Slováci počas 2 sv. vojne

29. 12. 2021 v 12:01
Anonym

Aký majú Češi názor na to že ich Slováci zradili a pridali sa k Hitlerovi? Hlinkove gardy a celkovo Tisov štát tiež prenasledoval okrem Židov aj české obyvateľstvo …
Osobne nechápem ako nás stále môžete považovať za “bratov”
Osobne nechápem ako nás stále môžete považovať za “bratov”

Život jde dál anonyme:
Pokud každý bude nosit křivdu co bylo před xy lety tak si nikdo nekoupí německé nebo japonské auto...atd. Bychom mohli pokračovat a polemizovat donekonečna.
Mne se dost cizinců ptá: Proč dovolil Váš národ aby politici rozdělili Československo?
Takové akademické otázky nemají konce!
Pokud každý bude nosit křivdu co bylo před xy lety tak si nikdo nekoupí německé nebo japonské auto...atd. Bychom mohli pokračovat a polemizovat donekonečna.
Mne se dost cizinců ptá: Proč dovolil Váš národ aby politici rozdělili Československo?
Takové akademické otázky nemají konce!
Souhlasím - 5 • Nesouhlasím
Nahlásit

Tohle nebylo černobílé.. Jako ano, Slováci sympatizovali s Nacistickým Německem už před válkou a ve válce dlouho stáli na straně Osy.. ale oni byli pod velkým tlakem a kdyby se v té počáteční fázi postavili Německu, asi by z toho Slovensko vyvázlo ještě hůř než Česko. Jejich stranění nacistům byl hlavně způsob jak ochránit své lidi - neměli moc na to chránit i další - a tím, že využili první větší šance ukázat Náckům záda, dokázali na které straně stáli.
.
Jen dodám: Pokud bych se měl na někoho opravdu zlobit za jejich podporu nacistů, tak by to byli Poláci. A to ne kvůli spolupráci s náckem, ale protože to dnes nechtějí přiznat. V Polsku je nelegální říkat mnoho historických faktů o Polské pomoci Nacistům.
.
Jen dodám: Pokud bych se měl na někoho opravdu zlobit za jejich podporu nacistů, tak by to byli Poláci. A to ne kvůli spolupráci s náckem, ale protože to dnes nechtějí přiznat. V Polsku je nelegální říkat mnoho historických faktů o Polské pomoci Nacistům.
Souhlasím - 7 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Mně osobně jsou mnohem bližší Rakušané než Slováci. Pro mě Slováci žádní "bratia" nejsou. Jezdím tam docela nerad.
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 3
Nahlásit

Slováci sympatizovali
--------------------
Kdežto v současnosti sympatizuje s fašistickým Německem většina zemí EU.
--------------------
Kdežto v současnosti sympatizuje s fašistickým Německem většina zemí EU.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 12
Nahlásit

No nevim kto zradil Slovakov prvi! Boli to bohuzial Cesi, ktori sa vzdali cast svojho uzemia, kde bola od 1. sv. vojny stavana obranna linia bunkrov od hranic z Nemecka az po hranice Madarska. Kedze vtedajsi Cesky prezident sa vzdal tych uzemi tak Hitlerovy nebranilo ist do Ceska. A pokial viem tak Cesi vubec nebojovali a len sa vzdali. A Slovaci nemali na vyber. Bud budu spolupracovat s Nemcami ako samostatni stat Slovensko alebo pojdu spat pod Madarsko.
Pre Anonym si asi srab ked to takto davas skus sa ucit a ne len pisat blbosti.
Pre Anonym si asi srab ked to takto davas skus sa ucit a ne len pisat blbosti.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Škoda že vaše dejiny písali komunisty:(
Souhlasím - 2 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

Treskova slova do kamene vytesat, do kamene!!!
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 2
Nahlásit

Gabčík byl slovák ne? O_o
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím
Nahlásit

Slováci bojovali s bolševikom na východnej frontě. Dostali se až do Mariupolu.
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…

OK, horní s-tře-lec Liberatoru který po-topil německý bloc.kade ru.nner Alsterufer s nákladem wolframové rudy (roční spotřeba ně-meckýho průmyslu) byl slovák s typicky slovenským jménem sch.varz :D.. btw bylo mu tehdy 16 let... můžeš mi proklepnout jeho rodokmen kdyžtak :D
Nahlásit

Lol... nemáte tušení, jak jsem se nadřel, než můj předchozí příspěvek začal být viditelný... nějaké z těch slov které jsou teď rozdělené pomlčkami bylo vyhodnoceno robotem jako závadné... můžete tipovat jaké to bylo, já to nevím, musel bych pomlčkovat jedno po druhém postupně, a to teda mi tady za to fakt nestojí ztrácet čas tímto :D
Nahlásit

Jací Slováci? Co to je? Myslíš Severní Maďary?
Souhlasím • Nesouhlasím - 1
Nahlásit

BussterX: Zřejmě máš na mysli Ivana Ottu Schwarze. Ano, narodil se na Slovensku, ale v židovské rodině.

Oká, tak si prokádruj 60 tisíc slováků kteří se účastnili slovenskýho povstání proti náckům, to by v tom byl čert aby aspoň deset chlapů z nich nebyli čistokrevní slováci :D
Nahlásit

Z**di jsou i v česku, někteří lidi z česka informovali o českejch tajnejch odbojích... To že slováci měli tyhle k****ny v politice, stane se. Steině většina těch co za to mohli prdí v hlíně a ti co žijou po nich dneska za to nemohou.
To je stejnej k****nismus, jako když chtějí lidi aby se němci co ani nezažili válku omlouvali za to co se v druhé světové stalo.
To je stejnej k****nismus, jako když chtějí lidi aby se němci co ani nezažili válku omlouvali za to co se v druhé světové stalo.
Souhlasím - 1 • Nesouhlasím - 1
Nahlásit
Přihlas se a napiš svůj názor. Nemáš svůj účet? Zaregistruj se.