Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nevěra, žárlivost a život ve lži? 3 případy, kdy to není nevěra

Co je vlastně nevěra? Porušení důvěry v páru. Většina lidí bere nevěru hlavně jako pohlavní styk s někým, kdo není aktuální partner. Ale co když se jedná o nekoitální aktivity (bez styku pohlavních orgánů), nebo důvěrné rozhovory s někým jiným, než je partner? Líbání, mazlení, svěřování se, orální sex či anální sex.

O nevěru se může jednat, když s jiným člověkem, než je váš aktuální partner, uskutečníte kontakty, které jsou pro stávajícího partnera emočně zraňující.

Důležitou otázkou není, co je nevěra, ale za co ji považuje partner.

Každý vztah je jiný

Neexistuje pevný řád, jak se chovat ve vztahu. Existují pouze rady a způsoby, jak obohatit vztah, jak ho zlepšit, zachovat, jak v něm jednat. Každý by si měl vytvořit vlastní pravidla, co je a co není v jejich vztahu důležité.

Někomu nevadí, když se jeho partner s někým objímá a líbá, ač v jeho přítomnosti. Jiný šílí, když se podíváte na kluka, co stojí vedle vás.

Pro někoho je bolestné, když partner chodí za kamarády a kamarádkami se svěřovat s tím, co ho bolí a trápí. Je to pro něj známka neschopnosti a pocit, že nedokáže svému partnerovi pomoci.

Když to partner neví

Nevěrou je jednoznačně pohlavní či anální styk, za předpokladu, že to partner neví. Neboť když to ví, je to povolené, tudíž se nejedná o ztrátu důvěry a nevěru.

Foto: carbonnyc, Flickr, Creative Commons

Žárlivost vztah utvrzuje 

Žárlivost je ve vztahu důležitá. Dokazuje, že partneři si nejsou tím druhým jistí a nutí to vztah upevňovat. Avšak pozor na patologického žárlivce, tzv. „stíhačku“. Pro takového jedince může být zraňující, když partner radí turistovi na ulici.

3 případy, kdy se nejedná o nevěru

  1. Masturbace – pravidelné sebeukájení je mnohými sexuology doporučované, neboť každý má právo si užít a stimulovat sám sebe podle svých představ.
  2. Pokec s kamarádkami/kamarády – pokud se nejedná o něco, co by partner měl vědět. Každý by měl mít ve vztahu právo na nejlepšího přítele, který je takovým útočištěm.
  3. Občasný flirt ve formě úsměvu, mrknutí či podívání se na někoho, kdo se líbí – když to nezachází dál.

Jak poznat, že vás přítel podvádí? 4 příčiny vzniku nevěry

Foto: carbonnyc, Flickr, Creative Commons

Autor článku je trenérem ve fitness, tančí, cvičí zumbu a pečuje o svůj vzhled. Více se o něm můžete dozvědět v rozhovoru.
Onload

8 názorů ke článku

08. 01. 2014 v 03:24Off-line Dejviik  (24/185/61)
Určitě nenechám sveho partnera mrkat na někoho jiného k***a, je to MOJE! :( :D
Souhlasím - 11   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 04. 2014 v 08:23Off-line Romans1  (28/183/65)
tak zaprvi aco kdyz vas p***el kouka na svoji bejvalou u tece vam sni a pak se kvam vrati mate v nem duveru neeeeeee za druhi jaky je to kdyz vas p***el bil v minulosti k***a ze se s kazdym vispal mate duveru neeeeeeeeeee vsechno zalezi na ti doticny osobe co vtom zivote prosla a ne co ma naprcano ale jaky srdce ma protoze slova jsou faleny oci pismena a buch vi co este
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
19. 05. 2014 v 14:51Off-line Normal123  (38/176/77)
Boze ta cestina... (Romans1) nezlob se na me, ale v tom tvem clanku je tolik chyb, ze jsi pro me priklad, ze takove profily me odpuzuji a uz jen lidi, co tu pisi svoje komentare a maji v tom miliardu chyb by se meli zamyslet nad necim jinym... Urcite obcas udelam nejakou tu chybku a kdyz si nejsem jistej, tak pouziju jiny slovo, ale napr. Ve slove co pises ( druhi ) kde se jednoznacne pise tvrde ( y ) to bije do oci... Nic proti, neznam te ale takovych lidi tu je hromada a je to priserny...
26. 05. 2014 v 02:01Off-line Romans1  (28/183/65)
na tomhle nezalezi ale zalezi vis na cem jak se chovas a ti jses ted zachoval jako ze jsi nademnou ale pod s oci do oci polozim te na zem jenom jednym slovem, a reknes mas pravdu ttak nedelej ze vis a znas vse
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
26. 05. 2014 v 15:15Off-line Normal123  (38/176/77)
Mas pravdu, jak jsem jen mohl pochybovat o tve inteligenci, prave jsi me uz na tu zem dostal"... A az budu neco potrebovat vedet nebo znat, urcite Tebe pozadam o pomoc.. Dekuji ti.. :-D
27. 05. 2014 v 10:16Off-line Normal123  (38/176/77)
prg_chodov: Diky, myslim ze nejsi jediny kdo to chape, o cem jsem psal.. Predstava, ze bych mel zit s nekym takovym, boze to radeji budu sam do konce zivota.. Ne, proste jak vidim nekoho takto psat, uz dopredu mam jasno.. Tim bych to asi uzavrel.. Je jasny, ze pismo, kdyz s nekym navazu zde komunikaci, je prvni ukazatel, co je to za cloveka.. Prece hned nevidim jak ten clovek vypada, co dela, jake ma vlastnosti atd.
Proste psana komunikace je tu prvni co vidime a to je pro me ukazatel, co je to za cloveka... Ale to uz se opakuji... Kdyz si polozim otazku:"Proc jsem se svym p***elem uz 5 let? Je to snad proto, ze je totalne urostlej, namakanej, sexy ultra model s velkym a tlustym perem? Nebo snad proto ze suka jako buh? Bezkonkurencni v posteli?" Ano, pro tyto vlastnosti taky :-) ale je to proto, ze je inteligentni a rozumnej a svym mozkem me jeste porad dostava... Mejte se.... Ja se mam dobre :-D
09. 09. 2016 v 23:27Off-line Martas18  (26/180/65)
flirt s inými síce naozaj nie je nevera, ale obhajovať to?!
20. 08. 2023 v 11:36On-line Minor  (68/-/-)
Romans1: Český pravopis - jak z druhé obecné. Gratuluji.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload