Zprávy
Aby sis mohl přečíst zprávy, tak se musíš nejprve přihlásit :)
Onload
 
PŘIHLÁŠENÍ

Nemáš ještě svůj účet?

ZAREGISTRUJ SE ZDARMA
Registrace je snadná, rychlá a zdarma!
Onload

6 triků pro zdravou a krásnou pleť bez vrásek

Je vaše pleť unavená, povadlá, jakoby šedivá nebo jí naopak dalo loňské sluníčko pořádně zabrat? Výživový kouč Martin Škába poradí pár jednoduchých a praktických triků, jak jí rychle pomoct, aby byla znovu krásná a především zdravá.

1. Dejte pleti napít

Lidské tělo obsahuje cca 70 % vody, je tedy pochopitelné, že bez ní to nejde a pokud mu nedodáme minimálně dva litry denně, buňky nemohou správně fungovat a postupně chřadnou, což se rychle odrazí na kvalitě kůže, hlavně na obličeji. „Vodou se však dá naopak i skvěle mládnout.  Doporučuji ochutit si ji čerstvě vymačkanou citronovou šťávou – využít ovšem můžete i tu z jiného ovoce a zeleniny. Lžička na 1 litr sníží tvrdost vody a zvýší se využitelnost minerálů pro naše tělo. A naopak zcela zapomenout na sladké vody i džusy, které mají vysoký obsah cukru a tělo velmi zatěžují,“ radí Martin Škába.

2. Jezte častěji a pomalu

Pokud patříte mezi ty, kdo jí přes den minimálně a večer pak vyplení ledničku, vězte, že své pleti dáváte více než zabrat. Jsou prokázány pozitivní účinky na kůži u lidí, kteří se nárazově nepřejídají, ale naopak jedí pravidelně a pomalu.

Foto: © Depositphotos.com/wrangel

3. Čištění potřebuje pleť i tělo

Pravidelné čištění potřebuje nejen pleť, ale taky naše tělo, konkrétně tlusté střevo a játra.

„Jednou ročně je dobré podstoupit mechanickou detoxikaci formou tzv. hydrocolon terapie neboli odborným výplachem tlustého střeva. Dávno se nejedná o nijak nepříjemnou záležitost, jak si mnoho lidí myslí a tato metoda má své kořeny už v kultuře dávných civilizací,“ upozorňuje Martin Škába s tím, že tělo pak doporučuje ještě pomocí bylinek zbavit parazitů, a plísní, o kterých ani nevíme, ale naše tělo velmi intoxikují.

4. Zeleninové šťávy a vláknina dokáží zázraky

Velkými pomocníky při dlouhodobé očistě jsou extrakty z červené řepy, grepového jadérka, ostropestřce mariánského, petržele, pampelišky i kurkuma obsažená v koření kari či rozemleté lněné semínko – to můžete přidat do libovolného jídla. Do svého jídelníčku zařaďte zeleninové šťávy. Koupíte je v obchodech se zdravou výživou nebo si je můžete doma odšťavnit. Krásně se zregeneruje celé tělo i pleť. Co se potravin týká, zaměřte se na ty bohaté na vlákninu (zelenina, ovoce, luštěniny, semínka), hodně pijte a hlavně se hýbejte.

5. Pozitivní myšlení prokazatelně omlazuje!

Vědecky je prokázáno, že psychika ovlivňuje vzhled člověka z 90 %. „To, jak přemýšlíme i to, nač myslíme, zásadně ovlivňuje náš život. A s tím souvisí i naše zdraví a potažmo tedy i kvalita kůže. „Pokud se budu pořád rozčilovat, vidět všechno černě a především trápit se maličkostmi, nezůstane to bez následků. Věřím, že vše začíná představou, z níž postupně vznikne obraz toho, co chcete – a je jen na vás, zda toho dosáhnete. Tak zvanou afirmační techniku si můžete vyzkoušet i při smýšlení o vaší pleti. Pokud na ni budete myslet jako na hebkou a zdravou a dodržíte výše zmíněné rady, prostě taková bude,“ uzavírá Martin Škába.

6. Cviky proti vráskám

Chcete zhubnout? Vyhněte se alkoholu!

3 rychlé tipy, jak zhubnout nejen po vánočním a silvestrovském přejídání

Jak zhubnout? 11 rad přímo od výživového specialisty

Titulní foto: © Depositphotos.com/22853002, zdroj: skaba.cz

Martin Škába / další články autora ›
Autor článku je výživový specialista, který má na svém webu www.skaba.cz seznam rad, jak zhubnout.
Onload

3 názory ke článku

15. 01. 2015 v 19:43Off-line Hexant  (29/176/80)
splnam len 3,4,5 :D ale nesťažujem si.
17. 01. 2015 v 01:48Off-line Marson  (31/180/60)
:D ja zas len 1 a 2
04. 12. 2022 v 02:26Off-line Juri1  (60/-/-)
Super
Přihlas se a okomentuj článek. Ještě nemáš svůj účet? Zaregistruj se.
Onload
Načítám...
Onload
OnloadOnload
Copyright 2011–2024 NaKluky.cz, všechna práva vyhrazena, ISSN 1805-0506
Onload