Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Kapela Hodiny natočila druhý videoklip Jízdní řád. Bude to další hit?

Pět měsíců po debutu prvního singlu Stmívání přichází kapela Hodiny s dalším slibným singlem s názvem Jízdní řád. Píseň, kterou doprovází emotivní retrospektivní videoklip částečně inspirovaný životem frontmana kapely Tomáše Sehnala, ani tentokrát nezapře hitové ambice.

„Jízdní řád je o cestě životem, který je sám o sobě největší inspirací. O všech těch pádech, pochybnostech, výhrách i prohrách, lásce a o tom, že tak či tak, nejlépe nám je 1+1. A když vyjde 1+1=3, je to ještě lepší,“ vysvětluje námět songu jeho autor Tomáš Sehnal.

Charismatická parta, jež hudební kritici označují za české Imagine Dragons, má našlápnuto na další hit, který bude posluchačům velmi brzy znít v uších. V klipu kromě krásných panoromat Středních Čech (během natáčení štáb projel přes Davli, Štěchovice, horu Říp a slapskou přehradu) sehrál významnou roli legendární československý autobus Škoda 706 RTO.

„Točili jsme i na několika místech, kde jsem já nebo kluci trávili dětství, což ještě nostalgicky podpořilo prožitek z natáčení. Režisér ani produkce o tom ale neměli ani ponětí,“ prozrazuje Tomáš a pokračuje: „Celé natáčení byl jeden velký zážitek a pro mě i splnění klukovského snu. Jízda legendárním autobusem RTO. Všechny několikahodinové přejezdy jsme absolvovali na palubě a to jsme si všichni užili.“

Ač to na první pohled nevypadá, tak na celém natáčení bylo nejtěžší najít právě lokace a vhodnou autobusovou zastávku, která v klipu sehrála jednu z hlavních rolí. „Ve finále jsme ji stejně nenašli, a tak náš rekvizitář  vyrobil dobovou maketu i s jízdním řádem ze zahradních hadic, která byla tak věrohodná, že ji ani profesionální řidič nepoznal od skutečné,“ směje se Ondřej a dodává: „Tuto provizorní přenosnou zastávku jsme si po celou dobu natáčení vozili všude s sebou. Dopředu se tedy omlouvám divákům, kteří ji budou třeba v okolí Řípu hledat, ale pravdou je, že náš rekvizitář ji už má doma.“

Kapela Hodiny udeřila! Nový singl Stmívání je prostě pecka

Titulní foto: youtube.com, zdroj: TZ

Onload

1 názor ke článku

28. 07. 2016 v 16:25Off-line Cathode  (38/-/-)
ne, že by nic ale připadá mi, že až na vyjímky češté "kapely" a zpěváci a zpěvačky vykrádají zahraniční díla (tohle se mi jeví jako variace na skladbu od Cold play)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload