Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Minnesota míří k zákazu „léčby“ homosexuality a „změny“ genderové identity

Minnesotský demokratický guvernér Tim Walz ve čtvrtek 15. července podepsal vládní nařízení zakazující „diskreditující a barbarské praktiky“ takzvané konverzní terapie praktikované v tomto americkém státě, jejichž cílem je takzvaná snaha o změnu menšinové sexuální orientace nebo genderové identity na většinově konformní. K tomuto kroku se odhodlal navzdory odporu z řad Republikánů ovládajících tamní Senát.

Podle informací WCCO-TV byl návrh zákazu konverzní terapie přijatý v dolní komoře minnesotského parlamentu, kde mají většinu Demokraté, už v roce 2019, ale pak následně jej zamítl Senát, v němž má většinu Republikánská strana. Díky Walzovu jednostrannému kroku by se ale mohlo podařit negativní stanovisko republikánských senátorů zvrátit a pseudovědecké praktiky usilující o „léčbu“ homosexuality nebo transgender zapovědět.

Ve 20 státech USA platí zákaz konverzní terapie dětí a mládeže a v dalších čtyřech jsou zakázány „ponižující praktiky“. Informovala o tom organizace Family Equality. V Minnesotě se některá města rozhodla tuto pseudovědu zapovědět pomocí vyhlášek. Jedná se například o Minneapolis, Duluth a hlavní město St. Paul.

Hnutí ex-gay, nebo podvod?

Přestože v USA existuje i takzvané Hnutí ex-gay sdružující údajné bývalé členy LGBTIQ+, Americká lékařská asociace, Americká akademie pediatrů a Americká psychologická asociace se od veškerých praktik vedoucích ke změně odlišné sexuální orientace veřejně distancují, ba dokonce je označují i za nebezpečné a nepodložené žádnými vědeckými fakty, ani empirickými výzkumy.

Údajně bývalí gayové, lesby, bisexuálové a translidé byli podle dostupných informací častokrát přistiženi při chování neodpovídajícím jim „nově získané“ většinové identitě. Případy násilné internace LGBTIQ+ dětí a mladistvých v převýchovných táborech nejsou v USA, zejména v jižanských státech, ničím neobvyklým.

Podle průzkumu Project Trevor 2020 podstoupilo konverzní terapii 10 % ze 40 001 LGBTIQ+ mladistvých, z nichž více než tři čtvrtiny (78 %) uvedly, že jim bylo méně než 18 let. O nátlaku „konzervativních“ rodičů odmítajících přijmout odlišnou sexuální orientaci nebo genderovou identitu svého dítěte bylo natočeno několik filmů, z nichž nejnovější je například Vymazaný kluk, v němž si hlavní roli ortodoxní matky, jež pak následně prozřela, zahrála Nicole Kidmanová.

Gay film „Vymazaný kluk“ zachycuje příběh gay teenagera, kterého rodiče posílají do programu na léčbu homosexuality

Titulní foto: © Depositphotos.com/alexannabuts

Autor článku je gay aktivista, jenž se věnuje zkoumání právního a politického postavení LGBT komunity nejen u nás, ale i v celém světě.
Onload

4 názory ke článku

16. 08. 2021 v 11:52Off-line HanilDam  (28/180/80)
Ti tvorové na fotografii by ovšem vyléčit potřebovali...
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 2  Nahlásit
05. 09. 2021 v 13:09Off-line ZbynekCasper  (39/175/80)
tak tak výchovní tabor
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
16. 09. 2021 v 13:58Off-line ChlupacOstrava  (43/185/107)
Až příliš zženštilý zevnějšek....
10. 03. 2022 v 06:43Off-line Waioleta  (50/-/-)
No kdyby tam nebyla ta najivita a arogance ale každy se rozhedl do jaké míry by eventuelně proklouzl tak by to zas tak nebylo horké jako tu kde Putin vyhrožuje 3 světovou
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload