Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Nový žebříček přijatelnosti LGBT+ osob v Evropě přinesl znepokojující výsledky

Nově zveřejněný index přijatelnosti LGBT+ osob odhalil znepokojující nedostatek pokroku v rovnosti LGBT lidí v Evropě.

Indexová mapa Rainbow Europe 2018 sestavená asociací International Lesbian and Gay Association ukázala, že jen málo zemí se v přijatelnosti zlepšilo a mnoho zemí včetně těch, které jsou tradičně vnímány jako přední, stagnují.

Index vychází ze 49 evropských zemí na základě jejich politiky a zákonů týkajících se LGBT práv. Patří mezi ně antidiskriminační zákony, registrovaná partnerství, manželství osob stejného pohlaví, stejně tak zákony týkající se uznání třetího pohlaví.

Tento nedostatek trvalého pokroku v otázkách rovnosti LGBT+ by měl být upozorněním pro tvůrce zákonů a politiky.

Výkonná ředitelka ILGA-Europe Evelyne Paradis řekla, že mnohé úspěchy posledních desetiletí jsou v sázce, že kolem nás existuje stále mnoho známek nebezpečí, které by křehké výhry z posledních let mohlo narušit.

Spojené království se propadlo za poslední 4 roky z vedoucí pozice na čtvrté místo v žebříčku, naopak Malta se dostala na místo první. Paul Dillane, výkonný ředitel společnosti Kaleidoscope Trust, britské nevládní organizace pracující na ochraně práv LGBT+ lidí po celém světě, se k poklesu Británie vyjádřil tak, že by se tato zpráva měla stát budíčkem všech vůdčích politiků. Na vnitrostátní úrovní by měli umožnit, aby se trans osoby samy identifikovaly, měli by rozšířit rovnost manželství na všechny části Velké Británie a zajistit, aby LGBT+ žadatelé o azyl měli skutečnou ochranu.

Pro ILGA-Europe je tato stagnace znepokojujícím postupem vzhledem k současnému politickému klimatu a zvyšující se úrovně populismu, nacionalismus a vykořisťování obětí z občanské společnosti, které mají negativní dopad na zranitelné skupiny, jako jsou právě LGBT+ lidé.

Joyce Hamilton, spolupředsedkyně výkonné rady ILGA-Europe, uvedla, že naše společenství velmi dobře ví, jak zranitelní jsme vůči nedemokratickým tendencím. Zákony jsou často poslední obhajobou LGBT+ osob, a proto se musí vyvíjet nátlak pro vytvoření legislativy, která bude výslovně chránit lidská práva. Všechny vlády v Evropě musí urychlit své kroky, dodržet své závazky a zajistit právní ochranu všem LGBT+ osobám.

Česká republika skončila se svými 29,2 % na 29. místě.

Zdroj: rainbow-europe.org

Titulní foto: rainbow-europe.org

Onload

15 názorů ke článku

08. 07. 2018 v 08:41Off-line MxP  (22/185/80)
Díky bohu že nepatřím do LGBTabcdefghijklmnopqrstuvwxyz++ komunity jseu to strašní lidé :D taky bych zaškrtl že je nemám rád :)
Souhlasím - 23   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
08. 07. 2018 v 12:20Off-line Lukynew  (31/186/101)
Souhlasim s MxP a na.boy :)
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
08. 07. 2018 v 12:41Off-line Maxi_Grip  (23/186/75)
A vy se divíte že se to nezlepšuje upřímně bych se taky nechal nejraději vyškrtnou z řad LGBT protože tahle komunita je otřesná v některých případech
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
08. 07. 2018 v 17:08Off-line MxP  (22/185/80)
Finlandia... tak to je hodně špatný... měli by tam mít opravdové údaje. Třeba až pujde o život tak by ho špatná transfuze mohla pomoct poslat do hrobu... a to ikdyž musej dělat testy
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
08. 07. 2018 v 19:32Off-line Anudo  (45/-/-)
Propagace všech možných úchylek slouží jen k potlačení tradičních hodnot rodiny.
Nebojte oni Vám to muslimové vymlátí z hlavy
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
08. 07. 2018 v 22:27Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Srbsko a Albánie lepší než ČR? Nevím, nevím, ale je to dost divná statistika a moc bych ji nevěřil. Ovšem tomu, že se postoj k LGBT obecně zhoršuje, ano. Boj za rovná práva připomíná spíše propagandu a já se většinové společnosti nedivím, že jim to vadí. Bohužel k tomu dost přispívají média lačná po senzacích.
09. 07. 2018 v 12:26On-line I8051  (53/184/97)
No problem je v tom, ze nejvic aktivisticky jsou vetsinou ruzny kreatury, ktery by meli spise prijit o svepravnost nez nekde hulakat za LGBT, takze diky nim pak pohled ty normalnejsi casti lidi je takovej, jakej je :-)
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
09. 07. 2018 v 17:38Off-line Titan24  (30/168/56)
Žádné třetí pohlaví neexistuje. Nebo si taky můžu nechat napsat do občanky že jsem pes, protože to budu tvrdit, že se cítím být pes a ne člověk??
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 07. 2018 v 10:04Off-line Gin  (63/184/120)
@Titan24
Mělo by to tak být. I babylonskému králi Nabuchodonosorovi se stalo to, že se pár roků cítil být zvířetem.

28Ještě to slovo bylo v ústech krále, když se snesl hlas z nebe: „Tobě je to řečeno, králi Nabuchonodosore: Tvé království od tebe odešlo.
29Vyženou tě pryč od lidí a budeš bydlet s polní zvěří. Dají ti za pokrm rostliny jako dobytku. Tak nad tebou uplyne sedm let, dokud nepoznáš, že Nejvyšší má moc nad lidským královstvím a že je dává, komu chce.“
30V tu hodinu se to slovo na Nebúkadnesarovi splnilo. Byl vyhnán pryč od lidí, pojídal rostliny jako dobytek, jeho tělo bylo skrápěno nebeskou rosou, až mu narostly vlasy jako peří orlům a nehty jako drápy ptákům.
31„Když uplynuly ty dny, pozdvihl jsem já, Nabuchonodosor, své oči k nebi a rozum se mi vrátil. Dobrořečil jsem Nejvyššímu a chválil jsem a velebil Věčně živého, neboť jeho vladařská moc je věčná, jeho království po všechna pokolení.
10. 07. 2018 v 10:26Off-line MxP  (22/185/80)
Finlandie... a jestli máme stejná práva tak kdy si můžu dát do občanky že jsem žena? Ikdyž nebudu...

A navíc to neber jako humor... já to myslel vážně... mluvím tu o tom že údaje by měli mít správné v občance... ikdyž jsou přeoperováni na ženu tak furt mají tak trochu jiné orgány a krev...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
10. 07. 2018 v 13:05Off-line Gin  (63/184/120)
Finlandia1 (17/174/-)
To je nesmysl. Česko dělá pokroky už teď. Například od ledna 2019 začne platit novej zákon, který umožní trans osobám změnit doklady, aniž by museli podstupovat hormonální nebo chirurgickou přeměnu. Finsku bych 71 procent nedal, protože letos odmítl přijat nový zákon o sterilizaci, který finští poslanci zamítli.
.........................................................................................................

A pak budou chlapi vydávají se za ženské, když to budou mít v občance jiné ženské beztrestně znásilňovat, jako například Marie (Jiří) Feryna.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
10. 07. 2018 v 13:24Off-line Gin  (63/184/120)
Jsem tu, přestože nejsem gay. Mě sem natáhl v roce 2012 můj cirkumfetišismus ale po dvou letech jsem se s cirkumfetišismem zcela rozešel a stal jsem se zavilým anticirkumfetišistou.

Proti gayům osobně nic nemám, žádného v součastnosti osobně neznám, té problematice jsem nikdy nerozuměl, nerozumím a přiznám se, že jí ani rozumět nechci. Syna nemám, takže takovou případnou situaci řešit nemusím, kdyby s takovou přišel.

Jak už jsem napsal, proti gayům osobně nic nemám, protože každý jsme nějaký jiný a to je dobře. Ale LGBT komunita se mi naprosto příčí, protože je to velmi nechutné politikum provázané s novou levicí a nová levice je vedle islámu a cirkumfetišismu to nejhorší zlo na světě. Okopčím tu nejnovější zprávu z idnes.cz

Dr. David Mackereth pracoval jako lékař šestadvacet let pro b***skou Národní zdravotní službu (NHS), ale ani jeho dlouholetá praxe a zaměstnanecká „věrnost“ jej neuchránily od vyhození z práce. Nikoli proto, že by zanedbal své povinnosti, ale pro jeho názory, které se neslučují s levicovým viděním světa. Pětapadesátiletý otec čtyř dětí si dovolil říci, že pohlaví je určeno při samotném narození a existují tedy jen dvě pohlaví.

Ve veřejném prostoru v západoevropských zemích přitom v důsledku působení subjektů tzv. „nové levice“ převládá názor, že pohlaví existuje více. V Německu se například poslanci loni na podzim shodli na tom, že do úředních dokumentů by mělo být včleněno i tzv. třetí pohlaví. Transgenderová témata čím dál častěji dostávají prostor v médiích a někteří politici razí názor, že by si už i děti měly samy určovat pohlaví.


Ve Švédsku před několika měsíci proběhl projekt, v rámci kterého byly děti ve školce označování neutrálně genderovým označením. Tedy bez rozdílu pohlaví. V londýnském metru jsou potom stejným způsobem označováni i cestující. Dr. David Mackereth však odmítl „jít s dobou“ a stálo jej to místo, na kterém setrvával více než čtvrtstoletí. Po svém nedobrovolném opuštění práce, které zasvětil většinu svého dospělého života, cítí křivdu.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
14. 07. 2018 v 14:15Off-line Poklad  (29/177/69)
gin: ty už to nehul....
16. 07. 2018 v 15:42Off-line Nettjunge2000  (24/-/-)
na.boy: Rád bych si početl o tom, co přesně dnes znamená být "normální". Ne opravdu, kde dnes vidíte nějakou normu? To jsou nějaké zákony podle kterých by se lidi měli chovat tak či onak nebo se oblékat nutně jen tak jak jim jejich pohlaví nabízí? Nechápu, co tu vůbec děláte, když máte vůči téhle komunitě takovou averzi. Vy mi říkejte, co je normální. Nebudu říkat, že všichni z LGBT komunity musí být svatoušci, a že jsou všichni úžasní lidé - to je jako říkat, že jsou všechny jablka červené, ale proč by si proboha měli dělat nějakou reklamu? Většina těch lidí, co vidíte na Gay pride tam přišli, aby prostě mohli být sami sebou. Na tom záleží a ne na tom, co přijde "normální" nějakým omezencům. A když se tolik stydíte, tak tu zjevně nemáte, co dělat. Vzkaz pro všechny: Zkuste se prosím zamyslet než začnete šířit nenávist, prosím.
18. 07. 2018 v 10:59Off-line MxP  (22/185/80)
Nettjunge2000- když myslel normální tak aby se nechovali jako pitche... Ale on se chovaj jako pitche.
Co já vím tak gay pride má být o tom propagovat práva a pomoct ostatním homosexuálům tím že uviděj že nejsou sami... A ne proto aby se tam chovali jako nepřirozene pitche... Věř mi že to co na pruvodu někteří dělaj neni ani trochu přirozené
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload