Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Snaha zamést vše pod koberec? Gruzie tajně zatkla osobu za prodej drog zavražděnému novináři

S nedávným útokem gruzínské krajní pravice na Tbilisi Pride je spojená celá řada kontroverzí nevyjímaje osoby samotného premiéra Garibašviliho, který jej měl svými homofobními veřejnými projevy vyvolat. Za snad největší tragédií lze ale považovat úmrtí napadeného gruzínského novináře a kameramana Alexandra Laškaravy, jehož příčina smrti zůstává dosud neznámá, ač se spekuluje o možné sebevraždě.

Události posledních dnů jsou ale čím dál víc podivnější a vše nasvědčuje snahám gruzínské vlády vyhnout se přímé odpovědnosti za celou tuto nešťastnou událost a zdiskreditovat osobu oběti. Všemu totiž nasvědčuje nedávné zatčení blíže nespecifikované osoby, která měla zesnulému žurnalistovi a jeho společníkům den před jeho smrtí prodat heroin. Informoval o tom britský LGBTQI+ deník Pinknews.

V pozadí ale může být i něco úplně jiného, neboť Laškarova rodina tvrdí, že jim gruzínská justice ihned poté, co zemřel, nekompromisně zabavila jejich tělo, aniž by jim objasnila důvody, mezi něž by mohlo patřit například podezření z vraždy.

Gruzínská opozice, občanští aktivisté i kameramanovi nejbližší mají vážné podezření, že namísto řádného vyšetření celé této nešťastné události je snaha tamních úřadů zdiskreditovat jeho osobu s poukázáním na to, že byl pod vlivem drog. Navíc by se tím mohly vyhnout i přímé odpovědnosti odpovědnosti za jeho smrt. Takového názoru je například i vedení Tbilisi Pride.

Titulní foto: © Depositphotos.com/kevron2002

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

1 názor ke článku

22. 07. 2021 v 21:40Off-line Steve.D  (49/185/129)
Ruské metody diskreditace se zřejmě nevyhýbají ani Gruzii.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload