Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

„Jen seděli a pili limonádu, byla to chladnokrevná poprava,“ řekl majitel gay baru, před kterým útočník zastřelil dvě osoby

Útočník ve středu krátce 12. 10. 2022 po devatenácté hodině večer zastřelil před bratislavským gay barem Tepláreň Café na Zámecké ulici dva mladé muže Matúše a Juraje ve věku 23 a 26 let. Postřelil také 28letou ženu do nohy.

Slovenská Národní kriminální agentura vyšetřuje tento skutek jako trestný čin z nenávisti, protože byl na základně zjištění motivovaný nesnášenlivostí a společenskými předsudky vztahujícími se ke skupině osob.

Slovenská policie potvrdila, že ve čtvrtek byl útočník nalezen mrtvý. Pravděpodobně způsobil sebevraždu. Podle slovenských médií 19letý útočník před útokem zveřejnil na sociální síti Twitter manifest proti LGBT komunitě a Židům. Nelze tak vyloučit ani překvalifikování skutku na teroristický čin.

„Je povinností premiéra (Eduarda Hegera, pozn. red.) a křesťana zaujmout postoj a udělat všechno proto, aby se něco podobného již neopakovalo. On musí jednat. Musí zastavit slovník členů vlády, kteří aktivně přispěli svými slovy k této situaci a mají krev na rukou,“ říká majitel baru Tepláreň Café a LGBTI+ aktivista Roman Samotný. V rozhovoru se rozpovídal o tom, proč se z jeho pohledu slovenské vlády chovají špatně vůči LGBT komunitě.

„Byli to mladí kluci, kteří měli život před sebou. Byli křehcí, zranitelní. Doufali, že mohou žít v této zemi a být respektováni, ale nedostali šanci. Chodili do Teplárny, neboť Teplárna je útočiště pro mladé lidi, kteří hledají pevnou půdu pod nohama a úplně ji nenacházejí, neboť země jim nepřeje. Země systematicky proti nim štve. Juraj s Matoušem také byli mladí lidé, kteří potřebovali cítit bezpečí. Cítit, že mohou být sami sebou a nikdo jim nebude nadávat za to, kým jsou. Měli mnoho plánů, snů, Matouš studoval čínštinu, Juraj pracoval. Všechno je to pryč,“ dodal Roman Samotný.

Titulní foto: 

Onload

1 názor ke článku

20. 11. 2022 v 08:52Off-line Mikaela  (49/176/60)
Má počítat s tím že Slovensko je jakoby opět Tisuv samostatný stát a že nálady tam sou dost živou temou takže takže hold je dodré držet se někdy i zpět a nevyčuhovat z řad ale zachovat se na venek jako normální člověk
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload