Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Jan Klinkáček: Jak nás mohou heterosexuálové tolerovat, když se netolerujeme ani my sami?

Letošní Prague Pride 2017 zanechal v návštěvnících spoustu emocí. Několika větami se o ně rozhodl podělit 23letý kadeřník Jan Klinkáček:

Už počtvrté jsem měl možnost navštívit akci Prague Pride. Letošní Pride byl super, už i proto, kolik práce musí dát uhlídat přes třicet tisíc lidí. Plus k tomu nějaké hloupé odpůrce, kteří si doma oholí hlavu a jdou zanadávat lidem, kteří si chtějí zatančit a oslavit, že jsou konečně nějaká práva.

Spousta lidí se tak nějak oblékli, jak úplně nechápu – dav pejsků byl už i na mě moc. Ale tak proti gustu…

Prague Pride podle mě ale přestal mít to velké kouzlo. Už jen proto, kolik stran a volebních kampaní jsem potkal – nerozumím politice, ale jen málo lidem nejsme jedno, to mi věřte.

O Pride víkendu jsem projel pár klubů a završení bylo v Mecce, kde když máte VIPko, tak vás ostatní gayové kamenují pohledem. Tak jak chcete být tolerovaní, když se netolerujeme ani my. Možná i tam bude někdy zakopaný pes. Mám z toho smíšené pocity.

Každopádně se na Pride příští rok určitě vrátíme a užijeme si ho po svém jako vždycky. It's okay to be gay.

A abych si jen nestěžoval, tak jsem vlastně happy, protože jsem potkal spoustu lidí, které jsem chtěl vidět a slyšet. A je krásné vidět děti, jak jdou s rodiči v průvodu. To se mi líbilo asi nejvíc.

Byli jste na Prague Pride 2017? Líbil se vám?

Demonstrovali proti Prague Pride 2017: Žádná fakta, pouze sprostá slova a primitivní urážky

5 nejlepších videí z průvodu Prague Pride 2017, který byl poklidný, veselý a nikomu neublížil

Osamělý demonstrant blábolil na Prague Pride: „Jako homosexuálové umřete dřív!“

Titulní foto: Jan Klinkáček

Onload

8 názorů ke článku

16. 08. 2017 v 08:15Off-line Vlado2  (61/180/80)
Aniž bych se chtěl Jana Klinkáčka dotknout, je typickým „konzumentem“ karnevalového veselí v tom dobrém slova smyslu. Jako mnoho dalších. Prague Pride nespojuje s politikou a ta jej ostatně ani nezajímá.
Že zaregistroval jakési „hloupé“ odpůrce? Ale ty přece přitahuje jakékoli větší shromáždění jako magnet a ti nejpřiblblejší (a nejpotrhlejší) jsou pochopitelně nejnápadnější.
Že zaregistroval větší množství „pejsků“? To svědčí jen o tom, že oni spolu (pravděpodobně) více komunikují a byli schopni se na společné účasti domluvit. A nebudu posuzovat, zda to byl šťastný nápad.
Megaproblém je jinde - cituji autora: „…Prague Pride podle mě ale přestal mít to velké kouzlo. Už jen proto, kolik stran a volebních kampaní jsem potkal – nerozumím politice…“
Bohužel má pravdu. Celou několikadenní akci včetně průvodu si doslova „zprivatizovali“ a pro své potřeby zneužily nejrůznější marginální partaje a neziskovky, proti nimž je ve veřejnosti dost značný odpor a původní cíle festivalu se zvrhly na politický boj. Finálním efektem tak není tolerance, respektování či alespoň seznámení veřejnosti s problematikou, ale „vhození všech do jednoho propagandistického pytle“ a obecné zvýšení ostražitosti ke všemu, co nějak souvisí s LGBT.
To si ale měli aktivisté a organizátoři včas uvědomit.
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
16. 08. 2017 v 12:15Off-line I8051  (53/184/97)
Hm, to je zase vyzivnej clanek .. chudacka VIPku kamenujou neVIPkovy buzny v buznaklubech nevrazivym pohledem, tot drsnej zivot kadernika :-)
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
16. 08. 2017 v 13:36Off-line FRANTA48  (58/-/-)
osobně bych tento pochod zrušil bylo mi hnusně když jsem tam vidět některé kreatůry
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
16. 08. 2017 v 16:55Off-line Bahutom  (35/173/60)
já s ním plně souhlasím ...
22. 08. 2017 v 16:28Off-line Charles2300  (32/183/85)
Bisexual muze mit manzelku...retardi
24. 08. 2017 v 09:24Off-line Betonica  (39/191/93)
"...kteří si chtějí zatančit a oslavit, že jsou konečně nějaká práva."

Svatá prostoto! Ten člověk má místo mozku PR výplach růžové propagandy! Já teda mám svoje práva od narození (bylo to ještě za soudruha) a s příchodem reg.partner. zákona (to je už řada let) se jen ta předchozí práva potvrdila.

Smutné na panu Klinkáčkovi a na dalších stoupencích šaškáren je, že se ohánějí slogany "naše práva" nebo "máme právo", aniž by ale jasně přijmuli fakt, že existuje i "naše povinnosti" a "máme povinnosti". Jedno bez druhého nemůže fungovat. A je to tak, že povinnosti (splněné) předchází právům.

Tedy za mě ne. Za mě není potřeba vyřvávat po Praze a stavět na odiv to, co je každýmu jasný a tak nějak šumák. Jestli by nebylo daleko lepší ty prošustrovaný peníze vynaložit na něco jinýho; napadá mě cha***a, senioři, děti, zvířata... A čas strávený v pseudoprůvodu za LGBT práva věnovat studiu právního řádu České republiky, tichému rozjímání nebo procházce.

P.S. Čím to je, že nejvíc za svoje práva křičí právě ti, kteří nejvíc neplní svoje povinnosti? Asi erekce na slunci...
12. 08. 2018 v 13:45Off-line Luck1  (35/182/80)
It's okay to be white
22. 08. 2022 v 16:28Off-line Waioleta  (50/-/-)
Nebudem dlouho tlačit na pilu protože jak známo ze stáří tihle nímandi mají už po generace strach že zůstanou jako ti opuštění psi u boudy chce to jen čas a zachovat chladnou hlavu
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload