Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Čeští gayové musí čekat. Vláda zatím nepodpořila adopci dětí

Vláda v čele s premiérem Petrem Nečasem na svém jednání nepodpořila novelu, která by homosexuálům umožnila adopci dětí. Nejedná se přitom o adopce bez omezení, naopak musí být dodrženo několik podmínek, včetně toho, že jeden z partnerů musí být rodičem dítěte.

Novela by měla být podložena analýzou dokazující nezbytnost a účelnost takového zákona, což se však dle vlády nestalo. Špičky vládní strany ODS a TOP 09 tak evidentně nemají o podobnou úpravu zájem, přestože by pomohla dětem, které již nyní v takových rodinách žijí, píše Česká televize.

Česko: Gayové možná budou moct adoptovat děti, ale jen někdy

Nic ale ještě není ztraceno. Obdobnou úpravu připravují i další poslanci pod vedením Jany Černochové (ODS), která ale nemá v plánu zasahovat do nového občanského zákoníku – na rozdíl od návrhu Jiřího Paroubka (LEV 21), který se snažil návrh novelu prosadit.

Boj o adopce se rozhořel i v pořadu Máte slovo:

To je boj! Jílková v Máte slovo řeší adopce dětí homosexuály

Foto: epsos, Flickr, Creative Commons

Onload

7 názorů ke článku

15. 06. 2013 v 23:41Off-line Maisu  (26/183/95)
ne
15. 06. 2013 v 23:42Off-line Maisu  (26/183/95)
Počkáme si počkáme :)
22. 06. 2013 v 02:14Off-line MICH  (27/189/71)
magořina nevadí my buzny ani baby ale todlensto je upa mocc todlensto bych zakazal !!!!!! fakt je to děs představte siže vás vychovají dvě matky nebo dva tatínci no super co???
Je to na palicu a neustále si z vas někdo děla p***l že jste to chyly tež
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
27. 10. 2013 v 22:10Off-line Martin1234  (26/172/62)
Myslím, že by se někteří homosexuálové dokázali postarat o děti i líp než některé heterosexuální páry. Ale myslím, že dítě potřebuje prostě matku a otce, ne dvě matky nebo dva otce. A proto je to podle mě jedině dobře, že to nepovolili.. Nehledě na to, že by ty děti mohli mít potom někdy problém s tím, že by se jim třeba někdo ve škole posmíval nebo aby nemělo problémy se začlenit do kolektivu. Podle mě by se gayové a lesby měli smířit s tím, že ty děti jednoduše moct vychovávat nebudou. Můžou být rádi, že jsou u nás lidi celkem tolerantní a je tady možné i to registrované partnerství. Jinde nemají třeba ani to. :)
15. 01. 2015 v 10:42Off-line Cisnik007  (28/183/83)
Souhlasím s Martin 1234 :) protože by pro to dítě, které by bylo ve škole. Ostatní děti jsou dost kruté :( a dali by mu to vyžrat :)
27. 07. 2015 v 16:07Off-line Mr.Tristis  (37/-/-)
Je videt, že to komentujou "děti". Tohle jsou přesně komentáře, které se od mladé generace dají očekávat. Nevidíte tu druhou stranu věcí.

Jediné, co mládež zajímá je co na sebe, jakej mobíl mít a co je na "fejsu". Ti dospělejší pak možná studia a začátek "kariéry".

Pravdou je, že to co říká "Martin1234" v první větě má svojí logiku a ve své podstatě to tak je. Mnoho dětí, které mají klasické rodiče (muž-žena) se mají hůř (po psychické i finanční stránce) než děti v DD. Už jen z toho prostého důvodu, jak je nastavený model dnešní rodiny a jakým způsobem je vedený finanční sektor.
DD nenabízí přílož mnoho možností na slibnou budoucnost a mládež, která odtud odchází nemá příliš na výběr kam dál (bez JAKÝCHKOLIV rodiču, to jde špatně).

Na druhou stranu se dá předpokládat že homosexuální pár (a je jedno jestli muž-muž nebo žena-žena) stojí pevně na vlastních nohách, je zaopatřený a skýtá tak dítěti více možností na budoucnost než DD. Zároveň díky faktu, že takové páry jsou více tolerantnější a mají větší úctu k životním hodnotám, dají tak případnému adoptovanému dítěti větší psychologické zázemí než mnoho klasických (hetero) párů. Zároveň díky vyšší stabilitě finanční (homopár nemá tak rozsáhlé "rodinné" výdaje a v případě mužů i vydělává ve většině případů více, protože i v dnešní době mají muži prostě víc peněz než ženy) mohou takového adoptovaného potomka lépe, snadněji a stabilněji zaopatřit.

Se správnou výchovou je pak takový mladý jedinec silným po duševní stránce, zaopatřený po finanční i citové stránce a fakt, že má dvě matky nebo dva otce nehraje žádnou roli.

Někdo by mohl namítat, když bude dívka se dvěma ženami nebo kluk se dvěma muži (samozřejmě lze brát v potaz i xgender), je veliká pravděpodobnost, že se z ní/něj stane taky homosexuálně orientovaný jedinec.
Ptám se tedy každého takového kdož toto namítne (90+% tohoto webu bude homo/bi), jsi muž/žena a máš doma rodiče, v 99,9% případů to jsou muž a žena. ... Jak je tedy možné, že s heteropáru vznikl/a LGBT?
Je to úplně stejné, proč by s LGBT páru nemohl vzniknout hetero jedinec?

Myslím, že jsem se rozepsal docela dost k problematice stejnopohlavních rodičů pro adopci.

Za mě: určitě je to krok kupředu ke sjednocení práv, souhlasím s tím, že to musí být opatřeno určitými právními, psychologickými a sociálními postupy, ale ta možnost, adoptovat dítě/děti, by tu měla být pro oba typy rodičů stejná.

Mr.Tristis.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
28. 02. 2024 v 06:37Off-line Mikaela  (49/176/60)
Ty to věci se dají obejít dnes každý má možnost se stát patronem dětí a ti jak známo maji další známe co budou chtít pomoc takže lze i tímto způsobem dátnajevo že se dážít i mimo systém a nebo mít komunitní centrum pro mladé
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload