Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

Benifiční aukce Art for Life, aneb pomozme na prevenci HIV

Nejlepší jména české výtvarné současnosti i nadějní mladí umělci; grafiky, obrazy, fotografie i sochy. Benefiční aukce Art for Life nabízí zajímavý mix, který ocení sběratelé i ti, kteří hledají vhodný dárek pro své blízké. Navíc tím přispějí na prevenci HIV, které se v Česku dosud nevěnuje příliš mnoho pozornosti.

Aukce se koná 22. listopadu od 19 hodin v pražském hotelu ICON (V Jámě 6).

Svým dílem letos přispělo 26 autorů, mezi nimi Vladimír Franz, Tomáš Císařovský nebo Michael Rittstein. V nabídce je 32 položek, jejichž vyvolávací ceny jsou většinou zhruba třetinové oproti cenám prodejním. 

Díla známých umělců od 600 korun

„Začínáme dražit od těch nejnižších vyvolávacích cen, což je 600 korun, a postupně se dostáváme až k nejdražším dílům. Dražba je obvykle velmi napínavá a o některé položky se strhne doslova přetahovaná,“ popisuje předsedkyně Art for Life Bára Trojanová.

Dražba po telefonu

Letos poprvé nabízejí pořadatelé možnost účastnit se dražby po telefonu. Pravidla jsou jednoduchá. Stačí poslat e-mail na adresu info@artforlife.cz a obratem zájemce dostane přesné pokyny. Než se začne dražit položka, o kterou má zájem, pořadatelé mu zavolají a přihazují podle jeho instrukcí.

Dražba uměleckých děl je tradiční součástí Art for Life a také jednou z hlavních. Loni celková získaná částka překročila 160 000 korun.

Peníze občanské sdružení Art for Life využilo na pořádání besed ve školách, které jsou spojeny s divadelním představením Po Fredrikovi. Také tato inscenace je součástí listopadového programu, Studio Švandova divadla ji uvede 28. listopadu od 20.00.

Na aktivity Art for Life lze přispět i koupí diáře DREAM 2013, jehož tvářemi jsou například Zuzana Bydžovská, Dara Rolins, Tereza Černochová nebo Vavřinec Hradilek. Diář je k dostání v síti Bontonland nebo na www.bontonland.cz.

Foto: facebook.com, Zdroj: TZ

Onload

1 názor ke článku

30. 10. 2013 v 14:01Off-line Colombo  (103/192/90)
Na jednu stranu se pomáhá proti AIDS, na druhou stranu se spousta magorů "páří" bez gumy. Taková pomoc je házením peněz do kanálu.
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload