Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

5 tipů, jak překonat strach ze závazků

Pro některé lidi není představa dlouhodobého monogamního vztahu ani trochu lákavá. To je naprosto v pořádku. Něco jiného ale je, když člověk po takovém vztahu touží, ale nedokáže ho úspěšně udržovat, protože má z takového závazku strach. Jak ho překonat?

1. Zjistěte, jestli je závazek opravdu to, čeho se bojíte

Někteří lidé rádi tvrdí, že do vztahu nemohou vstoupit, protože „mají strach ze závazku“. Ve skutečnosti ale existuje něco, co na svém klukovi nemají rádi – může to být například určité chování, odlišné hodnoty nebo jiná očekávání od společné budoucnosti. Pokud cítíte, že by to mezi vámi dlouhodobě nemohlo fungovat, neviňte z toho strach ze závazků.

2. Ze závazku nemáte strach, ale jiné věci vás lákají více

Nikdy se k nikomu nedokážete zavázat, pokud budete mít pocit, že kvůli vztahu propásnete věci, kterých si vaši nezadaní přátelé mohou užívat, ať už je to seznamování se s novými lidmi, sexuální zážitky nebo chození na party každý víkend. Svobodu dělat totéž získáte jen tak, když nebudete nikomu zavázaní. Takže pokud vás to láká, můžete žít takto a až si jednoho dne řeknete, že už toho bylo dost a že by bylo hezké život s někým sdílet, začněte hledat vztah. Do té doby byste plýtvali svým časem i časem vašich potenciálních partnerů.

3. Uvědomte si, že je rozdíl mezi „někomu se zavázat“ a „být s někým navždy“

Závazek souvisí s tím, co děláte a co chcete dělat právě teď. Slovo „navždy“ může být svým způsobem děsivé, a to i mimo vztahy. Pro úspěšný vztah by ale mělo stačit, že chcete být jeden s druhým a s nikým jiným, do manželství nebo dětí vás nikdo nutit nebude.

4. Myslete na to, že žádný vztah není dokonalý a že každý vyžaduje hodně práce

V každém vztahu se dříve nebo později objeví problémy, ať už malé nebo velké. Občas se vám bude zdát, že váš vztah je jen o samých problémech. Problémy se ale dají vyřešit. Nicméně pokud si pořád dokola kladete otázku „Byl bych šťastnější, kdybych byl s někým jiným?“ a upřímně si myslíte, že odpověď je ano, tak byste měli zvážit rozchod. Někteří lidé spolu zkrátka nedokáží vyjít a jen byste se oba zbytečně trápili. Pokud ale zažíváte stejné problémy v každém vztahu, je na čase se zamyslet nad tím, jestli je nezpůsobujete vy.

5. Nebojte se zariskovat

Když se rozhodnete někomu zavázat, riskujete dva možné nežádoucí scénáře: váš kluk zlomí srdce vám, nebo vy zlomíte srdce jemu. Ani jeden z nich není příjemný. Ale bez podstoupení tohoto rizika vážný vztah nikdy nenajdete.

Titulní foto: © Depositphotos.com/ikostudio

Autor článku je hříšný bůh sexu, půlku výplaty nechává v sexshopu a jeho uměleckou tvorbu raději hledejte na RedTube.
Onload

Názory ke článku

Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload