Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jubilejní pátý Queer Ball s moderátory Cinou a Vančurou bude bavit Brno

Na pátek 10. 03. 2017 připravil spolek STUD tradiční ples Queer Ball. V moravské metropoli Brně se uskuteční tento ples již popáté v řadě. Naváže tak na úspěšnou tradici plesu nejen pro LGBT komunitu, kterou v roce 2013 spolek založil.

Queer Ball nabízí pro lesby, gaye, bisexuály, transsexuály a jejich přátele jedinečnou možnost zatančit si spolu na plese bez ostychu z reakcí ostatních a užít si večer plný zábavy.

Pro jubilejní pátý ročník vybrali organizátoři hvězdnou dvojici moderátorů – ples budou moderovat Jan Cina – vítěz soutěže Tvoje tvář má známý hlas a jeho partner – herec Petr Vančura. Oba moderátoři, kteří spolu v minulosti již mnohokrát moderovali například pro Prague Pride nebo Mezipatra jsou partneři a netají svou sexuální orientaci.

Video: Gay moderátoři Jan Cina a Petr Vančura zvou na Queer Ball v Brně

Poprvé moderují gayové

„Je to poprvé, kdy bude moderátorem Queer Ballu někdo z LGBT komunity, kdo je známý a odlišnou sexuální orientaci neskrývá. V minulosti jsme se snažili vybírat osobnosti, které byly komunitě nakloněny a neměli vůči ní předsudky,“ říká Marek Christ, předseda spolku.

Queer Ball se uskuteční pod záštitou městské části Brno-střed. Starosta Martin Landa stejně tak jako v minulých letech akci osobně zahájí.

Hvězdy stříbrného plátna

Pátý Queer Ball bude nést podtitul „On the Silver Screen“. Znamená to, že návštěvníci budou moci zapojit svou fantazii a inspirovat se při výběru vhodného plesového oděvu hvězdami stříbrného plátna.

V průběhu večera se hosté mohou těšit na taneční vystoupení, soutěže a nebude chybět ani tombola. Po celý večer budou plesové hosty hudebně provázet hudebníci kapely Kolorez, která si zakládá na stoprocentně živém vystoupení. Plná sestava kapely rozpohybuje návštěvníky rytmy různých žánrů i hudebních improvizací.

Vstupenky

„Vstupenky na pátý Queer Ball byli již měsíc a půl před akcí vyprodány, tak velký zájem jsme letos opravdu nečekali. Místa k sezení nejsou už někdy od konce ledna. Protože je o akci velký zájem, dali jsme do prodeje ještě vstupenky bez rezervace místa, které budou v prodeji v den konání akce od 19.00 v KC Babylon, Kounicova 20, Brno,“ doplňuje Marek Christ.

Praha jako novinka

Novinkou, kterou letos organizátoři připravili, je Queer Ball v Praze. Historický první ples určený LGBT lidem a jejich přátelům v hlavním městě se uskuteční o týden později 17. 03. 2017 od 19.00 v Národním domě na Vinohradech.

„V Praze se doposud žádný ples určený speciálně pro lesby, gaye, bisexuály, transsexuály a jejich přátele neuskutečnil, proto jsme se rozhodli, že nabídneme lidem z Prahy a v podstatě celých Čech možnost si takový ples užít. Rádi bychom navázali na kvalitu akce v Brně a udělali stejně perfektní akci v Praze,“ říká Marek Christ z organizačního týmu.

Plesové hosty v Praze budou po celý večer provázet hudebníci kapely Kolorez a moderátor Lukáš Hejlík, kterého lidé znají například ze seriálu Ordinace v růžové zahradě nebo z projektu Listování.

Záštitu nad plesem převzala primátorka hlavního města Adriana Krnáčová, která ples slavnostně zahájí.

Pro návštěvníky bude připraven pestrý doprovodný program, jehož součástí bude tombola nebo taneční a umělecké vystoupení.

„Už teď se těšíme na všechny návštěvníky prvního pražského Queer Ballu a doufáme, že ples bude stejně úspěšný jako ten v Brně. Pokud někdo nesehnal vstupenky ke stolu na Queer Ball v Brně, může vyrazit do Prahy, kde ještě vstupenky ke stolům jsou,“ dodává na závěr Marek Christ.

Video: Sympatický moderátor Lukáš Hejlík zve na první Queer Ball v Praze

Velké taneční parkety

Návštěvníkům budou v obou městech k dispozici velké taneční parkety v historických budovách, které umožní všem užít si večer, ať už se rozhodnou celý ho protancovat nebo jej strávit ve společnosti přátel u stolu.

Nezbývá tedy si jen vybrat, a pokud nemáte program na pátek 10. nebo 17. března, tak vyrazit s partnerkou, partnerem nebo přáteli na jeden z Queer Ballů. Více informací o vstupenkách a akci najdete na webových stránkách queerball.cz.

Titulní foto: TZ, zdroj: TZ

Onload

2 názory ke článku

06. 03. 2017 v 18:14Off-line Densiel  (26/171/66)
Takže opět bez Honzy Musila, bohužel pro mně velké zklamání, je to skvělý moderátor...
07. 03. 2017 v 22:16Off-line I8051  (53/184/97)
Vsak se rika .. brno, buzerantu plno :-)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload