Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Přestaňte srovnávat! Aneb 4 věci, které spolehlivě zničí vztah

Už se vám to určitě také stalo, nebo ne? Prožili jste láskyplný vztah s někým, koho jste moc milovali. Mysleli jste, že to bude navěky, ale ono to navěky nebylo. Pak vám do života vstoupil někdo jiný, s kým jste začali budovat vztah nový? Neubránili jste se tomu srovnávat s předchozím s partnerem? Být vámi tak, bychom to nedělali.

Není to jednoduché zvykat si na někoho nového. Když s někým máte vztah např. tři roky, pak to skončí a do vašeho života přijde nový kluk a vy si musíte zvykat na všechny jeho návyky apod. Není to nic jednoduchého, ale vzpomeňte si, že u předchozího partnera to také vše nebylo hned a trvalo to delší čas. Nesnažte se srovnávat s bývalými partnery, dáme vám pár rad, proč by to váš nový vztah mohlo zničit.

1. Méněcenost

Nelíbilo by se to ani vám, kdyby vám někdo neustále říkal, že ten byl takový, dělal tohle a tamto. Ne, neříkejte to ani vy. Každý jsme nějaký, každý máme své dobré i špatné stránky, proto mu raději vysvětlete, co vám vadí a co se vám nelibí, na všem se dá pracovat. Pokud budete tohle partnerovi několikrát připomínat, bude si připadat pro váš společný život méněcenný a nedostatečně dobrý a brzy by to mohl vzdát.

2. Žárlivost

Ne nadarmo se říká, že žárlivost je největší zabiják vztahu. Je to pravda a vždy to pravda bude. Když budete několikrát týdně mluvit o svém bývalém příteli, o tom jak byl dokonalý a ve vašich očích naprostý bůh, váš kluk začne žárlit. Možná to bude v sobě potlačovat, ale dlouho to nevydrží a jednoho dne vybouchne a možná i práskne dveřmi, a vy byste mohli skončit sami jen se svými vzpomínkami.

Foto: © Depositphotos.com/gstockstudio

3. Sexuální frustrace

I tohle se může stát. Ano, někdy vám to ujede, i když si to sami neuvědomíte a během sexu budete opět srovnávat. Nedivte se, když váš partner bude častý sex odmítat a vy budete strádat. Každý jsme v sexu jiný, každý má rád jiné věci. Musíte partnerovi říci, jaké máte představy, co byste si přáli a co vás baví. Rozhodně nestojí o to, aby poslouchal, že jste dělali tamto a tamhle to. Bude si připadat jako sexuální lempl a to přece nechcete. Mohlo by to dojít i tak daleko, že by začal svoje sexuální zkušenosti hledat někde jinde. Mohl by vám tím oplácet vaše slova, aby vám dokázal, že je dobrý.

4. Běžné věci

I v tomhle můžete tvrdě narazit při běžných věcech. I to, že budete někoho upozorňovat na to, jak má umývat nádobí, prát prádlo, utírat prach apod., může vést k zániku vztahu. Především, když budete srovnávat opět s bývalým partnerem. Každý to dělá tak, jak to nejlépe umí. A věřte tomu, že se váš nový přítel opravdu snaží, aby byl ve vašich očích ten nejlepší a pro vás jediný. Vy také přece neděláte běžné domácí práce tak jako vaše matka, která vás to učila. Každý si zvolí svůj styl.

Nový začátek

Takže? Zkuste se snažit nemyslet na bývalou lásku, ale soustřeďte se jen na tu současnou. Pokud chcete někoho srovnávat, dělejte si to sami ve svých myšlenkách, ale ne nahlas. Pokud ale zůstanete moc upnutí na bývalého partnera a budete neustále na dalších klucích hledat chyby, asi nebudete moci být šťastní. Dejte do nového vztahu vše, je to nový začátek.

Stalo se vám už, že vás partner srovnával se svým „ex“? Nebo někdy srovnáváte i vy? Napište nám do komentářů.

10 věcí, které vám mohou zachránit vztah!

Lepší vztah? 5 rad na super zítřek

Jak poznat, že vás přítel podvádí? 4 příčiny vzniku nevěry

Titulní foto: © Depositphotos.com/gstockstudio

Autor článku žije realitou, miluje skutečné příběhy a jeho velkým snem je napsání vlastní knihy.
Onload

6 názorů ke článku

23. 12. 2014 v 10:14Off-line Vegantronic  (38/186/77)
Vyjímečněsouhlas. O ebecně srovnávání s někým je zlo a nejen ve vztahu. Mnohý to zažili i třeba v rodině mezi sourozenci... Já bych to považoval dokonce za šikanu. :-)
23. 12. 2014 v 12:43Off-line Chuckym3  (41/174/75)
Srovnávat člověk může, ale nesmí nic přehánět hlavně si to srovnání musí udržet ve vlastní hlavě a nejlépe se toho zbavit úplně. Srovnávání někým někoho a kort ve vztahu je špatné. Člověka milujeme pro to jaký je, né pro to, že skládá košile zleva a né zprava. Pokud nám něco vyhovovalo v předchozím vztahu více a vidíte v tom problém, vždy je možnost konverzace s partnerem a zkusit se domluvit , že se nad tím zapracuje. Ale nesmí člověk říci, že tohle bylo zavedené v předchozím vztahu. Každopádně je potřeba brát v potaz i to, že i druhá polovička bude tak trochu se snažit nastavit pravidla , na která byl zvyklý z předchozího vztahu , nebo oba z domova, pokud je ten vztah čerstvý bez minulosti bývalých partnerů .

Článek má hlavu a patu, v zásadě s ním souhlasím, z mé strany 7/10
23. 12. 2014 v 12:52Off-line Colombo  (102/192/90)
Srovnává se všude, ve škole, v práci, v rodině...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
23. 12. 2014 v 16:28Off-line Betonica  (39/191/93)
Ja si zas nemyslim, ze je uplne od veci srovnavat. V duchu ovsem. Clovek prirozene tihne k vecem a lidem, ktere jsou pohodlne, jednoduche, bezpecne. I za cenu ustupku a kompromisu. Proto mi nepripada zvlastni, kdyz po delsim souziti clovek v novem vztahu srovnava. Dovedu si naopak predstavit vyhody. Spravne nastaveni komparacniho mechanismu muze pozdeji vhodnym zpusobem pomahat prekonavat tezka obdobi. Jinymi slovy. Kdyz si uvedomim, ze muj ex byl takovy a makovy a muj soucasny je takovy a makovy, muzu vyvodit zavery. Nektere vlastnosti mi na ex vadily, jine mi vadi na soucasnem a obracene mi jine imponovaly a imponuji. A az prijde cas, kdy bude doma dusneji, muzu prave zavery sveho srovnani podep*** svoji viru, ze bude lip a partnera neopoustet pro malickost.

Neni vsak vhodne, a s tim bezebytku souhlasim, sdelovat zavery srovnavani prilis casto, pokud vubec...
14. 01. 2015 v 00:02Off-line Cisnik007  (28/183/83)
Ja to poslouchám pořád srovnání s bývalým a už mě to sere :(
16. 06. 2022 v 15:03Off-line Waioleta  (50/-/-)
Stejně mu jde jen o sex tak proč se stresovat
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload