Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Průzkum 2017: Komu vadí homosexuálové? Lidem nespokojeným se svým životem a lidem nad 60 let

Negativní názory vůči homosexuálům, registrovanému partnerství, sňatkům a adopcím jsou statisticky častější u lidí starších 60 let, lidí přiklánějících se k levicové politické orientaci, respondentů hodnotící svoji životní úroveň jako špatnou a u lidí, kteří uvádějí, že jsou nespokojeni se svým životem.

Odpůrci také častěji uváděli, že mezi homosexuálními muži a ženami nemají žádné přátele, ani známé. Slabší podporu uvedených práv pak deklarovali lidé s římskokatolickým náboženským vyznáním.

Naopak kladné mínění zastávají lidé s dobrou životní úrovní, lidé celkově spokojení se svým životem, a ti, kteří mezi svými přáteli nebo známými mají homosexuálního muže nebo ženu, pravicově orientovaní lidé a respondenti, kteří uvedli, že jsou nevěřící. Kladný podpora je obecně častější mezi lidmi ve věkové kategorii 15 až 29 let.

Lidé, kteří všechna sledovaná práva podporují, rovněž častěji uváděli, že mají mezi homosexuálními muži nebo ženami přátele.

Napříč vzdělanostními skupinami se u většiny práv neprokázaly významné rozdíly, pouze právo uzavřít registrované partnerství častěji podporovali lidé se středním vzděláním s maturitou či s vysokoškolským vzděláním.

Šetření bylo provedeno Centrem pro výzkum veřejného mínění, Sociologického ústavu AV ČR. Probíhalo v rámci průzkumu Naše společnost ve dnech 8. – 18. 5. 2017. Odpovídalo 1 019 respondentů starších 15 let na základě osobního rozhovoru.

Souhlasíte s výsledky průzkumu?

Další aktuální průzkumy:

Průzkum 2017: Způsobí přiznání k homosexualitě problémy ve vašem okolí? Čím dál více lidí si myslí, že ne

Průzkum 2017: 37 % lidí přiznalo, že má mezi přáteli gaye nebo lesbu. A co ostatní? Zatím o nich ještě neví

Průzkum 2017: 52 % lidí souhlasí se sňatky gayů a 68 % schvaluje adopce. Jsou to historicky nejvyšší čísla!

Titulní foto: © Depositphotos.com/olly18, zdroj: cvvm.soc.cas.cz

Onload

6 názorů ke článku

08. 06. 2017 v 20:39Off-line MxP  (22/185/80)
Za podmínky že normálně smíšlející člověk má průměrnou inteligenci. A v průměru se drží většina a většina jsou hlupáci :) Keberec- každej b***c nema rád buzny :)
08. 06. 2017 v 21:23Off-line Cathode  (38/-/-)
Pro jedince pod přezdívkou Koberec : Kromě toho, že neexistuje nic jako dost nebo normální, bych velice rád znal tvou definici termínu "normální" a "buzna", jelikož tento termín přešel z varianty slova americké angličtiny "fag", který takto označuje především neurvalé, hlučné řidiče motocyklu značky Harley Davidson (odkaz .http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Fag). Co se týče slova "normální" je situace o to tížívější neboť pojem sám o sobě nabývá dle daného paradigmatu a tím pádem i příslušné sémantiky přímo galatických rozměrů a pokaždé diametrálních rozdílů i v jednom jediném souvětí! Bylo by velice zajímavá, kdyby se kromě trollingu pan "Koberec" podělil konkrétněji a obšírněji o své názory a dojmy, protože pojmy samy o sobě mu jaksi všivě unikají!! Vzhledem k jeho základnímu vzdělání ovšem nečekám, že něčeho takového bude vůbec schopen. Je neuvěřitelné, jak tristní úroveň vyjadřování může sedmnáctiletý muž mít, nemluvě o jeho názorech..
09. 06. 2017 v 09:57Off-line Poklad  (29/177/69)
S tou politickou orientací je to dost nelogické vzhledem k tomu, že pro LGBT práva je spíše levice a pravice je spíše proti -_-
09. 06. 2017 v 19:42Off-line Cathode  (38/-/-)
Koberec - pak nejsi a nikdy jsi nebyl gay!! Nebo jsi dělal věci blbě.. jiné vysvětlení se nanabízí! A opakuji svůj předchozí komentář - a vida, odpověď nikde..
28. 03. 2018 v 23:49Off-line Specter  (25/170/70)
adolf i pepa byli dementi
17. 01. 2019 v 18:04Off-line Mishima  (70/178/78)
S tou pravicovou orientací a podporou homosexuálů mi to dost nesedí ! U nás např. registrované partnerství pravice nepodporovala, nehledě už na sňatky homosexuálů. A o adopci dětí už vůbec nechtěli pravičáci slyšet ! Za všechny třeba poslanec Marek Benda.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload