Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Slavný film „Schindlerův seznam“ se vrací do kin. Znovu se ocitáme v době, kdy je potřeba o té strašlivé historii mluvit, říká Spielberg

Před dvaceti pěti lety vznikl „Schindlerův seznam“, jeden z nejzásadnějších filmů všech dob. U příležitosti tohoto výročí se znovu vrací do kin, doplněný předmluvou režiséra Stevena Spielberga. Český distributor, CinemArt, spojil znovuuvedení Schindlerova seznamu s Mezinárodním dnem obětí holocaustu, který připadá na 27. 1. 2019.

Většina multikin a zhruba osmdesátka jednosálových kin, která tuto speciální projekci nabídnou v programu, naplánovala promítání právě na tento termín. „Když byl film prvně uveden do kin, chtěl jsem, aby diváci nahlédli tuto temnou kapitolu dějin prostřednictvím velmi neobvyklého hrdiny, Oskara Schindlera,“ říká režisér a dodává: „Znovu se ocitáme v době, kdy je potřeba o té strašlivé historii mluvit a přemýšlet.

Schindlerův seznam je hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře naší civilizace – holocaustu. Příběh podle skutečných událostí líčí osudy poněkud bezskrupulózního byznysmena Oskara Schindlera, který nejprve na válce velmi zbohatl, aby na jejím sklonku obětoval veškeré své jmění pro záchranu 1 100 lidských životů.

Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje neúspěšný obchodník Oskar Schindler, člen nacistické strany, velký svůdník a muž, který cítí, že by na válečném utrpení mohl hodně vydělat. Levná pracovní síla v židovském ghettu zajišťuje jeho továrně na smaltované nádobí obrovské zisky. Jenže Třetí říše má s jeho zaměstnanci úplně jiné úmysly, v dobytčácích je chce poslat na věčnost, do Osvětimi. Sám Schindler možná netušil, kdy v těchto nelidských opatřeních přestal vnímat ohrožení svého podnikání, a kdy začal o „své“ židy bojovat kvůli vlastnímu svědomí.

Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a držitel sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režii.

Foto: CinemArt

Titulní foto: CinemArt

Onload

1 názor ke článku

20. 01. 2019 v 11:17On-line Hns1989  (34/191/-)
Film je to velice zajímavý. Docela dost depresivní. Ale ukazuje alespoň jaké to bylo za války peklo. Dodneška spoustě lidem židi vadí a to jen proto že mají rozdílné zvyky a tradice než ostatní.

Sice není film 100% odrážející ,, skutečnou událost " ( a který taky by byl podle skutečné události na 100%, kromě dokumentu ), ale i tak je to opravdu velký kus kvalitního filmu. Doporučuji. P.S. Kdo neviděl, radši počítejte s tím, že opravdu uroníte slzu.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload