Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Vědci: Zdvojnásobil se počet mužů, kteří mají sex s jinými muži

Vědecký výzkum zveřejněný v časopise Archives of Sexual Behavior odhaluje vyšší sexuální náklonost ke stejnému pohlaví. Za posledních 27 let se zdvojnásobil počet mužů, kteří měli sexuální zkušenost s alespoň jedním mužem. Nejedná se přitom jen o gaye, většina z nich se považuje za bisexuály.

Výzkumu se zúčastnilo dvacet osm tisíc dospělých Američanů v letech 1989 až 2014. V roce 1989 pouze 4,5 % mužů přiznalo, že měli sexuální zkušenost s jiným mužem, po roce 2000 se k takové intimní zkušenosti přiznalo 8,2 % mužů. U zkušenosti žen s jinými ženami se jednalo o nárůst z 3,6 % na 8,7 %.

Odborníci tento posun přisuzují k vyšší toleranci ve společnosti a kladení většího důrazu na individualitu každého jedince – tedy na úkor „tradičních“ hodnot a sociálních pravidel. Individualita je v dnešní době mnohem důležitější než kdykoliv dříve.

Přestože se v obecném měřítku přijímání homosexuality většinovou společností neustále zlepšuje, stále je na čem pracovat. Z tohoto důvodu lze usuzovat, že ve skutečnosti bude procento ještě o něco vyšší.

Průzkum: Počet lidí, kteří sami sebe označují za bisexuály, se zvyšuje

Titulní foto: © Depositphotos.com/dnf-style

Onload

4 názory ke článku

07. 06. 2016 v 15:48Off-line Vlado2  (61/180/80)
Tak snad abychom vše uvedli na pravou míru:
1. Nejedná se o „vědeckou studii“, ale o pouhou „výskytovou studii“, což je značný rozdíl (pravděpodobně chyba v překladu). V odborné literatuře nebyly publikovány podrobnosti ani souhrnné statistické údaje o respondentech, tudíž to s validitou nebude moc slavné.
2. Dvouměsíčník „Archives of Sexual Behavior“ byl kdysi po odborné stránce vysoce ceněný, což bohužel dnes rozhodně neplatí. Některé příspěvky jsou sice citovány poměrně často, ale většinou jen kvůli tomu, aby mohly být rozcupovány a označeny za naprosté nesmysly.
3. Studie rozhodně nedokazuje vzrůstající procento mužů, kteří měli sex s osobou stejného pohlaví, pouze konstatuje údajně zvýšené procento mužů, kteří takovýto styk přiznávají. Protože nám však zůstává utajena metodika získávání jednotlivých respondentů, nelze z vypočteného výsledku usuzovat vůbec na nic.
4. Nemohu se zbavit dojmu, že podobné překlady „čehosi“ začínají nápadně připomínat Radio Jerevan. To je opravdu tak velký problém upravit strojový překlad tak, aby se nezměnil smysl originálu?
08. 06. 2016 v 03:57Off-line Mio6602  (103/-/-)
Statistika bývá ošidná. Pokud budu chtít "prokázat" zvyšující se procento, tak začnu lovit respondenty na ulici před vstupem do gay klubu. Tím dosáhnu mimořádně vysokého procenta. A ještě přihodím navrch vědeckou studii, že 100% gayů navštěvuje gay klub.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 10. 2016 v 02:26Off-line Tycz  (44/180/72)
No, nebudu zmíněný článek o vědecké studii hned torpédovat.
Ale co se týče i seriozních průzkumů, nemáme to, coby sexuologové, vůbec lehké. Pokud se nám podaří respondenty k odpovědím získat, je naprosto logické, že požadovat zveřejnění jakýchkoliv osobních údajů prostě nelze!! Nelze ani udávat názvy škol či univerzit, ve kterých informace od respondentů získáváme. Tím mohou nejrůznější průzkumy a výzkumy vytvářet dojmy, že jsou nedůvěryhodné. - Je to ale chybné posouzení těmi čitateli takovýchto sociologických údajů. Skutečně nelze v sexuologii veřejně sdělovat nic osobního o lidech ochotných s námi na intimní témata hovořit.
Co se týče zvyšování počtu osob, které se zkušebně anebo už i běžně intimně sbližují s lidmi stejného pohlaví, je to například i u nás zřetelný výsledek snahy již široké veřejnosti bez předsudků vnímat svobodu intimního zaměření každého člověka.
as. MUDr. Macej Tycz, sexuolog (sg)
04. 01. 2020 v 15:29Off-line Kkarel  (56/178/62)
Dnes je spousta i ženatý ch k***tu co si říkají Bi chaty jako amatéři a x chat jsou převážně pro ne jen kecaji a lzou
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload