Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Zachránci LGBT životů a bojovníci proti šikaně: Dan Savage a It Gets Better Project

It Gets Better je nezisková organizace cílená na mladé jedince a jejich poklidné sebepřijetí v období coming outu. Projekt funguje již přes pět let a disponuje více než 50 000 videi, nahranými lidmi všech národností, věkových skupin i vyznání. Seznamte se s jeho zakladatelem.

Dnes již v USA dobře známý aktivista Dan Savage, spisovatel a autor sloupků sexuálního poradenství „Savage Love“, se rozhodl v roce 2010 natočit se svým manželem krátké video na YouTube s jednoduchým poselstvím: „It Gets Better“.

Nahrávka se stala natolik populární, že za pouhé dva týdny Daniel nasbíral přes 650 videí od zájemců z celého světa a jeho YouTube kanál tak dosáhl maximálního limitu. „V ten okamžik mi došlo, že jsme dosáhli mnohem více, než jsem původně zamýšlel,“ přiznává Savage.

Danův prvotní impulz pro tvorbu videí vznikl na základě množících se zpráv o narůstajících sebevraždách mladých gayů. „Víte, šlo o lidi, kteří si jen potřebovali v pravý čas promluvit s pravým člověkem, který je ujistí o jejich světlé budoucnosti. Jenže problém se svým sebepřijetím mívají lidé kvůli svému okolí. A rodiče nebo učitelé, kteří jsou homofobní, by mi nikdy nedovolili před dětmi vést gay friendly přednášku,“ popsal Savage své obtíže.

„V dnešní době sociálních médií už jsme ale mohli všechny překážky obejít a obrazně řečeno takovým lidem vyrazit dveře domu, napochodovat dovnitř a zabránit jejich dětem ve spáchání sebevraždy. To vše jen prostřednictvím Internetu," dodává.

Dan se stal v průběhu let žádaným řečníkem na mnoha školách a dodnes bojuje za práva LGBT. To znatelně pocítil svého času i senátor a kandidát na prezidenta USA Rick Santorum, když Dan jako protiútok na jeho anti-gay propagandu redefinoval, pomocí nejvíce relevantního výsledku vyhledavače Google, jeho příjmení na směs lubrikantu a stolice.

It Gets Better Project dnes spolupracuje s mnoha organizacemi a podporují jej osobnosti jako Anne Hathaway, Barack Obama, Larry King, Sia, Tom Hanks a mnozí další.

Tito gayové zpívají, aby zastavili šikanu a násilí proti gayům

Tati, jsme gayové! Šokovali dva bratři svého otce, když mu po telefonu odhalili velké tajemství

Průzkum: Čtyři z pěti gay kluků zažili šikanu a třetina gayů se pokusila o sebevraždu!

Titulní foto: youtube.com

Autor článku je staromódní, přímý člověk, zastávající hlubší porozumění před povrchností a žije podle pevného systému hodnot.
Onload

3 názory ke článku

19. 07. 2020 v 08:08Off-line Iglw  (48/172/77)
Dobrá věc!
22. 03. 2023 v 07:31Off-line Kvakos  (20/178/60)
Komedie
04. 05. 2023 v 06:28Off-line Ent  (50/183/100)
tak slovní spojení zachránci životů mě fakt pobavilo
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload