Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

5 otázek, které si musíte zodpovědět předtím, než se rozhodnete pro volný vztah

Volný vztah, otevřený vztah nebo také etická ne-monogamie je něco, co dříve nebo později napadne mnoho párů. Jestliže je váš vztah zdravý, stabilní a dokážete si navzájem důvěřovat, tak volný vztah pravděpodobně nepotřebujete, ale přesto by možná mohl být „prospěšný“ i pro vás.

Určitě byste ale měli být opatrní a jistí, že je to něco, co opravdu chcete a proto byste měli být schopni si upřímně odpovědět na pět následujících otázek.

1. Proč uvažujete o volném vztahu?

Pokud o volném vztahu přemýšlíte, protože už tak jsou věci mezi vámi a vaším partnerem napjaté a vy se snažíte to nějak zachránit, tak nejspíš budete výsledkem zklamaní. Naopak, pokud jste po letech vztahu lehce znudění vaším milostným životem, třebaže jinak je váš vztah pevný, a myslíte si, že by etická ne-monogamie mohla přinést něco zajímavého pro vás oba.

Někteří lidé znají sami sebe natolik dobře, že zkrátka vědí, že dlouhodobě nemohou být šťastní jen s jedním člověkem a že vždy nakonec budou chtít volný vztah – pokud to je váš případ, měli byste to svým potenciálním nápadníkům říct předtím, než se rozhodnete spolu začít chodit.

2. Jak volný vztah navrhnete svému příteli?

Svého kluka byste měli znát lépe než kdokoliv jiný. Jaký je jeho pohled na vztahy a monogamii? Okamžitě váš návrh zavrhne, nebo bude spíš pro? Pochopí to tak, že jste ve vztahu s ním nespokojení, nebo že se s ním dokonce chcete rozejít? Byl někdy předtím v volném vztahu, který dopadl špatně? Zkuste odhadnout jeho reakci a podle toho rozhodněte, jak hovor o volném vztahu začít.

3. Jak dobře umíte komunikovat?

Všechny fungující vztahy potřebují otevřenou a upřímnou komunikaci, ale žádný ne-monogamní vztah nemá šanci na úspěch bez opravdu perfektní komunikace. Pokud vám dělá problémy mluvit o svých pocitech a raději je v sobě dusíte nebo vám připadá, že partnerovi nemůžete upřímně říct, že vás něčím naštval nebo že byste od něho něco potřebovali, tak stěží udržíte i běžný vztah.

4. Jste žárliví?

I žárlivý člověk může být v volném vztahu šťastný, akorát bude muset čelit více výzvám. Lidé v volných vztazích cítí žárlivost stejně jako ostatní, akorát se s ní dokáží vyrovnat zdravým způsobem a mluvit o ní se svým partnerem.

5. Opravdu chcete volný vztah?

Je volný vztah něco, o co opravdu stojíte, nebo to chcete jen zkusit, protože to funguje vašim kamarádům nebo protože je to v „módě“? Možná o volný vztah stojí jen váš partner a tlačí vás k tomu, abyste s tím souhlasili. Aby váš volný vztah fungoval, musíte ho chtít oba.

Pokud cítíte, že to není pro vás, nesnažte se předstírat opak. Jestli chcete monogamní vztah, tak v volném vztahu spokojení nebudete. A pokud toužíte být single a vídat se s několika kluky najednou, tak bude lepší současný vztah ukončit než si hrát na volný vztah.

Máte zkušenost s volným vztahem? A dokážete si v něm sami sebe představit? Napište nám do komentářů pod článek.

Bezpečný sex: 8 rad, jak se nenakazit HIV

Preferujete nevázaný vztah? Podle vědců jsou gayové ve volném vztahu mnohem šťastnější

Titulní foto: © Depositphotos.com/Plus69

Autor článku je hříšný bůh sexu, půlku výplaty nechává v sexshopu a jeho uměleckou tvorbu raději hledejte na RedTube.
Onload

3 názory ke článku

24. 03. 2019 v 16:51Off-line Igy  (38/173/81)
Volný vztah je problém jen v případě, že je váš vztah založen jen na sexu. Ostatně i monogamní vztah má problém, pokud je založen jen na sexu. Takže než se ptát na těchto pět otázek, zeptejte se na jednu - Kdyby sex s partnerem nefungoval, ukončili byste kvůli tomu vztah? Nebo je vztah a to vše v něm tak důležité, že by sex byl jen maličkost? Pokud odpovíte maličkost, klidně do volného vztahu jděte, protože sex je pro vás jen koníčkem a vztah neovlivňuje.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
09. 03. 2021 v 10:13Off-line Iglw  (48/172/77)
Jo,volný vztah funguje!Měl vývoj,nechci nic měnit,oběma to vyhovuje!
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
27. 03. 2023 v 13:03Off-line HanilDam  (28/180/80)
Nojo, všemdalka Červenka v tom musí umět chodit
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload