Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Bezpečný sex: 8 rad, jak se nenakazit HIV

Ať je sex jakkoliv skvělý, vždycky tady bude strašák v podobě infekce HIV a nemoci AIDS. HIV je virus, který způsobuje léčitelný, ale nevyléčitelný stav nazývaný AIDS. Na HIV je zajímavé, že je ve skutečnosti velice nesnadné se jím nakazit. Nedá se přenést dotykem, nedá se vdechnout a přežívá pouze v tělních tekutinách jako krev, preejakulát, sperma a sliny. Imunitní systém zdravého člověka je dost silný na to, aby HIV držel pod kontrolou zhruba deset let.

1. Pozor na preejakulát

Malé množství bezbarvé tekutiny, která vychází z penisu předtím, než dojde k výronu semene, se nazývá preejakulát. U HIV pozitivních se virus vyskytuje i zde. Kapička touhy, jak se jí také nazývá, se objevuje při vzrušení, měli byste být proto při kontaktu s ní opatrní.

2. Kondom při análním sexu

Soulož do konečníku je mnohem nebezpečnější pro bottoma (pasivního). Semeno obsahuje mnohem větší množství viru než preejakulát, tím pádem pokud HIV pozitivní ve svém partnerovi vyvrcholí, je šance na infikaci velmi vysoká. Pro topa (aktivního) je sex s pozitivním bottomem rizikový mnohem méně.

Anální sex bez kondomu je jedním nejrizikovějších sexuálních aktivit k přenosu HIV, bez ohledu na pasivní či aktivní roli.

Foto: © Depositphotos.com/leeser

3. Kondom při orálním sexu

Upřímně, orální sex s kondomem stojí za houby, takže pokud svému partnerovi nedůvěřujete, možná by bylo lepší ho úplně vynechat.

Šance na přenos HIV je zde velmi malá, ale nikoli nulová. Pokud se necháte kouřit pouze vy, HIV se bát nemusíte. Stejně tak případy, kdy došlo k nakažení skrze pouhé lízání, jsou takřka nulové.

Existují ale další nemoci (syfilis, kapavka, LGV atd.), které se orálním sexem na rozdíl od HIV dají snadno přenést. Ačkoliv nejsou smrtelné, tak nakažením se jimi vám dokáže znepříjemnit život.

4. Polykání

Kouření je mnohem méně rizikové než anální styk. Pokud dojde k výronu semene do pusy, vězte, že sliny obsahují látky, které možnému přenosu zabraňuje. Nikdo si sperma nenechává v puse na věčné časy (doufáme), a pokud ho spolkne, zahubí virus žaludeční šťávy. Přesto zde riziko existuje, zvláště při kontaktu spermatu s poškozenou sliznicí úst a hltanu.

5. Rimming

Dobrá zpráva! Rimming – dráždění análu jazykem – je téměř bez rizika.

6. Nespoléhejte se na HIV testy

Rozpoznat HIV v těle je možné za 2-3 měsíce po infikování. S testováním po rizikovém styku je tedy lepší počkat. Existují ale léky, které, pokud jsou podány do několika hodin od možné infikace, jsou schopny virus z těla odstranit.

Foto: © Depositphotos.com/kevron2002

7. Sex až ve vztahu

Důvěra ve vztahu je krásná věc. Partner vás ale může jedinkrát podvést a nakazit vás. Pokud váš vztah bude trvat delší dobu, nikdo nebude cítit potřebu jít na testování, a tak na infikování přijdete opravdu pozdě.

8. Celibát

Se střídáním sexuálních partnerů se člověk vystavuje vyššímu riziku. Pokud se vyžíváte v sexu ve třech, tak máte pravděpodobnost také vyšší. Spousta lidí si slibuje, že pokud jim testy dopadnou dobře, tak budou držet celibát. Říct si ale „už nikdy žádný sex“ je nereálné předsevzetí.

Líbání a společná masturbace jsou bez rizika

Neexistují žádné známé případy, kdy by došlo k nakažení HIV skrze líbání.

Společná masturbace také nepředstavuje žádné riziko přenosu HIV, pokud neexistují popáleniny, oděrky a vyrážky na prstech a pokožce, která přichází do styku s preejakulátem, spermatem nebo krví.

Také nebyl hlášený žádný případ, kdy by došlo k přenosu HIV prostřednictvím moči (pissing) do úst nebo přes porušenou pokožku.

Nepřehlédněte

Skutečný příběh: Nebezpečná hra mezi milováním a HIV

Gay video: Chraňte se a budete žít dlouho, radí animáci

Titulní foto: © Depositphotos.com/dnf-style

Autor článku je hříšný bůh sexu, půlku výplaty nechává v sexshopu a jeho uměleckou tvorbu raději hledejte na RedTube.
Onload

29 názorů ke článku

10. 08. 2014 v 20:49Off-line Somerone  (36/180/80)
Zdraví si bohužel někdo začne vážit, když už ho nemá. A to je v případě HIV. Možná je dobře, že existuje něco, co vzbuzuje u lidí více si vybírat a být opatrnějšími. Jak by to vypadalo, kdyby všichni jeden druhého š****i. Každopádně já jsem se nic nového nedozvěděl, ale pro ty trouby, co si myslí, že se jich to netýká, nepomůže ani matka Tereza.
Je to o odpovědnosti jeden k druhému, dneska si lidi sami sebe neváží.
Já třeba oblibu v análním sexu nemám a nikdy by mě nenapadlo š***t někoho bez kondomu, zvlášť místo s největším výskytem, kam tito lidi hledají útočiště a taky je velká migrace - a to v Praze.
Alarmující čísla domu světla taky nikomu nic neříkají. Informace každý má, je to jenom na něm, jak s tím naložit a zda se chránit nebo podstupovat riziky, byť je to partner. Dnes se těžko věří i našim drahým polovičkám.
Já byl v domě světla a znám příběhy těch kluků i jak se s léčbou těžko vyrovnávají. Je to jako mít rakovinu, žijí na hranici života a smrti, existence. Neříkám, že všichni. Musí si hlídat léky. Tito lidi pomalu umírají. A na psychice se jim to podepisuje taky. Nemluvě o diskriminaci při hledání zaměstnání a většinové společnosti.

Opatrujte se a hezký den.
Souhlasím - 42   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 08. 2014 v 21:02Off-line Chuckym3  (41/174/75)
a k***a Červenka útočí, mno abych mu nekřivdil, v tomhle článku šel o level nahoru . To stejně nemění nic na tom, že je to hovado :D
Souhlasím - 19   •  Nesouhlasím - 21  Nahlásit
10. 08. 2014 v 21:39On-line Richard33  (44/185/82)
chuckym3: Koukám, že už ho máš zařazenýho v přihrádce a nejede přes to vlak :-D
Souhlasím - 16   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
10. 08. 2014 v 22:00Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Mno, tenhle článek boha sexu sice je už lepší, ale nejde o nic nového. Tohle mi strýček Google najde tolikrát, že to stejně nestihnu všechno přečíst. Takže smysl článku mi stejně uniká. Informací je všude dost. Řídit se jimi je už věc každého.
Souhlasím - 5   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
10. 08. 2014 v 22:02Off-line ThomPrag  (45/180/76)
Jinak pro redakci...
"Pokud dojde k výronu semene do pusy, vězte, že sliny obsahují látky, které možnému přenosu zabraňuje."
Tohle podle mě není napsáno správně. Sliny neobsahují látky zabraňující přenosu viru. Kdyby to tak bylo, tak už je na světě dávno lék. Sliny pouze obsahují tak malé množství viru, které nestačí na to, aby se vir přenesl jinam.
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
10. 08. 2014 v 22:33Off-line NaKluky.cz  
ThomPrag: Díky za reakci. Ve slinách je skutečně jen malé množství viru HIV, takže přenos přes ně je (teoreticky) nemožný. Pravdou ale také je, že sliny obsahují enzymy a jiné látky, které dokáží virus HIV zničit nebo alespoň potlačit.

Dva zdroje za všechny:

"To infect someone, the virus has to get past the body’s defenses. These include skin and saliva. If your skin is not broken or cut, it protects you against infection from blood or sexual fluids. Saliva can help kill HIV in your mouth."

Zdroj: http://www.aidsinfonet.org/…ets/view/150

"The risk of HIV transmission through the mouth is certainly smaller than through vaginal or anal intercourse or through sharing injecting equipment. If undamaged, the tissues of the mouth and throat are thought to be less susceptible to infection than genital or anal tissues, and an enzyme in saliva also acts to inhibit HIV."

Zdroj: http://www.aidsmap.com/…age/1323533/

A také: http://www.aidsmap.com/…age/1322841/
11. 08. 2014 v 02:46Off-line Somerone  (36/180/80)
S těmi slinami bych souhlasil, ale určitě bych HIVáka bez kondomu nekouřil. V puse může být schovaný aft kdekoliv a s plnou pusou semena, no nevím :D
Podle mě je to dost rizikový.
Souhlasím - 18   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
11. 08. 2014 v 17:20Off-line Sir.patrick  (26/173/68)
mám jen jednu radu, jak se nenakazit.. je to drastické, ale bohužel pravdivé.. takovým lidem se vyhýbat..
Souhlasím - 19   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
12. 08. 2014 v 00:40Off-line Ligerisek  (36/172/62)
8. nereálné předsevzetí?! jak u koho :-D njn, asi jako jak pro koho je nereálný stavět planety, nebo dělat ze Slunce supermotor, štít, nebo generátor energie lásky :-D
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
19. 01. 2015 v 01:24Off-line Luck1  (35/182/80)
Ju, souhlas, společná masturbace je super.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
23. 07. 2016 v 21:16Off-line Notysek  (52/183/72)
chybí mi tu informace jak moc rizikový je sex s hiv pozitivním který je léčený...

pro sir.patrik ... jak poznáš komu se vyhýbat a komu nemusíš ? Mě přijde bezpečný sex s hiv+ člověkem co mi to poví daleko bezpečnější než nechráněný sex s člověkem jehož stav neznám...
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 07. 2016 v 11:59Off-line Nick2000  (103/-/-)
Nechte už toho červenky být že vás to furt baví někdo by tyhle články psal i kdyby tam červenka nebyl tak budete zase nadávat na něj?
05. 11. 2016 v 04:08Off-line Tycz  (44/180/72)
Notysku,
informaci, kterou tu požaduješ, ti teď dávám:
Důležité je, že v současnosti léčený není vlastně léčen, neboť lék proti HIV zatím stále neexistuje. HIV pozitívnímu se jen podávají medikamenty, které významně zpomalují rozvoj onemocnění způsobeného virem HIV. Takto ošetřovaný pacient zůstává ale stále infekční!!!

Takže pokud sám nechceš rovněž zápasit s takovou virovou infekcí, je rozhodně lepší s HIV infikovaným raději sex neprovádět! Ze zákona ani postižený nesmí svoji infekčnost dále rozšiřovat intimními nechráněnými styky!!
Výjimku tvoří jen velmi precizně chráněný styk, kdy je důležitá důkladná ochrana i druhého z partnerů!
Zákon rovněž stanoví povinnost nakaženého: informovat svého potenciálního partnera (partnerku) nebo i svého náhodného sexuálního druha pravdivě o své infekčnosti, včetně stavu a rozsahu svého onemocnění, a to i když nemoc AIDS ještě nebyla rozvinuta a diagnostikována!!!

Tož tak.
MUDr. Macej Tycz sexuolog
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 11. 2016 v 10:01Off-line Notysek  (52/183/72)
nepochopil jste pane Tycz souvislos ve které jsem to napsal takže znova...pro mne je přijatelnější bezpečný sex s HIV+ než nechráněný sex s člověkem jehož stav neznám...prosím zdělte mi v jaké poradně pracujete nebo v jaké "neziskovce" přijde mi , že informace máte zastaralé
28. 11. 2016 v 10:07Off-line Notysek  (52/183/72)
a lidé celkově volí pohodlná řešení . moje otázka směřovala na různá stádia léčby HIV+ a jejich infekčnost a s tím spojený žebříček toho co nesmím s danným člověken v danném stavu dělat... prosím neodpovídejte mi nesexovat...to mi poradí kdejaká babka kořenářka ...erudovanou odpověď s ohledem na skutečný stav věcí by mi zajímal
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
28. 11. 2016 v 10:21Off-line Notysek  (52/183/72)
pro odtatní...léčeným HIV+ pacientům jsou podávány medikamenty v kombinacích mezi sebou s účinkem zabránit šíření viru v těle . Tyto medikamenty dokáží zařídit stav kdy je virus v krvi nedetekovatelný . detekování viru v krvi se nazývá virová nálož resp množství viru v krvi se nazívá virová nálož . Je-li množství viru nedetekovatelné je významně snížena infekčnost...což neznamená neinfečnost . Tam směřovala otázka žebříčeku toho co nesmím s danným člověken v danném stavu dělat jelikož těch "stavů" je víc
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
30. 11. 2016 v 15:55Off-line Notysek  (52/183/72)
tož pane Mudr Macej Tycz sexuolog . nešiřte nepravdy o tom , že HIV pozitivní lidé jsou povinni říkat svoji diagnozu svým sexuálním partnerům...je to lež . HIV se nebojím , ale respektuji určitá pravidla a to by jste měl i vy když už se oháníte titulem . HIV pozitivní jedinci mají ze zákona povinnost zabránit přenosu infekce...
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
02. 12. 2017 v 22:14Off-line GayTomBoy  (42/179/63)
Tak nebudeme š***t, ale dělat Rimming.
A je vyřešeno.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
26. 05. 2018 v 23:11Off-line Hustop  (45/179/65)
Nejjednodušší způsob, jak se nenakazit, je ne**rvit se. Ale chápu, bylo by to v rozporu s antidiskriminačním zákonem :) Když se heterosexuálové ku*ví, musí se logicky ku*vit i homosexuálové, jinak se jedná o diskriminaci na základě sexuální orientace, že? :D
05. 07. 2018 v 21:12Off-line Joind_puppy  (24/176/82)
Já jsme kouřil několikrát a mám vžd**ky vyčištěné zuby, i pořádně hodně slin v puse. Je to lepší. Já když mám v puse cizí ejakulat tak dám hodně slin do něj jak se cizí do mě udělá do mé pusy. hned to udělat bez zaváhání dát ti sliny a promýchát je se ejakulatem to já dělám, a doporučují dělat tuto techniku. takhle nic nechytnete.
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 6  Nahlásit
28. 02. 2019 v 07:35Off-line Petrmisko  (20/175/72)
Takže teoreticky, kdybych bral po každém sexu ty léky, které by měli nějak zabránit tomu, abych se infikoval, šlo by to? Jebto divný používat leky ci prášky po kazdem sexu, ale fungovalo by to?
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
04. 03. 2019 v 17:37Off-line Hustop  (45/179/65)
A proč raději nebýt věrný jednomu partnerovi?
17. 05. 2019 v 04:24Off-line Hajnej  (58/-/-)
Nojo, vyčištěné zuby a hodně slin a poválet v nich ejakulát určitě pomůže. Já když stříkám partnerovi do pusy, tak musí polykat dost rychle, aby to stíhal a nedovedu si představit, jak by k tomu přidával ještě sliny.
01. 06. 2019 v 07:54Off-line Kloudik  (38/182/80)
Trochu starší, ale nevadí. Vyčistit si zuby před orálkem je největší pitomost. Može vzniknout malá ranka přes kterou virus proleze a možeš slinit jak chceš.
10. 06. 2019 v 00:03Off-line Night  (21/179/75)
Stačilo napsat "kondom při anal sexu a nemusíš se bát nákazy" hotovo ne?
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
01. 11. 2022 v 16:39Off-line Juri1  (60/-/-)
Super
11. 01. 2023 v 13:54Off-line Elias788  (39/-/-)
Ahoj
07. 06. 2023 v 14:07Off-line Beky  (31/-/-)
Jaj???? no ještě že nejsem každá a nejdu jen tak z někým to by bylo pruser něco takového mít???? ještě když lidé z každým je tak pícháji a pod a ještě kdo ví skym a jak
07. 06. 2023 v 14:11Off-line Beky  (31/-/-)
Rada bych věděla jak pozná člověk že něco takového má? Jen abych si dávala pozor nic takového tam nepíši
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload