Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Sněmovna odmítla rovné manželství. Gayové se musí spokojit pouze s „partnerstvím“

Směřujeme na západ. Až na to, že vůbec. Z dlouhého čekání zbyla hořká pachuť, po kterém je jasné, že gayové a lesby jsou pro většinu poslanců pouze lidé druhé kategorie. Dnešek je smutný den pro tisíce rodin s dětmi, které mají dvě mámy nebo dva táty a statisíce LGBT lidí. Smutný den pro spravedlnost a rovnoprávnost v naší zemi.

Poslanecká sněmovna dnes ve 3. čtení novely zákona o manželství pro všechny páry schválila pozměňovací návrh, který stejnopohlavním párům nepovoluje vstupovat do manželství a nepovoluje jim ani společné adopce. Páry stejného pohlaví budou moci uzavřít jen „partnerství“, které by alespoň měly přinést právo na vdovský důchod, dědictví a informace o zdravotním stavu partnera.

„Česká společnost tak zůstane rozdělena na lidi různých kategorií jen podle toho, koho milují. Partneři si budou moci podle Sněmovnou schválené novely přiosvojit dítě druhého partnera, společné adopce jim však nadále budou zakázány. Pro děti osvojované z ústavů to znamená, že budou muset proces adopce absolvovat dvakrát za sebou,“ vysvětluje Jsme fér, které se už několik let snaží prosadit manželství pro gaye a lesby.

„Schválená podoba novely je pro nás obrovským zklamáním. Až 72 % české veřejnosti podporuje manželství pro všechny páry, k jeho přijetí vyzvaly vedení státu desítky iniciativ od firem přes akademické senáty až po mladé politiky a političky. Přesto se Sněmovna rozhodla nadále dělit občany do dvou škatulek a zbytečně ztěžovat život dětem adoptovaným z ústavu dvěma ženami nebo dvěma muži,“ dodává jsme fér.

Průzkum: 67 % Čechů a Češek podporuje manželství pro gaye a lesby

Češi mění postoj k homosexualitě! Čím dál více lidí souhlasí s rovnými právy pro gaye a lesby, dokazuje průzkum CVVM

Titulní foto: © Depositphotos.com/massonforstock

Onload

5 názorů ke článku

28. 02. 2024 v 20:02Off-line Cathode  (38/-/-)
pročež jsme věděli, že to jako obvykle bude "něco za něco", ŽE?!! Hlavně si nepohněvat kohokoliv z hlavní voličské základny.. I přes opravdu nanoskopický posun je to ale přece jen "little victory", protože odsud už je jen pár kroků k tomu abychom se dočkali plnohodnotného narovnání práv.. a manželství nebude ani svatý grál, ani zastaralý právní institut, ani nejskloňovanější termín během oportunistických tahanic a demagogie o tom, že "manželství je svazek čistě mezi mužem a ženou", i přesto, že okolní státy světa to vědí už TAK DLOUHO!!!.. no nic, u nás v Kocourkově to prostě musí projít vší tou idiocií, abychom si pak všichni mohli oddechnout, začít žít a bohdá se tomu i srdečně zatlemit..
Souhlasím - 3   •  Nesouhlasím - 3  Nahlásit
29. 02. 2024 v 00:17Off-line WildnFree  (30/-/-)
Za mě v pořádku.
Souhlasím - 2   •  Nesouhlasím - 11  Nahlásit
01. 03. 2024 v 11:37Off-line I8051  (53/184/97)
Tak do dalsich let vymenit soucasne aktivisty za kvalitni lobisty ... :-)
Souhlasím - 1   •  Nesouhlasím - 1  Nahlásit
02. 03. 2024 v 07:32Off-line Mikaela  (49/176/60)
Někdo tu opravdu zapoměl že i my můžem říct ne a to rovnou v Evropských volbách holkd někdo taky si zapoměl spočítat kolik potencionálních voličů má ten to stát takže proč jejich kandidáty neposlat jen na dovolenou k moři a o Bruselu už mohou si jen zdát
23. 04. 2024 v 09:25On-line NeoSaysNeow  (20/180/115)
Naneštěstí LGBT voličů je menšina- valné většině na tom nesejde, a vláda bere zrovnoprávnění gay vztahů jako ztrátu příjmů z daní, na které bychom měli slevy, kdybychom měli legální gay manželství. Jinak řečeno, když nám nedají rovná práva, maj z nás víc peněz.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload