ve svém videoklipu sám neúčinkuje.

Tento příběh je věnovaný jako památka těm, kteří neměli štěstí při útěku za hranice. V minulém režimu vyhaslo při útěku za svobodou stovky životů a další tisíce dopadených bylo mučeno, ponižováno a zničeno. Kvůli pár metrům. Svoboda nebyla vždy samozřejmostí, zaznívá ve videoklipu.  

„Vyrůstal jsem v pohraničí, přímo u železné opony. Nejednou nás s tátou vyváděli vojáci se samopaly z lesa, když jsme šli na houby nebo na borůvky. Kdo a kde se pokusil o útěk a kdo to nepřežil nebo koho chytili, to byly příběhy, které jsme jako děti často slýchávali a vnímali. Také můj strýc s rodinou emigroval a přecházel hranici přímo v Železné Rudě. Mimochodem, nedaleko místa, kde se klip natáčel,“ vypráví Marek Ztracený.

„V klipu účinkují velká herecká jména. Matouš Ruml a Patricie Solaříková jsou v příběhu doslova perfektní, a když se později objeví ještě Robert Jaškow a Michal Dlouhý, máte pocit, že se nacházíte v celovečerním krátkém filmu. Když jsem klip poprvé viděl celý a na konci slyšel hlas Michala Dlouhého, tekly mi slzy. Jsem vážně pyšný na to, že jsme ho natočili. Nikdo nechce chytračit, otevírat staré rány a minulost. Současně mám pocit, že by se nemělo zapomenout na dobu, kdy svoboda nebyla samozřejmostí jako dnes,“ dodává zpěvák.

Titulní foto: youtube.com

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload