Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Až tisíc Čechů neví o své HIV pozitivitě. Přijďte zdarma na jednoduchý anonymní test. Může vám zachránit život

V České republice je aktuálně 600 až 1000 osob, které nevědí o své HIV pozitivitě. Léčba je přitom dnes na takové úrovní, že zahájí-li se včas, dokáže zachovat kvalitu života prakticky bez následků a na dlouhá desetiletí. Můžete se nechat otestovat. Zdarma a anonymně. Kde? V České republice, stejně jako v ostatních zemích Evropy, a to v rámci Evropského týdne testování na HIV a žloutenky. Seznam míst je zde (www.tadyted.com).

Testování a případná léčba jsou dostupné pro všechny

Foto: tadyted.com

Mnozí lidé se mohou domnívat, že se jich testování na infekci HIV nebo žloutenky netýká, ale ruku na srdce. Víte jistě, že jste během života neměli ani jeden nechráněný sex? Víte jistě, že váš partner či partnerka měli čerstvý negativní test na pohlavně přenosné nemoci?

Evropský týden testování může být ideální příležitostí, jak odhalit infekci HIV. Na test stačí odběr krve, nejde o nic neobvyklého. Vše je anonymní a zdarma, člověk je registrován pod číslem, výsledky se dozví rychle.

Včasný záchyt infekce umožňuje bezprostřední zahájení léčby. Čím dříve je infekce odhalena, tím lépe odpovídá tělo pacienta na léčbu a je tak možné předejít nežádoucím komplikacím. Léčbě osob žijících s infekcí HIV se v České republice věnují lékaři v HIV centrech.

V roce 2023 probíhá testování v rámci evropského testovacího týdne v období od 20. do 27. listopadu ve všech krajích České republiky. Zastřešující organizací je Státní zdravotní ústav pod záštitou Ministerstva zdravotnictví ČR. Do Evropského týdne testování se zapojují státní i nestátní organizace. Garantujeme, že na odběrových místech ve Státním zdravotním ústavu se domluvíte také anglicky a ukrajinsky.

Mezinárodní kampaň Evropský týden testování na HIV a žloutenky se v roce 2023 koná už desátým rokem, v mnoha státech Evropy. Hlavním cílem je zpřístupnit bezplatné testování na infekci HIV a žloutenky typu B a C, případně syfilis a tím umožnit včasnou léčbu zjištěných infekcí.

Foto: tadyted.com

Akce je určena široké veřejnosti. Přijít může každý, kdo chce mít jistotu, že se v minulosti nenakazil. Opakujeme, test spočívá v odběru krve, je anonymní a zdarma.

Seznam organizací nabízejících bezplatné testování je k dispozici na www.tadyted.com.

Využijte tuto příležitost a otestujte se. Jsme pro vás k dispozici i na bezplatné Národní lince pomoci 800 144 444.

www.tadyted.com

Titulní foto: tadyted.com

Onload

1 názor ke článku

15. 11. 2023 v 15:20Off-line Mikaela  (49/176/60)
Když jsem byla ve špitále tak automaticky mě ho udělali a byl negativni prostě bezpečnost nade vše pokud váš partner neni sexuální prase takby ho měl taky podstoupit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload