Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Pirát Ivan Bartoš: „Partnerství“ pro gaye? Náš boj za narovnání práv nekončí

Česká pirátská strana označila nové partnerství za příliš malý krok správným směrem. „Většina společnosti chce manželství pro všechny. Hodiny jsme racionálně argumentovali v jeho prospěch, a podle toho i hlasovali. Přesto konzervativní většina sněmovny plné narovnání práv nepodpořila. Proto nakonec zbyla jediná varianta, která práva queer lidí alespoň z části řeší a která má šanci projít i Senátem,“ napsal na Facebook předseda Pirátů Ivan Bartoš.

„Za Piráty říkám, že trváme na tom, aby všichni měli stejná práva a povinnosti. Proto náš boj za narovnání práv nekončí. Velmi nám záleží na právech dětí a postavení rodin, proto jsme se rozhodli podpořit alespoň částečné zlepšení na cestě za manželstvím. V Senátu se návrh pokusíme rozšířit, aby odtamtud nevyšel jako paskvil,“ dodává Bartoš.

Sněmovna odmítla rovné manželství. Gayové se musí spokojit pouze s „partnerstvím“

Titulní foto: pirati, Flickr, Creative Commons

Onload

9 názorů ke článku

28. 02. 2024 v 21:05Off-line Louky  (44/186/98)
Pirati .. at vyvolaj nedub´veru vlade , KDU se tam ted nedostane , a bude po problemu . KDU je problem , to jsou pokrytci prvního stupně , je to pakáž , která jde s kadým kdo něco dá . Takový naše politický d***y . Hodnoty žádný nemaj , jen dle potřeby . Kdyby piráti opravdu chtěly , tak by to šlo , ale oni nechtějí , jen se přiživují, tak jako každý .
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
28. 02. 2024 v 21:13Off-line Kluk590  (37/187/80)
Práva a povinnosti mají všichni stejné jen se tomu neříká manželství a je to tak správně protože vztah dvou můžu fakt neni spojení man žen boha jeho !! A pokud někdo řeší furt ty děcka tak ať si najde babu !
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
28. 02. 2024 v 21:47On-line Zdendyss  (26/-/-)
Kluk590 (37/187/80)
Práva a povinnosti mají všichni stejné jen se tomu neříká manželství a je to tak správně protože vztah dvou můžu fakt neni spojení man žen boha jeho !! A pokud někdo řeší furt ty děcka tak ať si najde babu !
____________________________________________
Když už chceš slovíčkařit a držet se tradičního manželství, tak ať se neberou ani heterosexuální páry. Manželství je přece posvátný svazek, kdy si před bohem slibují věrnost atp. Kolik z párů jsou věřící? Nehledě na to, že nemáš očividně vůbec ponětí o rozdílech v právech a povinnostech v manželství a registrovaném partnerství.
Souhlasím - 8   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
29. 02. 2024 v 00:00Off-line Mr.Hood  (40/183/107)
Chápete lidi, že to jediný, co piráti chtějí je nahnat politický body? Všichni z pětikoalice apristanu jsou politický d***y. :D
Babiš měl koláče. Piráti maj manželství pro všechny. :D
Už chápete, kdo je tady tím dítětem, které jde za bombon hodit hlas? :D
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 4  Nahlásit
29. 02. 2024 v 01:55Off-line WildnFree  (30/-/-)
Práva maj všichni stejný uz dlouho. Kazdej chlap se muze oženit. Každá žena se muze vdát. Manželství je dávno pro všechny. A ze nebudou adopce je jedine dobře.
Souhlasím - 6   •  Nesouhlasím - 5  Nahlásit
29. 02. 2024 v 02:48Off-line ThomasTodd  (37/186/84)
Časem to určitě přijde. Konzervy nežijí věcně a nemohou pořád násilím držet naši zemi v minulosti. Jinde to pochopili a pochopí to i u nás.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 7  Nahlásit
29. 02. 2024 v 07:48Off-line Power  (23/180/65)
Ach ty hysterické čivavy :-))
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
29. 02. 2024 v 16:21Off-line Kluk590  (37/187/80)
Zdendys: Nechápe podle mě jádro pudla..Poslanci schválili novelu občanského zákoníku týkající se stejnopohlavních párů. Teď bude na programu Senátu. Přesto, že manželství zůstává nadále svazkem muže a ženy, a že adopce dětí se rovněž bude týkat pouze manželských párů, což hodnotím velmi kladně,přesto zcela ignoruje práva a zájmy dětí, a snaží se upravit neupravitelné.
Pokud jde o práva dětí, v případě lesbických párů jim odpírá právo na otce, v případě gayů právo na matku. V obou případech to pak směřuje k pro mne nepřijatelnému trendu pořizování si dětí tzv. na zakázku, což nejen popírá základní práva dětí, ale je samo o sobě proti přírodě, a stane-li se předmětem byznysu, i proti morálce. Je nutné si uvědomit, že stejnopohlavní páry jsou a nadále budou výjimkou z obvyklosti, a že právní úprava to nikdy nemůže změnit. Zákony přírody nelze změnit hlasováním.
Uprava majetkových otázek a institucionalizaci partnerství je v pořádku a nikdy sem nepodporoval předchozí registrované partnerství právě z důvodu že to bylo jenom gesto o ničem. A zároveň že je to předstupeň k manželství pro všechny. Což díky bohu se nestalo. Otázka dětí je,doufám a dlouho bude, nepřekročitelnou hranicí. A o tu jde v novele především.
Souhlasím - 4   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
09. 03. 2024 v 15:10Off-line Mikaela  (49/176/60)
Když jsem ho slyšela v pořadu za pět minut dvanáct tak opravdu jde o mediálního šaška hold nedivím se že i Dostálova se za něj musel stydět
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload