Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Bratislavou projde Dúhový PRIDE 2013, který oteplí chladné ulice

Slovensko dnes 21. 9. 2013 zažije čtvrtý duhový průvod na podporu LGBT komunity. Dúhový PRIDE 2013 přichází sice v podzimním chladném čase, oteplí tak ale aspoň slovenské ulice Bratislavy. Organizátoři po třech letech nadále vidí v průvodu velký význam a těší je pozitivní reakce slovenské společnosti.

„Posunuli sme sa. V roku 2012 sa nám podarilo prejsť bezpečne centrom Bratislavy. Atmosféra bola uvoľnená, pochod farebný a ľudia sa cítili príjemne. Tento rok by sme chceli opäť pripraviť podujatie pre všetkých, nielen pre LGBTI ľudí. Do sprievodu zapojíme alegorické vozy s hudbou, ktoré si budú určené pre našich partnerov, sponzorov a podporovateľov. Každý voz bude vyzdobený podľa chuti firmy, či iného subjektu. Týmto krokom ukazujeme, že spoločnosť sa otvára a čo bolo pred 4 rokmi nepredstaviteľné, už dnes nie je taký problém. Byť hrdý, otvorený a akceptujúci, bez ohľadu na sexuálnu orientáciu, farbu pleti, spoločenský status či náboženstvo je cesta, ktorú Slovensko potrebuje. Príjemnou formou budeme demonštrovať to, o čo sa snažia aj naši odporcovia: lásku k svojmu blížnemu, avšak bez hraníc, predsudkov a hodnotení,“ řekla Romana Schlesinger, mluvčí akce.

Pochod

Dúhový PRIDE Bratislava 2013 začíná tento rok 21. 09. 2013 ve 13:00 hod na Hviezdoslavovém náměstí v Bratislavě. Účastníky čeká oficiální přivítání, proslov organizátorů, europoslanců, zástupců vlády a politiků. Zazpívá Zuzana Haasová a její kapela The Susie Haas Band, Eva Máziková a sympaťák Thomas Puskailer. A samozřejmě pochod městem, kterého se zúčastní Michael Szatmary.

Od 17:00 bude program pokračovat na Tyršovém nábřeží. Více informací naleznete na oficiálním webu.

Eva Máziková

Judita Hansman

Michael Szatmary

Ivan Binďo Bindas 

Kristína Farkašová

Titulní foto: gpaumier, Flickr, Creative Commons

Onload

2 názory ke článku

21. 09. 2013 v 11:04Off-line Smajlik  (25/196/92)
prečo Gay pride nemôže byť aj v žiline :/
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
21. 09. 2013 v 16:12Off-line Daimonos  (35/179/96)
lebo by Slotu porazilo :):):)
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload