Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Trailer: Rozpolcený. Jaké to je, když tři dívky vězní totální magor?

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá. Režisér děsivých filmů s šokujícími pointami M. Night Shyamalan přidává další klenot do sbírky privátní hrůzy, vedle Šestého smyslu, Vyvoleného nebo Vesnice. Film „Rozpolcený“ je koncertem jednoho herce, Jamese McAvoye, kterému se podařilo vytvořit jedno z nejděsivějších monster, jaká se kdy objevila na filmovém plátně.

Tu pochybnou čest se s ním seznámit dostanou tři studentky, které původně vezl domů na prázdniny otec jedné z nich. Stačila chvilka a místo něj seděl za volantem podivný chlapík, který je místo vysvětlení uspal chemikálií. Později se dívky probudí zamčené ve sklepní místnosti, kam za nimi záhy dorazí i jejich věznitel.

Z rozhovoru s ním ale rozhodně nejsou o nic moudřejší, protože Kevin je evidentní magor. O nic lépe na tom nejsou ani jeho matka nebo malý Hedwig, kteří za nimi do podzemí chodí. Nenechte se ale splést, přelidněno tu rozhodně není, všichni tito další věznitelé jsou jen produktem Kevinovy poruchy osobnosti.

Pomoci se mu sice snaží psycholožka (Betty Buckley), ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolný a vynalézavý druh se silně vyvinutým instinktem k přežití. Bude ho potřebovat. Kevinova čtyřiadvacátá osobnost se má každým dnem probudit a vše nasvědčuje tomu, že to rozhodně nebude kladný hrdina.

„Kevin se měl původně stát součástí jiného filmu,“ říká jeho stvořitel Shyamalan. „Byl ale tak komplexní osobností, že mi to přišlo škoda. A když jsem pak vymyslel příběh tří uvězněných dívek, které se snaží jeho zvláštnosti využít k útěku, měl jsem solidní základ pro celovečerní film,“ dodává Shyamalan, mistr originálních a překvapivých konců, jenž i v Rozpolceném této pověsti bezezbytku dostál.

Titulní foto: CinemArt

Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload