Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Grand Theft Auto 4: Zabijte nudu a poznejte úžasný svět multiplayeru

GTA nebo „Gétéáčko“ je jedna z nejlegendárnějších her. Zahrát si ji můžete jak na starších konzolích, počítačích, tak dokonce už i třeba na tabletu. Podíváme se blíže na zoubek multiplayeru. Je to z jednoho prostého důvodu – hodně lidí má hru staženou z internetu a tak vůbec neznají kouzlo hry ve více hráčích.

Grand Theft Auto V: Sledujte nadupané video přímo ze hry!

Co je vlastně multiplayer?

Jedná se o hru více hráčů. Na celé mapě (či její části) neběháte sami, ale s vašimi kamarády nebo prostě cizími hráči, kteří jsou v realitě od vás klidně i stovky kilometrů daleko.

Kouzlo „Mulťáku“

Každý hráč má nějakou svoji taktiku, způsob hraní. Každý je jinak dobrý, někomu jde hra lépe, někomu hůře. Dá se tedy říct, že každý hráč je svým způsobem originální, což je hlavní rozdíl mezi AI – počítačem řízenou umělou inteligencí (boti).

Asi to znáte, v hodně hrách máte nějakou misi a vaši nepřátelé dělají pořád to samé a pořád jsou na stejných místech. Takovou misi si zahrajete jednou a podruhé už vás nic nepřekvapí. V MP je to jinak, každá mise je originální.

Mafiánské týmové mise v GTA

Jeden z herních módů se jmenuje „Team Mafia Work“. Z mého pohledu nejzábavnější mód, který ovšem nehraje moc lidí. Plníte mise, které dostáváte přes mobilní telefon od „Petroviče“.

Na mapě jsou proti sobě většinou dva týmy, ale může jich být třeba 5. Oba týmy dostanou stejný úkol a ten kdo jej splní, obdrží peníze. Jak prosté. Vítězí tým, který dosáhne určité finanční hranice, či za určitý čas získá více peněz.

Jaké jsou úkoly?

Ve hře je nepřeberné množství misí, od eliminace někoho nepohodlného, přes krádeže obrněných transportérů, luxusních aut až po eskortování prostitutek.

Napomáhat v plnění úkolů vám mohou luxusní auta, vrtulníky či lodě. Nepřátele ale nebudete samozřejmě mlátit rukama, nýbrž se můžete vyzbrojit například raketometem, odstřelovací puškou nebo „ákáčkem“. Tyto zbraně jde posbírat na mapě, stejně tak vestu nebo lékárničky, které vás uzdraví či opraví vaše auto.

Takto jsou po městě položeny zbraně, jsou vidět i na minimapě

Ve třech se to lépe táhne. Ale co třeba v deseti?

Základem úspěchu je spolupráce. Pokud máte někoho vyzvednout, je dobré, když vás vaši spoluhráči chrání, či seženou již zmíněnou helikoptéru a vyzvednou vás. Do vozidel může nastoupit více lidí, takže jeden řídí a zbytek (včetně vás) může střílet.

Když už vás je víc, není problém udělat konvoj a bezpečnost je zaručena. Krytí z helikoptéry se také hodí.

V policejní obrněné dodávce máte dobré krytí, vaši spoluhráči si mohou sednout dozadu a střílet.

Jedno z nejrychlejších aut ve hře, nad ním vidíte část helikoptéry

Nevýhody Multiplayeru

Pokud narazíte na dobrou partu, zábava je super. Ale když s vámi hraje někdo „labilní“, stane se ze hry peklo. Dotyčný vám bude prostřelovat pneumatiky, místo toho aby cíl chránil, tak ho zabije atd.

Neřídí se s tak deformovaným autem moc dobře, ale jet s tím lze

Nebuďte příliš dobří

Někdy se zadaří víc, než je zdrávo, a co se nestane, protihráči vás vykopnou. Sice se vám to stane jen málokdy, ale naštve to, když vašemu týmu nahrajete jasnou výhru a nakonec hru ani nemůžete dohrát.

Jako „stoličku“ můžete použít třeba i luxusní automobil

Za pár stovek

Hru seženete na internetu za nějakých 300 Kč (v akcích dokonce levněji) a pořádně si u ní zablbnete a zabavíte. S partou přátel je to opravdu vynikající hra.

Hráli jste tuto hru, či vás o ní něco zajímá?

Grand Theft Auto V: Sledujte nadupané video přímo ze hry!

Autor článku se věnuje moderní technice, mobilním zařízením a IT. Blízká je mu investigativní žurnalistika a nepohrdne ničím novým a neotřelým.
Onload

5 názorů ke článku

20. 07. 2013 v 15:28Off-line Titan24  (30/168/56)
GTA IV byla výborná, ale už se hrozně těším na GTA V. :)
20. 07. 2013 v 20:09Off-line City  (30/187/58)
Taky jsem hrál San Andreas přes MP :) byla to zábava .. u GTA IV jsem nenarazil na dobrou partu hráčů tudíž se těším na GTA V ! :)
22. 07. 2013 v 08:53Off-line Filipek5  (25/178/55)
SA bylo podle mě nejlepší, i když jsem spíš na RPG:))
22. 07. 2013 v 18:58Off-line Filipek5  (25/178/55)
Já myslím jako ze všech dílů GTA, že je nejlepší :)
27. 07. 2013 v 14:22Off-line DjLuko1996  (27/175/-)
tak to som na to zvedavi ja GTA hram iba z kodami a modami :D :D
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload