Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Lukáš: V klubu najdete pouze sex, vztah hledejte jinde

20letý Lukáš Vojtěch Vodenka (vodulik) se narodil v Hradci Králové, většinu života ale strávil v Karlových Varech. Deset let se věnoval latinsko-americkým tancům. Nyní žije v Pardubicích, studuje vysokou školu a potkat ho můžete na brigádě v gigantu McDonald’s. Jeho snem je plavba lodí plné gayů.

Dvě jména nejsou překlep, celé je to jeho skutečné občanské jméno. Křtěný je jako Vojtěch, není sice věřící, ale jak prozradil, přála si to především babička.

1. Kdy sis poprvé uvědomil, že jsi na kluky?

Tak to už je velice dávno. Když to trochu nadnesu, cítil jsem to už od kolébky. Vyrůstal jsem s mladší sestrou (pouze o rok a půl) a byli jsme jako dvojčata. Nepřišlo mi divné hrát si s panenkami a vůbec ségra byla a je můj nejlepší kámoš.

Ale první opravdové uvědomění si jak to teda je, bylo cca ve 13 letech, kdy jsem měl prvního kluka. Zamiloval jsem se, miloval a bylo mi zlomeno srdce.

Teď, když na to koukám zpětně, mávám nad tím rukou. Ale značně pochybuji o „gay monogamii“ – neexistuje.

2. Co tě přimělo jít s „pravdou ven“?

Vlastně já sám. První, kdo to slyšel z mých úst, jako fakt, byla mamka. Už jsem nevěděl co se děje a jediný komu opravdu věřím je moje rodina, a mamka byla ten ideální člověk, kterému jsem věřil.

Dodnes si to pamatuji: „Byl čtvrtek, asi na podzim, pršelo. Hrozně jsem plakal a bylo mi psychicky špatně. V hlavě jsem měl otázky typu. Proč já? Co jsem komu udělal? Budou mě mít rodiče pořád rádi?“

Kdybych věděl, jak mamka bude reagovat, vůbec bych se nebál, ovšem nevěděl jsem. Stále jsem brečel a nebyl jsem schopný říct mámě co se děje. Nešlo to vyslovit! Mamka tipovala a nakonec na to přišla a bylo to hrozně ulevující.

3. Jak dlouho ses odvažoval, než to někomu řekls?

Pochybovat jsem začal už dávno. Velice mně pomohla zkušenost z mých devíti let, kdy jsem měl s kamarádem menší úlet na táboře. Konečně jsem zjistil, co se mi líbí, ale na druhou stranu přišli obavy.

Několikrát jsem chodil s holkami, ale vždy jsem se těšil, až to skončí. Prvními mými studnami byli spolužačky, ovšem stále jsem pochyboval. Jednou jsem řekl, že to tak je a za 2 hodiny jsem řekl, že to byla legrace. No, tápal jsem. Takže první člověk, který to slyšel s vážností, byla mamka.

4. A co zbytek rodiny, ví to o tobě?

Jak jsem zmínil, mamka byla moje první studna. Sestra také v pohodě. Jediný táta měl trochu problém, nemohl to skousnout. Takže šel na pár sezení k psychologovi a bylo to v pohodě. Prarodiče z tátovy strany jsou naprosto v pohodě a babička i posílala bývalému příteli jídlo (ještě když jsme spolu chodili).

Prarodiče z máminy strany – babička to vzala, ale je to tabu. Stejně si myslí, že si vezmu ženskou. A děda, ten to vůbec neví, je mu už skoro 80 let a žije v tom, že všichni gayové jsou špatní a všichni mají HIV.

5. Kdy jsi to o sobě řekl, ulevilo se ti? Jsi na sebe hrdý?

Velice se mi ulevilo, bylo to příjemné a už jsem se konečně nemusel přetvařovat. Žít tak, jak je mi přirozené, je velice příjemné. Hrdý jsem. Jsem gay a nikdy bych to neměnil. Miluju kluky a vždycky budu.

A jsem přesvědčen, že muž je mnohem hezčí pohlaví. Ano, teď mě feministky nesnáší, ale pozor, ženy jsou skvělé stvoření, ale jsou to maminky, babičky a nejlepší kamarádky. Nejsou to sexuální objekty!

6. Měl jsi nějaké problémy po coming outu?

Nemohu mluvit o situaci po coming outu. Byl to tak průřez. Hlavní nepříjemné situace přišly na základce. A to v sedmé třídě, kdy přišla šikana. Ale byla to krátkodobější situace, asi během několika týdnů. Tím nechci říct, že by to bylo příjemné.

Potom takové ty běžné situace ve větších kolektivech. Nechápu to, ale většina hetero kluků má radar na vycítění naší orientaci a potom udělat peklo. Ovšem na druhou stranu, najdou se i hodní a milí hetero kluci.

7. Co bys poradil klukům, kteří jsou ve stejné situaci, jako jsi ty?

Kluci hlavu vzhůru! Nebojte se toho. Nebudu vám mazat med kolem „huby“. Život je boj a bude to boj. Setkáte se s nepříjemnými situacemi, ovšem potom když poznáte lásku od kluka, je to krásný pocit.

Rozhodně lásku nenajdete na ulici a rozhodně (a to zdůrazňuji) ji nenajdete v klubu. V klubu najdete většinou pouze povyražení a sex.

Já první lásku našel úplně náhodou. Napsal jsem smsku jednomu známému jménem Viktor (hetero), a oslovil jsem ho Viktorku. Čistě jsem chtěl být příjemný. A on si hned vydedukoval, že jsem gay. A poslal moje číslo své známé a ta svému gay známému (mému ex). A mně vznikl první vztah, ač mi bylo 13let. Mému ex tehdy bylo 15 let. Kluci, hlavu vzhůru a nebojte se, jde to!

8. Koho považuješ za gay ikonu?

Asi největší gay ikonou jsou pro mě Ricky Martin a Neil Patrick Harris. Oba to jsou nádherní muži a ani jeden není žádná vykroucenina. Mají děti, v čem je velice podporuji. A oba mají obrovský sex-appeal. Prostě palec nahoru pro oba.

[ArticleBox : 768 : http://www.nakluky.cz/magazin/item/768-roztanceny-ricky-martin-v-klipu-mas/]

Ricky Martin a jeho nový videoklip The Best Thing About Me Is You

9. Jak vnímáš českou/slovenskou gay scénu?

Jako malinkatou tečku v celé Evropě. Jedinou větší a současně největší gay scénou v Česku, je Praha. O Slovenské scéně jsem se nikdy nezajímal, jelikož ze západních Čech je to velice daleko.

Zato německá gay scéna je veliká a velice obsáhlá. Ono, 10 a něco přes 80 milionů obyvatel je obrovský rozdíl. A maličké Slovensko v tomhle nemůže konkurovat. Máme co světu nabídnout, ale bohužel jsou lepší.

10. Co bys vzkázal lidem, kteří nemají rádi gaye?

Takových lidí je. Co jim mám říct? Možná pouze: Také jsme lidé. A nejsme nemocní a naše životy jsme si nevybrali. Nemusíte nás mít rádi, my taky nemáme rádi všechny. Jen nemám rád, že většina lidí hází gaye do jednoho pytle.

Všichni jsou přesvědčeni, že nosí růžovou a jen se kroutí. Není to pravda! Gayů je stejně jako heterosexuálů mnoho typů. Od holčiček až po chlapy s velkým „CH“.

11. Jací kluci se ti líbí?

Mám rád jak mladé kluky, tak i starší. Ovšem pro život si představuji staršího kluka, třeba kolem 25-30 let. Mladí kluci jsou bohužel střeva a nedokážou se usadit. Tím si protiřečím, jelikož tím říkám, že já to také neumím. Netvrdím, že to umím, netvrdím, že to neumím.

Můj poslední vztah trval přes rok a byl báječný. S mlaďochy jako já mě baví randit, ale myslím si, že na životní vztah to nejde. Neumíme to. Ale třeba mě někdo překvapí.

12. Jakou nejvíc gay věc by sis přál?

Hrozně bych si přál jet na výletní plavbu gayů. Inspirováno ze známého komediálního filmu „Plnou parou vzad“. Jet na plavbu lodí po oceánu. V luxusní lodi plné chlapů a kluků a užívat si flirtování a třeba najít vztah. I když nevím.

Gay film: Plnou parou vzad! (Boat Trip)

13. V čem tě tvoje orientace omezuje?

Omezuje mě v mém přirozeném chování. Nemůžu se vždy chovat, tak jak chci, jelikož mi to konvence nedovolí. Mám někdy hroznou chuť naprosto spontánně políbit kluka na ulici. Ovšem to mě neomezuje orientace, ale etika. Ale někdy bych to chtěl zkusit.

14. Myslíš, že ti tvoje orientace přináší nějaké výhody?

Ovšem, mám skvělý vztah s kamarádkami. Nikdy jsem neměl kamaráda, ale zato přítele a kamarádky. Rozumím jim a většina hetero kluků mi závidí, jak jsem k holkám otevřený a hlavně jak hodně jsou otevřené ony pro mě.

15. Baví tě škola? Vyměnil bys ji za jinou?

Studium vysoké školy mě baví, ovšem udělal jsem osudovou chybu v oboru. Mým nynějším oborem je historie a literatura. Obor je to velice pěkný a idylický, přesto bych jej nyní nejraději vyměnil.

Mým nynějším snem je jet do Německa či Rakouska a pořádně se naučit německy. Poté bych si moc přál jít právě tento jazyk studovat. Práce v gigantovi jménem McDonald’s je skvělá v tom, že jsem mezi svými vrstevníky, ale je to práce, tak kdo by ji miloval (smích).

Gay reklama: gay tématika v reklamě na McDonald's

16. Jak se vypořádáváš s lidmi, kteří jsou soustavně kritičtí a závistiví?

Na to není co moc říct, protože nejhorší srážka je s blbcem. A blbce nepřesvědčíte, že je blbec. A kritik na mou osobu už bylo. A co s tím? Nic. Mávnout nad tím rukou a jít dál. A pokud jde o závist. Ať si závidí, já taky občas závidím, protože to co nemáme, chceme. A tím pádem závidíme. Ovšem vlastnost je to špatná a vím to.

17. Čeho bys chtěl v životě dosáhnout? Kdo je tvůj vzor a inspirací?

Mým vzorem jsou určitě moji rodiče. Máme skvělý vztah a rozhodně bych je nevyměnil. Táta právník a mamka sociální úředník. Poznali se na právech, které mamka nedodělala, kvůli dětem (já a sestra).

Mým snem je být slavný herec. Divadlo jsem také dělal na základní škole a vždy mě to bavilo, ale je to hrozně těžká práce. Ovšem jak již jsem zmínil, snem je pro mě zahraničí.

18. Jak relaxuješ a jakým způsobem dobíjíš energii?

Miluju jak moře, tak i hory. Relaxací je pro mě vše, kde si člověk může užít dne. Mám raději aktivní odpočinek. Lyže, běžky, pěší túra (ovšem nejlépe v Alpách).

I když „prsknout se“ na pláž je také příjemné, ovšem je to pro mě nuda. V létě trávím čas sice u moře, ale raději něco živějšího a „night life“.

19. Jak vnímáš internetové seznamování?

Vnímám je vlastně pozitivně. V menšině je těžké se seznámit a internet nám v tom pomáhá. Jen si člověk musí dávat pozor na to, s kým se stýká.

20. Co si myslíš o registrovaném partnerství a adopci dětí?

Velice se mi to líbí, ovšem není to stále manželství. Do toho nám ještě něco chybí. Hlavní je právě druhá část otázky a to je adopce. Podle mého mínění je lepší, aby dítě vyrůstalo se stejnopohlavními, milujícími rodiči, než někde v nějakém ústavu. A já, jako gay, jsem zastánce, že gayové umí dávat lásku a to hlavně lásku rodinnou.

21. Zaujal tě druhý Prague Pride? 

Vnímám je pozitivně, ovšem stále nemá takové jméno jako jiné Pride ve světě. Musí se ještě hodně zdokonalit. Je rozhodně dobře, že se tady něco děje a upozorňuje se na to, že i v Česku žijí aktivní gayové.

A co se týče Pride jako takového, ještě jsem na ní nebyl, ale velice rád bych se na ni podíval. Je to pro mě velice zajímavá událost.

22. Kdybys teď mohl změnit tři věci, které by to byly?

Rozhodně bych změnil lidi v jejich pohledu na gaye. Potom bych chtěl změnit obor mé vysoké školy. A moc bych chtěl změnit stav ze „singl“ na „couple“ (smích).

Lukášův profil: vodulik

Onload

12 názorů ke článku

26. 05. 2013 v 07:20Off-line Vivien  (30/187/78)
Zlatý člověk toto :))))
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
26. 05. 2013 v 18:04Off-line BreakingDawn  (34/170/71)
Sympaťák, co to má v hlavě v pořádku....držím palečky...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
26. 05. 2013 v 19:30Off-line Oxford_Bitch  (29/174/92)
už jenom titulek stojí za hovno....
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 05. 2013 v 20:31Off-line Power  (23/180/65)
Nadpis a bod 7. = hloupost
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 05. 2013 v 20:46Off-line Tiffanys  (30/186/78)
Větší kecy jsem nečetl, tohle je tak vyumělkovaný světský text že bych brečel samým sarkasmem
Souhlasím - 7   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 05. 2013 v 00:53Off-line Vodulik  (31/169/65)
Luky(Tiffanys), je mi líto, ale za své myšlenky se stydět nemusím, a pokud v tom vidíš něco osobního. Tak to prosím netahej sem. Díky :)
28. 05. 2013 v 11:44Off-line Tiffanys  (30/186/78)
Máme demokracii :)
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 06. 2013 v 17:47Off-line Lekiluk  (44/185/95)
jeto těžký někoho najít člověk kde má hledat doma to taky nenajde , na netu třeba taky né na té disce to bývá bývá většinou pravda
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 06. 2013 v 23:24Off-line Adam.dubsik  (36/200/100)
Stačilo mi přečíst si jeden bod a už mě pálí oči!!
Větší hovno jsem nečetl...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
22. 07. 2013 v 17:27Off-line Betonica  (39/191/93)
Palec nahoru! Moc se mi libi Tvoje nazory, souhlasim s vetsinou z nich. Je evidentni, ze mas v hlave jasno a vis, kym jsi. Verim, ze se ve svete neztratis!
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
18. 04. 2016 v 21:19Off-line Typek21  (29/170/66)
ten je sladkej :DDDD O:-)
10. 12. 2021 v 06:53Off-line Cirkumcize01  (62/170/65)
No,nevím????
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload