Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový iPad: Extrémně jemný obraz, který nerozeznáte od reality

iPad od Applu byl doposud nekorunovaným králem mezi tablety. Třetí generace iPadu dokazuje, že Apple ví, co dělá. Nový iPad má extrémně jemný displej, pětimegapixelový fotoaparát, ostřejší text a bohatší barvy.

Tablety nedělá jen Apple, není ale tajemstvím, že je dělá ze všech nejlíp. Konkurence si na tabletech vylámala zuby, ať už Dell nebo kdokoliv jiný. Apple na včerejší konferenci v San Francisku zasadil konkurenčním výrobcům tabletů další ránu do srdce – představil zbrusu nový iPad, který má opět co nabídnout.
 

Je nutné zmínit, že nový iPad s iOS 5.1 se jmenuje jednoduše – prostě „iPad“, není to iPad 3 či iPad HD, jak se chvíli spekulovalo. Přináší displej Retina s extrémně jemným rozlišením 2 048 × 1 536 pixelů, což na tak malé ploše (uhlopříčka 9,7") nabízí opravdu neuvěřitelně jemné detaily (čtyřikrát jemnější než iPad 2).

Zvýšil se i výkon, iPad pohání dvoujádrový procesor A5 s novou výkonnější grafikou, která je hlavně kvůli kvalitnějšímu displeji. Další novinkou je 5Mpx fotoaparát, se kterým můžete nahrávat Full HD videa v rozlišení 1 080 pixelů.

Rozměry iPadu jsou 241 × 186 × 9,4 milimetrů a váha 662 gramů. iPad slibuje
10 hodin provozu s připojením k internetu přes 3G. O hodinu méně vydrží při připojení přes síť LTE, kterou nově také podporuje (tady zatím zbytečné).

iPad se začne v Česku prodávat v druhé polovině března. Ceny se budou lišit dle velikosti paměti a podpory Wi-Fi/LTE. Nachystat si tak budeme muset cca 14 000 Kč.

Televizní reklama na nový iPad:

Láká vás nový iPad? Nebo už nějaký tablet používáte?

Foto: Apple

Onload

5 názorů ke článku

10. 03. 2012 v 20:25Off-line Chuckym3  (41/174/75)
už z důvodu, jak se nakousnuté jablko chová vůči zdravé konkurenci bych si to nekoupil, Né že by se mi produkt nelíbil, ale chování Apple zavrhuji. Bohužel. Jsem velice spokojen s produkty od HTC a HP.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 03. 2012 v 21:28Off-line NaKluky.cz  
Co myslíš tím chováním ke konkurenci? :)
15. 03. 2012 v 03:16Off-line Nezny_VeselyRomantik  (52/178/65)
Ja jen stale premyslim.....,pokud bych si iPad koupil, jaky ma vlastne smysl?? Myslim tim ted v porovnani s MAC nebo PC. K cemu vlastne takovy tablet muze slouzit, aby ho bezny uzivatel vyuzil?? Samozrejme vlastnim PC...Tak se to snazim nejak s tim porovnat. Ale stale mi vychazi PC lepe?? Nevim...Nejsem takovy odbornik, abych rekl, tablet rozhodne NE nebo ANO...:-))
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
15. 03. 2012 v 11:44Off-line NaKluky.cz  
Záleží na tom, co člověk od počítače očekává. Pokud ho má někdo jen kvůli přečtení ranních novin, tak pak mu iPad (či jiný tablet) může plně dostačovat. Většina se ale asi bez standardního PC/notebooku jen tak neobejde, takže tablety vnímáme spíše jako doplněk.

Třeba ráno v posteli mít tablet je mnohem pohodlnější, než notebook (lépe jsou na tom tenké utrabooky, ale i tak). To stejné na cestě do práce, či do školy. Pro studenty může být také pohodlnější tablet, než zbytečně s sebou tahat notebook, adaptér a kdo ví co ještě. Je relativně malý, skladný, a o to jde.

Běžný uživatel si na něm projde internet, může zkouknout videa či online vysílání ČT24 atd.
02. 02. 2013 v 18:41Off-line Vojta34  (25/174/50)
Já mám iPad2 ted zrovna zněj toto píší a mohu moc doporučit a podle mě je to lepší než notebook :)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload