Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Konec neférovým praktikám operátorů? Nenechte se odírat!

Poslanec Jan Husák navrhl novelu zákona o elektronických komunikacích, která zlepšuje podmínky pro zákazníky vůči operátorům. Novela obsahuje mimo jiné změnu ve smluvních pokutách. Nyní nebudete platit plnou výši všech (zbylých) paušálů, ke kterým jste se upsali, ale jen jednu pětinu.

Změna bude platná i na stávající smlouvy. Operátoři mají půl roku, aby změnili současné smlouvy. Uvidíme, jak moc využijí tuto lhůtu. 

Novela prošla legislativním procesem, včetně podpisu prezidenta Miloše Zemana. Jakmile vyjde ve sbírce zákonů, stane se účinným 15 dnů po začátku platnosti, což by mělo být během několika málo týdnů.

Další body novely

Novela obsahuje i změnu v automatickém prodlužování smluv. Nyní už vás operátor musí nejdříve tři a nejpozději jeden měsíc předem informovat jak smlouvu ukončit.

Dalším bodem novely je uzavírání smluv na dálku. Nyní vám operátor musí poslat dokumentaci písemně či elektronicky. Od data příjmu těchto dokumentů máte 14 dní na odstoupení.

Neomezený tarif s dobrou cenovkou, ale...

Neomezené tarify mají dobrou cenovku, ale nejsou vhodné pro masy lidí. Toho si byli operátoři vytvářející tuto nabídku vědomi a postavili tarify tak, aby si neomezený tarif aktivovali i ti, co méně volají.

Je to jednoduchá taktika, vy neomezený tarif nepotřebujete, ale operátor vám ho vnutí a to s výhodou, že si můžete volat a psát  „jak chcete“. Tuto výhodu ale velká skupina lidí opravdu nepotřebuje a zbytečně tak mají lidé vysoké minimální měsíční plnění.

Vodafone odhalil tarify RED a telefony za lepší cenu

T-Mobile dorovnává nabídku: S námi síť nesíť za 749 Kč

O2 FREE CZ: Nejdiskutovanější tarif dne způsobil poprask

Úvazek na dva roky

Tyto tarify si můžete pořídit buď s úvazkem na 2 roky, nebo bez úvazku, kde je ale cena vyšší zhruba o 150 korun měsíčně. Proto se všichni běžní smrtelníci, kteří nevědí, že teď se v telekomunikacích „dějí věci“, bezmyšlenkově upisují. Cena nižší o 150 korun je přeci jen lepší.

Každý týden se na našem českém trhu objevují noví virtuální operátoři, kteří mají často (v drtivé většině) lepší nabídky a jelikož je těchto „virtuálů“ hodně, každý si vybere nabídku, která mu nejvíce vyhovuje.

Další virtuál se zajímavou nabídkou

Už od srpna 2013 tu nejspíše bude nový virtuální operátor s opět výrazně levnějšími tarify – neomezený tarif s 150MB datovým limitem za 449 korun, s 3 GB internetu 549 korun a za 599 korun už získáte 30 GB.

Operátor SIPhone nabízí internet s „neomezeným“ FUP

Smršť levného telefonování: 99mobile, GoMobil, Tesco a další

Foto: samsung.com, zdroj: Mobilmania.cz

Autor článku se věnuje moderní technice, mobilním zařízením a IT. Blízká je mu investigativní žurnalistika a nepohrdne ničím novým a neotřelým.
Onload

2 názory ke článku

23. 07. 2013 v 20:47Off-line Power  (23/180/65)
moje náklady za telefon jsou do 60Kč měsíčně :)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
23. 07. 2013 v 20:52Off-line Undercover  (32/180/72)
.. pěknej článek - je to vojeb někdy ty obch. podmínky
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload