Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

11 tipů jak prodloužit životnost baterie pro iPhone, iPad a MacBook

Petr Mára natočil další užitečné video, ve kterém jasně a stručně vysvětlil, jak si nezlikvidovat baterii v iPhonu, iPadu nebo MacBooku. Vysvětlil také, proč byste neměli nechat baterii klesnout pod 20 % nabití a že nabíjení přes noc baterii neškodí.

1. Vyhýbejte se extrémním teplotám

iPhone a iPad používejte v teplotě 0-35 °C, MacBook 10-35 °C. Mimo tyto teploty se snažte jejich používání omezit, anebo lépe vůbec nepoužívat.

2. Zbytečně je nezahřívejte

Nezvyšujte uměle teplotu zařízení. Nenechávejte je proto v pouzdrech, na sluníčku nebo v autě za oknem. Opakem jsou situace, kdy jste na horách nebo je zima – v tu chvíli mějte telefon co nejblíže u těla.

3. Originální nabíječky

Používejte originální nabíječky a baterie, anebo používejte alespoň kvalitní.

4. Aktualizujte iOS

Vždycky aktualizujte operační systém iOS. Často se stává, že starší verze obsahují chyby, které zkracují životnost baterií.

5. Když zařízení nepoužíváte, nabijte jej na 50 %

Když víte, že zařízení na nějakou delší dobu vypnete a nebudete jej používat, vyhněte se nabití na 100 % a stejně tak nevybíjejte úplně na nulu.

Zařízení nabijte ideálně na 50 % a uložte na místo, kde se nebude zahřívat. Baterie tak vydrží v rozumném stavu i několik let, aniž by docházelo k jejímu poškození.

6. Nenechte baterii klesnout pod 20 %

Snažte se baterii nevybít pod 20 %. Raději ji za den dvacetkrát nabijte, než aby klesla pod tuto magickou hranici.

7. Nabíjení přes noc nevadí

Nabíjení přes noc se nemusíte bát. Zařízení se nabíjí rychle do 80 %, poté se rychlost nabíjení sníží. Při dosažení 100 % řídící jednotka baterii odpojí a bude si brát energii přímo ze zásuvky.  

8. Nebojte se nabíjet iPhone 12W nabíječkou

K iPhonům se dodávají 5W nabíječky, kdežto u iPadů jsou 12W. Nemusíte se bát na 12W nabíječku připojit iPhonu, protože to iPhone pozná a vezme si jen tolik energie, kolik potřebuje.

9. Jak iPhone co nejrychleji nabít?

Jestli potřebujete iPhone co nejrychleji nabít, přepněte jej do leteckého režimu, snižte jas na minimum a použijte 12W nabíječku. Ani nenovější iPhone 7 sice nedokáže naplno využít potenciál 12W nabíječky, ale může si vzít o cca 10-20% více, než by mu poskytla standardní 5W nabíječka.

10. Baterii nemusíte formátovat (kalibrovat)

Dříve se hodně řešilo formátování baterií, tedy nabití na 100 % a vybití na nulu. Baterie jsou ale formátované přímo z továrny, takže se ničeho takového nemusíte dělat. Zkuste to až ve chvíli, kdy vám vydrží polovinu času, než kolik ve skutečnosti měla.  

11. Vypněte nepoužívané funkce

Geolokační služby, Wi-Fi, LTE a Bluetooth zvyšují spotřebu energie. Pokud je nepoužíváte, vypněte je.

Titulní foto: 

Onload

1 názor ke článku

29. 10. 2022 v 18:59Off-line Juri1  (60/-/-)
Super
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload