Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Skutečný příběh z tanečních: Heterosexuálové jsou k homosexuálům tolerantnější víc, než si myslíme

Tanečními si během života prošla či projde většina z nás. Já jsem svoje zažil minulý rok na podzim v Olomouci. Jedna z událostí, které jsem byl svědkem, mě přiměla uvěřit tomu, že dnešní společnost je možná opravdu více tolerantní k jinak orientovaným menšinám.

Jako gay jsem si taneční nemohl užít tolik jako ostatní kluci. Nicméně Julie, jedna lesbička z naší školy, se ale rozhodla, že se spolužačkou bude tancovat v páru. S dalšími čtyřmi páry se pak neúčastnily volenek. Protože místo šatů nosila oblek, náhodný pozorovatel by je mohl považovat za klasický taneční pár.

Nedílnou součástí tanečních je první prodloužená, během které holky připínají sympatickým tanečníkům na sako motýlky a kluci sympatickým tanečnicím kolem krku věší náhrdelníky. Každý účastník kurzu si měl přinést pět náhrdelníků.

Podle počtu získaných motýlků či náhrdelníků měli být určeni tři nejsympatičtější tanečnice a tři nejsympatičtější tanečníci kurzu. Taneční mistr začal vyvolávat čísla – pokud měl tanečník tolik motýlků, měl přijít k němu na taneční parket.

Sedmnáct motýlků nikdo nezískal, nicméně jakmile se ozvalo číslo šestnáct, Julie povstala ze svého místa a vydala se k tanečnímu mistrovi. Pokud někdo křičel, že to přece nejde, protože je to holka nebo lesba, nebylo to slyšet, protože z řad kluků i holek se ozval potlesk. Účastníci kurzu věděli, že Julie není kluk, nicméně rodinným příslušníkům, kteří se na ně přišli podívat, to známo nebylo.

K Julii se přidali dva kluci a poté byly zvoleny tři nejsympatičtější tanečnice. Taneční mistr se rozhodl, že s vítězi udělá menší interview. Stačilo říct pouze jméno a školu. Byl jsem velice zvědav, co se stane, až Julie své jméno řekne.

A vše dopadlo nad očekávání – místo nadávek či nenávisti se ozval potlesk, během kterého si nakonec všichni v sále i stoupli. Veřejný coming-out byl zakončen chachou tří párů, během kterého Julie tancovala s jí zcela neznámou dívkou.

Následovala volná zábava a Julie byla středem pozornosti. Chtěly s ní tancovat nejen holky, ale dokonce i kluci se kvůli ní rychle učili dámské kroky. Svým činem Julie inspirovala ostatní – jak večer pokračoval, dva klučičí páry spolu odtancovaly několik tanců.

Během následujícího týdne byla tato událost hlavním diskutovaným tématem ve škole a Julie se nedočkala ničeho jiného než uznání a podpory.

Titulní foto: kyrre_gjerstad, Flickr, Creative Commons

Autor článku je seriálový nadšenec, amatérský kuchař a velmi pilný student.
Onload

17 názorů ke článku

01. 03. 2014 v 08:28Off-line JayJay269  (26/180/75)
Wow!
01. 03. 2014 v 08:38Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Chybí základní a myslím, že celkem podstatný údaj - kde se tak stalo? Je velký rozdíl, jestli to bylo ve velkém městě nebo někde v Horní Dolní. Dále potom prohlašovat jenom na základě této zkušenosti, že jsou heterosexuálové tolerantnější než si myslím, je dost odvážné. Jednalo se o holky, lesby. Ty jsou všeobecně lépe přijímány a jen málokterý heterák má s nima problém...narozdíl od gayů. Ty "dva klučičí páry" těžko brát, z článku není jasný, jestli šlo o gay pár nebo heteráky beroucí to jako srandu.
Souhlasím - 21   •  Nesouhlasím - 10  Nahlásit
01. 03. 2014 v 09:34Off-line Fogacer  (55/172/61)
Velmi zajímavý článek, a pokud vše v něm je pravda, klobouk dolů. Ne nechci z ničeho vinit, jen se mi to zdá až příliš dokonalé. Tedy ona Jůlie sice neměla Rómea a přesto byla středobodem všeho? Pokud ano tak je na škole jež je velmi otevřená vůči jiným než klasickým vztahům a dokonce i mistr taneční, rodina a jistě rodiny všech přítomných více tolerance než je zvykem.

Takže snad jen dodám Wow! Jako první pisatel.
01. 03. 2014 v 13:11Off-line Klucinek  (33/176/75)
Já myslím že heterosexuálové nejsou tak nesnášenliví k normálně se chovajícím gejům s nornálním vzezřením. Myslím že až na pár vyjímek by nikomu nevadilo že ho operuje gej, že mu elektroinstalaci dělá gej, nebo ten strojvedoucí je gej. Ovšem pokud se někdo chová na ránu, pak jí dostane a většinou ještě křičí o nesnášenlivosti. Znám jednoho velice šikovného obraběče co je gej, a nikdo neřekne k tej buzně nejdu, naopak lidi vědí že je šikovnej, ochotnej tak za ním rádi zajdou. A nemaj s ním problém dát řeč, ač to o něm vědí a to nejsou jen jeho známí...
Souhlasím - 9   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 03. 2014 v 13:18Off-line Klucinek  (33/176/75)
PS: samozdřejmě se vždycky najdou extrémy, lidi kteří budou rejpat i kdyby neměli do čeho a mít posměšky. Ale myslím že tito lidé se najdou na obou břehách lidské orientace. Každej vidí že heterák řekne tfuj buzna, ale je i sposuta gejů co plivou při pohledu na to když se kluk vede za ruku s holkou...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 03. 2014 v 13:25Off-line THX1188  (40/183/90)
klucinek - potvrzuji a ne zrovna pyšně u sebe! V týdnu jsme byli s mužem v bazénu, zašli jsme i do vířivky a já tam seděl s dvěma heterákama, co komentovali procházející holky, normálně jsme musel odejít a hodně se ovládat, abych je neposlal do.....prostě jsem odešel, ale byl jsem pak nejvíce naštvaný sám na sebe a udivenej, kde se ve mě bere ta zloba a nechutenství k nim/vždyť mám mezi nimi nej. přátele/....je nutno se neustále nad sebou zamýšlet a pracovat na sobě....
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
01. 03. 2014 v 13:31Off-line Klucinek  (33/176/75)
Tak tam de o to jestli ta zloba pramení čistě z jejich odlišnej orientace, nebo jejich řěčí, to je rozdíl....neymsli já leckdy taky nemůžu některý lidi poslouchat (a jejich orientace mi je ukradená) a buď je pošlu do p**e, nebo odejdu...
01. 03. 2014 v 13:34Off-line THX1188  (40/183/90)
Zde šlo spíše o nechutné gestikulace, ale dřív mi to bylo šuma fuk...mávl bych nad tím rukou, tohle mě fakt nějak zasáhlo.....prostě mě to donutilo se nad tím/sebou/ zamyslet, zamýšlet...
01. 03. 2014 v 14:19Off-line Miroslav1318  (25/167/-)
Kde sa to stalo?? Nwm ci je to 100% pravda. Ja keby ze tancujem na vecierku s chalanom,tak bud lezim na zemi od krvi,bud vybucany a vyhodeny zo saly,alebo zo 100-vkami vrazednych pohladov na nas so smiechom:,,Ha,buzeranti." Takze tak. Ale tesima,ze jej to dopadlo dobre :)
01. 03. 2014 v 18:13Off-line Adam.dubsik  (36/200/100)
Článek je naivní.
Pokud si pisatel myslí, že kdyby někdo homosexuály nesnášel a v sále plném lidí by začal křičet fuuuuj lesba, je na velkém omylu. Že se veřejně přiznala jí budiž ke cti, ovšem teď to začne, jak to dobré, tak to špatné. Jak psal někdo výše, taky velkou roli hraje v jakém prostředí se ten příběh stal.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
01. 03. 2014 v 19:56Off-line NaKluky.cz  
ThomPrag a další: stalo se to v Olomouci, do článku jsme to doplnili.
02. 03. 2014 v 10:14Off-line Onlip  (61/180/84)
Nemám důvod nevěřit. Potvrzuje se mi, co jsem vícekrát psal, Češi jsou nejen tolerantní, ale i vstřícní. Sice o sobě nic do světa nerozhlašuju, ale ani nepopírám, co jsem. Za svůj relativně dlouhý život v dvou různých režimech jsem nenarazil. Buď mám takové štěstí na dobré lidi, nebo takoví jsou. Často se píše, jak milí jsou např. Indonésané, ale my to máme doma a nejspíš pro tu samozřejmost nevidíme.
PS: Když se u mého spolužáka, výkonného sportovce a celkově dobrého kluka, v jeho 20 letech projevila schizofrenie, po odléčení akutní fáze jsem s ním odtancoval celou diskotéku. V osmdesátých letech. Nikdo nás nezabil, neudal, nikdo se nám neposmíval. Nemyslím, že by za tím byla jen ignorance.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
03. 03. 2014 v 22:54Off-line Franta23  (26/-/-)
Jsme hodně toleratní a na to celý Západ doplatí. S menšinami bych to udělal podobně jako Hitler, jenom bych je narozdíl od něj nezabil, ale nahnal někde na ostrov v Tichém oceánu, kde se mohou chovat tak jak chtějí. ;-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
08. 03. 2014 v 13:10Off-line Leoo  (56/183/105)
Přátelé před několika lety jsem byl světkem tehle události:::::
Pracoval jsem v jednom Callcentru v naší maticce Praze, když tam nastoupila fantastická holka Jana. Hodná milá, ochotná. Práce jí šla jako kdyby to dělala roky. Všichni ji obdivovaly měli ji rádi... Kluci okolo ní ji obletovaly ale ona nic,, až jednou shodou náhod když odmítla jít na oslavu narozenin řekla, že jít nemůže že má přítelkyni .... pro všechny to bylo něco nečekaného.. Okamžitě na ni že je K...Lezba.. atd. Jana byla fantastická a nedala se. Počkala pár měsíců a s pár přáteli s práce udělala doma grylovačku. Nebyl jsem tam jen jsem od kolegů slyšel velkou chválu na holky ... V létě jsem ji náhodou potkal. Stále dělá v Callcentru, ale už vedoucí s přítelkyní studují .. Nechci to rozpitvávat. jen jsem tím chtěl říct, že ten příběch nahoře je až moc líbivý. samozřejmě to může být pravda jen je dána do krásného slohu a hezky napsán.... Spíš mne zajímá názor, který zůstal po přečtení toho článku ve vás!!!
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
25. 05. 2014 v 10:01Off-line Chuckym3  (41/174/75)
Leoo : Z mého pohledu je článek napsán příliš pohádkově , jestli je psán skutečnou příhodou či přikrášlen to se od autora nedozvíme. Skutečné útrapy a bolesti obou dívek také ne. Je psán z třetího pohledu, který je vzdáleným pozorovatelem situace. Příběh je dojemný, hezký a ucelený. Obecně lesbické páry bývají společností přijímány pozitivněji, alespoň z řad hetero mužů. Z řad žen již méně, ale ženy jsou co se týče vystupování více korektnější vůči okolí než muži. Většinou hlasitě uráží a nadávají muži LGBT komunitě.

Vše záleží na místě a lokalitě:
Malé město, obec, ves bývá prošpikováno obecnou nevoli k něčemu novému, cizimu. Bydlím na málem jihočeském městě, sám vidím jak jsou bráni lidé, kteří se sem přistěhují, nejsem výjimkou i přes sedm let co jsem tady. Vždy budu v očích ostatních tou naplaveninou. Žiji si svůj život o ostatní se nezajímám , pocházm z většího města, kde každý ma svou hromádku, své starosti a ty si sám řeší. Mala města, obce kde si lidé vidí téměř do talíře jsou na tom však jinak, i přes své starosti se povětšinou zaobírají ještě svým okolím, vždyť kde na to bere.... Zase si koupil auto, často slychavam, ale to pozadí, že jsem šest dnů v týdnu v práci, nenechávm denně tři stovky v hospodě, raději si něco pořídím, to již druzí nechtějí vidět. Vidí jen to co chtějí, bez pochopení, bez soucitu, bez zamyšlení se nad sebou proč druhý má a on ne. Absolutně je to stejné s pohledem na orientaci. Jestli je to starodobou výchovou to netuším
25. 06. 2016 v 15:53Off-line David.Taylor  (28/163/95)
Tak ta je teda hustá ! Já jsem nepředělaný homosexuální transsexuál, tedy gay v ženském těle a taky jsem chodil do tanečních. Bohužel jako holka. V šatech. Bylo to děsné. To bylo pořád od rodiny: ,,Usmívej se ! Bav se s nima ! Buď milá a pozitivní ! " Strašné utrpení to bylo. Musel jsem si představovat, že hraji ve filmu a mám na sobě kostým. Neměl jsem ty šaty moc rád a už vůbec ne silonky a líčení. Vždy jsem se musel přenést mimo realitu a hrát si na to, že jsem ve filmu.
17. 04. 2021 v 23:30Off-line Sny1  (34/180/70)
Herr gott!! Kdo si má co vědět, kdo s kým a kdy nebo kde???!!!
Co je komu do toho???!!!!!
Důležité je, aby byl člověk trochu příjemný a vstřícný k ostatním a aspoň trochu chytrý a milý!! Jsem totální heterák. No a co. To mám ty okolo zastřelit nebo co?? Ne!! Je mi milejší s lidmi příjemně komunikovat - je mi jedno s kým. Hlavně aby to byla osoba příjemná. Příjemným jsem i já, tak o co jde...?! Mějte se všichni krásně!!!...................................Sny
Howgh.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload