Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

8 zajímavých rad na zhubnutí: Semínka a pořádný detox

Výživový specialista Martin Škába se v minulém článku rozpovídal o tom, jak zhubnout. Teď přichází s další várkou rad, které jsou další level v cestě za hubnutím – bez obav je ale můžete kombinovat s těmi minulými:

Jak zhubnout? 11 rad přímo od výživového specialisty

1. rada: Semínka nad zlato

Zařaďte do své stravy hodně semínek – nejlépe konopné nebo lněné. Přidat se dají v podstatě do jakéhokoliv pokrmu a vašemu tělu udělají nevídaně dobře. Například lněné semínko si můžete umlít mlýnkem na kávu nebo mák a přidávat jej do každého jídla.

„Úžasně podpoříte očistu tlustého střeva a tím velmi odlehčíte játrům, která díky alkoholu a velkému množství jídla občas dostávají velkou zátěž,“ doplňuje Martin Škába.

2. rada: Probuďte své tělo k životu

Jakmile se každý den probudíte, vypijte sklenici teplé vody (cca 3 dcl) s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a 3-4 lžičkami rozemletého lněného semínka. Vypijte nejdřív 1,5 dcl, pak si udělejte několik rotací trupu, několik předklonů a i třeba několik dřepů – stačí jich pět až deset.

„Je prokázáno, že největší účinek mají tyto cviky prováděné mezi pátou až sedmou hodinou ranní, kdy tlusté střevo nejvíce pracuje, a tak jednoduše a naprosto přirozeně podpoříte trávení,“ upřesňuje Martin Škába.

3. rada: Zeleninové šťávy jako detox

Je vhodné podpořit tělo speciálními zeleninovými šťávami.

„Buď se dají koupit zeleninové šťávy z kysané zeleniny, nebo si doma můžete zeleninu sami odšťavnit – dle čínské medicíny tak, aby nás moc neochlazovaly. Doporučuji tento detoxikační mix: kousek brokolice, rajčete, kedlubny, stroužek česneku, čtvrtinu cibule, mrkev, zázvor, celer a červenou řepu. A pijte alespoň jednu sklenici denně - dodá tělu minerály a živiny a sníží chuť na sladké,“ říká Martin Škába.

4. rada: Pozor na jídlo po cvičení

Pokud začnete cvičit, pozor na stravu po výdeji energie: do 15 minut si dejte nejlépe sušené ovoce a do 30 minut po cvičení proteinový nápoj bez umělých sladidel, nebo zdravou proteinovou tyčinku bez přidaných cukrů a konzervantů.

5. rada: Zázračné lněné semínko

Skvělý fígl je těsně před jakoukoliv oslavou vypít sklenici teplejší vody s rozemletým lněným semínkem.

„To pomůže tak, že díky vláknině z daných semínek se strava tak rychle nebude vstřebávat do těla a pomůže to i očistě trávicího traktu,“ dává další radu Martin Škába.

6. rada: Braňte se chuti na sladké

Chuť na sladké nenásilně zaženou dvě deci vody s pár kapkami extraktu z grepových jadérek.

7. rada: Podpořte spalování tuku

Existují doplňky pro podporu spalování tuku, kterými si můžete pomoct.

„Z osobní zkušenosti bych doporučil tzv. CLA, neboli konjugovanou kyselinu linolovou, která velmi intenzivně pomáhá zvyšovat svalový metabolismus, odbourávat podkožní tuk a chrání tělo před vznikem osteoporózy,“ doplňuje Martin Škába.

8. rada: Motivujte sami sebe

Stanovte si, proč chcete zhubnout a najděte si emocionální propojení s daným cílem. Vytvořit si plán – buď to zvládnu sám, nebo si nechám pomoci třeba výživovým specialistou (jde o to, jak moc mám silnou vůli).

Začněte postupně, každý den udělejte maličkost, neodkládejte nic na zítra s tím, že zítra vše změním – to nikdy nefunguje.

Foto: Martin Škába

Jak zhubnout? 11 rad přímo od výživového specialisty

Zdroj: skaba.cz, Titulní foto: straightpimpin, Flickr, Creative Commons

Martin Škába / další články autora ›
Autor článku je výživový specialista, který má na svém webu www.skaba.cz seznam rad, jak zhubnout.
Onload

18 názorů ke článku

15. 12. 2013 v 15:29Off-line NaKluky.cz  
To je pravda, budeme to pak asi muset re-vydat :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
15. 12. 2013 v 22:52Off-line Pavekk  (51/171/98)
hele já jsem tlustej a nevadí mi to ani klukům co jsem měl... :-) tak si to jezte sami ty kraviny :-)) semínka :D
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 8  Nahlásit
16. 12. 2013 v 15:43Off-line Tomaa_sek  (26/-/-)
↑Tak na jednu stranu máš možná pravdu..nějakou silnou obezitou třeba netrpíš, ale není to určitě moc zdravé..myslím si, že temito radami nejen pomůžeš tělo aby vypadalo fyzicky lépe, ale taky se budeš lépe cítit..budeš plný energie, nebudeš mít například problém doběhnout někam (jasně, řekneš, že ani teď nemáš)..ale podle mě to má výhody z mnoha stran..nejen z té, že zhubneš a budeš vypadat lépe :)
Jinak..jak shiro narážel že až po Vánocích..Ono když člověk i denně sní pár kousků cukroví, určitě nestloustne..a tomu bych doecla věřil :)..je samozřejmě rozdíl, když si vezmeš pár kousků cukroví a nebo sežereš plnou krabičku lineckého a na závěr ještě vanilkové rohlíčky..
tak to jen tak naokraj:)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 12. 2013 v 16:18Off-line Pavekk  (51/171/98)
Jako vím že máš pravdu.. ale potřebuji si to nějak omluvit ty pivka a vepřové k večeři :D... na autobus chodím včas,abych nemusel dobíhat... a mě stačí že se líbím klukům.. při těle.. mám tu výhodu, že se mi líbí taky silnější kluci... takže v tomhle směru jsme v pohodě.. :-) a ty hubený kabelky,jsou sice hezcí ale nedá se s níma žít.... :-)
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
03. 01. 2014 v 22:08Off-line Kocour  (26/177/75)
-_- Na této planetě už nechci žít :( :D
21. 04. 2014 v 00:26Off-line Eldiablo  (103/180/120)
neboj,bude hůř! :D
17. 07. 2014 v 15:10Off-line ErikVl  (27/-/-)
Já jsem zásadně proti tomu jíst semínka a klíčky! Vždyť je to týrání semínek a klíčků! :D Taková vražda! Musíme jít do sebe a začít žrát kameny... :D Nejen, že ulevíte klíčkům, ale i zhubnete. A hezky si obrousíte zoubky.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
17. 07. 2014 v 16:53Off-line Eldiablo  (103/180/120)
já mam semínko moc rád! :D
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 08. 2014 v 22:40Off-line Luck1  (35/182/80)
já také rád semínka :D, miluji je. Doporučuji dýňové i slunečnicové semínko
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 12. 2014 v 11:56Off-line Boylover  (103/179/84)
Taky je mám rád, ale s kily navíc jsem zatočil pouhým upravením jídelníčku..vepřové hovězí stop, jen drůbež, ryby, žádné paštiky, pomazánky a měkké sýry, uzeniny a salámy fuj, hodně zeleniny a ovoce, málo oplatků, jen vyjímečně a tímto způsobem jsem shodil 9kg za necelé 3 měsíce bez cvičení. Ted bych ještě uvítal osobní kázeň a začal cvičit, jsem trochu zanedbanej, viz fotky ale základu jsem dosáhnul. Spíše mne ještě trápí podkožní tuk, ten mám navíc, asi 5 kg odhaduji. Semínka tedy také zkouším, spíše je křoupu. Kdybych měl kamaráda, se kterým bych mohl cvičit, běhat, koupat adámo a podobně, tak bych asi byl ukázněnější. Takže je třeba podle mne změnit žroutství na papinkání, ono to zabere!
01. 01. 2015 v 12:28Off-line Betonica  (39/191/93)
TWL :)

Sklenice teplé vody s citronem a fresh do prázdnýho žaludku po ránu... No to pak chápu, že člověk zhubne. Tak drasticky kyselá věc ten žaludek rozbije na celej den, že o hladu nebude vůbec řeč :( Smím se zeptat, kdo prokázal, že rotace trupu mezi 7 a 9 ranní a bla bla bla?? Já kdybych do sebe nalil tu kyselou věc a pak se motal, tak bych možná nestihl doběhnout suchou nožkou na toaletu :(

A ty semínka, no já nevím... Něco mi říká, že svých krásných 96kg při životě neudržím 12 hodin v práci semínky. A co můj ubohý mozeček? Kdo mu dá napapat? Mozky mají tuze rády kyslík a cukr a ten v semínku ani v té kyselině z rána nebyl :( Tak ale nevadí, hlavu nepotřebuju, hlavně že budu mít břišáky...

No a přesně proto mi je z duše protivná celá ta propaganda "zdravého životního stylu". Vážně někdo věří, že teplá voda s citronem něco změní?

Jestli by nebylo daleko nejlepší jíst přiměřeně výdeji energie pestrou stravu, namísto autem jít do práce/školy pěšky, chodit plavat, na túry a tak dááále. :)
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
30. 07. 2015 v 15:24Off-line Lukas2000  (24/182/64)
Hýbat se a nesedět na p***li.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 11. 2015 v 16:19Off-line Luck1  (35/182/80)
já semena rád :D
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
22. 02. 2017 v 23:54Off-line Plemenik  (48/183/98)
To jsou všechno rady, jejichž vyzkoušením jistě dáte protřelému obchodníkovi vydělat. Avšak tloustnutí je hormonální záležitost. Není nic platné cvičit a hladovět, protože zvýšené hormony inzulín a kortizol to vrátí zpátky. Je nutno začít jíst tuky místo sacharidů, které nezvyšují tvorbu inzulínu. Ale které tuky jíst, když tuky jsou škodlivé?
http://stalemladi.cz/…t-ze-zivota/
07. 08. 2017 v 16:10Off-line Plemenik  (48/183/98)
U nás v Česku byl nedávno propuštěný vězeň, co seděl na doživotí. Celých 20 let toužil, že až ho pustí, upeče si pořádně mastnou husu. V kriminále totiž dávají stravu, která urychluje stárnutí (nemastnou, neslanou). Víš chlape, ty nám tu čteš nějaké poučky o zdravé stravě, ale to nemáš z vlastní hlavy. To papouškuješ takovou tu standardní stravu určenou k odlidnění. Když chceš, abys se zbavil únavy a vyčerpání, tak nejez stravu, která urychluje stárnutí. To je strava, která je v závodních a školních jídelnách, bufetech a restauracích. Co je ta strava pro dlouhý život?. To je ta zakazovaná mastnota, nasycené tuky. Máslo, sádlo, lůj a kosti, to jsou ta nejsilnější koření života, po kterých se ti vyjasní strupovitá pleť a budeš ze zase cítit silný a plnohodnotný člen společnosti.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 09. 2017 v 22:20Off-line Plemenik  (48/183/98)
Pro Tompech - Detox, tím míníš, že z toho dostane sračku?. Ledviny a játra fungují každému samovolně, Nikomu se žádné škodliviny neusazují. Říkají to jen šarlatáni. Proč bychom tvou hloupost měli na sobě zkoušet?
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 05. 2021 v 22:53Off-line Juno  (68/175/75)
A co třeba ledvinové kameny. A nebo žlučníkové šutry to si vymysleli taky šarlatání? Nebo ledviny a cirhóza jater? To taky nic není?
03. 06. 2023 v 06:22Off-line Otello  (37/191/-)
Zrat seminka a blbosti :-D Ten kluk nerozumi ztravovani staci se na nej podivat nema zdravou barvu jajajajjj. Lidi co mate nadvahu je to snadne zajit k Endokrinologovi a nebo sebekontrola jednoduse receno,jist vse ale jit kazdy den delat Cardio minimalne 120 minut a muzes jist co mate radi, mimo 1kg cukru a 1 kg tuku za den jasne :-)) Je to snadne...Chce to CARDIO soudruzky tak ze zvedat p***lky po drepeni v kanclu cele dny a na misto pivka zajit do Fitka 120 minut minimalne a budete vsichni nadherne pasivky jajajajajj.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload